17 Ağustos 2012

İhsan Oktay Anar'dan yeni roman...

İhsan Oktay Anar'dan yeni roman


Türkçe edebiyatın usta kalemlerinden İhsan Oktay Anar, yeni romanı Yedinci Gün'le beş yıl aradan sonra tekrar okurlarıyla buluşuyor.







ntvmsnbc

Güncelleme: 12:59 TSİ 13 Ağustos. 2012 Pazartesi


İSTANBUL - Her kitabıyla okuru ayrı meselelerin, mesellerin ve hikayelerin içinde gezdiren, ustalıklı dili ve yarattığı atmosferle Türkçe edebiyatta özgün bir yer edinen İhsan Oktay Anar, bu kez Yedinci Gün romanıyla okur karşısında.

Anar, her kitabında olduğu gibi Yedinci Gün'de de insanın en ilkel ve en asil yanını incelikle ele alıyor ve düşle gerçeğin birbirine dönüştüğü bir hikayeyle kendi zamanını ustalıkla yaratmayı başarıyor.

Okurlar, Yedinci Gün'de bilinen zamanların bilinmeyen anlarına İhsan Oktay Anar'ın zengin kalemi ve eşsiz düş gücüyle yolculuk edecek.


Seviyor...Sevmiyor...

Fotoğraf: Seviyor sevmiyor<br/>Seviyor sevmiyor... :)))

Sizi bilmem ; ama ben dünyada en çok cehaletten korkarım...

Fotoğraf

Vegan Mantı Tarifi...

Malzeme:

* Soya kıymalı hazır mantı
* Sızma zeytinyağı ya da
hindistancevizi yağı
* Kırmızı pul
biber

Hazırlanışı:


* Bolca su kaynatılır. Soya etli hazır
mantı suya atılır ve 8 dakika kadar haşlanır.
* Sızma zeytinyağı ya da
organik hindistancevizi yağı ateşte eritilir, içine kırmızı pul biber katılıp
hafifçe kızdırılır.
* Mantı kevgirler sudan alınıp tabağa konur ve üzerine
biberli yağ dökülerek servis edilir.

Neden Bu
Tarif?


Soya gibi bir çözüm varken mantı da sorun olmuyor
tabiî. Bu durumda soya etli hazır mantı veganlar ve hatta vegan olmayanlar için
bile güzel bir çözüm. Basit, doyurucu ve çok zevkli bir
yemek.

Benim Tavsiyem:

Soya etli kuru
mantıyı ben çok fazla haşlamıyorum. Genelde sekiz dakikada hazır
oluyor.


Kaynak:blok vaganizm

Bu eve gelen ilk kız sensin Burcu ...

İnsan Olmak Çok Zor:))

Çevremizde neler görüyoruz?

Fotoğraf: https://www.facebook.com/idosan2012

Sevgili Günlük… Yıl:1999 - (Evren Başer isimli depremzede bir çocuğun günlüğünden bir kesit)

"Sevgili Günlük;
Bugün hayatımda korkmadığım kadar çok korktum. Şimdi sana, apartmanın önündeki boş araziden yazıyorum. Bu gece burada yatacağız.
Gece anneannem sarsarak uyandırdı beni. Işıklar yanmıyordu. Ağabeyim sağa sola koşuyor, hadi çıkalım diye bağırıyordu. Birçok eşya yerdeydi. Pencereden gözüken Marmara Denizi’ne baktığımda, çok korktum. Denizin üstü aydınlıktı ve pembe bulutlar kaplamıştı. En sonunda dışarıdaki boş araziye çıktık. Sokaktaki tüm apartmanlardan inenler oradaydı. Çok kalabalıktı. Kimi iç çamaşırlarıyla, kimi bulduğunu üstüne geçirmiş bir şekilde dışarı atmıştı kendini. Anneanneme bir sandalye gelmiş, ona oturuyordu. Bende ona sarıldım ve kucağına oturdum. Neler olduğuna dair hiçbir şey anlamadım. Anneannem “Zelzele” diyordu. O neydi ki?"

MUTLULUK DUASI;

Fotoğraf: MUTLULUK DUASI;Sevdiğim kim varsa, kendim de dahil, sevebileceğim herkes de dahil... SAĞLIĞI İYİ OLSUN Kalbi ritmini çalsın. Yanakları kiraz pembesi, dudakları bal olsun. Teni sıcak kalsın, enerjisi dışına taşsın... SEVDİKLERİYLE BİRARADA OLSUN Bu birileri az ama öz olsun Sevgisinin tamamını harcasın Harcasın ki ona büyük bir miras kalsın.. SEVMEKTEN BIKIP USANMAYACAĞI BİRİ OLSUN Onun yeri ayrı olsun Aşık olsun, sırılsıklam olsun Kurumasın... YAPMAKTAN BIKIP USANMAYACAĞI BİR İŞİ OLSUN İbadet eder gibi, bu keşfini her gün yeniden kutlar gibi Onu yapıp dursun... NEŞESİ BOL OLSUN Kendini mutlu etsin Durduk yere neşelenmek nedir bilsin.. DEĞİŞTİRMEK İSTEDİKLERİ DEĞİŞSİN İçte ve dışta, iyi günde ve kötü günde hep tadilat yapsın Kendinden taşınmak isterse İçindeki güç, dışındaki sevgi ona yardımcı olsun... BİR HAYALİ GERÇEK OLSUN Bir hayale gözünü yumsun Peşinden koşup onu sobelesin.. BU DUAYI OKUSUN.. KENDİ SESİYLE DUYSUN.. DUASI GERÇEK OLSUN ..

 Sevdiğim kim varsa, kendim de dahil, sevebileceğim herkes de dahil... SAĞLIĞI İYİ OLSUN Kalbi ritmini çalsın. Yanakları kiraz pembesi, dudakları bal olsun. Teni sıcak kalsın, enerjisi dışına taşsın... SEVDİKLERİYLE BİRARADA ...


OLSUN Bu birileri az ama öz olsun Sevgisinin tamamını harcasın Harcasın ki ona büyük bir miras kalsın.. SEVMEKTEN BIKIP USANMAYACAĞI BİRİ OLSUN Onun yeri ayrı olsun Aşık olsun, sırılsıklam olsun Kurumasın... YAPMAKTAN BIKIP USANMAYACAĞI BİR İŞİ OLSUN İbadet eder gibi, bu keşfini her gün yeniden kutlar gibi Onu yapıp dursun... NEŞESİ BOL OLSUN Kendini mutlu etsin Durduk yere neşelenmek nedir bilsin.. DEĞİŞTİRMEK İSTEDİKLERİ DEĞİŞSİN İçte ve dışta, iyi günde ve kötü günde hep tadilat yapsın Kendinden taşınmak isterse İçindeki güç, dışındaki sevgi ona yardımcı olsun... BİR HAYALİ GERÇEK OLSUN Bir hayale gözünü yumsun Peşinden koşup onu sobelesin.. BU DUAYI OKUSUN.. KENDİ SESİYLE DUYSUN.. DUASI GERÇEK OLSUN


kaynak:Özlem Özdemir

Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir...

Fotoğraf

Belki ben bir kurbağaydım...Günün Fotosu...17/08/2012

Fotoğraf

zülfü livaneli-nefesim nefesine

http://youtu.be/v4kAX7C88wc

Öyle bir hafta olsun ki şans yakanızı bırakmasın..

Fotoğraf: öyle bir hafta olsun ki şans yakanızı bırakmasın..öyle bir hafta olsun ki bolluk ve bereket evinize aksın.öyle bir hafta olsun ki sevgi denizinden çıkamayasınız..öyle bir hafta olsun ki mutluluktan havalara uçtuğunuz,sevdiklerinizle doyasıya beraber olduğunuz..sevgiyle _ümüs_öyle bir hafta olsun ki şans yakanızı bırakmasın..
öyle bir hafta olsun ki bolluk ve bereket evinize aksın.
öyle bir hafta olsun ki sevgi denizinden çıkamayasınız..
öyle bir hafta olsun ki mutluluktan havalara uçunuz,
öyle bir hafta olsun ki sevdiklerinizle doyasıya beraber olunuz...

Suda yürüyebilmenin sırrı , taşların nerede olduğunu bilmektir..!

Suda yürüyebilmenin sırrı , taşların nerede olduğunu bilmektir..!

_Herb COHEN

Asla sıradan olmamı beklemeyin... Çünkü ben 'ben' olabilmek için çok bedel ödedim...