17 Nisan 2011

Bir uzaylı görseniz ne yaparsınız?



Bir uzayli görseniz asagidakilerden hangisini yapardiniz?
1.Çığlık atarım...
2.Korkudan donup kalırım
3.Bayılırım ...
4.Selam veririm
5.Orasını burasını ellerim
6.Fotoğrafını çekerim...
7.Kaçarım

Mavi Sakal- İki Yol

http://youtu.be/gGIgRZXarvw

Bakış açınız herşeydir...



‎''Mutlu olduğunuz zamanlarda bütün dünyanın çok daha güzel göründüğünü hiç hisse...ttiniz mi? Oysa sizin bakış açınız dışında gerçekte hiçbir şey değişmemiştir...'' ............... (Judi James

İçimizdeki haylaz kimlikler...



Kendimizi tanimak, mutlu ve huzurlu olabilmemiz icin cok onemlidir.

Kendimizi kesfetmek; icimizdeki iyiyi, kotuyu, canavari, zayifi, durustu, yalanciyi, cimriyi, barbari ve her ne varsa hepsini tanimak, bir bir teshis etmek, sonra da sifalandirabilmek, aslinda bizi guclendirecek ve butunleyecektir.

Bunlari gormezden gelmek ise, surekli bizi disaridaki yansimalariyla oyalayacaktir. Icimizde hangi gizli kimlik daha baskinsa, o iyice ustalasip saklanacak, disaridan bizlere kendini dev aynasinda gosterecektir. Bazen patronumuz, bazen esimiz, bazen komsumuz, kimbilir belki de cocugumuz olarak.

Oysa biz icimizde basibos olan kimliklerimizi tanidikca, onlari anladikca ve ehlilestirdikce kendimize katip gucleniriz.

Sadece disarisini goren gozlerimizle bakip yargiladiklarimiz, acaba bizim icimizdeki o haylaz kimlikler olabilir mi?

Ellerimize birer el feneri alip, icimizin derinliklerine isIk tutmak ve bir bir butun kimliklerimizle tanisip el sIkismak, yolumuzda daha guclu ilerlememize yardimci olacaktir