6 Kasım 2012

Richard Wilkins © Ingiltere’de piyasaya çikan “Mental Tonic” (Zihin Açici) adli kitabinda yasam felsefesinden süzdügü ilkeleri siraliyor

Fotoğraf: Richard Wilkins © Ingiltere’de piyasaya çikan“Mental Tonic” (Zihin Açici) adli kitabinda yasam felsefesinden süzdügü ilkeleri siraliyor. Iste onlardan birkaçi :* Gerçek degisim kimi eski seyleri farkli görmeye baslamaktir.* Pencerenizin cami kirliyse disari çikip manzarayi parlatmaniz bosunadir.* Eger siz kendinizi sevmiyorsaniz baskasi neden sevsin.* Ana babaniz dogumunuzdan sorumludur, yasaminizdan degil.* Eger kendinize yön ariyorsaniz yolunu kaybetmis birine sormayin.* Dostluk, ayri olduklari zaman insanlari birlikte tutar.* Fedakarlik çiçegin köküdür.* Geçmisi bir kitap gibi kullanin, eviniz gibi degil.* Birçok insan hayatinin büyük bölümünü oldugundan farkli görünebilmek için heba eder.* Ilerlemenizin önündeki en büyük engel kendinize güvensizliginizdir.* Aci, mutluluga göre daha çok sarki bestelemistir.* Her davranisinda baskalarinin onayini arayankimseler hayatin birçok güzelligini iskalar.* Yüzeyde hazine bulamazsiniz.* Kahkaha ruhun dansidir.* Mucize, enerjinizi korkulariniza degil rüyalariniza verdiginiz zaman baslar.* Karsisinizdakini dinliyor musunuz, yoksa konusmak için sira mi bekliyorsunuz?* Ikiyüzlülük sadece sahibi tarafindan görülemez.* Hayatinizi bir para kazanma denemesi olarak kullanmayin.* Cennete gitmenin iki yolu vardir1) Gerçekten öldügünüz zaman2) Gerçekten yasadiginiz zaman* Gerçek zenginlik vaktinizi insanlara vermektir, para karsiligi satmak degil.* Müzigi notalarin arasindaki sessizlik yaratir* Gerçek degisim kimi eski seyleri farkli görmeye baslamaktir.

* Pencerenizin cami kirliyse disari çikip manzarayi parlatmaniz bosunadir.

* Eger siz kendinizi sevmiyorsaniz baskasi neden sevsin.

* Ana babaniz dogumunuzdan sorumludur, yasaminizdan degil.

* Eger kendinize yön ariyorsaniz yolunu kaybetmis birine sormayin.

* Dostluk, ayri olduklari zaman insanlari birlikte tutar.

* Fedakarlik çiçegin köküdür.

* Geçmisi bir kitap gibi kullanin, eviniz gibi degil.

* Birçok insan hayatinin büyük bölümünü oldugundan farkli görünebilmek için heba eder.

* Ilerlemenizin önündeki en büyük engel kendinize güvensizliginizdir.

* Aci, mutluluga göre daha çok sarki bestelemistir.

* Her davranisinda baskalarinin onayini arayankimseler hayatin birçok güzelligini iskalar.

* Yüzeyde hazine bulamazsiniz.

* Kahkaha ruhun dansidir.

* Mucize, enerjinizi korkulariniza degil rüyalariniza verdiginiz zaman baslar.

* Karsisinizdakini dinliyor musunuz, yoksa konusmak için sira mi bekliyorsunuz?

* Ikiyüzlülük sadece sahibi tarafindan görülemez.

* Hayatinizi bir para kazanma denemesi olarak kullanmayin.

* Cennete gitmenin iki yolu vardir 1) Gerçekten öldügünüz zaman 2) Gerçekten yasadiginiz zaman

* Gerçek zenginlik vaktinizi insanlara vermektir, para karsiligi satmak degil.

* Müzigi notalarin arasindaki sessizlik yaratir

Burcunuza göre beslenme

Sağlıklı yaşamanın temellerinden birinin, sağlıklı beslenme olduğunu biliyorsunuz. Peki burcunuza özel besinler tüketerek, hem sağlıklı beslenebileceğinizi hem de kilo verebileceğinizi biliyor musunuz? Evoria.com, yaza hazır sağlıklı ve fit bir vücut için her burca özel beslenme önerileri sunuyor:

Koçlar yoğurt tüketmeyi, Boğalar bol su içmeyi unutmamalı


Koçların günlük beslenme programında mutlaka yeşil sebzeler ile birlikte; patates, soğan, elma, ceviz, domates, kereviz sapı, pancar, limon, pırasa, armut gibi besinler olmalıdır. Ayrıca Koçlar, günde 2 kez yoğurt ve kefir tüketmeye özen göstermeliler.

Günlük beslenme programında mutlaka su teresi, brokoli, mantar, ıspanak, lahana ve patates gibi besinler olması gereken Boğa burçları; ayrıca günde 2 litre su içmeyi alışkanlık haline getirmeliler.

Günlük beslenmede İkizler için süt, Yengeçler için yeşil sebze şart


İkizler burcunun günlük beslenme programlarının vazgeçilmezleri portakal, armut, şeftali, domates, mısır ve erik gibi besinler olmalıdır. Sağlığını korumak isteyen İkizler, süt ürünlerini ihmal etmemeliler.

Yengeç burçlarının günlük beslenme programlarında mutlaka çavdar unu, yumurta beyazı, kereviz sapı, fasulye, marul ve hindi bağ, bol yeşil sebze gibi besinlere yer verilmelidir. Tatlı  krizini geçiştirmek isteyen Yengeçler de, gün içerisinde yiyebilecekleri meyve salatasını tercih edebilirler.

Aslanlar yağlı gıdalardan, Başaklar şekerden uzak durmalı


Aslan burçlarının günlük beslenme programında mutlaka tam buğday ekmeği, elma, yulaf, arpa, çavdar, marul, yumurta, lahana, salatalık, ceviz ve balık faydalı besinler olmalıdır. Yağlı gıdalardan da mümkün olduğunca uzak durmaları gerekir.

Başak burçlarının günlük beslenme programında havuç, yeşil sebzeler, karpuz, kuşkonmaz, suteresi, yulaf gibi besinler olmalıdır. Ayrıca, yüksek şeker içeren gıdaları da tercih etmemeliler.

Teraziler kereviz, Akrepler soğan yemeli


Terazi burçları günlük beslenme programlarını yaparken kereviz, ıspanak, bezelye, pancar, elma, kuru üzüm, badem, pırasa ve incir gibi faydalı besinleri ilk sıraya koymalılar.

Günlük beslenme programında mutlaka soğan, hardal, sarımsak, pırasa, şalgam, incir, erik gibi faydalı besinlere yer vermesi gereken Akrepler ise; mide sağlıkları için gazlı içeceklerden uzak durmayı ihmal etmemeliler.

Yaylar yağlı besinlerden uzak durmalı, Oğlaklar süt içmeli


Yay burçlarının günlük beslenme programlarında salatalık, adaçayı, karanfil, brokoli, mantar, domates gibi faydalı besinler olmazsa olmazlardır. Yağlı yiyeceklerden uzak durmak da, Yay burçları için çok önemlidir.

Oğlak burçlarının günlük beslenme programlarında mutlaka bulunması gerekenler; portakal, armut, şeftali, domates, mısır, erik ve bol yeşil sebze gibi faydalı besinleridir. Günlük beslenme programında  süt ürünlerine de mutlaka yer vermeliler.

Kovalar bol sebze ve meyveyi tercih etmeli, Balıklar tatlı krizlerini meyve salatası ile geçiştirmeli


Kova burçları, gün içerisinde mutlaka meyve ve sebzelerden oluşan faydalı besinlerden tüketmeliler. Bu besinler arasında; mantar, salatalık, su teresi, avokado, muz, armut, karpuz, fasulye gibi sebze ve meyveler bulunmalıdır.

Balık burçları ise; günlük beslenme programlarında muz, nane çayı, kuşkonmaz, fasulye, kereviz sapı, avokado, salatalık, mantar gibi faydalı besinler tüketmeliler.  Ayrıca, gün içerisinde meyve salatası yiyerek tatlı krizlerinizi geçiştirebilirler

http://www.kadinvekadin.net/burcunuza-gore-beslenme-2012-07-03.html

Kredi Kartı Kullanımında Burçların Etkisi

Koç Burcu

Kredi kartı borcunun tamamını ödemek konusunda en zayıf burçlardan birisi olan iki burçtan biri olan Koç, farklı şifre kullanımında da % 36 oranla düşük kalıyor. Koç burçlarının % 91’i kredi kartı ekstrelerini inceleme konusunda ayrıntıcı olduğu ve % 70’inin de kart şifresini kimseyle paylaşmadığı görülüyor.

Boğa Burcu

Aylık kredi kartı borcu ödemesinde hassas davranan Boğa’lar, kart ekstresinin tamamını ödeyen iki burçtan birisi. Şifre gizliliği konusunda da Boğa’lar, burçlar içinde % 75 ile en hassas burç.

İkizler Burcu

Kart borcunu tamamen ödemek konusunda Boğa ile zirveyi paylaşan İkizler’in % 40’ı şifresini yakınlarıyla paylaşıyor.

Yengeç Burcu

Tüm burçlar içinde ekstrelerini imha etmeye en az eğilimli burç Yengeç… Yengeç’lerin % 74’ü şifresini kimseyle paylaşmıyor ve % 67 olan genel ortalamanın üzerinde, % 74’ü ekstresinin tamamını ödüyor.

Aslan Burcu

Ekstresini kontrol etmek konusunda ortalamayı geçemeyen Aslan’lar, ekstre imha etmek konusunda zirvedeki iki burçtan birisi. % 66 oranında ise tüm kartlarda farklı şifreye sahipler.

Başak Burcu

Borcu ödemek yerine kredilendiren Başak, ekstelerini daha çok posta ile alırken % 39 oranında e-posta ve % 3 oranında da SMS bilgilendirme ile alıyor.

Terazi Burcu

% 73’ü ekstrelerini daima kontrol eden Terazilerin % 65’i şifrelerini başkasıyla paylaşmıyor ve % 70’i ise kart borcunun tamamını ödüyor.

Akrep Burcu

Şüpheciliği ile tanınan Akrep, aynı şifre ya da farklı şifre kullanımı konusunda % 17 oranında cevap vermiyor. Şifre paylaşmama oranı % 71 olan Akrep’ler, bütün borcu ödeme konusunda zayıf kalarak % 61’e düşüyor.

Yay Burcu

Şifre paylaşmama konusunda en yüksek orana sahip olan Yay, ekstre kontrolünde ise ortalamanın biraz altında kalıyor. Oğlak Burcu

Şifre paylaşımı ve ekstre kontrolünde hassas davranan Oğlak’lar, % 62 borç ödeme oranı ile ortalamanın altında kalıyorlar.

Kova Burcu

% 22 oranla nakit kullanmayı tercih eden Kova, % 75 oranında kredi kartını tercih ediyor. % 37 gibi bir oranda da şifresini en yakın çevresiyle paylaştığı görülen Kova’ların % 94’ü ekstresini her zaman kontrol ediyor.

Balık Burcu

Tüm burçlar içindeki en düşük ekstre kontrol etme oranı % 75 ile en düşük burç. Alışverişte % 51 kredi kartı kullanımı ile kart kullanımına çekimser davranan bir burç olan Balık, ekstrelerini % 59 oranında posta ile alı

http://www.r2d3dergi.com/2012/08/18/kredi-karti-kullaniminda-burclarin-etkisi/

 

Havucun Faydaları

Uzmanlar, havucun, süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu söylüyor. Kansızlık halinde, sabah-öğle-akşam taze çıkarılmış 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor.

Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyunun çok faydalı olduğunu ifade eden uzmanlar, havucun, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirdiğini, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdiğini, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, benzeri yorgunluk maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı attığını vurguluyor.

Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını belirten uzmanlar, kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indirdiğini bildiriyor.

Uzmanlar, havuçtaki beta-karotenin de gözleri, yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruduğunu ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini vurgulayarak, havuçların çiğ veya pişmiş olarak yenilirken asla soyulmaması gerektiğini, sadece temiz yıkamanın kafi olduğunu kaydediyor.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda sayılan gerçekten çok dirimsel besin değerlerinin yanı sıra;

o Havuç, düzenli olarak yenildiğinde, sigara içen kişileri de içermek üzere, bedenin akciğer kanserine yakalanma rizikosunu en aza indirgemektedir: Ayrıca havucu sık ve bol tüketen kişilerin gırtlak, mesane (idrar kesesi), rahmin boyun bölümü, kalınbağırsak, prostat ve yemek borusu kanserlerine yakalanma rizikosunun %50 oranında; menopoz döneminin sonrasını yaşayan kadınlarda, göğüs kanserlerine yakalanma rizikosunun %20 oranında azaldığı yapılan araştırmalar sonucunda saptanmıştır.

o Kalbin dostu da olan havuç, kandaki kolesterol düzeyini düşürmenin en kolay yoludur.

Araştırmalar, havuç yemenin kolesterolde önemli düşmelere neden olduğunu, havuç yemeyi bırakan kişilerde kısa sürede kolesterolün eski düzeyine yükseldiğini göstermiştir.

o Havuç bazı türden gıda zehirlenmelerini önler.

o Ayrıca, yapılan araştırmalar, havucun menenjit ve ansefalit (beyin iltihabı) ile gebelikte fetüse geçerek düşüğe neden olan listerya adlı maddenin etkilerini yok ettiğini göstermiştir.

o Havuç, içerdiği yüksek lif oranıyla peklik (kabızlık) çekenlere iyi gelmektedir.

o Kaynatılarak içilen havucun suyu diyareye iyi gelir.

o Ayrıca halk arasında, havucun sindirimi kolaylaştırıcı, gaz söktürücü, idrarı artırıcı, kurt düşürücü, aybaşı olayını kolaylaştırıcı ve hatta afrodizyak (cinsel gücü artırıcı) etkileri bulunduğuna uzun yıllardır inanılmaktadır.

Bütün bu dirimsel önem taşıyan etkilerinden yararlanılmak üzere kişiler özgürce ve bol bol havuç yemelidir. Piyasada toz şeklinde de satılan havucun günlük diyetimizde sıklıkla yer alması, sağlığımıza büyük fayda sağlayacaktır.

A, C, B1 ve B2 vitaminlerince zengin bir ürün olan havuç, çiğ olarak ya da pişirilerek tüketilir.

Havuçlar kirli olsa bile kabuğunu soymamak gerekir. Çünkü yarım kilogram havuçta 30 mg C vitamini, B1-B-B6 vitaminleri, kalsiyum, demir ve potasyum mineralleri bulunur ve bunların büyük bölümü kabuğun altındadır.

Havucun, bol A vitamini ile cilde temizlik ve pembelik verdiğini ve gözlerin sıhhatli kalmasını sağladığını , kalp rahatsızlığı ve damar sertliği olanlara havucun çok fayda verdiğini, her gün yenen bir havucun da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriliyor.

http://www.lezzetvadisi.com/sebzelerin-faydalari/havucun-faydalari.html

Güveçte Kurufasulye...

Malzemeler:

2 su bardağı kuru fasulye

1 soğan

1 kaşık(tahta) domates salçası

Yarım kaşık biber salçası

6-7 tane kuru biber

Tuz

Pulbiber

Sıvı yağ

Hazırlanışı:

Fasulyelerimizi üzerine tuz atarak,akşamdan ılık suyla(sıcağa yakın) ıslatıyoruz..

Ertesi günü,fasulyelerimizi bol suyla haşlamaya bırakıyoruz...Çok fazla yumuşamadan(yemeklik kıvama gelmeden) ocağın altını kapatıyoruz..

Soğanı yemeklik doğrayıp güvecimizde sıvıyağ ile birlikte kavuruyoruz..Pembeleşince,salçalarımızı katıp biraz daha kavuruyoruz..

Fasulyelerimizi de ilave edip,bir iki karıştırdıktan sonra ılık suyu ilave ediyoruz.Kuru biberleri ve pulbiberleri de atıp,güvecin kapağını kapatıyoruz.Kapak yoksa folyo ile kapatın..Kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.(Zaten önceden haşladığımız için,fazla zaman almayacaktır)

Kaynamaya başlayınca tuzunu da ilave edin..Sıcak olarak servis yapın..

Kuru fasulyeyi güveçte denemenizi öneririm,lezzeti bambaşka ;) Afiyet olsun :)

Kaynak: Lezzet Vadisi

Farkedilmek güzel, değil mi?



"Biliyorum," dedi Chiaretta, kolunu ona dolarken. "Farkedilmek güzel, değil mi? Birinin senin özel olduğunu düşünmesi de güzel. Ama seçilmekten çok daha büyük bir mutluluk vardır."
"Nedir o?"
"Kendini seçmek."

DÖRT MEVSİM - Laurel Corona

Hiç bir şey için ''benimdir'' deme; Sadece de ki ''yanımdadır'';

Bir kadın,az tanıdığı bir komşusu hakkında dedikodu yapıyordu...

Fotoğraf: Bir kadın,az tanıdığı bir komşusu hakkında dedikodu yapıyordu..Gece rüyasında kendisini işaret eden koca bir el gördü ve korku içinde uyandı.Ertesi gün ilk iş kiliseye gitti ve olanları Pedere anlattı."Peder, dedikodu yapmak suç mudur? Rüyamda gördüğüm el Tanrı nın eli miydi? Yanlıış bir şey mi yaptım ben?"Peder cevap verdi:"Evet!...Evet seni düşüncesiz,bencil kadın! Komşun hakkında dedikodu yaptın. Onun insanların kafasındaki görünüşüyle oynadın ve bundan utanmadın!"kadın üzgün olduğunu söyledi ve af diledi."O kadar çabuk değil.." dedi Peder."Evine gidip elinde bir yastık ve bir bıçakla çatıya çıkmanı istiyorum. Yastığı çatıda bıçakla kes, sonrada bana gel." Kadın ertesi gün denileni yaptı ve kiliseye döndü."Dediğimi yaptın mı?" diye sordu Peder."Evet Peder.""Peki n'oldu?""Tüyler Peder..""Tüyler?""Evet.""Tamam.. Şimdi senden geri dönmeni ve tüm tüyleri toplamanı istiyorum.""Ama bu imkansız Peder! Hepsi uçtular! Rüzgar onları uçurup götürdü!?..""..ve işte Bu!" dedi Peder."BU DEDİKODUDUR!.."Bir kadın,az tanıdığı bir komşusu hakkında dedikodu yapıyordu.. Gece rüyasında kendisini işaret eden koca bir el gördü ve korku içinde uyandı. Ertesi gün ilk iş kiliseye gitti ve olanları Pedere anlattı.


"Peder, dedikodu yapmak suç mudur? Rüyamda gördüğüm el Tanrı nın eli miydi? Yanlıış bir şey mi yaptım ben?" Peder cevap verdi: "Evet! ...Evet seni düşüncesiz,bencil kadın! Komşun hakkında dedikodu yaptın. Onun insanların kafasındaki görünüşüyle oynadın ve bundan utanmadın!" ...



kadın üzgün olduğunu söyledi ve af diledi. "O kadar çabuk değil.." dedi Peder. "Evine gidip elinde bir yastık ve bir bıçakla çatıya çıkmanı istiyorum. Yastığı çatıda bıçakla kes, sonrada bana gel."


Kadın ertesi gün denileni yaptı ve kiliseye döndü. "Dediğimi yaptın mı?" diye sordu Peder. "Evet Peder." "Peki n'oldu?" "Tüyler Peder.." "Tüyler?" "Evet." "Tamam.. Şimdi senden geri dönmeni ve tüm tüyleri toplamanı istiyorum." "Ama bu imkansız Peder! Hepsi uçtular! Rüzgar onları uçurup götürdü!?.." "..ve işte Bu!" dedi Peder. "BU DEDİKODUDUR!.."

Boşver...

Ayvanın Faydaları ( Herkes Okumalı )

Fotoğraf: Ayvanın Faydaları ( Herkes Okumalı )* Ayvanın meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir.* Ayva meyveleri, kalbe kuvvet verir ve rahatlatır.* Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir.* Harareti ve ishali keser.* Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir.* Vücut gelişimine yardım eder.* Ayva, damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir,* Tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar.* Yapraklarından yapılan çay, kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.* Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.* Cinsel isteği artırır.* Tereyağında pişirilen ayva, nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir.* Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser.* Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır.* Ayva kokusu, kalp ve dimağı kuvvetlendirir.* Ayva hoşafı, yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir.* Ayva varise iyi gelir. Yorgunluk ve bitkinliği önler.* Ayva hoşafı, ağız yaraları ve akciğer veremine iyi gelir. Geceuyurken ağızdan salya gelmesini önler.* Ayva yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser.* Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir.* Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilir.* Ayva suyu, aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.* Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir.* Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.* Ayva suyu iştah açar, böbrek ve idrar torbası iltihaplarını iyileştirir.* Grip ve nezle için çok etkilidir.* Ayva suyu, vücudu terletmek için çok etkilidir.* Ayva, böbrek zafiyetine, mide zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, mide ülserine. deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, çok faydalıdır. Pişirilmiş ayva iyi gelir.* Ayva suyu, efham ve  vesveseye iyi gelir.* Göz enfeksiyonlarına karşı, ayva yaprağı kaynatılıp,  soğuyan suyuile  günde birkaç kez yıkanır.* Ayvanın üzerindeki tüyler, kanayan yere konursa kanamayı durdurur.* Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır.* Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için, kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifa verir.Ayvanın Zararları :* Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.* Çiğ yenilmesi tavsiye edilmez. Komposto veya jöle yapılarak veya külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur.Ayva YaprağıBileşimi; Pektin, tanen, Glikoz, sakaroz, elma asidi ve C vitamini taşır.Faydaları; Öksürüğü keser Uykusuzluk ve sinir hallerinde Teskin edici olarak,ishallerde kabız yapıcı ve zayıf ateş düşürücü olarak kullanılır.20-30gram ayva yaprağını yarım litre suda kaynatınız, pekmezle tatlandırarak ihtiyaca göre içiniz..* Ayvanın meyvelerinden hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok etkilidir.

* Ayva meyveleri, kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. ...


* Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir.

* Harareti ve ishali keser.

* Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı kuvvetlendirir, ince bağırsak iltihabını giderir.

* Vücut gelişimine yardım eder.

* Ayva, damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir,

* Tansiyonu düşürür, safrayı düzene sokar.

* Yapraklarından yapılan çay, kalp ağrılarına iyi gelmekte, sakinleştirici özelliği bulunmaktadır.

* Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.

* Cinsel isteği artırır.

* Tereyağında pişirilen ayva, nefes yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve tüberküloz hastalığına iyi gelmektedir.

* Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş ağrısını keser.

* Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi kuvvetlendirir, annenin sütünü artırır.

* Ayva kokusu, kalp ve dimağı kuvvetlendirir.

* Ayva hoşafı, yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir.

* Ayva varise iyi gelir. Yorgunluk ve bitkinliği önler.

* Ayva hoşafı, ağız yaraları ve akciğer veremine iyi gelir. Gece uyurken ağızdan salya gelmesini önler.

* Ayva yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser.

* Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz ağrısını ve şişliğini giderir.

* Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilir.

* Ayva suyu, aşırı adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok faydalıdır.

* Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir.

* Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.

* Ayva suyu iştah açar, böbrek ve idrar torbası iltihaplarını iyileştirir.

* Grip ve nezle için çok etkilidir.

* Ayva suyu, vücudu terletmek için çok etkilidir.

* Ayva, böbrek zafiyetine, mide zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, mide ülserine. deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, çok faydalıdır. Pişirilmiş ayva iyi gelir.

* Ayva suyu, efham ve  vesveseye iyi gelir.

* Göz enfeksiyonlarına karşı, ayva yaprağı kaynatılıp,  soğuyan suyu ile  günde birkaç kez yıkanır.

* Ayvanın üzerindeki tüyler, kanayan yere konursa kanamayı durdurur.

* Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır.

* Ağız içi yaraları ve boğaz iltihapları için, kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifa verir.

Ayvanın Zararları : * Kabızlık çekenler ve tansiyonu yüksek olanlar yememelidir.

* Çiğ yenilmesi tavsiye edilmez. Komposto veya jöle yapılarak veya külde pişirildikten sonra yenmesi uygundur.

Ayva Yaprağı Bileşimi; Pektin, tanen, Glikoz, sakaroz, elma asidi ve C vitamini taşır. Faydaları; Öksürüğü keser Uykusuzluk ve sinir hallerinde Teskin edici olarak, ishallerde kabız yapıcı ve zayıf ateş düşürücü olarak kullanılır. 20-30gram ayva yaprağını yarım litre suda kaynatınız, pekmezle tatlandırarak ihtiyaca göre içiniz..

Arkadaşlar;

Arkadaşlar;
Zaman Hızlandı..
Enerjiler Hızlandı..
Şimdi BİRLİK zamanı..
BİR OLMA, BİRleşme zamanı..
Aynı Frekansta ki kişilerin BİRleşme,
Ayrı Frekansta ki kişilerin Uzaklaşma Zamanı..



HİÇ TANIMADIĞIMIZ BİRİSİNE SEBEPSİZCE AŞIK OLMAMIZIN NEDENİ TİTREŞİM FREKANSLARIMIZDA Kİ UYUMDUR...


♥ ♥ ♥ Herkes bir Frekansa, yani Titreşime sahiptir. Yani DNA’nın Salınım Oranına. Bu titreşim 50 ile 150 Ghz arasında gezinir. Rezonans yüzünden, Frekans son derece önemlidir. Bir titreşime (frekans) sahipsiniz ve yakın titreşimdeki diğer insanlarla, yerlerle, zamanla, olaylarla rezonansa girersin...
iz Bu durum sizin diğerleriyle olan ilişkilerinizi nasıl etkiler..?


İKİ İNSAN, AYNI YA DA BİRBİRİNE YAKIN FREKANSTA İSELER ANCAK ORTAK BİR ŞEYLERE SAHİP OLUR YA DA YAN YANA GELEBİLİRLER... Bunu kavramak o kadar önemli ki, son cümleyi tekrar okuyup üzerinde düşünmenizi isterim. Bunun dış görünüş, kültürel geçmiş, eğitim, deri rengi, mali durum, ülke, ilgi vs. ile en ufak bir ilgisi yoktur.


İKİ İNSAN ANCAK AYNI FREKANSA SAHİPSE, YAN YANA GELİR VE BİRLİKTE OLURLAR... Örneğin, bir restorana girdiğinizde, belli bir masada insanların birlikte oturduğunu görürseniz, onların hepsinin yakın frekanslarda olduklarını fark edersiniz. Bu yüzden arkadaşlar yan yana gelirler.


YİNE BU YÜZDEN ARKADAŞLAR ve EŞLER BİRBİRLERİNDEN AYRILIRLAR... Aralarından birinin frekansı yükselir; diğeri aynı kalırsa, ikinci kişi diğerinin hologramından düşer. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, diğerinin frekans aralığının dışına düştüğünden bağlantı kuramazlar. Hiç düşündünüz mü, okuldan bazı arkadaşlarınız artık arkadaşınız değildir ve onlarla hiç bir bağlantınız yoktur..? Çünkü frekansınız değişmiştir ve literal anlamda onları “GÖREMİYORSUNUZDUR” artık. Bizler gerçeği, şimdiki kitlesel bilincimizin odaklandığı bir alt boyutta var olan frekans bantlarının titreşimlerinin alt frekanslarının içinde olan kolektif kitlelerin düşünce formları şekliyle algılayabiliyoruz. Yani örneğin DNA sarmallarınızın 5 tanesi aktive olmuşsa ve bilinçliliğiniz beşinci boyuttaysa düşünce formlarının 4. Boyuttaki gibi yoğun (katı) olduğunu görürsünüz. Bu yüzden farklı insanlar, yaşamı bütünüyle birbirlerinden farklı algılarlar. Bilinç ve DNA aktivasyon düzeyi farklılıkları yüzünden… Düşünün bakalım dışarıdaki gerçekten tuhaf kombinasyon oluşturan çiftleri, asla yan yana gelmelerini hayal bile edemeyeceğiniz insanlar birliktedirler. Birliktedirler çünkü aynı frekanstadırlar. Konuya frekans açısından bakarsanız; Kendinizin de neden artık bir takım insanlarla birlikte olmadığınızı görürsünüz ve ilişki “YÜRÜMÜYORSA” kendinizi kötü hissetmek zorunda kalmazsınız.


EĞER FREKANSLARI UYUMLU DEĞİLSE İKİ KİŞİ YAN YANA DURAMAZ...


Aynı şekilde eğer rezone olmadığınız bir çevrede çalışıyorsanız, orada fazla kalamazsınız. Gerçekten de o çevre ve oradaki insanlarla aynı titreşimde salınmadığınızı hissedersiniz ve sonunda sizin oradan ayrılmanızı gerektirecek bir olay vuku bulur. Eğer titreşim yasalarından haberdar değilseniz, bu hoş olmayan ve sıkıcı bir durum gibi gözükebilir. Çoğu kişinin birlikte rezonansa giremediği kardeşleri ya da aile üyeleri vardır. Ve olan şey, bu durumun frekansla ilgili olduğundan haberdar olmayan Anne-Baba, Büyükbaba-Büyükanne gibi diğer aile fertlerinin “AİLEYİ BİR ARADA TUTABİLMEK İÇİN” herkesi “GEÇİNMEYE” zorlamasıdır. Bu yüzden bir çok dram vardır ailelerde; frekans ve bilinçlilik hallerindeki düzey farklılığı yüzünden. Belirli bir ailede enkarne oldunuz diye, otomatik olarak tüm aile fertleriyle aynı titreşim seviyesinde olmanıza olanak yoktur. Zaten genellikle, eski yaşamlarımızdaki azılı düşmanlarımız bu hayatta aynı ailede doğmayı seçerek, bizim annemiz, babamız ya da kardeşimiz olurlar. Veya ilerde karşımıza çıkan SEVGİLİMİZ, EŞİMİZ OLURLAR.. Bu son derece sık rastlanan bir durumdur. Bunu yapmalarının sebebi, Nefreti iyileştirmek ve kişinin kendi Bilgeliğini kazanarak Ruhsal anlamda Tekamülü içindir..

Mehmet Şen

Hayatıma Yeni Bir Yön Vermek istiyorum...

Osmanlı'da erkeğin bayana hediyesi olarak ayna vermesinin adet olduğu ve bunun bayan için nice pahalı hediyelerden daha makbul olduğunu biliyormuydunuz?

Tavşan, Zıplıyor 8 Yıl Yaşıyor...

Kalbi Kırılanın Sözü Sert Olur !...

Ve Güneş; Bir Sonraki Gün, Daha Parlak Doğmak İçin Batar!..

Before You Judge Me, Make Sure You're PERFECT

Fotoğraf: Share And Inspire Others. <3<3Inspire Your Spirit With Best Inspirational, Motivational and Romantic Thoughts <3<3 See more For Inspiration <3<3Visit : Funny Facts. For Entertainment <3<3Beni Yargılamadan Önce , Kendinin Mükemmel Olduğundan Emin Ol!...

Sevgi Çocuğu Yapıcam Ben Onu...

Fotoğraf: :)))

Yüreğini Yakan Felaketler Varsa; Yangınını Söndürecek Mucizeler De Var Elbet...