17 Ekim 2010

tabiat ana ... Kaynak:Sercan Emlik

“İmkansız şeylere inanmak mümkün değildir (dedi Alice) Bana kalırsa sen bu konuda fazla alıştırma yapmamışın (dedi kraliçe) Benim bazı bazı, kahvaltıdan önce, altı tane imkansız şeye birden inandığım olmuştur.” L.Carroll

AMBULANS SESİ DUYULDUĞUNDA EN SOL ŞERİTTEKİ ARAÇLAR İYİCE SOLA ONUN SAĞINDAKİ ŞERİTTE BULUNANLAR DA İYİCE SAĞA YANAŞIR. AMBULANSLAR DA SON SÜRAT ARADAN GEÇERLER Kaynak:Teyfur Erdoğdu



Lütfen paylaşalım! AMBULANS SORUNU! Ambulansların trafiğe takılıp kalmasından bıktım. Bu sorunun çeşitli ülkelerde uygulanan çok kolay bir çözümü var: AMBULANS SESİ DUYULDUĞUNDA EN SOL ŞERİTTEKİ ARAÇLAR İYİCE SOLA ONUN SAĞINDAKİ ŞERİTTE BULUNANLAR DA İYİCE SAĞA YANAŞIR. AMBULANSLAR DA SON SÜRAT ARADAN GEÇERLER. Şimdiye kadar da hiç kaza olmadı. Çünkü herkes mümkün olduğunca ambulansın geçeceğinden daha fazla boşluk bırakmak için sola ve sağa çekilirler.

Ekleyen: Teyfur Erdoğdu

Depeche Mode - Dream On

Dağlarda gezen bir bilge kadın, nehirde değerli bir taş bulmuş.Ertesi gün kendisi gibi bir seyyahla karşılaşmış.Ama seyyahın karnı açmış. Bilge kadın torbasını çıkarmış ve yemeğini onunla paylaşmış.

BİLGE KADININ TAŞI
Dağlarda gezen bir bilge kadın, nehirde değerli bir taş bulmuş. Ertesi gün kendisi gibi bir seyyahla karşılaşmış. Ama seyyahın karnı açmış. Bilge kadın torbasını çıkarmış ve yemeğini onunla paylaşmış. Aç seyyah, bilge kadının torbasındaki değerli taşı görmüş ve taşı çok beğendiğini söyleyip onu kendisine vermesini istemiş. Bilge kadın hiç tereddüt etmeden taşı ona vermiş. Seyyah karşısına çıkan bu şansa çok sevinip, bilge kadının yanından ayrılmış. Taşın, yaşamının geri kalan kısmını güvence altına alacak kadar değerli bir taş olduğunu biliyormuş.
Fakat bundan uzun yıllar sonra seyyah, uzun uğraşların sonunda bulduğu bilge kadının karşısına yeniden çıkmış. Seyyah, bilge kadına, "senden bu taşı değil, bundan daha değerli birşeyi istiyorum. Bana onu verebilir misin?" demiş. Bilge kadın, seyyahın kendisinden ne istediğini sorunca, seyyah yanıtlamış :
"Bu taşı bana vermeni sağlayan şeyi."
Kaynak: Anlamlı Sözler

Heyoğul! Azını gören, çoğunu bilen, sözünü diyen oğul...Sen sen ol, el sözüyle yola çıkma...El sözüyle yola çıkan, el yolunda yorulur.DEDE KORKUT

dalyanda tekne turu...

Dalyan bana göre mutlaka görülmesi gerekli bir yer. Doğası harika. İnsanları sıcacık. Yemekler çok güzel. Tekne turu ise en az bir kere yaşanması gerekli bir deneyim.Tekne turu için birgün önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Bayağı bir doluluk yaşanıyor.Önce binilecek tekneyi seçiyorum. Orta boy en fazla 20 kişilik bir tekne seçiyorum.



Ertesi gün biraz rüzgarlı. Ama tekneye binemeyecek kadar değil. Denize açılıyoruz. Yamaçlarda kral mezarlarını görerek seyrimize başlıyoruz. Arkasından derede yol almaya devam ediyoruz. Derenin genişliği kimi yerlerde iki metreye kadar düşerken kimi yerlerde hayli geniş. Kıvrıla kıvrıla gidiyoruz. Etraf sazlıklarla dolu. Haydi biraz etrafı seyredelim.


kral meazarları...

tekne boyu manzaralar...










Arkasından iztuzuna plajına varıyorsunuz. Burada kumlar altın sarısı ve yumuşacık. Deniz çok temiz. Kaplumbağalar her sene buraya gelip yumurtluyorlar ve yaşam savaşlarına burada başlıyorlar. Kaplumbağaların bölgesi koruma altında ve diğer taraflardan iplerle ayrılmış durumda. İztuzu plajından iki görüntü...


iztuzu plajı...


Ardından kısa bir öğle yemeğ molası veriliyor. Yemeklerimizi yerken ortamın keyfini çıkarıyoruz. Sonra çamuru meşhur bir yere götürüyorlar bizi. Herkes heryerine çamurları sürüyor. Öylece bekliyor. Sonra da duşunu alıyor. Çok faydalıymış ama ben sadece kollarıma sürüyorum. Buyrun seyredelim...

                            
                                        yemek yerken dereye bakış...



çamur banyosu...


kollarımda çamur...

Her güzel şey gibi bu güzel gezinin de sonuna geliyoruz. Köyceğize kadar açılıyoruz. Orada denize giriyoruz. Ve yavaş yavaş başlangıç noktamıza geri dönüyoruz. Geri dönüş yolundan da bir kaç manzara...







Sağlıcakla,

zaman nedir???

Salonda kanapeye oturdum elimde çay var. Bulutları, kuşları seyrediyorum. Sabah mahmurluğunu üzerimden atamamışım. Gözlerim ara ara kapanıyor. Gözlerim her kapandığında aklım başka bir zamana sıçrıyor.

Baktım önce lise son sınıftayım. Okulun son günü. Bütün sınıf bir ağızdan kimse bizi ayıramaz diye bir şarkı tutturmuş. Gözümüzde yaşlar. Birbirimizden ayrılmayacağız diye verilen sözler. Duygu yüklü anlar.

Açtım gözlerimi, tavşana benzer bir bulut geçiyor gökyüzünden. Hoop gözlerimi yine kapatıyorum.

Çok yakın bir kız arkadaşımla yaptığım derin bir sohette buluyorum kendimi. İstekler, sıkıntılar paylaşılıyor. Vapurdayız. Rüzgar var. Biraz da üşümüşüm. İçeri giriyoruz.

Salonda kanapede gözlerimi açıyorum tekrar, elimdeki çaydan bir yudum içiyorum. Gözlerim gene kapanıyor.

Annemle bir kavganın ortasındayız bu sefer, memnuniyetsizlikler, karşılıklı yakınmalar çınlıyor kulaklarımda. Hemen gözümü açıp salona geri dönüyorum. Bir tur atıyorum evde. Gene kanapeye yönleniyorum uzanıyorum bu sefer. Üstüme bir battaniye alıyorum. Gözlerim çoktan kapanmış.

Doğumgünü kutlamasındayız. Başlamışız erkekleri çekiştirmeye. Şöyleler, böyleler. Yakınmalar, beklentiler. Herkes kendi tecrübesini ve aldığı dersleri döküyor ortaya. Gözlerimi yine açıyorum. Oturuyorum. Gökyüzünde yağmur bulutları.Hava yağdı yağacak derken dün yolda gördüğüm o tatlı kız çocuğu geliyor aklıma gülümsüyorum.

Bugün salon çok kalabalık. Tüm zamanları, hayatımın tüm zamanlarındaki insanları biraraya toplamışım gibi hissettim. Hepsini aynı anda yaşayabiliyorum. Şimdi herşeyi barındıryor sanki...

Aslında facebook'da öyle değil mi ? Hayatımızın tüm zamanlarındaki insanları aynı yere toplamadık mı? Hepsini aynı anda görüp konuşmuyor muyuz???

Zaman dedikleri şey çok acaip. Sihirli bir şey.

Uzun zamandır görmediğiniz bir arkadaşınızı görürsünüz ... Sanki aradan hiç zaman geçmemiş gibi. Yıllar geçmemiş sanki o ara hiç yaşanmamış gibi. Konuşmaya kaldığınız yerden devam etmek gibi...

Zaman dediğiniz şey nedir? Bilen var mı?

Sağlıcakla,

Pulp Fiction (Dance Scene)

"Zenginlik sabahları poğaça yiyebilmektir Merdivenleri yardımsız çıkabilmektir.Pencereden bakıp, yoldan geçenleri görebilmektir.

Zenginlik
sabahları poğaça yiyebilmektir
Zenginlik;
Merdivenleri yardımsız çıkabilmektir.
Pencereden bakıp, yoldan geçenleri görebilmektir.
Her akşam kendi kapını kapatabilmektir.
Saçının okşanmasıdır.
Kolundaki saatin geleceği göstermesidir.
Bir sonraki hafta için plan yapabilmektir.
Güzel günleri bekleyebilmektir.
Bazen bir tabak makarnadır.
Bazen iki tane domates ve bir taze ekmektir.
Kendine inanabilmektir.
Zenginlik varlığından mutluluk duyabildiğin herşeydir...
Fakirlikse...
Bir kez tanıyıp,
Sonra yokluğunu öğrenmektir...
Kaynak :İclal Aydın
Not: Leylacanımla ortak çalışmamız böyle güzel şeyler yayınlamamızı sağlamaktadır.
Sağlıcakla,