27 Nisan 2012

Güç hayvanınız hangisi?

Her hayvan kendine özel ve özgü. Her birini farklı kılan özellikleri var.

Yüzyıllardır dünyanın dört bir yanındaki pek çok gelenekte insanların her birine ilham veren, onları koruyup kollayan ya da zor durumlarda kendilerine örnek almaları gerektiği düşünülen güç hayvanları bulunmaktadır.

Sizin içinizdeki, size yön veren güç hayvanının ne olduğunu merak ediyorsanız bilimsellikten son derece uzak testimize buyurun, birlikte tespit edelim.

http://testyourself.tr.msn.com/olcer/Güç_hayvanınız_hangisi/Start.aspx

Yaşadıklarından sadece sen sorumlusun.

işler kötü gittiğinde ne yapacağını bil! öncelikle olana direnme

 direndiğin olaylar kalıcı olur şükret...

seni hayal kırıklığına uğratan , üzerine ok gibi yağarak seni yaralayan tüm insanlara ve olaylara şükret. o enerjiyi kabul edip al ;

çünkü ancak bu sayede iyileşip ilerleyebilirsin. kabul etmediğin şey iyileşemez, değişemez, dönüşemez.

Yaşadığın olayı kabul et, kucakla , şefkatle sarıl , bağışla ve yoluna gitmesine izin ver..

 ikincisi ; dış koşulların iç koşulları yaratamıyacağını unutma! işler ne kadar kötüye giderse gitsin , iç dünyan (kalbin , ruhun ve aklın ) dışında olan birşeyden etkilenmez.

Sadece sen etkilenmesine izin verirsen etkilenirsin. Yaşadıklarından sadece sen sorumlusun.

Mutlu olmak istiyorsan gururur bırak. Gönülleri almaya bak...

Mısır'da erkeklere, ölen karılarıyla öldükten sonraki 6 saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan 'Veda Seksi' yasa tasarısına büyük tepki var

Mısır'da erkeklere, ölen karılarıyla öldükten sonraki 6 saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan 'Veda Seksi' yasa tasarısına büyük tepki var

El-İnsaf diyorum başka bir şey diyemiyorum...

Tanrım beni nasıl bir sınavdan geçiriyorsun?

Gerçek soru, ölümden sonra yaşamın var olup olmadığı değil, ölümden önce senin hayatta olup olmadığındır...

Gerçek soru, ölümden sonra yaşamın var olup olmadığı değil, ölümden önce senin hayatta olup olmadığındır...

OSHO

Kimsenin Peşinden Koşacak Değilim...

Bir tavus kuşunun göz tüyündeki detaylı tasarım ve harikulade renkler sizce tesadüf olabilir mi?

Bir tavus kuşunun göz tüyündeki  detaylı tasarım ve harikulade renkler sizce tesadüf olabilir mi?

Bir tüy parçasını böylesi bir mükemmellikte dizayn eden Yaradan,insanı sahipsiz bırakır mı? Elbet vardır bir hayır yaşanan her şeyde,,,,yeter ki sen hayata sarıl olanca kuvvetinle....

*iremSU

Serbest Kürsü...

Herkes buraya istediğini yazabilecek. Haydi durmayın. Eller klavyede gezinsin...

Birinç benim; ben uzaydan dünyaya bakmak istiyorum...

 

Hindistandaki Boya Festivalini Sakın Kaçırmayın... Günün Fotoları...28/04/2012

Hindistanda boya festivaliKUZEY HİNDİSTANA YOLUNUZ DÜŞERSE MART AYINDA KUTLANAN BU FESTİVALİ SAKIN KAÇIRMAYIN... O GÜNKÜ KIYAFETLERİNİZİ DE ANCA ANI OLARAK SAKLAYABİLECEĞİNİZİ DE UNUTMAYIN...

fOTOĞRAFLARIN ALTINDA BİR DE MÜZİK KLİBİ VAR ONA DA İSTERSENİZ ŞÖYLE BİR GÖZATIN... SEVGİ SAYGI EFEM...

 

 

 

 

Hindistanda boya festivali

Hindistanda boya festivali

Hindistanda boya festivali

Hindistanda boya festivali

Hindistanda boya festivali

Hindistanda boya festivali

Hindistanda boya festivali

http://youtu.be/yPTlfa5LYYE

Eyy Tarçın Sen Neymişsin...

Tarçın dünya çapında bilinene en eski baharatlardan biri.Baharatın elde edildiği ağacın ana vatanı Sri Lanka.Ağacın kabuğundan elde edilen bu baharat kendine has sağlık açısından çok önemli aktif maddeler içerir.Antik çağlardan beri pek çok medeniyet tarafından doğal ilaç olarak kullanılmıştır.Çay olarak içilebileceği gibi çeşitli yiyeceklerin üzerine serpilip ya da direk yenilerek de tüketilebilir.

1-Kolestrolü düşürür.

Çalışmalar günde sadece yarım çay kaşığı tarçın tüketilmesinin kolestrolü düşürdüğünü stermiştir.

2-Kan şekerini düşürür Tip 2 Diyabeti tedavi eder. Çalışmalar günde sadece yarım çay kaşığı tarçının kan şekerini dengelediğini göstermiştir.Tarçın insülünün daha etkin olmasını sağlar ve bu sayede kilo kontrolü ve kalp krizi riskinin azaltılmasında yardımcı olur.

3. Kalp Hastalıklarına Faydalıdır.

Tarçın kalp damar sistemini güçlendirir.Tarçında bulunana kalsiyum ve lif kalp hastalıklarına karşı bir koruma sağlar.Biraz tarçın koroner damar hastalığında ve yüksek tansiyonda yardımcı olur.

4-Kanserle Savaşır.

Aeerika Maryland'de yapılan bir araştırma tarçının kan kanseri ve lenf kanserinde kanserli hücrelerin bölünmesini azalttığını göstermiştir. Tarçındaki kalsiyum ve lif kombinasyonu safra salgısını artırarak kolon hücrelerinin zarar görmesini dolayısıyla kolon kanserini önler.

5-Diş Ağrısı ve Ağız Kokusu Giderici.

Tarçın geleneksel olarak diş ağrısı tedavisinde ve ağız kokusu giderici olarak kullanılır.Bir kaç çimdik tarçın ağızda çiğnenebilir ya da çayı yapılıp gargara olarak kullanılabilir.

6- Solunum sorunlarını tedavi eder.

Tarçın grip için çok faydalı bir ev ilacıdır.Bir çay kaşığı bal ve çeyrek çay kaşığı tarçın karıştırılır ve yenir.3 gün boyunca devam edilir.Bu reçete öksürüğe,soğuk algınlığına ve sinüzite iyi gelir.

7- Beyin Toniği

Tarçın beyin aktivitesini artırdığından beyin için iyi bir toniktir.Sinirsel tansiyonu tedavi eder,hafıza kayıplarını önler. Çalışmalar tarçını koklamanın bilişsel  onksiyona,hafızaya,zihinsel performansa iyi geldiğini,uyanıklığı ve konsantrasyonu artırdığını göstermiştir.

8- Enfeksiyonlara iyi gelir.

Anti mantarianti bakteriyel,anti viral anti parazitik ve antiseptik özellikleri nedeniyle dahili ve harici enfeksiyonlarda etkilidir.

9- Adet dönemini kolaylaştırır.

Tarçın kadın sağlığında da faydalıdır.Adet kramplarında ve diğer adet sorunlarında rahatlama sağlar.

10-Doğum Kontrolü

Tarçın aynı zamanda bir doğal doğum kontrol aracıdır.Doğumdan sonra düzenli olarak kullanılması adeti geciktirir ve gebeliği önler.

11- Anne Sütünü Artırır.

Tarçın anne sütünde artış sağlar.

12. Eklem iltihabından kaynaklanan ağrılarda rahatlama sağlar.

Tarçın anti iltihap maddeler içerdiğinden,eklem iltihabı gibi hastalıklarda rahatlama sağlar.

Copenhagen Üniversitesinde yapılan bir çalışma sonucunda  bir hafta boyunca her sabah 1 çay kaşığı balla çeyrek çay kaşığı tarçını karıştırıp yiyen hastlarda belirgin bir rahatlama görülmüş,bir ay boyunca kullanan hastalar ağrısız yürüyebilmişler.

13- Sindirim Toniği

Tarçın pek çok yiyeceğe baharat olarak eklenmeli,güzel bir tat vermesini dışında ayrıca hazmı kolaylaştırarak sindirime katkı sağlar.Tarçın hazımsızlık,mide  ulantısı,kusma,mide sorunları,ishal ve gazda çok etkilidir.Bağırsak ve mideden gazı atmak konusunda çok yardımcıdır. Asitliliği,ishali ve sabah halsizliğini bitirir.Çok etkili bir sindirim toniğidir.

14-İdrar Yolları Enfeksiyonlarına İyi Gelir.

Düzenli bir şekilde tarçın tüketen insanlarda idrar yoları enfeksiyonları daha az görülmektedir.Tarçın idrar söktürücüdür,İdrarı artırır ve söktürür.

15- Pıhtılaşma Önleyici Etki

Tarçında bulunan Cinnamaldehid adlı maddenin kanın pıhtılaşmasını önleyici etkisi vardır.Acil durumlarda kanamanın durması ve

yaraların kapanması için gerekli olan kanın pıhtılaşması normal şartlarda da olursa damar tıkanıklığına neden olur.Cinnamaldehid kandaki gereksiz pıhtılaşmaları önleyici bir maddedir.

16- Doğal Gıda Koruyucu

Yiyeceklere eklendiği zaman bakteri oluşumunu engeller ve doğal bir koruyucu görevi üstlenir.

17- Baş Ağrısı Ve Migrende Faydalıdır.

Soğuk çarpması nedeniyle oluşan başağrısında tarçın az bir suya eklenir ve macunumsu hale gelince ince bir tabaka halinde şakaklara ve alna sürülür.

18- Sivilce ve Siyah Noktalarda Etkilidir.

Tarçın kanı temizler bu yüzden sivilcelerde faydalıdır.Bir kaç damla limon suyuna bir iki çimdik tarçın karıştırılarak elde edilen macun sivilce ve siyah noktalrın üzerine uygulanırsa faydalı olur.

19- Kanı inceltir ve kan akışını hızlandırır.

Tarçın kan incelticidir ve bu sayede kan dolaşımını hızlandırır.Bu etkisi sayesinde ağrıların azalmasında yardımcı olur.İyi kan dolaşımı hücrelere daha fazla ve daha çabuk oksijen gitmesine yardımcı olur ve böylece metabolizmayı hızlandırır.Düzenli olarak tarçın kullanarak kalp krizi riskini azaltabilirsiniz.

20- Kasları Gevşetir.

21-Kas ve Eklem Ağrılarını Rahatlatır.

Düzenli olarak tarçın tüketenler,tarçın tükettikten sonra kas ve eklem ağrılarında belirgin rahatlama olduğunu söylerler.

22-Bağışıklık Sistemini Güçlendirir.

Bal ve tarçın karışımı bağışıklık sistemini güçlendirir,halsizliği yok eder,ömrü uzatır.Yaşlanmayı geciktirici etkiye sahiptir.

23- Kaşınmada Etkilidir.

Bal-Tarçın macunu bözek ısırmalarına ve kaşınmaya karşı da kullanılır.

24-Çok zengin bir manganez,fiber(lif),demir ve kalsiyum kaynağıdır.

25-Tarçın kanamayı durdurucu etkiye sahiptir bu yüzden yaraların daha çabuk iyileşmesini sağlar. Tarçını sağlığınızı düzeltmek veya bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için kullanabilirsiniz.Tarçını çayınıza,kahvenize ekleyebilir yediğiniz meyvelerin,tatlıların üzerine serpebilirsiniz. Tarçını aşırı dozda tüketmek tehlikeli olabilir.Ayrıca tarçın hamileler tarafından kullanılma-malıdır.ŞEker hastaları doktorlarına danışmadan ilaç yerine veya ilaçlarıyla beraber kullanma-malıdırlar.

Not: Doktorunuza danışmadan kullanmayınız...