13 Nisan 2012

O değilde; ağrı kesiciler neremizin ağrıdığını nereden biliyor?

Bir bakıma, zihnimizde işlem yaparken gözlerimizle yaptığımız işlemin doğasını ele veriyoruz.

Beş duyu organımız olmasına rağmen, beynimizde 3 ana temsil sistemi (görme, duyma, hissetme) bulunuyor. O an hangi temsil sistemini kullandığımızı ise gözlerimiz söylüyor. Bir bakıma, zihnimizde işlem yaparken gözlerimizle yaptığımız işlemin doğasını ele veriyoruz.
Buna göre: 1. Olmayan bir nesneyi görsel olarak yaratırken sağ üst ...

2. Canlı bir şekilde hayal kurarken tam karşı

3. Hafızamızda bir anıyı görsel hatırlarken sol üst

4. Olmayan bir sesi yaratırken sağ yan

5. Hafızamızda bir sesi hatırlarken sol yan

6. Kendi kendimize konuşurken sağ alt

7. Hafızamızda hissettiğimiz duyguları hatırlarken sol alt köşeye bakıyoruz

Nuh’un Gemisinden Öğrenilecek Şeyler...

 1- Doğru gemiyi kaçırma.

2- Hepimizin aynı gemide olduğunu unutma...

3- Vakit gelip çatmadan planını yap. Hazreti Nuh, gemisini inşa ederken yağmur yağmıyordu! ...

4- Kendine hep iyi bak ve büyük günü bekle. Altmışına merdiven dayadığında bile, gerçekten büyük bir iş yapman için önün açılabilir.

5- Eleştirileri dinle, eleştirenlere kulak asma, yapılması gerekeni yapmaya devam et.

6- Geleceğini zirveler üzerine kur, dalgalar sana ulaşamasın.

7 – Hız her zaman kazandırmaz. Yılanlar da gemideydi, panterler de…

8 – Üzerinde aşırı baskı hissettiğinde, bir süre boşlukta yüz.

9 – Titanik’in profesyoneller, Nuh’un Gemisi’nin ise amatörler tarafından yapıldığını unutma.

10 – Fırtınanın gücü ne olursa olsun, eğer doğru saftaysan, seni bekleyen bir gökkuşağı mutlaka vardır

Kolkata-Hindistan...Günün Fotosu...13/04/2012



Niko Guido

Kafirlerle eğlenmeyi seviyorum...

Her yüze bakma can...

Erkekler Güçlü Kadınlardan Korkar Mı?

Geçen akşam Gülse Birsel’in yeni dizisi ‘Yalan Dünya’yı seyrediyordum. Baktım oradaki kadın karakterler ‘ben bilmem beyim bilir’ havasına girince erkeklerin hoşuna gitti. Kadınlara yardımcı olmaya başladılar, hatta hayatlarını beraber geçirmeye karar verdiler. İçlerindeki ben kadını kollarım, korurum, yol gösteririm, vah canım duygusu o kadar ön plana çıktı ki inanamadım. Daha önce adamın sevgisini kazanmak için yırtınan kadının muhtaç kadın rolüne girmesi adamın kadına ısınması için meğerse yetiyormuş.

Düşündüm de gerçek hayatta durum nasıl acaba? Ve çok eskilerden birkaç anım canlandı. “Sevgilime fazla akıllı görünmemeye çalışıyorum” diye benle dertleşen bir arkadaşım geldi gözümün önüne. “Neden?” diye sorduğumda “o zaman benden korkup uzaklaşıyor” diye cevap vermişti. Ben gene anlam verememiş bir yorumda bulunamamıştım. Bir başkası da erkek arkadaşının “sen benden daha güçlü ve akıllısın” diye kendinden ayrıldığını sümküre sümküre anlatmıştı. Ben gene yorumsuz kalmıştım.

Şimdilerde ben doktoraya başladığım zaman, annemin “oku oku sen, bu gidişle koca moca bulamazsın” deyişinin altında, aslında aynı gerçeğe vurgu yaptığını anca anlayabiliyorum. Ya da ben çok yoğun olupta bana ulaşamadığında “sanki cumhurbaşkanı karısısın, bu ne yoğunluk böyle” dediğinde “aaa ben niye cumhurbaşkanı karısı olayım, ben cumhurbaşkanı olayım o benim kocam olsun” diye itiraz ettiğimdeki o şaşkın bakışlarının anlamını da anca anlayabiliyorum.

Bugünlerde vizyona giren filmde “pamuk prenses nihayet kendini kurtarıyor, hatta prensini de kurtarıyor, artık her şeye de inanmıyor bayağı akıllanmış” diye filmi anlattığım bir erkek arkadaşım “aman bu eşitlik işini de amma abartmışlar” söyleminde ne demek istediğini de yeni yeni anlıyorum.

Ya da tatile kocasıyla gelen bir arkadaşım sabah erkenden bir tura katılmak istediğinde kocası “ama ben o saate kalkmak istemiyorum” demişti. Arkadaşım da “ya canım ben tek başıma gidebilirim, beni böyle korumak zorunda değilsin” diye kocasına çıkışınca adam “ama benim görevim seni her şeyden korumak, kollamak” diye söylenmiş ve aralarında ufak çaplı bir kavga çıkmıştı. Sonra başkaları araya girmiş tura birkaç kişinin daha katılacağı söylenerek kocadan izin alınmış olay tatlıya bağlanmıştı.

Çok eskilerde kalmış bir erkek arkadaşım bana zorla “ben bilmem beyim bilir” cümlesini söylettirmeye çalışmış ben söylemeyince de bana küsmesini hiç anlayamamıştım.

Yeni boşanmış bir kadın arkadaşım “ben de çalışıyordum, kocam da ama paramın hepsini bankadan kocam çekerdi ve paranın kontrolü ondaydı; şimdi boşanınca hiçbir şeyim kalmadı” diye bana dert yanıyordu. Erkeğin, kadın çalışsa bile kontrolün onda olduğunu göstermeye ihtiyacı mı var acaba? Hatta kadının para kazandığı bir durumda erkek güç gösterilerine daha mı çok kalkışıyor? Daha mı çok gözdağı veriyor acaba?

Sanırım bizler küçük bir kızken “erkek senden okumuş olsun, güçlü olsun, paralı olsun, yaşça büyük olsun, seni kurtarsın, sen evinde öyle otur bekle” diye konuşulurken, erkek çocuklarına da “sen kadını korumalısın, kurtarmalısın, hep güçlü olmalısın” diye telkinde bulunuluyordu. Sonuçta erkeğin karşısına güçlü, akıllı, kurtarılmayı beklemeyen, kendi başına karar alabilen kadınlar çıkınca ezber bozuluyor, erkekler bir adım geri çekilmeye başlıyor.

Yani bilemiyorum “ilişki dediğin şey beraber, el ele aynı yönde ilerlemek değil mi? O zaman yanındakinin de en az senin kadar akıllı, güçlü, kendi kararlarını alabilen, gerektiğinde fikir alabileceğin biri olması iyi bir şey değil mi? Neden kadınlar olduklarından daha güçsüz daha akılsız, daha işe yaramaz olduklarına dair rol yapmak zorunda kalıyorlar ki?” Ben bu durumu gerçekten hiç anlayamıyorum. Ama doğru olduğu su götürmez bir gerçek.

Hadi ama hanımlar beyler. Artık ‘’ben bilmem beyim bilir’’ devrini kapatmanın zamanı gelmedi mi? Bunun yerine yeni bir slogan bulmanın zamanı gelmedi mi?

Sağlıcakla,

Hafta sonu geliyorken ne kadar popüler olduğunuzu öğrenmek ister misiniz?

Girip çıktığınız ortamlarda ne derece seviliyor ve ilgi görüyorsunuz? Tanınmak ve sevilmek, ilgi görmek ne kadar hoşunuza gidiyor? Peki gerçeği biliyor musunuz, gerçekten popüler misiniz yoksa size mi öyle geliyor? Bu testi çözün ve gerçekle yüzleşin...

10 soruluk testi yapmak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli...

http://testyourself.tr.msn.com/Start.aspx?sectionLink=iliskiler&testLink=populermisiniz

Hayat bazen çok cimridir

Hayat bazen çok cimridir: İnsanın yeni bir duygu tatmaksızın, günler, haftalar, aylar, hatta yıllar geçirdiği olur. Sonra, bir kapıyı bir kere açınca, ortaya çıkan boşluğa adeta bir çığ iner. Bir an hiçbir şeyiniz yoktur, bir sonraki an, kabul edebileceğinizden fazlasına sahipsinizdir

Paulo Coelho

Kendiniz olun. Aslı her zaman kopyasından daha degerlidir.

Kendiniz olun. Aslı her zaman kopyasından daha degerlidir.

Michael Jackson They Don't Care About Us

http://youtu.be/iTvyFmo6Sfs

Bunu tüplüsüyle değiştirebilir miyiz?

Aslında herkes dahidir...

Dibi yosun tutan denizlerle ilgilenme sen dağları seyret...

Pluto geri gidiyor...

 11.NİSAN.2012


Pluto yılda bir kere yaklaşık 160 gün geri gider.


Pluto yeraltı tanrısı Hades’le simgelenir. Hades’in yeryüzüne çıktığında görünmez olma yeteneği vardır. Hem genellikle yeraltında olduğu hem de yeryüzüne çıktığında görünmez olduğu için Pluto enerjini açıkça görebilmek zordur. Bunun Pluto’nun geri gidişi ile dış dünyadan geri çekildiğinde nasıl anlaşılması güç ...hale geleceğini düşünün. Buna rağmen bundan sonra içimizdeki karanlıklarda onu aramamızda yarar var, çünkü şimdi geçmişten kalmış ancak henüz yeterince iyi inceleyip, eleyip, atamadığımız ya da yeniden hayata katamadığımız bazı konularla ilgilenmemiz için fırsat sunuyor.


Bir gezegen geri gidişi esnasında dünyaya daha yaklaşır, Bu durumda onun simgelediği konulara daha yakından bakabiliriz. Dolayısıyla psikolojik bir sondajı ve arınmayı simgeleyen Pluto geri giderken içimizde eskiden kalma, bastırdığımız karanlık yönlerimize (kin, nefret, güç savaşı, kontrol, manipülasyon, teslim olamama) daha fazla yaklaşma, onlar dış dünyada aleyhimize çalışmaya başlamadan önce onları arıtma imkanına kavuşuruz

Siz de mi Muhittini bekliyorsunuz?

Musa'nın Köprüsü... Günün Fotosu...13/04/2012

Hollanda’ da turistik bir bölgede inşaa edilen bu köprü, benzerlerinini aksine suyun içinden geçiyor.

Musa peygamberin Kızıldeniz’ i ortadan ikiye yarmasına atfen ‘ Musa’ nın Köprüsü ‘ adı verilen bu ilginç mimariye ilgi büyük.>>