7 Şubat 2013

Bazen Söylenen Yalanların Farkına Vardığım Halde, Karşımdakinin Yüzüne Vurmamak İçin FARKETMEMİŞ GİBİ YAPTIĞIM DOĞRUDUR...

Ünlü astrolog Gahl Sasson: dilek tarihi 10 Şubat

image

Dünyanın en önemli astrologlarından Gahl Sasson seminerler vermek üzere Türkiye’ye geldi. Buluştuk. Akrep burcu olan Türkiye’nin siyasi geleceğini, merakla beklenen Marduk efsanesini sorduk.


TELEPATİ YETENEĞİ ARTACAK

Şubat ayında Neptün’ün Balık burcuna geçmesi spiritüalizmin yayılmasına yaradı. Neptün gezegeni her zaman psişik enerjiyle, empatiyle ve içgörüyle özdeşleşir, o yüzden insanlar daha çok psişik hale gelecek. Ama bu küçük şeylerde belirgin olacak. Mesela bir arkadaşın seni aramadan önce onun seni arayacağını bileceksin ve birden bire o seni arayacak. Oğlunla ya da kızınla ilgili rüya göreceksin ve eğer yurt dışındaysa birden bire karşına çıkacak. Telepati, rüyalar, önsezi artacak.

NEPTÜN BALIK BURÇLARINI NASIL ETKİLER?

Önce biraz daha kafaları karışacak, Balık burcunun özelliklerini yüksek dozajda hissedebilirler yani daha fazla hassas olabilirler. Ama bu sörf yapmayı öğrenmek gibi yani önce boğulduklarını hissedip sonunda yüzmeyi öğrenecekler. Hayal güçleri artar. Duygusal zekâları daha yüksek olur. Ama Astroloji renkleri sunar, insanların bu renklerle istedikleri herhangi bir şeyi boyamak için de özgür iradeleri vardır

YENİ YIL DİLEĞİ TUTMANIN RİTÜELİ

En önemlisi ne zaman isteyeceğini bilmek. Hiçbir şey 1 Ocak’ta olmuyor. O yüzden de çoğu zaman yeni yıl dilekleri gerçekleşmiyor. İlk iyi titreşim ve enerji zamanı 10 Şubat’ta. Çünkü Çin Yılı başlıyor. Önemli olan ihtiyacın olanı istememek. Nötr olduğunuz bir şeyi dilemek önemli. Yani gerçeklemese de seni üzmeyecek olan dilekler tutulmalı. Etkili olan Tanrı’ya isteğini söylemek ve hemen o anda olmuş gibi teşekkür etmek. Yani “Tanrım lütfen bunu gerçekleştir” demek yerine “Tanrım bunu gerçekleştirdiğin için teşekkür ederim” demek daha anlamlı

SATÜRN AKREP’TE BURÇLARA ETKİSİ

Akrepler; kontrol ediliyor ve her zaman kendilerine “Neden?” diye sorulacakmış gibi hissedecek. Bu yüzden geçmiş, gelecek ve bugünkü eylemleri için formüller geliştirmeleri gerekecek.

Koçlar; cinselliklerinin sorgulandığını hissedecek, bu yüzden konunun üzerine gitmek ya da boş vermek zorunda kalabilirler.

Boğalar; özellikle ilişkilerde karşıtlıklarla karşılaşacaklar. Hukuki konularda fazladan dikkatli olmalılar.

İkizler; sağlıklarına çok iyi dikkat etmek zorunda belki de değişme yoluna gidip diyete girmeliler.

Yengeçler; aşk, yaratıcılık ve çocuk konusundaki dönüşümlerinden gerçekten kârlı çıkabilir.

Aslanlar; kendilerini harekete geçmek zorunda hissedecekler çünkü seyirci olmaya fazla dayanamazlar. Aslanlar karmayla da yüz yüze kalacak.

Başaklar da; bu senenin kârlı çıkan burçlarından olacak. Özellikle çocukları, iş meseleleri ve bağlantılar kurma konularında.

Teraziler; Satürn’ün Akrep’e dönmesinden mutlu olacak ve işler kolaylaşacak, yine de para konularında dikkatli olmaları lâzım.

Yaylar; kendini geri çekmek, boş vermek ve geçmişe dalmak zorundaymış gibi hissedebilir.

Oğlaklar; gezegenlerin aynı hizaya gelmesinden özellikle kazançlı çıkacak. Arkadaşlar, devlet işleri, ve terfiler konusunda avantajlar yakalayacak.

Kovalar kariyer konusunda daha fazla baskı duyacaklar ya da değişikliklerin azlığı sebebiyle kendilerini daha öfkeli hissedecekler.

Balıklarlar; gezi, eğitim, öğretim, yabancı kültürlerden elde ettikleri güzel enerji sebebiyle kazançlı çıkacak.

alıntı

2013 Çin ''Yılan Yılı'' 10 Şubatta Başlıyor... Haydi Yılan YılındaNerler Olacak Bakalım...

Çin Astrolojisi At

2013 yılında At sembolleri birçok sürprizler bekliyor. Bu süprizler senin için güzel haberlerin bekçisidir. .Atlar genellikle diğer insanların sorumlulukları üzerine alır ve bir başkasının yükünü taşırlar.2013 yılında At ve Yılan ikisinin araları çok iyi ve karakterleri bu yıl birbirlerine çok uyumlu.At yılında doğanlar bu yıl sonunda, finansal geliri artırmak için bütün imkanları kullanacaktır, onun için 2013 yılı At sembolleri için yaşam ve iş değişikliklerine hazırlıklı olmalıdırlar.

İş ve yaşam değişikliklerinden dolayı bu yıl, kas-iskelet sistemlerine daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor. Sabah Jogging, yüzme, sauna , yoga gibi canlılıklarını korumaya yardımcı olabilirler. Bu sene yalnız kalmayı fazla istemiceklerdir ama arkadaşlarıyla ve dostlarıylada fazla diyalog içinde olmaya bilirler, iş enerjileri onları biraz yorucaktır ama arkadaşları ile sosyalleşmeleri onları daha canlı ve enerjik yapıcaktır.2013 yılı yılanlar gibi At'larında mutlu ve başarılı geçicektir. At yılında doğanlar içinde bu sene aileleri ile daha fazla zaman geçirmeleri öneriliyor. Aşk hayatında yeni arayışlar içindede olucak at'lar sahip oldukları aşk'ları ilede çok mutlu bir sene geçircekler, bu mutluluklarını iş ve çalışmalarına bağlı olacaktır.

Çin Astrolojisi Domuz

2013 yılında domuz sembolleri inişli , çıkışlı bir yıl geçircekler. Yeni iş, yeni ilişkiler, yeni fırsatlar, yeni bir güç 2013 yılında çalkantılı olacaktır. Unutmayınki yoklukta, arkadaş ve aile desteğine güvenebilirsiniz.

Bu yılın başlarında, bu konuda bir değişiklik şansı finansal zorluklar olabilir. Ama kısa sürede yeni bir yer ritm içine girmek ve yüksek bir seviyeye gelmeniz bekleniyor. Dahası var: - Güçlü ve enerji sizin gibi düşünen insanları çekecek, bu yüzden büyük olasılıkla yeni bir iş veya terfi olanaklarını görceksiniz.. Nisan ayının başlarında , yıldız ve gezegenlerinde desteğini alacaksınız.Toplumda yeni statüler kazanmak yeni tanıdıklar yapmaya hazırlıklı olun, ama eski arkadaşlarını unutma - onların yardımına ve katılımlarına ihtiyaçınız olabilir.Mevsimsel hastalıklardan korunmak için güne sabah erken başlamak ve şarj etmekniz gerekiyor.Yaz ve Son bahar ayları evlilik için uygun bir zamandır.Böyle bir dönemde evlilik sizlere sevgi ve mutluluk dolu parlak bir hayat getirçektir.

Evli iseniz ; Aile içinde zorluklar erken ve yıl ortasında olabilir. Bilgelik ve anlayış uzlaşmanın yolu olur. Ailenizde sorunları doğa'da ve sinemada daha fazla vakit geçirerek zorlukları aşabilirsiniz.Psikoloji kitapları okumak konferanslarına ve seminerlerine katılmakta yararlı olabilir.

Çin Astrolojisi Ejderha

2013 yılında güncellemeler ve değişiklikler bekliyen Ejderha. Korkmadan ve cesurca yeni bir iş'e başlama hazirlığında! 2013 yılında kariyerine güzel veya mükemmel fikirleri ile kazançlı bir yıl geçirmesi bekleniyor. Tek yolu Toplumdaki konumunu güçlendirmek - yeni bir iş, yeni bir pozisyon, yeni bağlantıları olabilir. Ancak, yaşam hakkında görüş, genişletilmemiş, değiştirilmemiş. Bu hayatı arasında gizli potansiyelini ortaya çıkaracaktır.

Ejderha bu yıl çok duygusal bir yanıda olacaktır. Hayvanları koruma ve zor durumda olanlara gereğinden daha çok cömert ve yardımcı olacaktır.Yazla içinde işareti en ruhsal öğretmen, spiritüel uygulamalar ve eğilimleri ile bir araya gelmesi bekleniyor, Mayıs için. Yeni bir yer arıyacaksınız, hayatınıza aileleri alarak. Bu durumda, uzun zamandır devam eden sorunların ve anlaşmazlıklara çözüm getireceksiniz.. Aynı zamanda sabırlı olmak size her konuda yardımcı olacaktor.. Ekim ve Kasım 2013 yılında sizi bekleyen afetlerle başa çıktıktan sonra daha güçlü ve zirvede olacaksınız. Istikrarla beklenen aşk ilişkisini çocuk yılı olan 2013'de sizleride bekleye bilir.

Çin Astrolojisi Fare

2013 yılında fare sembolleri için, genel olarak oldukça olumlu olacaktır. Kariyer olarak iyi sonuçlar elde ediceklerdir. Büyük finansal kazanç beklemeyin, ancak bu yılın istikrarını garanti altına alınmıştır. Ayakta kalmak için yardımcı, iki ana pazarlık kozu vardır. Iş ile meşgul Yeni insanlar, olağanüstü iş olanakları, - bütün bu yeni perspektifler fare sembollerini ayakta tutması yeterli olcaktır. Hayatlarında hızlı , doğru ve bilinçli kararlar alarak önerilen sorulara doğru cevap verecektir.  Aileniz için daha fazla destek çıkmanız gerekebilir eğer gerçekten çok destek çıkıyorum diyorsanız zaten! Aileniz tarafından bu durum beklenmicektir. Bu durumda önemsiz harcamlardan uzak durabilirsiniz. 2013 yılında aç gözlülük yapmazsanız şansınız size olumsuz dönecektir.

Aşk işleri gökkuşağının tüm renkleri ile boyanmış gibi olacaktır. Bu yıl, toplantı ve romantik şarkılar ayışığında ve büyük kavgalar ve hatta boşanma olasılığı olacak Fare sembolleri için aşk karmaşık olabilir.

Eğer evli iseniz, o halde, ekonomik çabalara finalsal maliyetlere eşinizle güçlendire bilir ve eşinizle olan sorunları çözebilirsiniz.Eşinizle zaten sorunlarım yok diyorsanız Ruh eşinizide bulmuşunuzdur.

Çin Astrolojisi Horoz

2013 Çin Astrolojisi horoz sembolünde ; Önemli - Takip karşı cinsle ilişkilerde nezaket ve saygı çercevesinde daha çok önem vermek gerekebilir. Bu yıl, beklentilerinizi ve yeni yılınızı zirvelere ulaştırmak isticeksiniz.. Eski projeler ve devam eden çalışmalara huzurlu bir şekilde devam edilirse kazançlarını göreceksiniz. Ama eski özdeyiş de diyebiliriz, "Erken kalkan beslemeleri yakalar." Böylece yılın sonunda tatiller ve büyük süprizler sizleri bekliyecektir.. Yani gelecek yıllar için gelecek hasat olmaması için zemin hazırlamaya başlıcak olabilirsiniz.

Zor iş ve imkanları fiziksel ve zihinsel gücü kayıplarına yol acabilir.. Diyet yolunu izleyerek  2013 yılında, kalorili ve vitaminler açısından zengin olan gıdaların tüketilmesi tavsiye edilir.  Horoz erkeklerinde gezmeler ve seyahatlerde artış olsada fiziksel ve zihinsel yorgunlukları onları etklicektir. Bu yıl tekrarlanması gereken bir seyahat istiyorsanız bu "Balayı" olabilir. Yada ailenizle ve çocuklarınızda unutulmayan bir tatile çıkmak sizin için daha mutlu bir seyahat olacaktır

Çin Astrolojisi Öküz

Sizi seyahat, eğitim , şanslı ve heyecan verici bir yıl bekliyor. Öküz diğer Çin Burçlarına göre 2013 yıl da daha sert çalışabilirler. Aslında, bu sert çalışma hayatında kendisini bile kendine rakip görecektir.İnatçı ruhları ile 2013 'de Öküz sembolünde doğanları daha hırslı ve kendini bilircilik oynıcaktır.Güvenle aile içinde ve iş yerinde, hem iş süreci liderliği, kontrol altında her durumda tutmak için öğreneceksiniz. 2013 yılında başka şeylerin yanı sıra, yakın akrabalarına yardımcı olmak bekleniyor. Günün Doğru modu, sağlıklı bir diyet ek bir güç ve insanlara yakınlıkenerji kaynağı yılı olucaktır.  Eğer, arzularını kontrolu ve sakin davranmaya devam ederseniz, mutlu ve romantik karşılaşmalar ve zaferler görebilirsiniz. Genel yılan onun huysuz atılganlık rağmen, henüz onun dürüstlük, açıklık ve saflığından büyüler, bu karakter için sevgi olacaktır.

Çin Astrolojisi Köpek

2013 yılı köpek sembolleri için biraz sakin geçicektir. Güçlü ve hızlı bir değişim beklenmiyor. Ama sakinliği dinlenmek için ve öğrenmek için bu kez kullanmayın çalışma ve iş kariyeriniz için sakinliği bozmanız sizin elinizde. Çalışmada, mesleki , aile ilişkileri, aşk - tüm yeni,yüksek bir seviyede ulaşmaya çalışın. Yeni renklerle hayatınızı canlandırabilirsiniz. Jüpiter gezegeni (12 yıllık döngüde çalışır) köpek sembolünde bekleyen bu yıl gerçekleşecek birikmiş potansiyelini kullanılması ve gelecek için büyük planları ortaya koyması gerekir. Bu demektir - arkadaşlarından destek almaları gerekebilir. Yakın çevrenize ve akrabalarınızdan bazılarına güvene bilirsiniz.. Ayrıca güzel bir aşk yoga ve meditasyon sizin alanınızı değiştirir. Bu uygulama tüm olumsuz nitelikleri ortadan kaldırır ve potansiyel konularda tümünü iyi etkiler.  Yoga 'yı unutmayın!

Bu yıl, sevdikleriniz ve aile üyeleri normalinden daha fazla özerklik istiyor, bazı sorumluluğu kaldırmanız bekleniyor.Kişisel gelişim, bilgi, kendi iç kaynaklarınıkullanması için nispeten biraz sessiz geçebilir.

Çin Astrolojisi Yılan

2013 yılında Yılan sembollerin kralı ve kraliçesi olacaklar. Bu yıl sizin için yeni bir döngünün başlangıcı, sizi beklediği değişikliklerin başlangıcı olacaktır. Senin yeteneğin ve başarıların açıkça ödülü hak etmektedir.Bu yıl senin zamanın.

Her şeyden önce, şans'ın profesyonel faaliyetlerde gülecek.Beklenen kariyer ve mali durumun güçlendirilmesi için seninde biraz çabalaman gerekir.. Öncelerde herhangi bir boşluk içine kaymalarolcaktır, ama kapılar size çok geniş ve size sonuna kadar açıktır ve başınızı yüksek tutun , başarıya ulaşcaksınız. Enerjiniz ve Şansınız neler olup bittiğini gözlemlemek için yeteneğinizi, yavaşca sonuçlara, doğru anı seçmek için izin verecektir. Sizin yıldırım, hızlı tepki, ve doğru karar verebilme yeteneğiniz, her zaman başarının anahtarı olmuştur.

Eğer yalnız iseniz,. Bu yıl sizin için, Yılan yılı, evlilik, dayanıklı, uzun ömürlü ve mutlu olacaktır. Aniden kendinize eş bulursanız Yani, aşkınzı ona kanıtlamak için ona her şeyi yapın.Aile İlişkileri sıcak ve rahat olması beklenmektedir.

Çin Astrolojisi Kaplan

2013 çin burcu kaplan yılında, Kaplanları daha sert iş ve fazla mesai bekliyoruz. Böyle bir çalışmanın ders toplumda yüksek mevkilere yeni insanlarla tanışmak için bir şans var olacaktır..  Kaplanlara popülerlik getirebilir. Keskin ve öfkeli Kaplanlara tavsiye vermek istiyoruz arkadaşlıklarınızı düşmanlık halinde olmayın.

Yılan sembolünü örnek alın. O akıllı ve dikkatli olduğunu görceksiniz ve arkadaş seçiminde ve zaman israfı seçiminde. Finansal şanslarınız büyük ölçüde söylediğimiz gibi biraz fazla mesai'den yola çıkarak gerçekleştirmeniz gerekir. Öfkenizi ve hırcınlığınızı yenerek bazı iş ve arkadaş konularında daha dikkatli ve sakin olmanız gerekebilir. 2013 sizin için özel bir romantik renklerde boyanmıştır. Aşk kokusu kalp büyüleyici ve güzellik kokuları yanınızda Kaplanlarla olacaktır.. Parlaklık ve parlaklık kovalayan, başınızı kaybetmemeye çalışın ve sessizliği dinlemek ve gerçek aşkı bulmanızı konusunda yardımcınız olcaktır. Kaplan yılında doğanlar için aile hayatı önemli bir yer tutmakta.Ama 2013 yılında, artan duygusallığı nedeniyle, sevgisini biraz diktatör haline gelebilir. Ailenin senden beklentileri; daha fazla hassasiyet, duyarlılık, anlayış ve insan zayıflıkları merhamet.

Çin Astrolojisi Keçi

Şubat 2013 yılında Keçi yılında doğanları ilk işaretler olarak yeni insanlar (arkadaşlar) , yeni iş yolları ve yeni yaşam titreşimleri getirecektir. Altı yıllık döngüsünü sona erdirip ve Jüpiter tamamen sizi koruması altına alıcaktır! Tavsiyemiz iş kazançlarınızda düşünmediğinizden daha güçlü olabilir ama kayıp vericek işlerden biraz daha sakınmanız gerekmektedir. Dostlarınız ve yakın çevrenizdekiler gerçekten yararlı tavsiyeler de bulunmak için hazır bekliyorlardır. Mart ayından bu yana, Keçi sembolü eğitimi sevk edilecektir. Çalışmalarının yeni bir aşaması üniversite ve mümkün olan tüm dersleri için öğretilen her şeyi hatırlacak bir yıl beklenmektedir.. Yeni ve istekli teknolojik icatlar için bu hatırlacak dersler sizleri yeterli hale getirmicektir, yeniden eğitim kursu sonra, hazır hale geleceksiniz..Arkadaşlarınızdan ve Ailenizden yardımlar alabilirsiniz.. Onlar yardımcı olabilir ve büyük olasılıklada seçenek olarak aile şirketi olduğunu düşünebilirsiniz! Mayıs ve Haziran - yüksek talepli bir iş hayatı beklemekte.

2013 Yılan Yılı Bu burcun temsilcileri, aile ve aşk için en uygunudur. Arkadaşlarınızı Evineze ve sosyaleşmde daha fazla arkadaş edine bilirsiniz. Aile hayatı ile paylaşımlar sizi daha zenginleştirecektir ve bu durumdan daha çok mutlu oluncaktır.

Çin Astrolojisi Tavşan

Yılan 2013 yılında, Tavşan sembolünü seviyor - ve değişim yıllarındalar. İyi şansları diplomatik ilişkilerde, yaptığı açıklamalarda dikkatli, davranışlarında dikkatli olcak sembollerden tavşan gelecektir. Tavşan yılında doğanların 2013 yılında iyimserliğini ve içtenliğini kullanmak isteyen karakterler görceklerdir, onun için iyilikleri ve içtenlikleri kimlere nasıl davranmaları gerektiğini iyi düşünü seçmelidirler. 2013'de iyi , kötü inişli çıkışlı bir dönem geçirselerde şanslı yıllardan birisi tavşan olacaktır.Aşkı konusunda yakın arkadaşlarından ve yakın çevresinden bilgi almaları gerekebilir. Evlilik - ciddi bir adım ayık ve açık bir zihin ile düşünülmesi gerekir..

Çin Astrolojisi Maymun

2013 yılında Yılan Yılı sembolleri için refah bir yıl olacak  , Maymun yılındakilerde   2012 den çok daha keyifli ve heyecan verici bir 2013 onları bekliyor.Su tedavisi ve temiz havada egzersiz yapmak onlar için enerji ve canlılık vericektir. Kazanç bakımından projelere yatırım yapmak beklenmektedir Kasım 2013 'de yeni bir iş yada kariyer veya bir projeye imza atması bekleniyor.Maymun sembolü ailesi bu yıl çocuklarını dikkatle ele alacaktır.


fal dunyası


Doğum yılınıza göre ; 

Ejderha1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012
Yılan1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013
At1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014
Keçi1919, 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015
Maymun1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016
Fare1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008
Horoz1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017
Öküz1913, 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009
Köpek1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018
Kaplan1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010
Domuz1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019
Tavşan1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Gülen Yüzüm Hiç Solmasın Diye Her Sabah Suluyorum...:)))

Hayat Kurtaran İpuçları...

Londra’daki Kine College Hastanesi Yaslanma Bilimi Enstitusu tarafindan yapilan bir arastirma, vucudumuzun bize hayatimizi kurtaracak tam 16 ipucu verdigini ortaya koydu. Saglikli yasam konusunda bircok arastirmaya imzasini atan; Londra’da...ki Kine College Hastanesi Gerontoloji (yaslanma bilimi) Enstitusu’nde arastirmalarini yuruten Prof. Dr. Robert Bale, “Sadece parmaklarinizin uzunlugu bile sizin sagliginiz hakkinda kayda deger bilgi sahibi olmamizi sagliyor aslinda.


Siz de vucudunuzla ilgili onemli detaylara; dikkat ederek sagliginizi koruyabilirsiniz ” diyor ve ekliyor: “Vucudunuz; siz fark etmeden sagliginizla ilgili en onemli ipuclarini veriyor.” Prof. Bale’ye gore, tirnaktan gozlere, dogum kilosundan avuc icine kadar vucuttaki her sey birer gosterge. O halde bir test yaparak ne kadar saglikli oldugumuzu anlamak mumkun. Bale’nin ” Iste hayatinizi kurtaracak 16 ipucu” dedigi test soyle:


1.Tirnaklar Tirnaklariniza dikkatle bakin. Eger hafif mavilik y�da; morluk gorurseniz bu bir kalp hastaligiyla karsi karsiya oldugunuz anlamina gelebilir. Tirnaklarinizin asiri kalin olmasi ya da ustlerinde tumsekler olmasi da nefes alma hatta akciger sorunlariyla karsi karsiya oldugunuzu gosterebilir.


2. Nefeslerinizi Sayin Eger dakikada 15 kez ve daha altinda nefes alip veriyorsaniz saglikli cigerlere sahipsiniz demek… Eger 25 kez nefes alip veriyorsaniz o zaman sagliginiza dikkat etmelisiniz.


3. Gozler Aynada gozlerinizden birine bakin. Iris’in etrafinda beyaz bir daire varsa kolesterol seviyeniz yuksek anlamina geliyor. Bu ayni sekilde yaklasan kalp sorunlarinin da en buyuk habercisi.


4. Avuc icinize bakin Avuc iclerinize dikkatle bakin. Eger kirmizi ve lekelilerse karacigerinizde sorun var demek.


5. Hafiza kontrolu Bir tepsinin ustune rasgele 10 esya koyun. Tepsiye sadece 10 saniye bakin. Kac tanesini hatirlayabildiniz? Iyi bir hafizanizin olmasi Alzheimer’le karsilasma riskinizin daha az olacagi anlamina geliyor.


6. Kas kontrolu Sirt ustu yatin. Bacaklariniz dumduz olsun. Bir bacaginizi havaya kaldirin. Bir kisinin ayaginiza bastirmasini isteyin. Eger bacaginiz yere dusuyorsa, kaslariniz da bir zayiflik oldugu anlamina geliyor.


7. Gorunus Gozunuzun hemen altinda elmacik kemiginiz uzerine bir cetvel yerlestirin. Sonra cetvelin ustune bir kredi karti yerlestirin karti en rahat okudugunuz uzakligi olcun. Ne kadar yakina gelirse gelsin karti rahat okuyabiliyorsaniz goz sagliginizin iyi oldugu anlamina geliyor.


8. Tiroit misiniz? Kollarinizi yere paralel olarak tam karsinizda birleye uzaniyormus gibi uzatin. Ellerinize dikkat edin. Eger elleriniz bu pozisyonda titriyorsa o zaman tiroit olma riskiniz cok.


9. Duz yurumek Yere bir metre uzunlugunda bir cizgi cizin. Uzerinde rahat yuruyebiliyorsaniz, vucudunuzun koordinasyonu iyi isliyor demektir.


10. Dogum kilonuz Annenize kac kilo dogdugunuzu sorun. 3 kilonun altinda dogmussaniz kalp sorunlariyla karsi karsiya kalabilirsiniz.


11. Beliniz kalin mi? Vucut sekliniz elmaya benziyorsa, yani yaglariniz belinizin cevresinde toplaniyorsa, kalp sorunu yasama riskiniz daha fazla.


12. Tuvalet sikligi Her 3 saatte bir tuvalete birden cok gitme ihtiyaci mi hissediyorsunuz? Diyabetin en erken alarmlarindan biri sik tuvalete gitmektir.


13. Nabiz kontrolu Nabziniz ne kadar yavas atiyorsa o kadar uzun yasayacaksiniz demektir. Yani nabziniz 70′in altindaysa sagliklisiniz anlamina geliyor.


14.Dislerinizi fircalayin Eger disleriniz kaniyorsa, kalbiniz tehlikede demektir.


15. Parmak uzunlugu Isaret ve yuzuk parmaklari ayni uzunlukta olan kisilerin kalp krizi gecirme riski daha fazla. 16. Ayak Bilekleri Bas parmaginizla ayak bileginizin arka kismina bastirin. Eger bastirdiginiz noktada cok fazla cukurluk olusuyorsa, o zaman kalp, akciger, bobrek sorunlariyla karsi karsiya kalabilirsiniz

Hayatımızla ilgili mucizeler başladığında bilinçaltı devreye girer veendişe korkuları tetiklemeye başlar, olumsuzluklara hep alışmışızdır..







 Birşeyin iyiye doğru gitmesi bizi korkutur hatta tedirgin eder ... bu bir sahte korkudur... doğada herşey herzaman daha iyiye gider ve yenilenir..yeterki doğallığa müdahale etmeyelim..yaşamımızda böyledir... doğal haline müdahale ettiğimizde ilahi akışa müdah...ale etmiş oluyoruz... herzaman şunu hissedin... güvendeyim ve mucizeler zamanı başladı fazlasıyla mucizeleri hak ettim... kendime ve geçmişteki tüm tecrübelerime teşekkür ediyorum ve saygı duyuyorum, kendimi affediyor seviyorum kendimden başlayarak bütünün şifalanmasına niyet ediyorum şükrüler olsun hamd olsun


bülent gardiyanoğlu

21 Gün Detoksu 2...

Hayatınıza bir çeki düzen vermek ve yeniden başlangıç yapmak istiyorsanız size çok etkili bir yöntem öneriyorum;

21 gün boyunca sizi üzen ,kıran,kararsızlığa sürükleyen, içinizde kalan her türlü ,olay, konuşma ve kişiyi çzigisiz bir dosya kağıdına yazın ve günün sonunda yazdığınız kağıdı yakın. Yakarken de yaşandı ve bitti oh be deyip külleri tualete atın ve sifonu çekin...

İsterseniz bu uygulamayı 21 günden fazla da sürdürebilirsiniz...

Bir gün az bir gün çok da yazabilirsiniz. Aldırmayın. İçinizden nasıl geliyorsa, içinizi öyle temizleyin...

OH BEEEE!...YAŞANDI VE BİTTİ!...DİYORSUN VE GÖNDERİYORSUUUN!!!!

bÜLENT gARDİYANOĞLU iSTANBUL SEMİNERİ DERS NOTLARINDAN ALINMIŞTIR

Muhtarın Kızı, Bizim Zurnacıyla Gece Ahırda Buluşmuş...

Senden Çok Hoşlanıyorum Aslı...

Bir Gün Çiftler, Bir Gün Saplar Çıksın Sokağa Yaa...

İnsanların sizi 'GÖKLERE' çıkarmasına aldanmayın. Bir anda göklere çıkaranlar, kendi çıkarları için bir anda da 'YERE' bırakırlar.

Patron Kim Olmalı? Daime Kendimiz...Daima Kendimiz!

Üzüntü Nasıl Yok Edilir?

Kanadalı ünlü Doktor William Osler, Montreal'de tıp fakültesine devam ettiği yıllarda, derslerinde başarılı olamayacağını, iyi bir doktor çıkamayacağını düşünüp üzülüyordu.

Doktor oldu, ancak aynı üzüntü ve endişeler yine devam etti.

Bir gün, ünlü İngiliz tarihçisi Thomas Carlyle'den okuduğu bir cümle, onun tüm hayatını değiştirdi ve
öldüğü 1919 yılına kadar, tüm dünyanın adını saygı ile andığı bir doktor olmasını sağladı.

William Osler'in hayatını değiştiren o cümle şu idi:

"Bizim hayattaki en önemli işimiz; belli belirsiz, puslu şekilde uzaklarda bulunan şeyleri görmeye çalışmak değil; gözümüzün önünde apaçık halde duran şey için ne yapacağımıza karar vermektir."
fw mail

Eğer karşınızdaki insanların gönlünü kazanmak istiyor veyaeleştirinizin dikkate alınmasını istiyorsanız, daha akılcıdavranmalısınız.



Eğer karşınızdaki insanların gönlünü kazanmak istiyor veya eleştirinizin dikkate alınmasını istiyorsanız, daha akılcı davranmalısınız.
İşte yaşandığı rivayet edilen, iletişim ve ilişkiler üzerine ders verici 5 hikaye:

1.

Charles Schwab, çelik fabrikalarının birisinde dolaşıyorken, işçilerden bazılarını sigara içerken görmüştü.
Hâlbuki işçilerin başları üzerindeki duvarda "Sigara içmek yasaktır." levhası asılı idi.
Charles Schwab, onlara bakarak:
— Okuma bilmiyor musunuz? diye sormadı.
Aksine, işçilerine yaklaşıp kendi purolarından bir tane hediye etti.
— İşinizi bitirdikten sonra, bunu dışarıda içerseniz sevinirim, diyerek, içeride sigara içilmemesi gerektiğini nazikçe ifade etti.
Bu yüzden o, işçileri tarafından çok sevilen bir patrondu.

2.

Calvin Coolidge, Cumhurbaşkanlığı sırasında, bir gün sekreterine şu sözleri söylemişti:
— Bugün ne güzel giyinmişsiniz. Siz gerçekten güzel bir bayansınız.
Bayan sekreter bu iltifat karşısında şaşırmış ve memnun da olmuştu. Ama Coolidge, sözlerini şu şekilde tamamlamıştı:
— Ama sizden bir ricam var. Bundan sonra yazılarınızda noktalama işaretlerine biraz daha dikkat etmenizi istiyorum.
Coolidge'nin izlediği yol, son derece iyi bir metottu.
Çünkü insanlar iltifat edildikten sonra, kusurunun söylenmesine dayanabilir. Berber de insanı tıraş etmeden evvel sakalı sabunlamıyor mu?

3.

Emerson ile oğlu, buzağılarını ahıra koymak istemişlerdi. Emerson buzağıyı çekiyor, oğlu da itiyordu.
Buzağı ise, çayırı bırakıp gitmek istemediği için, direniyordu.
Evin hizmetçisi durumun farkına varmıştı. Gerçi o, Emerson gibi kitaplar ve makaleler yazmıyordu, ama hayvancılığı ondan iyi biliyordu.
Önce buzağıya şefkatle yaklaştı. Başını okşadı. Sonra parmağını bir meme gibi hayvanın ağzına verip emzirerek yavaş yavaş ahıra götürdü.
Muhatabınızı istediğiniz bir noktaya getirmek için, kendi isteklerinizi ona dikte etmeye kalkışmayın. Onun ne istediğini anlayıp, bu isteğe uygun bir davranış sergileyin.

4.

Yale Üniversitesi Profesörü William Lyon Pheps diyor ki:
"Sekiz yaşında iken, bir gün teyzemi ziyarete gitmiştim. Onun evinde orta yaşlı biriyle karşılaştım. O sıralarda benim en çok ilgilendiğim konu gemi ve gemicilikti.
Teyzemin misafiri ile bu konu üzerine uzun uzun sohbetler ettik. Onu sevmiştim. Misafir gittikten sonra, teyzeme ondan bahsettim ve gemiciliğe ilgisini takdir ettim.
Teyzem, onun New York'ta avukatlık yaptığını, gemicilikle hiç ilgisi olmadığını söyleyince, hayretle sordum:
— O halde niçin bana hep gemilerden bahsetti?
— Çünkü o bir centilmendi. Senin gemilere karşı ilgini anladığı için, seni ilgilendiren ve sevindiren olaylar üzerine konuştu. Ve bu şekilde kendini sana sevdirdi."

5.

Başkan Theodore Roosevelt, kimle görüşürse görüşsün ona ne söyleyeceğini bilirdi.
Muhatabının yaptığı işten bahseder, başarılarını takdir ederdi.
Roosevelt bunu nasıl mı başarırdı?
Gayet kolay. Görüşeceği kişiyle konuşmadan önce, onun hangi konuyla ilgilendiğini öğrenir, kendini o konu hakkında okuyup araştırarak bilgilendirirdi.
Çünkü Roosevelt de, her lider gibi bilirdi ki, insanlar, en çok ilgilendikleri konu hakkında konuşmayı severler.

İnsanların kalbine girmenin en kestirme yolu, onların ilgilendikleri konular üzerinde konuşmaktır.

fw mail

Başarının sırrına dair kısa ama anlamlı bir hikaye...

Başarının sırrına dair kısa ama anlamlı bir hikaye

Mesleğini bir ömür boyu tüm ilkelerine sadık kalarak uygulayan aksaçlı bir ustaya, başarısının sırrını sordular,

- İki sözcük, dedi ve ekledi, Doğru kararlar.

O kararları nasıl alabildiğinin sırrını sordular,

- Tek sözcük, dedi, Deneyim.

Deneyiminin sırrını sorduklarında ise şu yanıtı verdi,

'İki sözcük', 'Yanlış kararlar'.

Kendinizi Daha İyi Hissetmenin 9 Yolu

Yaptığınız iyilikler size geri döner. Bu, kendiniz için yapacağınız iyilikler için de geçerli...
İşte kendinizi daha huzurlu hissetmek için günlük yaşantınızda uygulayabileceğiniz basit öneriler:

1- Çantanızın ön gözündeki ya da cebinizdeki bozuk paralardan gelen rahatsız edici sesten kurtulmaya ne dersiniz?
Alışveriş merkezlerinde ya da restoranlardaki bağış kutularını es geçmeyin ve bozuk paraları oraya atın.
Hem yararlı bir işe katkıda bulunmuş olun hem de o rahatsız edici sesten ve ağırlıktan kurtulun.
2- Kendinizi ödüllendirin ve yediğiniz takdirde kilo almaktan korktuğunuz o muhteşem keki yiyin.
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki insanlar yoğun glikoz yüklemesinden sonra daha yardımsever ve fedakâr oluyorlar.
3- Basit bir kural: Haftada en az bir kez gördüğünüz insanların isimlerini öğrenin.
Bu, devamlı sizi gözetleyen komşunuz, kuru temizlemeciniz, terziniz veya çalıştığınız binadaki güvenlik görevlisi olabilir.
4- Hiç merdivenlerden zar zor pazar arabasını çıkarmaya çalışan yaşlı bir kadın gördünüz mü?
Peki, ona biri yardım etmeli diye hiç düşünmediniz mi? Peki o "biri" neden siz olmayasınız?
5- Saçlarınızın fazla kıvırcık olmasından ya da kalçalarınızın fazla büyük olmasından dolayı şikâyet etmeyin.
Belki Jessica Alba'nın burnuna sahip değilsiniz ama yine de o sizin burnunuz. Kendinizi bir bütün olarak sevmeye başlayın. Unutmayın, her şey içinizde başlar.
6- Çocukken çok zor öğrendiğiniz bir şeyi başka bir çocuğa öğretin.
Ayakkabı bağlamak, montun fermuarını çekmek, tentürdiyot diyebilmek gibi.
7- Gün içinde en az üç iltifat almaya bakın ve bunun hakkını da verin!
8- Sipariş ettiğiniz içeceği yanlış getiren garsona kızmayın, alışveriş kuyruğunda önünüze geçen adama sinirlenmeyin, eski erkek arkadaşınızdan artık nefretle bahsetmeyin. Affedici olmak hayatınızı büyük ölçüde kolaylaştırır.
9- Trafikteyken, önünüzden geçen ambulansın içindeki hasta için dua edin!
kaynak: Hürriyet

Affetmek geçmişi değiştirmez ama geleceğin önünü açar.





Affetmek geçmişi değiştirmez ama geleceğin önünü açar.
(Paule Boese)