12 Haziran 2012

MAYDANOZ VE DEREOTU TÜKETİYOR MUSUNUZ? CEVABINIZ EVETSE BAKIN NELER KAZANMIŞSINIZ

Photo: MAYDANOZ VE DEREOTU TÜKETİYOR MUSUNUZ? CEVABINIZ EVETSE BAKIN NELER KAZANMIŞSINIZBir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor. Maydanozda ayrıca, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum ve klorin ile A ve K vitamini bulunuyor. Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten ) kaynağı olduğu için görme gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine iyi geliyor. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı, kanı arttırarak oksijeni metabolize ediyor ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım ediyor.Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindiriyor. Barsak solucanlarının düşürülmesine yardım ediyor. Gazın dışarı atılmasını sağlar.DEREOTU'NUN FAYDALARI• Sinirleri yatıştırır ve bedeni rahatlatır.• Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Özellikle küçük çocuklarda gaz söktürücü etkisi önemlidir.• Sindirimi kolaylaştırır. Karın ağrılarına iyi gelir.• Mineral yönünden zengin olduğu için tuzsuz rejimlerde yer alır.• Hıçkırığı kesici etkisi vardır.• Süt bezlerini uyardığından emzikli annelerde süt gelişini artırır.• Kusma refleksini bastırır.Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılıyor.

Maydanozda ayrıca, kalsiyum, potasyum, kükürt, magnezyum ve klorin ile A ve K vitamini bulunuyor.

Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten ) kaynağı olduğu için görme gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine iyi geliyor.

 Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı, kanı arttırarak oksijeni metabolize ediyor ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım ediyor. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindiriyor.

Barsak solucanlarının düşürülmesine yardım ediyor. Gazın dışarı atılmasını sağlar.


DEREOTU'NUN FAYDALARI

• Sinirleri yatıştırır ve bedeni rahatlatır.

• Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Özellikle küçük çocuklarda gaz söktürücü etkisi önemlidir.

• Sindirimi kolaylaştırır. Karın ağrılarına iyi gelir.

• Mineral yönünden zengin olduğu için tuzsuz rejimlerde yer alır.

• Hıçkırığı kesici etkisi vardır.

• Süt bezlerini uyardığından emzikli annelerde süt gelişini artırır.

 • Kusma refleksini bastırır.

Tracy Chapman crossroad

http://youtu.be/w3PX267adKs

Hayatınız İyi Mi Döngüsü...

Photo: Bu kadar basit...

Sebzeli Bulgur Pilavı...

MALZEMELER

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur

  • 3 kaşık tereyağı

  • 1 kaşık zeytin yağı

  • 1 baş soğan

  • 2 adet patlıcan

  • 2-3 adet domates

  • 3 adet sivri biber

  • 2-3 adet kırmızı biber

  • 1 kaşık salça

  • Tuz, karabiber, nane

  • 2 su bardağından biraz fazla sıcak su (2,5 bardaktan az)


TARİF

  1. Küp küp doğranmış patlıcanları ayrı bir tencerede kızgın yağda kızartın.

  2. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın, rendelenmiş soğanı ve salçayı kavurun, biberleri ilave edin. 1-2 dk da bu şekilde kavurduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri de ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp 3-4 dk (sebzeler yumuşayıncaya kadar) bu şekilde pişirin.

  3. Son olarak, bulguru ekleyip 1-2 dk kavurduktan sonra sıcak suyu, kızarmış patlıcanları ve baharatları da ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.


* Lezzetci.com

Daha Da Yazmam- Tuncer Köseoğlu...

KÜRTAJ CİNAYETTİR?

Kendisini kocasına kavuşturacak minibüse binmek için çakıl taşlı yolda yürümüyor, ayakları yere değmeden adeta uçuyordu. Yanında ise en büyük çocuğu 14 yaşındaki oğlu vardı. Hızlı adımlarla yürürken bir yandan da haşarı oğluna nasihat ediyordu. Kardeşlerini dövme, vurma onlara diyerek başladığı sözlerine devam etti: “Bak oğlum babanın yanına gidiyorum. Bir süre sonra düzeni kurup sizleri de yanıma alacağım. Bu süre zarfında uslu dur emi... Kardeşlerini koru, onlara sahip çık.” Minibüse giden yol kısaydı. Oğlu arada başını kaldırıp, anasına baktı. Gözlerinin içi gülüyordu annesinin. Onu son zamanlarda hiç bu kadar mutlu görmemişti. Annesinin gülen gözlerini görünce için için sevindi bu duruma. Arif abinin kırmızı minibüsünün yanına geldiklerinde sarıldılar. Annesi oğlunun başını okşayarak son nasihatini yaptı: “Kardeşlerini dövme oğlum...” Kış günüydü ama kar yoktu. Atkısına sarıldı kadın. Minibüs hareket ettiğinde bakıştılar ki o bakışın son bakış olduğunu ikisi de bilmiyordu...

Kadının zor bir yaşamı vardı. Evlendiğinde doğan ilk çocuğu iki ay yaşamış, ölmüştü. Rize’nin vahşi coğrafyasında bir yandan çaylıklar, ahırda inekler ve sonra birbiri ardına doğan çocuklar... Bu çocukların hiçbiri de kolay olmamıştı. İkinci çocuğunu hastanede doğurdu. Erkekti... Erkek olunca bir bebe, silahlar yakılırdı havaya. O gece mavzerlere mermiler sürüldü, erkek çocuk dünyaya geldi desinler diye. İlk çocuktan sonra iki düşük ve dünyaya gelen ilk kız çocuğu... Sonra bir kız, bir kız çocuğu daha... Art arda doğan bu kız çocukları karşı köydeki ebe Hatice Nine doğurtmuştu. İyice büyümeye başlayan erkek çocuk, anasının doğum sancılarıyla bağırmalarını duydu bu doğumlar sırasında. Bir anda dört çocuğu olmuştu genç kadının; oysa koca, bir erkek çocuk istiyordu. Hani büyüğüne bir şey olur denerek. Sonra iki çocuğu daha oldu kadının. İkisi de hastanede doğdu. Son doğumda Trabzon Tıp Fakültesi’nde prematüre bir çocuk dünyaya getirdi, yedi aylık. Doktorlar “bir daha hamile kalırsan ölürsün” dediler kadına ve kocasına. İşte bu kadın Rize’ye çok yakın bir köyden kocasına kavuşmak için İstanbul’a giderken beş buçuk aylık hamileydi.

Köyde kalanlar bir süre haber alamadılar kadından. Arada karşı köyde bir eve telefon geliyor, haberleşiyorlardı. İstanbul’a gittiğinin daha ayı dolmamışken hastaneye kaldırıldı. Karındaki çocuk zehirlemiş, dedi doktorlar. Birkaç gün sonra ölü doğum yaptı. Doğan çocuk erkekti. Ölü doğumdan sonra iki gün daha yaşadı. Ve yaşamı Cerrahpaşa’da bir hastane odasında son buldu... Gittiğinden beri hiç konuşmamıştı annesiyle 14 yaşındaki çocuk. O gün, telefon olan karşı köyden bir haber geldi; bir saat sonra sizi İstanbul’dan arayacaklar diye. Amcasıyla beraber gittiği o evden kara haberi aldı: annesi ölmüştü. Kendi evlerine gelmek için amca-yeğen yola koyuldu yine. Ay ışığı vardı ve ayaklarının altına bastıkça ses çıkaran çakıl taşlarının sesleri duyuluyordu. Çocuk birkaç adım geri kaldı amcasından. Hıçkırmak ağlamak istedi, beceremedi. Bir şeyler düğümlendi boğazına. Geride kalan beş kardeşi vardı. Hem annesi dememiş miydi, onları koru, kolla diye. Yol boyunca bunları düşünerek eve vardılar. Diğer kardeşler küçük, hiçbir şeyin farkına değiller. İki kapılı Karadeniz evinden o gece ağıtlar yükseldi gökyüzüne.

Ertesi gün gece vakti bir cenaze aracıyla getirdiler genç kadını. Adeta uçar adımlarla gittiği İstanbul’dan ölü bedeni son kez getirildi yaşadığı toprak zeminli eve. Annesini gülerek yolcu eden çocuk açtı yüzünü. Kendisinden dört yaş küçük kızkardeşi de görmek istedi annesini. O halde görünce ağladı küçük kız. Erkek içine attı. Annesinin yüzü soluk muydu ne? Çok güzel bir kadındı annesi. Beyaz tenli, yuvarlak yüzlü. Yine aynı güzelliği gördü onda. Sanki bu bir şaka “bakın ben geldim, hadi gülün, sarılalım” der gibi bir hâli vardı. Eğildi çocuk öptü annesini. Bir daha, bir daha... Sarılmak, yattığı yerden kaldırmak istedi; engel oldu büyükleri. Ertesi gün çok ama çok yağmur yağdı. Cenaze kalabalıktı yine de. Ağıtlar yakıldı göğü delen yağmurla birlikte. Yağmur günlerce sürdü. Gözyaşları yağmur sularına karıştı. İşte 37 yıllık kısa ömrüne en büyüğü 14, en küçüğü ise bir yaşında olan altı çocuğun dışında, iki ölü doğan bebe ve birkaç düşük bırakan güzel yüzlü kadının adı Emine idi. EMİNE, BENİM ANNEMDİ...

Yapılacak İşler...

Sonra düşündüm...

Karma...

Dilek Ağacı...

Kendine yanlış sorular sormaktan vazgeç...

İnsanlar kaderleri yüzünden değil, seçimleri yüzünden mutsuz olurlar...

Photo: Evet, ihtiyacın olan şey kendin dışındaki sevgi değil.Kendi sevgin. <br/>İfade içindeki vurguya odaklan ve göreceksin. Tüm insanlık bunu dışarida biryerlerde arıyor. Sevgi denen şey orada dışarıda biryerde ve ona ulaşman gerekir diye düşünmektesin.Onu haketmen, uğrunda bir çaba göstermen gerekliliği kazınmış bilincine.Sevgi denen kavramın içini herşeyle doldurabilirsin. Birbirinden ayrıymış gibi görünen bilgelik, şefkat, huzur, tamlık vs. O'nun diğer veçheleridir. Birbirinden ayrı olmayan ama çoklu niteliklerle bezenmiş bir sevgi. Sevginin yerine diğer belirttiğim kavramları da koyabilirsin ve hepsi birbirini içeren bir bütünlük halinde varolmaya devam eder. <br/><br/>'Kuantum Yaşam Haritasi<br/><br/>Kuantum Yaşam Harita'm

SOĞUK YOĞURT ÇORBASI

 Malzemeler

•1 kg yoğurt

•1,5 bardak su

•1 bardak arpa şehriye

•½ bardak haşlanmış nohut

•Yarım demet nane

•Yarım demet maydanoz

•Zeytinyağı ve kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Şehriyeyi az sıvıyağda hafifçe kavurup üstünü biraz geçecek kadar su ekleyip kapağını kapayalım ve haşlayalım. Yoğurda su ve tuz ekleyip iyice çırpalım. Ben çok sulu sevmem, o yüzden cacığı da koyu kıvamlı yaparım bunu da öyle yaptım. İsterseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz ama çok da sıvı olmasın, biraz kıvamı olsun. İçine haşlanmış nohut, şehriye, ince kıyılmış dere otu ve taze naneyi ekleyip karıştıralım. Servis ederken zeytinyağında kırmızıbiber kızdırıp üstüne gezdirelim. Ben zeytinyağında nane de kavurup üstüne koyuyorum bazen. O da yeşil yeşil güzel oluyor.

Güçlü kemikler icin...

Yogurt

D vitamini ihtiyacimizi cogunlukla gunesten yararlanarak aliriz. Bunun yaninda yogurt gibi bazi besinler onemli D vitamini kaynagidir. Bir su bardagi kadar yogurt, gunluk kalsiyum ihtiyacimizin %30'unu ve D vitamini ihtiyacimizin %20'sini karsilar.

Sardalye

Taze veya konserve olarak tuketebilecegimiz Sardalye, D Vitamini ve kalsiyum acisindan sasirtici derecede zengindir. Ana ogun olarak tuketmenin yaninda, salata ve makarnalarimiza ekleyerek de ogunlerimize dahil edebiliriz

Yumurta

Icerdigi D Vitamini acisindan cok zengin olmasa da, yumurta yemek bu ihtiyacimizi karsilamak icin hizli ve kolay bir yoldur. 1 yumurta gunluk D vitamini ihtiyacimizin %10'unu karsilar

Somon

Kalbe en dost yiyeceklerin basinda sayilan somon, D vitamini acisindan da cok zengin bir baliktir. 100 grlik bir somon dilimi, gunluk D vitamini ihtiyacimizin %100'unu karsilar

Ispanak

Sut ve sut urunleri tuketiminiz dusukse, kalsiyum ihtiyaciniz icin ispanagi mutlaka tuketmelisiniz. Pisirilmis 1 kase ispanak, gunluk kalsiyum ve A vitamini ihtiyacinizin %25'ini karsilar.

Ton Baligi

Yag acisindan zengin diger bir balik olan ton baligi da, D vitamini acisindan oldukca zengindir. 100 gramlik bir konserve ton baligi, D vitamini ihtiyacimizin %40'ini karsilar

Bi şey mi dedin Yiğenim...

Bisikleti En Son Kaça Veriyon

Fotoğraf

Erkek sürücülerin yol verme oranı...

Fotoğraf

Sevgili Uyku...

İlhan İrem - Boşver Arkadaş

http://youtu.be/4mf9SR4A6Y0

Arabam herşeyimdir...Günün Fotosu...12/06/2012

Burçlara Göre Düğünler...

Koç
Koç kadını eğlence, çılgınlık, heyecan ister... Düğünün de en az hayatı kadar heyecan verici olması ve ayaklarını yerden kesmesi gerekir.
Hayalindeki balayı: Afrika’da lüks bir safari veya alışverişten uzak olmayan bir kumsal tatili.
Düğün hediyesi: Koç kadınına asla bir tava hediye etme cesareti göstermeyin! İç çamaşırı, gecelik gibi eğlenceli alternatifler hoşuna gider.
Eş olarak Koç: Eğer ortada her şeyi yapabilen bir süper kadın varsa, bu bir koç kadınıdır. Çoğu zaman meydan okumayı ve mücadele etmeyi sever.
Sizi ne bekliyor?: Yeni evine hemen alışır. Aşkı derin ve

Boğa
Boğa kadını karanlık, mumlarla ve çiçeklerle süslü bir ortam tabii biraz da romantizm olan bir yerde evlenmek ister.
Hayalindeki balayı: Okyanusta açılan lüks bir gemi seyahati veya teknolojiden uzak bir mağarada balayını geçirmek ister.
Düğün hediyesi: Boğa kadınları iyi stoklanmış mutfaklardan hoşlanır. Bu yüzden ona düğün hediyesi olarak her şeyden iki tane alın.
Eş olarak Boğa: Her şeyden önce Boğa kadınları kendilerini güvende hissetmek isterler. Eğer finansal olarak bu güven sağlanırsa, kendisi bunu fak edecek ve geri kalan işlerle ilgilenecektir. Fakat bu Boğa kadının para kazanmayacağı anlamına gelmemelidir.

İkizler
Müziği, dansı ve egzotik kokteylleriyle adından söz ettirecek tam bir parti şeklinde bir düğün ister.
Hayalindeki balayı: Bir İkizler kadını için nerede olduğundan çok, ne kadar rahat ettiği önemlidir. Dolayısıyla, rahat edeceği, hizmette kusur edilmeyen lüks bir tatil köyü onun balayı hayalidir.
Düğün hediyesi: Düğün hediyesi olarak onalara dijital kamera veya fotoğraf makinesi alabilirsiniz.
Sizi ne bekliyor?: İkizler, diğer burçların arasında en kozmopolitan olanıdır. Sizi ihtiyacınız olan bütün önemli insanlarla tanıştırabilir. Ayrıca, harika bir dosttur. Sır saklar ve elinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışır. Çözüm odaklıdır

Yengeç
Yengeç kadını geleneksel olanı sever. Bir kır düğünü tam yengeç kadınına göredir.
Hayalindeki balayı: Yunanistan’da pembe bir villada kalp şeklindeki yataklar Yengeç kalplerini ısıtacak bir balayı hayalidir.
Düğün hediyesi: Yengeç kadınına düğün hediyesi olarak yumuşak beyaz keten çamaşırlar, ince işlenmiş masa örtüleri, sofra takımı, kristal şarap bardakları alabilirsiniz.
Sizi ne bekliyor?: Eğer bir Yengeç kadınına aitseniz bu onun hayatıdır. Reddedilmeyi bilmez ve hayatından gitmemeniz için önünüze bütün engelleri koyar. Eğer yalnızsanız sizde sıcaklığını esirgemez ve kollarının arasına alır.

Aslan
Öncelikle medyayı bu düğünden haberdar etmek gerekir! Daha sonra iyi bir misafir listesiyle güzel bir gösteri hazırlanmalı. Yemekli gösterişli düğünlerden haz duyar.
Hayalindeki balayı: Aslan kadınının balayı hayali sadece çılgın bir romantik değil, aynı zamanda cömerttir de... Romantik ve lüks bir tatil köyü, Aslan kadınını mutlu etmek için yeterlidir.
Düğün hediyesi: Tibet’ten el işlemeli altın Buda veya ağaç evde yaşayan küçük öksüz bir çocuğun yaptığı ince işlemeli broşürler düğün hediyesi için idealdir.
Sizi ne bekliyor?: Kafese hapsedilmiş bir aslanın öfkeli ve sinsi bakışlarıyla karşılaştınız mı hiç? Eğer Aslan kadınına sınırlar çizmeye çalışırsanız, bu bakışla karşılaşacaksınız demektir

Başak
Gerçek şu ki bir Başak burcu için hiçbir şey yeteri kadar mükemmel değildir. Ancak basit bir düğünle, hata yapma olasılığı azalabilir.
Hayalindeki balayı: Başak kadını balayını 5 yaşından beri düşündüğü için tavsiye vermek anlamsız olacaktır.
Düğün hediyesi: İster inanın, ister inanmayın fakat Başak kadını düğün hediyesi olarak bir çim biçme makinesi bile alsanız mutlu olacaktır. Pratik eşyalar alın, gösterişli ürünlerden uzak durun.
Sizi ne bekliyor?: Mükemmeliyetçi ve zekidir. Üstelik bu özelliği ile kendisini kocasına daha çok sevdirir. Çoraplarınızı renklerine göre ayırır fakat aynı zamanda küstah, bağımsız, yetenekli ve kurnazdır. Çoraplarınızı renklerine göre ayırır fakat aynı zamanda küstah, bağımsız, yetenekli ve kurnazdır

Terazi
15 kişinin davetli olduğu sahil kasabasında gerçekleşen sakin, sıcak ve samimi bir düğün...
Hayalindeki balayı: İtalyan tarzı evlerde şampanyalı brunchla geçirilen bir balayı Terazi kadınına göredir.
Düğün hediyesi: Terazi kadınına düğün hediyesi olarak çiçek veya kartpostal gönderin. Hediye yerine bağışta bulunabilir ve bunu bilmesini sağlayabilirsiniz.
Sizi ne bekliyor?: Terazi kadını bir kere sizinle ilgilenmeye karar verdiyse, hak ettiğinizden daha nazik olur. Evin bütçesi ve paranın nasıl kazanıldığıyla ilgilenme

Yay
Resmi törenler yay kadınlarına göre değildir. Büyük bir parti düzenlenebilir.
Hayalindeki balayı: Yay kadınının balayı hayali tırmanabileceği bir dağ veya beraber yüzebileceği bir yunusun olduğu yerdir. Zoru ve orijinali sever.
Düğün hediyesi: Yay kadınına düğün hediyesinin ne olacağı önemli değildir. Önemli olan sevgi ile verilmesi... Aklınıza bir şey gelmediyse, oyuncak hayvan veya bir spor eşyası olabilir.
Sizi ne bekliyor?: Eğer kalbinizde, egonuzda veya sol bacağınızda bir yara varsa, Yay kadını bu yarayı ustalıkla sarar. Dürüst, sıcak, yardımsever ve mantıklı bir kişiliği vardır

Akrep
Bir Akrep kadını düğününü içgüdülerini paylaşmak ve kendini daha iyi tanımlamak için bir fırsat olarak görür.
Hayalindeki balayı: Banyo, yatak, siyah saten çarşaflar... Yanında eşi olduğu sürece balayında nerede olduğunu farketmez bile...
Düğün hediyesi: Akrep kadınına düğün hediyesi olarak ilginç, heyecan verici bir hediye verin. Örneğin 2 saatlik bir masaj terapisi.
Sizi ne bekliyor?: Akrep kadını bir kere ışığını size çevirdiyse gözleriniz kamaşabilir. Bağımlı olmamak söz konusu bile değil. Fakat eğer hayatta kalmak istiyorsanız, en kötü huyu merhametsizlik olan Akrep kadınını sakın küçümsemeyin

Oğlak
Sade, muhafazakar ve ruhani bir düğün. Oğlak kadını, eski adetlere sıkı sıkıya bağlıdır.
Hayalindeki balayı: Oğlak kadınının balayı hayali güzel, yeşillikle dolu, sessiz ve denize yakın olan herhangi bir yerdir.
Düğün hediyesi: Oğlak kadınını mutlu etmek istiyorsanız, mutlaka gümüşçüye uğrayın. Gösterişli olmadıktan sonra bayılacaktır!
Sizi ne bekliyor?: Bir Oğlak kadını evde temizlik yapmak yerine iyi bir şirkette yönetici olur. Eğer eş olmaya karar vermişse de bu durum aile hayatında da değişmez ve mutlaka evde lider konumunu üstlenir.

Kova
Farklı ve devrimci Bir düğün ister kova kadını. Belki bir sirk çadırında veya boş bir yüzme havuzunda...
Hayalindeki balayı: Kova kadınının balayı hayali eşine bağlıdır. Eşi ne yapmak isterse onu yapacaktır; kesinlikle bu konuyla ilgilenmediği için değil, her konu ilgisini çektiği için!
Düğün hediyesi: Kova kadınına yeni çıkan bir kitap, web tasarımı veya ilginç tasarımlı cep telefonlarını düğün hediyesi olarak alabilirsiniz. Teknoloji Kova kadının en büyük ilgi alanlarından birisidir.
Sizi ne bekliyor?: Bir kere evliliğe ve anneliğe teslim olmuş olsa da, her zaman gizemli bir tarafları olacaktır. Bunun yanında harika bir arkadaş ve partner olmakla beraber yaratıcılığı da ev ortamını renklendirecektir

Balık
Şiirlerin okunduğu, renkli renkli çelenklerin kabul edildiği romantik bir düğün Balık kadının hayalidir.
Hayalindeki balayı: Rüzgarda uçuşan saçlarının eşi tarafından okşandığı, birbirlerine öpücükler gönderdikleri en az düğün kadar romantik bir balayı. Balık kadını için balayı tutkulu bir aşktır...
Düğün hediyesi: Balık kadını pratiktir ve pratik bir kadın her zaman kullanabileceği hediyeler almayı sever. Bir seyahat çantası mükemmel olacaktır.
Sizi ne bekliyor?: Her şeyiyle eşinin yanında olacak başka bir kadın daha yoktur muhtemelen. Balık kadını eşiyle her konuda ilgilenir; onun problemlerini dinler ve çoğu zaman yararlı tavsiyeler verir. Fakat mutfakla arası pek iyi değildir.

Ne istediğini bilen bir insana yol vermek için, dünya bile bir kenara çekilir...

Hadi Git Ve Al O Kızı...