16 Temmuz 2012

Kayısının sağlığa faydaları...

-Beynin düzenli çalışmasını sağlar, stresi azaltır.

-Karaciğerin tahrip olan kısmının tamirini yapar.

-Kemiklerin çok daha düzgün ve sağlam olmasında önemli rol oynar.

-Kan yapımını artırarak,kansızlığa engel olur.

-Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserinin meydana gelmesine engel olur, meydana gelmiş ülserlerin iyileşmesinde rol oynar.

-Böbreklerde taş teşekkülünü azaltır.

-Üreme sistemi üzerinde önemli rolü bulunup, cinsel gücü artırmaktadır.

-Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.

-Dişlerin daha sağlam ve kuvvetli olmasında önemli rol oynar.

-Kalp kaslarını kuvvetlendirir ve daha düzenli çalışmasını sağlar. Klinik ölümündeki reanimasyon çalışmalarında kalbin cevap vermesinde etkili olur.

-Kayısının potasyumca zengin,sodyumca fakir ve A vitaminin öz maddesi karotence zengin olması insan beslenmesinde çok önemli boyutlar kazandırmaktadır

Şu sivrisinekler kan değil yağ emselerdi şimdiye manken olurdum...

Asma Yaprağında Levrek Resimleri...



-10 adet salamura asma yaprağı iri boy
8 parça levrek fileto
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Zeytinyağını, kekik, karabiber ve pul biberi iyice karıştırıp, yıkayıp suyunu süzdürdüğümüz, levrek filetolarımızın üzerine döküp hafifçe karıştırıp, yaklaşık 1/2 saat kadar bu sosta bekletelim. Akşamdan iyice yıkayıp sıcak suda tuzları çıksın diye beklettiğimiz asma yapraklarını bir kez daha sudan geçirip süzelim. Mümkünse her bir fileto parçası için 1 adet asma yaprağı kullanmaya özen gösterelim. Buna göre her bir filetoyu sudan çıkarıp hafif yağladığımız asma yapraklarına saralım. İsteğe göre ızgara, fırın; ancak fırının kapağını yarı aralık bırakarak; ya da teflon tavada pişirebilirsiniz

Böyle bir evde yaşamak istiyorum…Günün Fotosu… 16/07/2012

Böyle bir evde yaşamak istiyorum...Günün Fotosu... 16/07/2012

Yaradılanı severim yaradandan dolayı...

Burcun nedir?

Bu cihazı prize takalım...

B vitamini eksikliğinde ne olur? B vitamini hangi besinlerde bulunur?

B1 VİTAMİNİ Sinir sisteminin sağlığını korumada önemli bir rol oynuyor. Kan dolaşımını düzene sokuyor. Peynir, yumurta, balık ve tahıllarda bol miktarda bulunuyor. ... B1 vitamini eksikliği sinir ve dolaşım sistemi rahatsızlıkları, sindirim sistemi bozuklukları ve yorgunluğa sebep olabiliyor.


B6 VİTAMİNİ Kan hücreleri üretimini sağlıyor. Kalbi güçlendiriyor, böbreklerin düzenli çalışmasına ve kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yumurta, tavuk, havuç ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor. Eksikliğinde böbrek taşları, sinir sistemi hastalıkları, kansızlık ve halsizlik görülüyor


B12 VİTAMİNİ Hücrelerin kendini yenilemesini sağlıyor. Sinir sistemini güçlendiriyor. Proteinlerin vücut tarafından kullanılmasını kolaylaştırıyor. Çocukların sağlıklı gelişiminde önemli rol oynuyor. Sakatat ürünleri, peynir ve sütte bol miktarda bulunuyor. B12 vitamininin uzun süreli eksikliği Alzheimer gibi kalıcı sinir sistemi hastalıklarına ortam sağlayabiliyor. Uyuşukluk, kolay hastalanma, çocuklarda iştahsızlık ve gelişimini tamamlayamama gibi durumlara sebep oluyor.

Bir Diyet Meyvesi: ANANAS

 

 Pürüzsüz bir cilt için, demir; güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum; sağlıklı cilt ve göz için, vitamin A; hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin B ve cilt deki kollagen oluşumu için vitamin C içeriyor.... Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.


Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir, Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir. Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir. Sağlıklı bir diyet meyvesidir.

Nil Karaibrahimgil - Ben Buraya Çıplak Geldim

http://youtu.be/d5Qv-abC68k

Bazı sabahlar uyandım, kayıp haldeyim Sanırsın gölgeyim, ayaktayken yerdeyim
Ne bileyim, ne bileyim
Herkes işinde, binbir dilek peşinde Ben mi tövbeliyim, tövbe tövbeliyim
Ne bileyim, ne bileyim
Nefes aldım, nefes verdim Burdayım, pes etmem yok Ben buraya çıplak geldim
Heyhat! utanmam yok, utanmam yok

Bazen ne yapsam 1-1 berabereyim Sorsalar ben neyim, ne mağlup ne galibim
Ne bileyim, ne bileyim
Hep aynı soru hem zor hem de doğru
Geçerken günlerim nerde cesaretim Ne bileyim, ne bileyim
Nefes aldım, nefes verdim Burdayım, pes etmem yok Ben buraya çıplak geldim
Heyhat! utanmam yok, utanmam yok
Yok, yok, yok pes etmem yok Yok utanmam yok