8 Şubat 2012

Deep Purple-Child in Time

http://youtu.be/PfAWReBmxEs

İstanbul Notları 2…

Eskiden İstanbul’u düşünürken; ne kadar kalabalıksın, ne kadar pissin, ne kadar pahalısın derdim. Bir başlardım sövmeye bir türlü durmak bilmezdim… Ne yaşanması zor yer, ne çile yersin derdim… Hah taşı toprağı altınmış sen gel onu bana sor derdim…

Sonra bir gün neredeydim bilmiyorum yaaa İstanbul aslında çok güzel bir şehir, boğazı ayrı güzel, tüneli ayrı güzel diye düşünmeye başladım…

Arkasından çok kalabalık diye düşündüm… Sonra bunda şehrin ne suçu var ki diye düşündüm… İnsanlar yerlerinden, yurtlarından göç edip geliyorlarsa İstanbul’un ne suçu var ki? Rahat rahat belki beş milyonun yaşayacağı şehirde yirmi milyon yaşıyorsak İstanbul’un ne suçu var ki dedim…

Ve bir anda kendimi İstanbul’dan özür dilerken buldum… Seni pis yapan biziz, trafiğini çekilmez yapan biziz, seni gürültülü yapan biziz dedim…

Asıl İstanbul’un feryat etmesi, karşı çıkması, hatta bize kızması gerek diye düşündüm… Onu böyle hor kullandığımız için, ona böyle kötü muamele yaptığımız için… Ormanları, tepeleri o kadar katletmemize rağmen hala bizi kabul ettiği için…

Ve herkesin huzurunda senden bir kere daha özür diliyorum İstanbul, bizi o şefkatli kollarınla kucakladığın için…

Affet bizi İstanbul…

Seni çok seviyoruz…

Anette

 

Güven Tek Kullanımlıktır, Gitti Mi Gelmez...

Annenizin sizi kontrol etmesine izin vermeyin, siz onu yönetin!

http://platform.twitter.com/widgets/hub.1326407570.html

En genç yazarımız Elif Cebenoyan 10 yaşındadır. Yazıları kimse tarafından (ailesi yahut editörlerimiz dahil) ellenmemiştir. Bırakın kurguya müdahaleyi, virgül dahi eklenmemiş; bir tek “-de”, “-ki” bağlacı ayrılmamıştır.

Annenizin sizi kontrol etmesine izin vermeyin, siz onu yönetin!

Sevdiğiniz bir arkadaşınızın evinde olduğunuzu hayal edin. Beraber çok eğleniyorsunuz. Saatin kaç olduğu umurunuzda olmadan aklınıza gelen bütün oyunları oynuyorsunuz. Tam bir oyunun en heyecanlı yerindeyken anneniz kapıda görünüyor ve tüm dünyanızı yerle bir eden o cümleyi söylüyor:

-Hadi tatlım, kalkıyoruz.

Bu hepinizin başına gelmiştir. Böyle durumlarda arkadaşınızda geçireceğiniz süreyi uzatmak için yapmanız ve yapmamanız gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz:

Yapın: 1) Yüksek sesle ve bolca kahkaha atın. Anneniz sizin eğlendiğinizi görünce acıyıp kalmanıza izin verecektir.

2) Arkadaşınız sizi çağırdığında ona davet etmesi için başka kişiler de önerin. Ne kadar çok anne olursa anlatacak o kadar çok şey olur ve sohbete dalmaları kolaylaşır.

3) Annenizin geldiğini duyarsanız hemenTabu, Monopoly gibi bir oyunun başına kurulup : -Lütfen anne, daha oyunun başındayız. Bu tur bitsin söz kalkacağız, diyin.

4) Her annenin bir konuşma limiti vardır. Örneğin 3 saat. Bu süre dolunca annenin aklına kalkmanız gerektiği, acelenizin olduğu gibi saçma şeyler gelir. Bunu engellemek için annenizin sizi arkadaşınıza bırakıp sonra almasını sağlayın. Sizi almak için geldiğinde konuşma limiti dolmamış olur ve onlar konuşurken siz oynayabilirsiniz.

Yapmayın: 1) Annelerin gözüne görünmeyin. Sizi görürlerse kalkmaları gerektiğini hatırlarlar.

2) Asla annenizin önünde televizyon, bilgisayar, PlayStation gibi şeylerle uğraşmayın. Bunu tek başınıza da yaparsınız diyip gitmeye kalkarlar.

3) Son 10 dakika gibi bir şey söylenirse itiraz etmeyin. Anneler için konuşulacak konu olduğu sürece 10 dakika bir saate dönüşebilir.

4) Sakın gideceğiniz zaman en şımarık ve ağlamaklı sesinizle”noooooluuuuur” demeyin veya annenize küsmeyin. Bu işe yaramanın aksine durumu beterleştirir.

NOT: ‘Yapmayın’ bölümünün son şıkkı  anneye göre değişebilir

Bir birey uyumlu olduğunda, dokunduğu herkes de uyum içinde olacaktır...



Kızılderililer, "Bir birey bile dengeden çıktıysa, dokunduğu herkes de denge dışına çıkar," derlerdi.

Aynı şekilde bir birey uyumlu olduğunda, dokunduğu herkes de uyum içinde olacaktır.

Herşey olması gerektiği gibi..

Ne aradıysam zıttını buldum..

Doğruyu aradım yanlışı buldum,

 dostumu aradım düşmanımı buldum.

Aramayı bıraktığımda ise doğruların ve yanlışların ötesinde renklerin zıtlığında resmin bütününü gördüm;

-Ne doğru vardı, ne yanlış.

 -Ne kötü vardı, ne iyi.. ...

-Herşey olması gerektiği gibi..

 -Herşey olduğu gibi ..

Burçlara Göre Hassas organlarımız...


Astrolojinin sagligimizla yakindan iliskisi vardir.Burclar, gezegenler ve evler belli organlari temsil eder. Herkesin ozel yildiz haritasi, kisinin saglik ve hastalik ... durumlari hakkinda bilgi verir. Burclarimiz vucudumuzdaki hassas organlarimizi gosterir. Gezegenlerin dustugu evler, burclar ve aralarinda olusan acilar ne tur hastaliklara istidatli oldugumuzu belirler. Her burc zit burcunun temsil ettigi organlar acisindan hassastir. Bu konuda kesin karar vermek kolay degildir. Burclara bakip da; Ben bu hastaliklara yakalanirim!.. demek yanlistir. Burca dusen bir gezegenin durumu cok onemlidir. Burclarla, diger gezegenlerle, 1 ve 6. evlerde yaptigi aclilarcok iyi degerlendiriilmelidir. Sert acilar hastaliklara sebep olurken, yumusak acilar genellikle fazla sorun getirmez. Ayrica dogumdan evvel anne karninda iken alinan Gunes ve Ay tutulum etkileri, hastaliklarin altinda ne gibi sebepler yattiginin aciklanmasi yonunden enteresandir. ..


KOC BURCU Bas bolgesi hassastir. Bas agrisi, ates yukselmesi , migren, yuz nevraljisine sik rastlanir. Bas, kafatasi, sah damari, yuzle ilgili sorunlar, beyin iltihabi, adele rahatsizliklari , ileri yaslarda yuksek tansiyon gorulebilir. Asiri heyecen ve telas beyni zorlar. Aceleci, ani ve atak olus yuzunden kazalara aciktir. Kanamaya istidatlidir. Adrenalin bezi fazla calisir. Terazi burcundan gelen zit etki bobrek ve bel bolgesinde de hassasiyet verir. Koclar genelde sik hastalanmazlar, bunyeleri oldukca saglamdir.  Zaten yataga bagli kalmak hic mi hic hoslarina gitmez. Henuz tam iyilesmeden ayaga kalkarlar. Her konuda oldugu gibi tedavi icinde kendi kafasina gore hareket ederler.


BOGA BURCU Bogaz, boyun ve ense bolgesi hassastir. Troid bezi, yutak, ses telleri, bademcikler, kulaklarla ilgili saglik sorunlari sik gorulur. Kilo almaya istidatlidir. Kilo ile ilgili, diyabetik rahatsizliklar, tansiyon, astim, soguk alginligi, anjin, hassas organlarla ilgili iltihaplanmalar olabilir. Asiri yemek vucudun hastaliklara karsi savunma sistemini bozabilir. Akrep burcundan gelen zit etki ile cinsel organlar, salgi bezleri, bosaltim sistemi de hassas olabilir. Erkeklerde prostat, kadinlarda yumurtalik ve rahim hastaliklari gorulebilir. Bogalar genel olarak kuvvetli bir bunyeye sahiptirler.  Kendilerini daima genc hissderler. Yaslanmayi kabul etmezler. Acik havayi, gezmeyi ve yurumeyi sevdikleri icin sagliklari genellikle iyi olur.


İKİZLER BURCU Sinir sistemleri pek guclu degildir. Ayrica omuzlar, kollar ve eller hassastir. Koprucuk kemigi kiriklari, omuz ve kol agrilari olur, parmaklarla ilgili sorunlar, sinirsel rahatsizliklar gorulebilir. Kekemelik, konusma ile ilgili problemlere rastlanabilir. Sindirim sistemleri cok calisir. Bu yuzden kilo almalari zordur. Fazla merak sinir sistemini yorar. Vucud direnci azalir, yorgunluk, uykusuzluk gorulur. Yay burcundan gelen zit etki ile kalca ve bacakla ilgili siyatik agrilari, romatizma, karaciger hassasiyeti, allerjiler gorulebilir. İkizler insani dinlenmeyi pek bilmedigi icin asiri yorgunluklar yasar.Genelde zayif bunyelidirler. Yerinde durmayi beceremeyen ikizlerin hastaligi kendine sorun olur... Uykuya ve dinlenmeye zaman ayirmalidirlar. ..


YENGEC BURCU Gogus kafesi, memeler ve mide en hassas bolgeleridir. Gastrit, ulser , 12 parmak bagirsagi, pankreas, bagrisak iltihaplari gorulebilir. Hazimsizlik sorunlari olur. İleri yaslarda kilo sorunlari yasanabilir. Duygulardaki ani degisikler, duygusal hassasiyet mideyi etkiler. Usutme gaza neden olur. Hava degisikliklerinden cabuk etkilenirler. Lodos hava, asiri bas agrisi yapar. Sut bezleri iyi calisir. Memelerle ilgili rahatsizliklar, kadin ureme sistemi bozukluklari gorulebilir. Gunes isinlarina karsi hassasiyet vardir. Vucut enerjisini yitirir yorgunluk olur. Oglak burcundan gelen zit etki ile iskelet sistemi, dizler ve deri hassasiyeti olur. Yengeclerin bunyeleri kuvvetli degildir. Aci, agri, rahatsizliklara dayaniksiz olur., hastaligini cok buyutur., endise ve evham yuzunden ufak bir seyi abartabilirler. Bakimi zor bir hasta olurlar.


ASLAN BURCU Kalp ve sirt bolgeleri hassastir. Kalp rahatsizliklari , kalp romatizmasi, carpinti gorulur. Kalp krizi riskleri oldukca fazladir. Dengeli bir yasam, asiri yorulmamak ve uzulmemek saglikli kalmalari icin cok onemlidir. İleri yaslarda kilo sorunlari olur ki bu kalp krizi riskini artirir. Sirt, adele agrilari, omurga ve bel kemigi rahasizliklari olabilir. Moral bozuklugu saglik direncini azaltir. Mikrobik hastaliklara istidat artar, ates yukselir. Kendilerine guvenmeleri ve etrafin begenisini kazanma cabalari yuzunden cesurca davranislari kazaya ugramalarina, kiriklara sebeb olabilir. Kova burcundan zit etki ile dolasim sistemi rahatsizliklari ,  bacak agrilari, bacagin alt kisminda hassasiyet gorulebilir. Aslanlarin bunyeleri genellikle guclu olur. Hastalandiklari zaman asiri ilgi isterler. Rol yaparak durumlarini dramatik hale sokarlar. Guclu bunyeleri sayesinde cabuk ayaga kalkarlar. Hastaliklara karsi cok dayaniklidirlar.


BAŞAK BURCU Sindirim ve merkezi sinir sistemleri hassastir. Psikomatik hastaliklar gorulur. Hastalik hastasi olabilirler. Asiri titizlikten dolayi sinirsel kokenli yaralar, tirnak iltihaplanmasi , cibanlar gibi cesitli rahatsizliklara yakalanmalari mumkundur. Bagirsak sorunlari, kolit, karin zari iltihabi, ayaklari usutunce mide yanmasi, hazimsizlik, gaz rahatsizliklari olur. Evhamli oluslari ulsere neden olabilir, karasevda hastaligina da tutulmalari mumkundur. Balik burcundan aldiklari zit etkiler sonucu ayaklari oldukca hassas olur.. Basaklarin bunyesi kuvvetli degildir fakat saglik kurallarina, temizlik ve beslenmelerine dikkat ettikleri icin saglikli olurlar. Hastalik konusunda asiri titizlenmmeleri kendilerini sik sik hasta sanmalarina neden olur. Tedaviye, ilaclara cok itina ederler. Baskalarina da ogut verebilir.


TERAZİ BURCU Bobrekler ve bel bolgesi en hassas kisimlardir. Sirtin alt tarafinda adale, kemik ve sinir uclari agrilari olur. Yorgunluk, agir yuk tasimak belde agri yapar. Siyatik ve bel fitigina yol acabilir. Nefrit, lumbago, soguk alginligi, bulasici hastaliklara karsi direncleri azdir. Sismanlamamak icin sik sik yapilan rejimler sagliklarini bozar. Zit burc olan koctan gelen sert etkilerle bas bolgesi, gozler hassas olur. Gorme bozukluklari, gozde cesitli rahatsizliklar kizarma, kanlanmma , sisme gibi durumlar olabilir. Terazilerin canlari cok tatlidir. Zor bir hasta olurlar Asiri ilgi ve sevgi gormek , naz yapmak isterler. Aksi halde huysuz olurlar.


AKREP BURCU Ureme ve genital organlari hassas olur. Kasik agrilari , mesane, idrar yollari, genital organlarla ilgili rahatsizliklar gorulmesi mumkundur. Erkekte prostat, kadinda rahim ve yumurtalik rahatsizliklari olabilir. Kalin bagirsak sorunlari, iltihaplanma, polip, fitik, basur, cinsel salgi bezleri, ureme organlari hastaliklarina istidat vardir. Asiri hirsli oluslari sinir gerilimlerine yol acar. Sinir ve asabiyet gorulebilir. Boga burcundan aldiklari zit etki ile bogaz, koku ve tad alma organlari da hassas olur. Burclar icinde en guclu bunyeye sahip olanidir. iradeleri ile hastaliklarla savasirlar. Tedavi icin gerekli her seyi yapmaktan cekinmezler. Cabuk iyilesirler.  Aslinda kan ve igneden cok korkarlar. Ama acimasizca korkularinin uzerine gidebilirler. Zayif ve caresiz gorunmekten nefret ederler.


YAY BURCU Karacigerleri ve bacaklarin ust kisimlari hassastir. Kalcalar ve uyluk bolgesi ile ilgili kilo sorunlari olur. Romatizma, siyatik, gut, kuyruk sokumu agrilari cekebilirler. Dislerle ugrasmalari gerekebilir. Dis eti rahatsizliklari , kemik erimesi gorulebilir. Karaciger hassasiyetinden kaynaklanan allerjiler, kansizlik, zafiyet olabilir. El ve ayaklar soguk olur. İkizler burcundan aldiklari zit etki ile sinir sistemleri zayiftir. Sinirsel kokenli rahatsizliklar gecirebilirler. Cigerler ve bronslar da hassastir. Bunyeleri guclu degildir. Kucuk hastaliklari bile onemli gibi abartabilirler. Ama iyimser oluslari sayesinde kendilerini birakmazlar. Hasta olduklari zaman bile hareketliliklerini Kaybetmezler. Her zaman kullanabilecekleri bir enerjileri vardir.


 OĞLAK BURCU Vucutlarinin hassas kisimlari kemikler ve deridir. İskelet sistemi, disler, eklemler, diz kapagi ve cesitli ortopedik sorunlari olabilir. Romatizma agrilari cekebilirler. Deri hastaliklari, egzama, ciban, sivilce gorulebilir. Asiri sabir mide rahatsizliklari na yol acar. Mide asiti cok salgilanir. Yengec burcundan gelen zit etki mide ve sindirim sistemlerinin hassasiyetine sebeb olur. Agir kanli, sakin oluslari sinir sistemlerinin saglam olmasini saglar. Acilara cok dayaniklidirlar. Baskalarinin hemen sikayet ettikleri agrilara onlar gunlerce dayanirlar. Kimseye belli etmezler. Kendilerine dikkat ederler. Hemen doktor ve ilaca sarilmazlar. Gerektigi zaman da tedaviyi disiplinli bir sekilde uygularlarEtrafini rahatsiz etmeyen bir hasta olurlar.


KOVA BURCU Adeleleri ve dolasim sistemleri hassastir. Kan dolasimi kan serumu ile ilgili sorunlar olur. Zehirlenme, yuksek ates, kramplar, bacak damarlarinda varis gorulebilir. Adele agrilari, baldir, bilek, topuk kisimlari rahatsiz olabilir. Bilek burkulmalari olur. Dislerde sorunlar cikabilir. Aslan burcundan aldiklari zit etki ile kalpleri ve omurgalari hassas olur. Kovalar genellikle kendilerine iyi bakarlar. Saglik konularina akillica yaklasir, tibbi gelismeyi takip ederek saglikli kalmayi basarabilirler. idealleri, umut ve hedefleri dus kirikligina ugrarlarsa sagliklari bozulabilir. Ama akilci yoldan kendilerine yeni bir yon cizerek cabuk toparlanirlar.


BALIK BURCU Ayaklari ve sinir sistemleri oldukca hassastir. Psikomatik rahatsizliklara istidatlari coktur. Karamsar ve agresif olduklari zamanlarda icki, ilac, uyusturucu gibi maddelere meyl ederler. Fazla yemek yuzunden kilo sorunlari olur. Ayaklarini iyi korumali, dar ayakkabilar giymemeli ve usutmemelidirler. Gut, nasir, tirnak iltihaplari, taban, ayak defarmasyonu gibi sorunlari olabilir. Vucutlari su tutmaga cok musaittir. Sulu seylerden zehirlenme gorulebilir. Mikrobik haastaliklara direncleri azdir. Cabuk usutebilir, mikrop kapabilirler. Lenf sistemleri de zayıftir. Basak burcundan gelen zit etki ile bagirsaklari ve sindirim sistemleri de hassas olur. Hasta olunca guvenlerini kaybeder, evhamli olurlar. Bu yuzden gecimsiz davranabilirler. Her seyden bir mâna cikarir, hayal guclerini olumsuz yonde calistirarak kendilerini mutsuz ederler.

Pek az kadınla erkek birbirlerinin ruhlarını, bedenlerinden önce çırılçıplak görebilir.


Pek az kadınla erkek birbirlerinin ruhlarını, bedenlerinden önce çırılçıplak görebilir.

 Pek çoğu da ruh kısmını çıplak olarak göremez;hiçbir zaman!


Buket Uzuner

En güzel göz ; Her şeye sevgiyle bakandır

En güzel köprü

Gönüller arasında kurulandır

En güzel göz

Her şeye sevgiyle bakandır

En güzel söz

Yalansız olandır

En güzel ateş

Benliğimizi ısıtandır

En güzel çiçek

Sevgiliye armağandır

 En güzel ırmak

Dost bahçesine akandır

 En güzel ağız

Gerçekleri konuşandır

 En güzel yol

Hasret kavuşturandır

En güzel kol

Zalime karşı kalkandır

En güzel el

Bilgiye, kültüre uzanandır

 En güzel kapı

Mutluluğa açılandır

En güzel kalem

Doğruyu, iyiyi, güzeli yazandır.

Erhan Tığlı

Kendisine değer verdiğin gibi, sana değer vermeyen kimseyle arkadaşlık yapma...

Sevgililik Kursu...

Bir insanın tecrübesini başından ne geçtiği değil, başından geçenlerden nasıl yararlandığı gösterir.

Bir insanın tecrübesini başından ne geçtiği değil, başından geçenlerden nasıl yararlandığı gösterir.

Aldous Huxley

Evimizin Herşeyi Ikea'da İş Görüşmesi...

Ajda Pekkan - Uykusuz Her Gece

http://youtu.be/Q_YMEHCNHt4

Testi çözerken cevaplari geçmisinize göre degil, simdiki durumunuza gore veriniz.




  • Testin sonuç kismina bakmadan hemen çözmeye baslayiniz. Cevaplari geçmisinize göre degil, simdiki durumunuza gore veriniz.



  • 1. Kendinizi ne zaman en iyi hissedersiniz?

  • (a) sabahlari

  •  (b) öglenden sonra ve aksama dogru

  •  (c) gecenin ilerleyen saatlerinde


  • 2. Nasil yürürsünüz?

  •  (a) hizli ve uzun adimlarla

  • (b) hizli ve kisa adimlarla

  • (c) normalden yavas ve etrafa bakinarak

  • (d) yavas ve basi egik

  • (e) çok yavas



  • 3. Insanlarla konusurken

  •  (a) kollarimi gögsümde katlamis olarak dururum

  • (b) ellerimi sikarim

  •  (c) bir veya iki elimi belime koyarim

  •  (d) konustugum insanlara dokunur veya ittiririm

  • (e) kulagimla oynar, çeneme dokunur veya saçimi düzeltirim



  • 4. Dinlenirken nasil oturursunuz?

  • (a) dizler katlanmis ve bacaklar birbirine bitisik olarak

  •  (b) bacaklar çaprazlanmis olarak

  •  (c) bacaklarimi uzararak

  •  (d) bir bacagimi altima katlayarak



  •  5. Çok hosunuza giden bir sey oldugunda ne yaparsiniz?

  •  (a) büyük bir kahkaha atarim

  •  (b) gülerim ama fazla sesli degil

  • (c) bir kerelik gülerim

  • (d) sessizce gülümserim



  • 6. Bir partiye veya sosyal etkinlige katildiginizda

  • (a) herkes sizi farkedecek sekilde gürültülü bir giris mi yaparsiniz

  • (b) sessiz bir giris yapip etrafinizda tanidiginiz birilerine mi bakinirsiniz?

  •  (c) çok sessizce girip kimsenin sizi farketmemesine mi gayret edersinzi?



  • 7. Çok zor bir ise dikkatinizi vermisken rahatsiz ediliyorsunuz. Ne yaparsiniz?

  •  (a) bölünmeyi memnuniyetle karsilarim

  • (b) asiri derecede rahatsiz olurum

  •  (c) belli olmaz. Bu iki uç arasinda degisken davranislar gösteririm



  • 8. En çok hangi rengi seversiniz?

  • (a) kirmizi veya portakal rengi

  •  (b) siyah

  • (c) sari veya mavi

  • (d) yesil

  •  (e) koyu mavi veya mor

  • (f) beyaz

  • (g) kahverengi veya gri



  •  9. Yatakta uyumadan önceki birkaç dakikada

  • (a) sirt üstü yatip uzanirsiniz

  • (b) karninizin üstüne yatip uzanirsiniz

  •  (c) hafif kivrilmis olarak yan tarafiniza yatarsiniz

  •  (d) basinizi bir kolunuzun üzerine koyarsiniz

  •  (e) basinizi yorganin altina kapatirsiniz



  • 10. Rüyanizda genellikle

  •  (a) düsersiniz

  • (b) kavga eder veya tartisirsiniz

  • (c) birilerini veya bir seyler ararsiniz

  •  (d) uçar veya yüzersiniz

  •  (e) genelde rüya görmezsiniz

  • (f) rüyalariniz daima hostur


  • Puan Hesabi PUANLAR:

  • 1. (a) 2 (b) 4 (c) 6

  • 2. (a) 6 (b) 4 (c) 7 (d) 2 (e) 1

  • 3. (a) 4 (b) 2 (c) 5 (d) 7 (e) 6

  • 4. (a) 4 (b) 6 (c) 2 (d) 1

  • 5. (a) 6 (b) 4 (c) 3 (d) 5 (e) 2

  • 6. (a) 6 (b) 4 (c) 2

  • 7. (a) 6 (b) 2 (c) 4

  • 8. (a) 6 (b) 7 (c) 5 (d) 4 (e) 3 (f) 2 (g) 1

  • 9. (a) 7 (b) 6 (c) 4 (d) 2 (e) 1

  • 10. (a) 4 (b) 2 (c) 3 (d) 5 (e) 6 (f) 1



  • Simdi puanlarinizi toplayiniz.



  • 60 PUAN VE ÜZERI: Insanlar sana kirilgan bir esya muamelesi yapiyorlar. Kibirli, bencil ve asiri baskin birisi olarak görülüyorsun. Insanlar size hayranlik duyup sizin gibi olmak isteyebilirler ama size her zaman güvenmezler ve sizinle çok  yakin iliskide olmaktan kaçinirlar.



  • 51 - 60 PUAN: insanlar sizi heyecan verici, havai, düsüncesiz yapida, dogal liderliközellikleri olan, her zaman dogru olmasa da hizli karar veren birisi olarak tanirlar. Seni cesur, maceraperest birisi olarak tanirlar; her seyi bir kez denemek isteyen, macera yasamak için firsatlari kaçirmayan birisi.. Yaydiginiz heyecandan dolayi sindanlar sizinle ayni is yerinde yasamaktan zevk alirlar.



  •  41 - 50 PUAN: Insanlar sizi taze, canli, çekici, eglendirici, pratik ve daima ilginçbirisi olarak görürler; her zaman ilgi odagi olan ama çok asiriya kaçmayacak kadar da dengeli birisi.. insanlar sizi ayrica iyiliksever, düsünceli, anlayisli ve kendilerini neselendiren ve rahatlatan birisi olarak tanirlar.



  • 31 - 40 PUAN: insanlar sizi mantikli, ihtiyatli, dikkatli ve pratik birisi olarak görürler. Sizi zeki, yetenekli ve hünerli ama alçak gönüllü olarak tanirlar. Çok hizli  arkadaslik kurmayan, ama arkadaslarina karsi çok sadik olan ve onlardan da ayni seyi bekleyen birisiniz. Sizi gerçekten taniyanlar arkadaslariniza güvenmenizin zaman aldigini ama bu güvenin kirilmasi halinde onarilmasinin da ayni derecede zor oldugunu bilirler.



  •  21 - 30 PUAN: Arkadaslariniz sizi titiz ve kili kirk yaran birisi olarak tanirlar. Sizi çok dikkatli, asiri tedbirli, yavas ve tutarli olarak bilirler. Düsüncesizce veya anlik bir davranista bulunmaniz onlari çok sasirtir. Bir isi her açidan dikkatle incelemenizi ve genellikle aleyhte karar vermenizi beklerler. Budavranislarinizin genellikle tedbirli yapinizdan kaynaklandigini düsünürler.



  •  21 PUANDAN AZ: Insanlar sizin utangaç, sinirli ve kararsiz oldugunuzu düsünürler. Sizi,yaptiklari kontrol edilmesi gereken, kendisi için kararlari  baskalarininvermesini bekleyen ve hiçbir kisi veya ise bulasmak istemeyen biris olarak tanirlar. Evhamli ve olmayan problemler üreten birisi oldugunuzu düsünürler. Bazi insanlar sizi sikici bulurlar. Ancak sizi iyice taniyanlar sikici olmadiginizi bili

GÜNAYDIN DOST...

GÜNAYDIN DOST...

BELKİ DE BİR HEDİYE BIRAKTI BU GÜN HAYAT PENCERENE. SEN HAZIR

O...LDUĞUNDA ALMAN İÇİN.

SÜSLÜ PAKETLERE SARMADI BELKİ, BELKİ SIRADAN KAĞITLARA SARDI SARMALADI,

JANJANLI PAKETLER Mİ ARIYOR GÖZLERİN, KIRMIZI KURDELELERİ AÇMAK, JELATİNLERİ HIŞIRDATMAK MI İSTİYORSUN?

KOŞULLADIN MI  HEDİYENİN PAKETİNE...

GAZETE KAĞITLARINA SARDI GÖNDERDİ BELKİ, KAPIDAN ÇIKARKEN, SIRADAN BİR PAKET SANIP AYAĞINLA İTMİŞ OLABİLİRSİN HEDİYENİ.

GELENİ OLDUĞU HALİYLE ALMAYA HAZIR OLMADAN, KAÇ HAZİNENİN YANINDAN GEÇER GİDERİZ BİLMEDEN...

BAKMADAN, GÖRMEDEN YAŞAR, SUÇLAYACAK ADAM ARARIZ APANSIZ.

GÜNAYDIN DOST, HEDİYELERE HAZIR BİR GÖNÜLLE KARŞILA BU GÜN HAYATI, SEVDİĞİN, SEVİLDİĞİN VE GÜVEN İÇİNDE BİR KALPLE.

GELENİ OLDUĞU HALİYLE KABULLE..

PAKETİN İÇİNDE Kİ BEKLEDİĞİN OLACAK. HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜN...

ARINDIR DÜŞLERİNİ..

 KADERCİ OLMA,

FARKINDA OL...

yüksel köksal

Deli Değilim Ben...

Kelimelerin Anlamları...



Affetmem= Aklım daima onda, bütün enerjimi ona veriyorum, ben niçin hiçbir şey yapmadan bu kadar yorgunum ki?

Affederim= Özgürlüğü seviyorum, bir kuş gibi hafifim. Uğur Koşar

Bilinçaltımızın 11 özelliği

 




1- Bütün anıları depolar. Hiçbir şeyi silmez. Ana rahminden ölene kadar… Geçici olan ve geçici olmayan her şeyi kaydeder. 0–7 yaş arasında kritik akıl faaliyette olmadığı için her şey doğrudan bilinçaltına kaydedilir, doğru-yanlış, güzel-çirkin, ahlaklı-ahlaksız ayrımı olmadan… Kayıt anında anlamsız olsa bile ilerleyen dönemlerde kaydedilene, yaşantılar sonucu bir anla...m yüklenir ve bu anlama göre kişinin tepki vermesi sağlanır.


 2- İlişkilendirmeler, genellemeler yapar. Benzer şeyler ve düşünceler arasında bağlantılar kurar ve hemen öğrenir. Bu özellik çoğu zaman kişiyi zor durumda bırakır. Örneğin belli bir köpek yüzünden gerçekleşen korku yaşantısını bütün köpeklere genelleyerek bir fobi yaratabilir. Bir başka örnek: bahar aylarında acı bir kayıp yaşayan kişinin bilinçaltı bu acı ile baharı birbirine bağlayarak kişiye yıllarca süren bir döngüsel depresyon yaşatabilir. Çoğu zaman insanlar yıllar önce olan o olayı unutmuş olsalar bile bilinçaltı unutmaz.


3- Tüm anıları organize eder. Bunun için de zaman çizgisini kullanır. Bilinçaltı geçmiş, şimdi ve gelecek zamanı farklı yerlere kodlar. Örneğin geçmiş zaman, bazıları için arkada, bazıları içinse sağ veya sol yanda olabilir. Gelecek ise önünde uzanmış olabilir. Özellikle geçmiş ile ilgili hatıraların kodlandığı yer yaşanan birçok problemin kaynağı teşkil eder.


4- Çözümlenmemiş, olumsuz duygu yüklü anıları bastırır. Amacı kişiyi korumaktır. Yine de baskılanmış bu anılar ile ilgili semptomlar yaratmaktan da geri kalmaz. Örneğin kişinin yaşadığı taciz olayını bastırır ama kişinin kirlenmişlik hissini temizlik takıntısı ile dışa vurur. Bunu klasik bir obsesif-kompülsif durum olarak görürseniz tedavi şansınız kalmaz. Bu davranışı baskılasanız bile ya bir süre sonra yeniden ortaya çıkar ya da şekil değiştirir.


 5- Bastırılmış anıları çözüm için sunar. Bir davranışın neden yapıldığını açıklamak ve “sahibini” korumak için bunu yapar. Ama sunduğu anının, o davranışla ilgili olması gerekmez. Sadece mantığınıza yatması ve o duygusal tepki için “sahibine” hak vermeniz yeterlidir.


6- Bedeni işletir. Bunun için detaylı bir planı vardır: Vücudun şimdiki halinin ve mükemmel sağlığın planına sahiptir. Bu nedenle bilinçaltının yarattığı psikosomatik rahatsızlıkları yine bilinçaltının yardımıyla gidermek mümkündür. Bazen bunu kendisi de yapar. Örneğin sınav kaygısı yüksek bir öğrencinin bilinçaltı kaygıyı yaratan sınavdan sahibini korumak için bağırsak sistemini bozabilir, o geceyi acilde baygın geçirtebilir, elleri ayakları, sanki sinir ucu iltihaplanması varmış gibi tutmaz olabilir vs. Ve sınav saati gelip geçtiğinde sahibini tekrar eski haline getirebilir. Aynı zamanda Yüksek Benliğin işleyişini kontrol eder.


7- Bedeni korur. Bedenin bütünlüğünü korur. Hücre düzeyinden sistemlere, sistemlerin uyumlu çalışmasına kadar bütün bedenin işleyişini bir an bile bırakmaksızın kontrol eder. Siz nefes almayı unutabilirsiniz ama o unutmaz.


8- Duyguların hâkimidir. Bilinçaltı tüm duygularımızın kaynağı ve yerleştiği yerdir. İnsan duygudan bir an bile çıkamaz. Bir duygu durumundan bir başkasına geçer ve bütün davranışların altında duygular vardır. Bilinçaltı olaylar ve duygular arasında bağlantılar kurar. Kurulan bu bağlantılar ve yüklenen anlamlar davranışlarımızın gerçek sebepleridir. Bir davranışı değiştirmek için ona yüklenmiş anlamı göz ardı eden yaklaşımlar, bilinçaltı karşısında yetersiz kalmaktır. Örneğin eğer sigaraya kendine güven gibi bir anlam yüklenmişse, bu anlamı yükleyebileceği yeni bir davranış seçeneği sunmazsanız sigarayı bırakmanıza izin vermez. Bulunan davranış seçeneğinin de en az sigara kadar kolay ulaşılabilir olması gerekir.


9- Son derece ahlaklıdır. Size öğretilen ve içinde yetiştirildiğiniz ahlaksal yapıya sıkı sıkıya bağlıdır. Tersi davranışlarda yaşanan suçluluk duygusu bazen bir ömür boyu sürer. Bu kez de bilinçaltı kişiyi cezalandıracak bir hastalık veya bir mahrumiyet yaratabilir.


   10- Hizmet etmekten hoşlanır, gerçekleştirmek için net ifadelere ihtiyaç duyar. Bilinçaltı sahibi ne isterse sahibine onu verir. Yalnız bilinçaltı çok istediğimiz veya hiç istemediğimiz şeylere, yani iyi konsantre olduğumuz şeylere ulaşmamızı çabuklaştırır. Bundan dolayı Hipnozda kişi hep olumlu olana, istenen duruma yönlendirilir.


 11- İstenene ulaşılması için kaynaklar üretir, muhafaza eder, dağıtım yapar ve “enerji” iletir. İsteme noktasında dikkatli olmak gerekir. Sürekli ölmek istediğini söyleyen biri, sonunda bilinçaltını tedavisi çok zor ya da imkânsız bir hastalık yaratmaya itebilir.

Nasıl uçuyor... Günün Fotosu... 08/02/2012

Herkes 'ilk' olmak ister, İlk aşk, İlk öpücük..


Herkes 'ilk' olmak ister,

 İlk aşk, İlk öpücük..

 Oysa ilk geçicidir.

Sahip olduğunuz hangi ilk hala sizin (?) ...

Ama kimsenin istemediği 'son' farklıdır.

Çünkü ondan ötesi yoktur.

Heyecandan avuçlarınızın terleyerek tuttuğu 'İlk' elle değil,

Güvenerek sımsıkı tuttuğunuz 'Son' elle girersiniz mezara

Dream On - Aerosmith

http://youtu.be/txlXcJDtDwM

Sen çok sevimlisin...

Bil ki önemli değildir kaç kez yenildiğin...

Gizli resimleri kim bulacak?

Pozitif İnsanlar İçin On Güçlü İfade

Allahım onu alacağına beni alaydın...

Hayatta böyle dört mevsim değil mi?

Hayatta böyle dört mevsim değil mi?

Ne zaman çok iyiyim desen arkasından kar yağar...

Ne olacak şimdi derken bakmışsın güneş doğar...

Kır çiçeklerinin arasında yuvarlanırken...

Bakmışsın avuçlarında  hüzünlü yapraklar...

Her şey her zeman değişir...

Sanırım bunu hiç unutmamak lazım...

Anette

İnsanları Gözünden Tanıyabilir misiniz?

 

Sadece insanların resimlerine bakarak onların kişiliği hakkında değerlendirmede bulunabilir misiniz? Aşağıdaki testte on kişinin resmi gösterilmektedir. Bunlardan bir kısmı yazılım dili geliştirme uzmanı bilim adamı, bir kısmı ise seri katildir.

İnsanların gözlerine bakıp onlar hakkında ne kadar doğru fikir sahibi olduğunuzu öğrenmek için testi uygulayınız

http://www.benoyum.com/?p=4692

Boşum şu an...

Gerçek DOST İse; Bakar Sadece YÜREĞİNE...!

Kimi Bakar Elbisenin Rengine,

Kimi Bakar Yüzüne ve Gözüne,

Kimi de Bakar Cebindekine...

Gerçek DOST İse; Bakar Sadece YÜREĞİNE...!

Her zaman yapılan yanlış nedir, bilir misin?

Her zaman yapılan yanlış nedir, bilir misin?

 Yaşamın değişmez olduğunu sanmak, ...

 trenin ray değiştirmeden sonsuza kadar gideceğini düşünmektir.

  Oysa kaderin hayal gücü bizimkinden daha renklidir.

SUSANNA TAMARO

Affetmek artık acıyı hissetmemektir

Affetmek, o kişiyi sevmek değil.

Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil.

Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil.

Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil.

Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil.

 Affetmek, ...o kişiyi suçsuz bulmak değil.

 Affetmek, o kişiyi haklı bulmak değil.

Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil.

 Affetmek kırgınlığın, küskünlüğün, nefretin hapishanesinden özgürlüğe kavuşmaktır.

 Affetmek artık acıyı hissetmemektir