25 Ekim 2010

HERKESLE BARIŞIP KAYNAŞ KENDİNLE KALDIKÇA BİR ZERRESİN HERKESLE BİRLEŞİNCE BİR,UMMAN. MEVLANA...




HERKESLE BARIŞIP KAYNAŞ KENDİNLE KALDIKÇA BİR ZERRESİN HERKESLE BİRLEŞİNCE BİR,UMMAN. MEVLANA...

Cenneti ve cehennemi illa ki gelecekte arama. İkisi de şu an burada mevcut... Şems-i Tebrizi... Gülbine teşekkürlerimle...

 
Cenneti ve cehennemi illa ki gelecekte arama. İkisi de şu an burada mevcut...

 Ne zaman birini çıkarsız, hesapsız ve pazarlıksız sevmeyi başarsak, cennetteyiz aslında. Ne vakit birileriyle kavgaya tutuşsak; nefrete, hasede ve kine bulaşsak, tepetaklak cehenneme düşüveririz.

Şemsi-i Tebriz

Evin tanımı nedir? Ev, geldiğin yer değil, istendiğin yerdir. Abraham Verghase

Cutting For Stone

Evin tanımı nedir? Ev, geldiğin yer değil, istendiğin yerdir. Abraham Verghase

Pırasa köftesi...


Malzemeler:

1 kg pırasa
300 gram kıyma
1 adet yumurta
100 gram galeta unu
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

3 diş sarımsak
1 kase yoğurt

Kızartmak için;
Zeytinyağı

Yapılışı:

1. Pırasa çok ince doğranır ve çok iyi pişene kadar haşlayın.Haşlandıktan
sonra iyice sıkılır sulu kalmamasına dikkat edin.İçine  bir yumurta, kıyma ,tuz, karabiber ilave edin.İyice yoğurun ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.Elinizle kuru köfte gibi şekil verin.

2. Hazırladığınız köfteler ilk önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayın ve kızartın.Servis tabağına  köfteleri yerleştirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla birlikte sıcak servis edin. Arzu ederseniz köftelerin üzerine kürdan koyarak soğuk servis edebilirsiniz. 

doğal akvaryum azmakta tekne turu...

Gökova körfezi müthiş bir yer... Doğası, denizi sizi sarıp sarmalıyor. Özellikle azmakta tekne turu yapmadan burdan gidilmez. Tekneler on-on beş kişilik burada. Turun başlangıç noktasında yan yana dizilmişler. Sıra hangisindeyse ona biniveriyorum. Kaptan güleryüzlü bir yandan da çevreyi anlatmakla meşgul.

yolculuk başladı...

Tekne turları ortalama birbuçuk saat kadar sürüyor. Gezinti sırasında dikkat etmeniz gereken iki şey var. Birincisi etrafın manzarası, derenin aldığı kıvrımlar, tepeler. Önce onlara bir göz atalım.

seyir halinde etraf...







İkinci dikkat etmeniz gereken şey ise, suyun rengi ve sudaki yaşam. Suyun rengi yeşil. Ama parlak yeşil. Canlı yeşil. Nefesiniz kesiliyor bu renge bakarken. Ayrıca su o kadar temiz ki, suyun içindeki yaşamı, yosunları, balıkları her detayı görebiliyorsunuz. Ördekler, kazlarsa suyun içinde ve dışında mutlu mesut yaşıyorlar. Buyrun bakalım...

 ördekler...

suyun yeşili... 

suyun içinde hayat...


Bu gezinin ardından canınız karaya bile çıkmak istemiyor. Gezi çok kısaymış, bir daha yapsam keşki düşünceleriyle tekneden iniyorsunuz. Tekrar moral kazanmak ise çok kolay. Gezinin bittiği yerin elli metre ötesinde teknede balık yapıyorlar. Hemde enfes. Bir tane balık ekmek yedim, doydum ama tadı damağımda kaldı. Bari bunun ikincisini yiyivereyim diyorsunuz. İkinci balık ekmeği yerken neşe gene tavana vuruyor.

Buraları mutlaka görün derim.

Sağlıcakla,


Adam fisildadi "Tanrim, benimle konus" ve bir kus sarki soyledi. Ama adam duymadi. Adam haykirdi, "Tanrim, benimle konus" ve gokyuzunde firtina cikti...


Adam fisildadi "Tanrim, benimle konus" ve bir kus sarki soyledi.

Ama adam duymadi.

Adam haykirdi, "Tanrim, benimle konus" ve gokyuzunde firtina cikti.

Ama adam dinlemedi.

Adam etrafina bakti ve "Tanrim, seni gormeme izin ver" dedi. Ve bir yildiz piril piril parladi.

Ama adam gormedi.

Ve adam bagirdi, "Tanrim, bana bir mucize goster".
Ve yeni bir varlik hayata geldi geldi.

Ama adam farketmedi

Adam umutsuzlukla "Bana dokun Tanrim ve burada oldugunu bilmemi sagla" dedi. Tanri asagiya adama eristi ve dokundu.

Ama adam kelebegi uzaklastirdi ve yurumeye devam etti.

Bu anonim hikayenin Tanri'nin her zaman "verilmis" kabul ettigimiz kucuk ve basit seylerle etrafimizda olduguna dair muthis bir hatirlatici olduguna inaniyorum. 


Bu hikayeye bir diyalog da ben eklemek isterim.

Adam agladi, "Tanrim, yardimina ihtiyacim var!".

Ve iyi haberler ve cesaret iceren bu paylaşım geldi

Sağlıcakla,,,

Kaynak:şifa çemberi


bugün işe gelemeyeceğim...

Uslanma hiç hep deli kal Büyüme sakın çocuk kal Es deli deli böyle kal... Aziz Nesin




Kendime Öğüt

Uslanma hiç hep deli kal
Büyüme sakın çocuk kal
Es deli deli böyle kal
Son harmanında sevdanın
Tüken toz toz savrula kal
Suçüstü bulmalı ölüm
Ölürken de sevdalı kal ...

_Aziz Nesin_

Asch Gruba Uyma Deneyi- Social Effection- Muhittin Korucu



Asch deneyi 1953'de yayımlanan insanın karar verme sürecinde, çevresinin etkisinin ne denli önemli olduğunu anlamaya çalışan deneydir. Deneyi polonyalı sosyal psikolog Solomon Asch yürütmüştür. Deneye katılacak olan katılımcılara bir görüş testine girecekleri söylenmiş...tir. Deneyde tüm katılımcılara bir çift k...art gösterilmektedir. Bu kartların birinde biri kısa biri orta ve biri uzun olmak üzere 3 çizgi vardır. Diğer kartta ise tek bir çizgi bulunmaktadır. Deneklere bu karttaki çizginin diğer karttaki çizgilerden hangisine benzediği sorulmuştur. Deneyde katılımcılardan biri hariç diğer hepsi Asch'ın asistanlarıydı ve önceden belirlenen davranışları yapmaktaydılar. Deneyin amacı gerçek deneğin davranışlarının diğer deneklerden ne derece etkilendiğini bulmaktı. Katılımcıların hepsi aynı odada durmakta ve kendilerine kart çiftleri gösterildikten sonra sırayla cevap vermeleri istenmekteydi. Gerçek deneğe ise sıra en son gelmekteydi. Sıra ona gelene kadar denek diğer katılımcıların cevaplarını duymaktaydı. İlk birkaç denemede tüm denekler doğru cevap vermekteydi. Fakat daha sonra gerçek denek dışındaki katılımcılar hep birlikte yanlış cevaplar vermeye başladılar. Cevap sırası kendisine gelen gerçek deneklerden %32'si grubun yanlış da olsa söylediği cevaba katılmıştır.

Lynyrd Skynyrd-Free Bird-BBC 1975