15 Ocak 2013

Gribin İlacı Ayva...

Fotoğraf: Birçok hastalığa şifa olan ayva; kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalı.<br /><br />Ayvanın faydaları çok eski çağlardan beri biliniyor. Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve ve çiçeklerini kullanmışlar. Ayvanın meyvesi gibi çekirdeği ve yaprakları da işe yaramakta boya ve kozmetik sanayinde, tıpta da ilaç yapımında kullanılmaktadır. Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minerallerden zengin, tohumları ise yağ ve protein içeriyor.</p><br /><p>ÇOCUKLARA YEDİRİN</p><br /><p>Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.</p><br /><p>ACİL GRİP TEDAVİSİ</p><br /><p>Grip ve nezlede iyileşmeyi hızlandırır. Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur.<br /><br />Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur. Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir.</p><br /><p>ÇİÇEĞİ VE KABUKLARI</p><br /><p>Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır. Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabilir. Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek için de ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması gerekiyor. Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir. Şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da yenilebilen bir meyve olan ayva; hem meyvesi, hem yaprağı, çiçek hatta tohumları ile son derece faydalıdır.</p><br /><p>>> Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.</p><br /><p>>> Hazımsızlığı önler.</p><br /><p>>> Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.</p><br /><p>>> Kalp ve damar hastalıklarından korur.</p><br /><p>>> Damar sertliğinden korur.</p><br /><p>>> Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker.</p><br /><p>>> Çiçeği kaynatılıp içildiğinde anne sütünü artırır.

Birçok hastalığa şifa olan ayva; kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalı. Ayvanın faydaları çok eski çağlardan beri biliniyor. Romalılar parfümden, bala kadar her şey için ayvanın meyve ve çi...çeklerini kullanmışlar. Ayvanın meyvesi gibi çekirdeği ve yaprakları da işe yaramakta boya ve kozmetik sanayinde, tıpta da ilaç yapımında kullanılmaktadır. Ayva, protein, şeker, organik asit, A, B2 ve C vitamini ve demir, bakır, potasyum gibi minerallerden zengin, tohumları ise yağ ve protein içeriyor.

ÇOCUKLARA YEDİRİN

Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır. Birçok hastalığa şifa olan ayva, kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisinde faydalıdır. Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.

ACİL GRİP TEDAVİSİ

Grip ve nezlede iyileşmeyi hızlandırır. Ayva ya da ayva suyu ishalin geçmesi için de çok faydalıdır. Meyvesi veya meyvesinden hazırlanan şurup ve komposto ishale iyi gelmektedir. Vücudun gücünü artırarak, zinde tutmaya yardımcı olarak yorgunluk ve bitkinlikten korur. Kandaki kötü kolesterolü düşürerek damar sertliğinden korur. Ayva hoşafı ağızdaki yaraların iyileşmesini hızlandırır. Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker, kronik öksürüğe, solunum sistemi hastalıklarına ve bronşite iyi gelmektedir. ÇİÇEĞİ VE KABUKLARI

Ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır. Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabilir. Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek için de ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması gerekiyor. Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir. Şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da yenilebilen bir meyve olan ayva; hem meyvesi, hem yaprağı, çiçek hatta tohumları ile son derece faydalıdır.

>> Ayva, çocuklarda sağlığı korur, büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.

>> Hazımsızlığı önler.

>> Cildi ve tırnakları zinde, parlak ve daha sağlıklı hale getirir.

>> Kalp ve damar hastalıklarından korur.

>> Damar sertliğinden korur.

>> Tereyağında pişirilen ayva, balgamı söker.

>> Çiçeği kaynatılıp içildiğinde anne sütünü artırır.

Hayat Güzeldir

Bir Daha Kahvenin Önünden Geçmiycen Halime...

Ya Herşey Serapsa...

Önemli olan, koşullar değil, seçimlerinizdir.





Önemli olan, koşullar değil, seçimlerinizdir.

Michael Josephson *

Ve Birgün Şans Kapını Çalar Ama O gün Hayatın Misafir Kabul Edemeyecek Kadar Dağınıktır...

Fotoğraf: :((</p><br /><br /><br /><p>FULYA

Bana Bir Adım Gelene...

Kimse bir başkasını yargılayabilecek kadar kusursuz değildir ama kendinde bu hakkı görebilecek kadar hadsizdir...

Korkuyu Yenmek...

 

"Zamanların birinde genç bir savaşçı varmış. Ustası ona korkuyla savaşması gerektiğini açıklamış. Savaşçı bu savaşa girmek istemiyormuş, rakibi çok saldırgan; çok korkunç; çok düşmanca görünüyormuş. Ama usta ona bu savaşın z...orunlu olduğunu söyleyerek bazı tavsiyeler vermiş. Savaş günü geldiğinde öğrenci savaşçı ve korku karşılıklı iki uçta durmuşlar. Savaşçı çok küçük hissediyormuş, korkuysa dev ve gazap dolu görünüyormuş. İkisinin de silahları varmış. Genç savaşçı kendini kaldırmış ve korkuya doğru gitmiş. Onu üç kez selamladıktan sonra "Sizinle savaşmam için izin verir misiniz?" diye sormuş. Korku: "Bana bu kadar saygı gösterip izin istediğin için teşekkürler." diye yanıtlamış. Daha sonra genç savaşçı "Sizi nasıl yenebilirim?" diye sormuş. Korku: "Benim silahlarım çok hızlı konuşmam ve yüzüne çok yaklaşmamdır. Ben böyle yapınca senin sinirlerin tamamen bozulur ve söylediğim herşeyi yaparsın. Sana söylediklerimi yapmazsan eğer, benim hiç bir gücüm kalmaz. Beni dinleyebilirsin, bana saygı duyabilirsin. Hatta benim tarafımdan ikna edilebilirsin. Ama söylediğim şeyi yapmazsan, benim hiç bir gücüm olamaz." Böylece öğrenci savaşçı korkuyu nasıl yeneceğini öğrenmiş."

Pema Chödrön


How To Defeat Fear Once there was a young warrior. Her teacher told her that she had to do battle with fear. She didn’t want to do that. It seemed too aggressive; it was scary; it seemed unfriendly. But the teacher said she had to do it and gave her the instructions for the battle. The day arrived. The student warrior stood on one side, and fear stood on the other. The warrior was feeling very small, and fear was looking big and wrathful. They both had their weapons. The young warrior roused herself and went toward fear, prostrated three times, and asked, "May I have permission to go into battle with you?" Fear said, "Thank you for showing me so much respect that you ask permission." Then the young warrior said, "How can I defeat you?" Fear replied, "My weapons are that I talk fast, and I get very close to your face. Then you get completely unnerved, and you do whatever I say. If you don’t do what I tell you, I have no power. You can listen to me, and you can have respect for me. You can even be convinced by me. But if you don’t do what I say, I have no power." In that way, the student warrior learned how to defeat fear.


~Pema Chödrön

The First 3 Words You See Are What You Want in Life:

Burçların Evlilik düşünceleri ..!


Koç : Hemen evlenelim diyorum sana duymuyormusun sağırmısın ?

Boğa : Benimle evlenirmisin lütfen ? Bak bidaha demem .

İkizler : Tmm Evlenelim ♥ Ne evlenmesi ne diyosun ya?

Yengeç : Evlenelim bitanem seninle herşeye razıyım ♥

 Aslan : Evleneceksin benimle ! evleneceksin diyorum sana !

Başak : Evlenelim gitsin işte dünyaya bidahamı gelcez ..!

Terazi : Evlenmek ikimize göre !

Akrep : Evleniyoruz o kadar bitti !

Yay : Evlensemmi ki ya ?

Oğlak : Şartlarımı kabul et Evleniriz ..!

Kova : Sen Bana evlenme teklifini et ben bi ara düşünürüm ..!

Balık : Çok romantik bi evlilik olsun herşeyim ♥ .!

MUTLAKA OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUM !

 Fotoğraf: MUTLAKA OKUMANIZI TAVSİYE EDİYORUM ! </p><p>-Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanabilecek hiçbir koz verme.<br />-İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil.<br />-Kimseye yalvarma.</p><p>-Asla dönüp arkana bakma.<br />-Sır tutmasını bil.<br />-Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını, dostların için sevgilini satma.</p><p>-Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme, ama aklının bir köşesinde de tut.<br />-Bir ilişkiyi kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama.<br />-Seni sevenlerle kullananları iyi ayırt et.<br />-Seni dinleyip anlamaya niyetli olmayanlarla tartışma.<br />-Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etme.<br />-Eğer verdiğin o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır şansı verme.</p><p>-Kendini öven insanlardan kaç.<br />-Karşındakinin doğruyu söylediğini varsayma.<br />-Kendine saygını yitirmene neden olacak hiçbir şey yapma.<br />-Sorunun olduğunda insanlar zaman ayırıp seni dinliyorsa onların öğütleri gözardı etme.<br />-Göz göre göre su birikintilerine taş atma, mutlaka üzerine sıçrar.<br />-Gözyaşlarının değerini bil. Onları hak etmeyenler için harcama.</p><p>-Senin zekana inanan insanları hayal kırıklığına uğratma.<br />-Kendini sev.<br />-Dışarıdaki güneşe bakıp gülümse ve önünde koskocaman bir gelecek olduğunu unutma.<br />-Dostluğunla yetinmeyenler için hiçbir fedakarlık yapma.<br />-İnsanları kaybediyorsun diye ağlayıp sızlama, ama kazandığın insanların değerini bil.<br />-Kimseye taşıyabileceğinden fazla değer verip bununla övünmesine fırsat verme.<br />-İstediğini almak için asla duygu sömürüsü yapma.<br />-Sana duyulan sevgiyi ve güveni istismar etme.</p><p>Üstün Dökmen

-Güvenmediğin kimseye aleyhine kullanabilecek hiçbir koz verme.

-İnsanlara doğru değer ver, hak etmeyenleri sil.

-Kimseye yalvarma. ...

-Asla dönüp arkana bakma.

-Sır tutmasını bil.

-Dostlarının yeri ayrı, sevgilinin yeri ayrı. Sevgilin için dostlarını, dostların için sevgilini satma.

-Kimsenin lafıyla dolduruşa gelme, ama aklının bir köşesinde de tut.

-Bir ilişkiyi kafanda bitirdikten sonra iki çift tatlı söz, iki damla gözyaşı için asla yumuşama.

-Seni sevenlerle kullananları iyi ayırt et.

-Seni dinleyip anlamaya niyetli olmayanlarla tartışma.

-Emrivaki oluşturulan dostlukları kabul etme.

-Eğer verdiğin o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır şansı verme.

-Kendini öven insanlardan kaç.

-Karşındakinin doğruyu söylediğini varsayma.

-Kendine saygını yitirmene neden olacak hiçbir şey yapma.

-Sorunun olduğunda insanlar zaman ayırıp seni dinliyorsa onların öğütleri gözardı etme.

-Göz göre göre su birikintilerine taş atma, mutlaka üzerine sıçrar.

-Gözyaşlarının değerini bil. Onları hak etmeyenler için harcama.

-Senin zekana inanan insanları hayal kırıklığına uğratma.

-Kendini sev.

-Dışarıdaki güneşe bakıp gülümse ve önünde koskocaman bir gelecek olduğunu unutma.

-Dostluğunla yetinmeyenler için hiçbir fedakarlık yapma.

-İnsanları kaybediyorsun diye ağlayıp sızlama, ama kazandığın insanların değerini bil.

-Kimseye taşıyabileceğinden fazla değer verip bununla övünmesine fırsat verme.

-İstediğini almak için asla duygu sömürüsü yapma.

-Sana duyulan sevgiyi ve güveni istismar etme.

Üstün Dökmen

Sosyal Medyayı Sallayan Kadın -Ümmüye Gürbüz (Kim 500.000 İster)

http://youtu.be/DmzqdiJxR_k

Duvarları en yüksek hapishane; ailemizin,arkadaşlarımızın,çevremizin (elalemin) bize uygun gördüğü ve kurduğu yaşam biçimiDİR...Üstelik içinden çıkamazsan süresi MÜEBBET'tir...

Duvarları en yüksek hapishane; ailemizin,arkadaşlarımızın,çevremizin (elalemin) bize uygun gördüğü ve kurduğu yaşam biçimiDİR...Üstelik içinden çıkamazsan süresi MÜEBBET'tir...

Anette

Duvarları en yüksek hapishanedir el alemin kurduğu ,çıkamassın mühebbetsin :!!!!!!!!!!!