18 Temmuz 2012

ESKİ ERKEK ARKADAŞLA PİŞTİ DURUMLARI…

Eski erkek arkadaşları aslında birkaç kategoride toplamak mümkün; hiç konuşulmayanlar, görünce meraba deyip ayak üstü konuşulanlar, arkadaş kalabildiklerimiz…

Eski erkek arkadaşların medeni durumları da tabi birkaç kategoride toplanabilir; evlenmiş olanlar, boşanmış olanlar, çocuklu boşanmış olanlar, kız arkadaşı olanlar, bekar takılanlar…

Şimdi illaki erkek arkadaşla pişti olunacaksa tercihen bekar ve arkadaş kalabildiğimizle pişti olmayı tercih ederiz değil mi?

Fakat heyhat kader ağlarını öyle örmemektedir. Şu koca İstanbul’da  bu sıcakta tam kendi halindeyken en cicilerini giymemişken saçın başın dağınıkken hop karşına ya hiç konuşmadığın çıkar, ya yanında eşiyle kurum kurum gezineni…

Ya kardeşim siz ben en güzellerimi giymişken, en iyi halimdeyken, koluma erkek arkadaşımı taktığım zamanlarda niye karşıma çıkmıyorsunuz. Burdan evrene kocaman teessüflerimi gönderiyorum ama…

Hayır insan ruhu bu, konuşulmasa da, evli de olsa insan istiyor ki hala beğensin, hatta ya ben ne kaçırmışım tühhh ttühhh tühhh diye elini dizine vursun dövünsün. Boşanmışsa arasın özürler dilesin geri dönmek istesin. Ya insan ruhu bu işte. İstiyor ki herkes hep onu beğensin, istesin, ayrılan pişman olsun, dönmek istesin. Sende o meşhur Türk filmlerindeki gibi Hayır Nooolamaz de. Ben artık başkasına aşığım de. Treni kaçırdın de…

Neyse konuyu dağıtmayalım eski erkek arkadaşla her karşılaşma genelde yanında yeni bir sorgulama getirdiği için aslında zor bir süreç. Baktı, bakmadı, meraba dedim, demedin, çok mu yakın davrandım, çok mu uzak davrandım, hala devam etsek ne olurdu, beni özlemiş midir, birlikte olduğu biri yoksa tekrar arar mı, acaba tekrar denenir mi, gene su kaynatır mıyız ? Durdurun beni düşüncelerim sel oldu aktı yine…

Bir keresinde bir arkadaşım yanında yeni erkek arkadaşı yolda el ele yürüyorlar, karşıdan eski erkek arkadaşı gelmez mi? Bizimkisi bir suçluluk psikolojisine kapılıp yeni erkek arkadaşının elini bırakmaz mı? Sonra bütün gün yeni erkek arkadaştan niye elimi bıraktın da hala bir şey mi hissediyorsun da, istiyorsan ayrılalım da dadırada da, bir sürü laf işitmiş canı burnundan gelmişti.

Tabi aslında bir de işin o tarafı var. Yanında ‘’yeni’’ diye tanıştırdığın kişinin olaya bakış açısı, hadi bana anlat bakalım diye tüm detayları istemesi, her yarayı tekrar kanatır mı acaba? O yüzden eski ilişkiler hakkında soru sormayı hiç sevmem zaten. Geçmiş adı üstünde geçmiş bitmiştir. Hala üstünde bu kadar çok konuşuluyorsa demek ki söylenecek her şey söylenmemiş, ilişki bitmiş ama kafada kapanışı yapılamamıştır.

Neyse siz siz olun bakkala bile giderken en güzel entarilerinizi giyip gidin, bu adamlar en beklenmedik yerde karşınıza çıkmaya bayılırlar. Yani benden söylemesi. Sonra ay saçım iyi diğildi, ay beni iyi görmedi diye gelip bana ağlamayın yani. Öptüm herkesi…

Sağlıcakla,

Firik pilavı...

Firik pilavı: Nohutu bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana kadar haşlayın.

Ayıklanmış firik ve bulguru kuruyken bir birleriyle iyice karıştırın.

Soğanı yemeklik doğrayıp yağda şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Biber salçasını ilave edip, soğanla iyice karışmasını sağlayın. Üzerine 6 bardak sıcak su, tuz ve kırmızı pulbiber ekleyin.

Firik ve bulgur karışımını ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte kaynatın. Daha sonra kısık ateşe alarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

 

FİRİK Buğday sararmaya yakın yeşilken biçilir ve yakılır. Yeşil olduğu için yanmaz, bir nevi tütsülenir. Daha sonra kabukları soyulur ve firik olur. Firik, kaynatılmak yerine közlenerek bulgur haline getirilir. Bu nedenle yerken ağzınıza harika isli bir tat gelir. Pilavı, dolması ve lapası yapılır. Pilavlık bulgur ile karıştırılarak da kullanılabilir.


  • Firik pilavı artık hazır, afiyet olsun


Yemek Tarifleri: http://www.lezzet.com.tr/firik-pilavi/tarif/2678c5.aspx#ixzz20zsqG3pT
Yemek Tarifleri

Tam o anda cehennemi düşün...

Metabolizmayı Hızlandıran Yiyecekler...

Aceleye gerek yok...

Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün.



Kaç yaşında olursak olalım, başımızdan ne geçmiş olursa olsun, tamamen yenilenmek mümkün. Tek bir gün bile öncekinin tıpatıp tekrarıysa, yazık. Her an her nefeste yenilenmeli. Yepyeni bir yaşama doğmak için ölmeden önce ölmeli. VE BU GÜN! DOĞMAK İÇİN GÜZEL BİR GÜN...

Helal sana be Hüseeniimm...

Hangi Günü Hangi Gezegen Yönetir...

Pazartesi


Ay pazartesi gününü yönetir. Ay, zihnimizi temsil eder. Zihnimiz duygularımız, düşüncelerimiz, tutkularımız, üzüntülerimiz ve mutluluklarımız ile doludur. Ay’ın gel-git hareketleri bazen zihnimizi karıştırabilir.













Yönetici Burç:Yengeç
Bitkisi:Turunçgiller

Pazartesi günü aile ve eğitimle ilgili planlar yapmak için uygun bir gündür. Bugün alınan kararlar daha kesin ve nettir. Pazartesi günü limonata ikram etmek ve içmek ağız tadını ve evdeki neşeyi arttırır, içinizi temizler. Geçmişten gelen endişelerin ve huzursuzlukların bitmesini veya azalmasını istiyorsanız evin içinde limon kabuğu yakın. Bitmesine veya azalmasına yardımcı olur.

Salı


Salı gününü Mars yönetir. Savaşlar, kavgalar, sürtüşmeler ve gerginlikler Marstan kaynaklanır. Mesela eğer önemli bir toplantınız olacaksa Salı çok uygun bir gün değildir.













Yönetici Burç:Koç ve Akrep
Bitkisi:Kekik, Anason, Muz

Bugün rekabet ve şifa ile ilgili olaylar netlik kazanır. O gün evinize muz almak bereketi,  kekikle tütsü yapmak sizi rahatlatır. Rekabetle ilgili sorunlarınız varsa olumlamasını yapma günüdür. Bunun olumlaması, “Ben güvendeyim, yaptığım işi sevgiyle yapıyorum, ben başarı sahibim,” olumlamasını tekrarlayabilirsiniz.

Çarşamba


Merkür Çarşamba gününü yönetir. Anlama, düşünme, bilgilenme, danışmanlık, hatırlama gibi olgular Merkürü temsil eder.













Yönetici Burç:İkizler ve Başak
Bitkisi:Adaçayı

Çarşamba günü atılan adımlar daha sağlam bir zemine dayanır. Bugün yeni bir işe başlamak için uygun bir gündür. Diyete başlamak içinde uygun bir gündür. Aynı zamanda iletişim, düzenleme ve organize etme günüdür. Evraklarınızı, bankalarla olan işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Çarşamba günü adaçayı içmek zihninizi kuvvetlendirir, kafanızda birikmiş kaygılardan arınmanıza yardımcı olur. Bilgelik bitkisi olarak bilinen adaçayı ile evimizi ve işyerimizi tütsülemek başarıyı arttırır.  Olumsuzu yok eder, olumluyu arttırır.








Perşembe


Perşembe gününü Jüpiter yönetir. Jüpiter öğretmendir. Jüpiter şans, ruhsal konular ve manevi değerleri temsil eder.













Yönetici Burç:Yay
Bitki:Defne Yaprağı, Nar

Perşembe günleri Jüpiter’in aşırı rahatlatıcı etkisiyle kontrol kaybedilebilir. Perşembe günleri defne yaprağı yakmak, tütsü yakmak zihnimizi kuvvetlendirir. Dilediğiniz dilekler bugün daha kolay gerçekleşir. Meditasyonunuzu Perşembe sabah yaparsanız daha iyi konsantre olursunuz. Perşembe günü bilgi zihninize daha akıcıdır. Eğitim ile ilgili atılımlarınız varsa bugün sonuçlanabilir. Bugün işe de başlamak için iyi bir gündür.

Cuma


Cuma gününü Venüs yönetir.













Yönetici Burç:Boğa ve Terazi
Bitkisi:Fındık ve Nane

Cuma günü estetikle ilgili her iş-buna estetik ameliyatı da dahil- olumlu sonuçlanır. İlişkiler, güzellik ve parayla ilgili istekler daha çabuk netleşir. Cuma günü fındıkkabuğu yakmak, tütsü yapmak, nane çayı içmek olumsuzlukları giderir.

Cumartesi


Cumartesi gününü Satürn ve Uranüs yönetir. Satürn engellerle eş anlamlıdır. Uranüs ise değişimleri temsil eder. İş başvuruları için zor bir gündür.













Yönetici Burç:Oğlak ve Kova
Bitkisi:Yenibahar, Kuş üzümü, Kişniş, Karanfil, Kabak

Bugün gelecekle ilgili korkularımızdan arınabilir, yapılarla ilgili sağlam temeller atılabilir, maneviyatımıza ağırlık verebilir ve değişimlerle ilgili kararlarımızı uygulamaya koyabiliriz. Yenibahar, kişniş, karanfil tütsüsü yapmak yeniliklerin hayatımıza girmesini kolaylaştırır. Cebinde ve çantasında karanfil taşıyan parasız kalmaz. Mor bir Kese yapın, kendiniz yapın, içinde emeğiniz olsun.  İyi dilekler dileyin ve içine karanfil koyun. Bu keseyi çantanızda taşıyın göreceksiniz paranız asla eksik olmayacak. Cumartesi günü ayrıca kabak tatlısı yapıp ikram etmek  bereketi arttırır.

Pazar


Pazar gününü Güneş yönetir. Güneş yeniden yapılandırma demektir, güneş yeni bir hafta için bizi enerjiyle doldurur.  Bu gezegen uyanışı temsil eder ve bize hayatla ilgili ilham verir.













Yönetici Burç:Aslan ve Yay
Bitkisi:Tarçın, Ceviz ve Badem

Pazar günü tatile çıkarsanız o yolculuk neşeli geçer. Pazar günü evinizde tarçın çubuklarını yakar ve bu kokuyu hissedersek, bolluk ve bereket içinde olduğumuzu imgelersek benliğimiz maddi karışıklıklarımızdan sıyrılır. Tarçınlı tütsünün kokusu mutluluk hormonlarının salgılanmasını sağlar. Evin dört bir yanına Tarçın çubuğu koyarak mekanın enerjisini yeniden düzenleyebilirsiniz. Böylece mutluluk, bolluk, bereket ve huzuru arttırabiliriz. Pazar gününün diğer bitkileri ise ceviz ve bademdir. Pazar günü mutfak masasının üzerine ceviz koyabilirsiniz. Mutfakta mutlaka ayna bulundurun, bereketi arttırır !Eğer mutfakta bulunan bir ayna üzerinde ceviz olan masanın üzerini görüyorsa, bolluk ve bereket artar. Masanın üstünden ceviz eksik etmeyin.  Yemek yenen yerde bereket hep olur. Bir bardak su bile ikram etseniz evinize gelene rızkınız artar.

Nuray Sayarı

http://www.astralyasam.com/static/index/gunler-burclar-bitkiler

Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer.



Hayat, çatlak bardaktaki suya benzer.
İçsen de tükenir içmesen de.
Bu yüzden hayattan tat almaya bak.
Çünkü yaşasan da bitecek yaşamasan da...

__Neyzen TEVFİK

Gerçek aşkı bilen bir kalp, bir yudum suya bile hürmetle bakar..



Gerçek aşkı bilen bir kalp, bir yudum suya bile hürmetle bakar..


**MEVLANA

İtiraf et niye çıktın...