30 Temmuz 2012

Okul Fotosu/ Face Profil Fotosu…

Kimlere, Neden Aşık Oluyorsunuz?

http://testyourself.tr.msn.com/olcer/kimlere/Test.aspx

Aşk denen olgu hepimizin kapısına en az bir kere uğramıştır. Peki neden aşık oluruz? Bizi karşı cinste etkileyen nedir? Herkese doğarken bir görev biçilir ve biz aşık olurken bile bu görevleri yerine getirmemize yardım edecek kişilere aşık oluruz. Testimizi tamamladıktan sonra hem ne demek istediğimizi daha iyi anlayacak, hem de kime neden aşık olduğunuza daha net bir açıklama getirebileceksiniz. Test sonuçları bilimsel değer taşımaz

 

 

 

 

 

Artık Ruhuma Özen Gösterecek Bir Erkek İstiyorum…

Geçen gün annemle telefonda konuşuyoruz. Her zaman olduğu gibi bir sürü nasihat sıralayıverdi. Yok cereyanda kalma, yok terliyken soğuk su içme, yok şu yok bu. O sırada birden şimşek gibi bir düşünce kafamda beliriverdi. “Yaa aslında annem bana bunları söyleyeceğine, keşke ruhuna değer ve önem vermeyen arkadaşlarla görüşme hatta erkeklerle hiç görüşme deseydi” diye düşündüm…

Sonra birbirimize söylediğimiz cümlelere dikkat etmeye başladım: Arabayı hızlı kullanma, ilaçlarını vaktinde al, saçını kestir, pembe ayakkabı al gibi sözler kafamda uçuşuverdi ve birden hepsi anlamını kaybetti.

Ya asıl önemli olan bizim ruhlarımız değil mi? Bizim ruhumuzu incitmeyecek arkadaşlıklar, sevgililer değil mi? Önemli olan ruhumuza huzur vermek değil mi? Niye kimse bundan bahsetmiyor? Niye annem bana aman kızım ruhuna değer veren bir adam bul demiyor?

Herkes takmış arabası var mı, işi var mı, evi var mı, saçı var mı, fit mi, yakışıklı mı gibi etiketlere, dış görünüşlere kimse sormuyor senin ruhunu korur mu, kollar mı, geliştirir mi diye?

Arkadaşlıklarda da önemli olan bu değil mi? Ruhumu geliştiren, sevgi veren, hoşgörü gösteren insanlarla birlikte olmak önemli değil mi?

Ne yapayım son modaya göre giyinip giyinmediğini, ya da son modaya uygun yerlere gidip gitmediğini. Ben ruhuma olan etkisine bakarım.

Son zamanlarda tüm kararlarımı ruhuma bıraktım artık. Onun istediği yerleri gezip, istediği yemekleri yiyorum, onun istediği insanlarla iletişime geçiyorum. Ruhum beslensin, ruhum koruyup kollansın, ruhum el üstünde tutulsun istiyorum.

“Anne artık dondurma yeme boğazın ağrır diyeceğine, bu adam ruhunu incitir dikkat et” demeni istiyorum. Ivır zıvırlara takılmaktan vazgeçip esas önemli olan şeye odaklanmanı istiyorum.

Hepimizin karşısına da ruhumuzu koruyup kollayacak arkadaşlar ve sevgililer çıkmasını diliyorum. Ve hepinizin ruhunu sevgiyle selamlıyorum. Hindistan’da bu anlama gelen çok güzel bir mantra var. Onu söyleyerek yazımı kapatıyorum: “OM MANE PADME HUM… OM MANE PADME HUM… OM MANE PADME HUM…”

 

Sağlıcakla,

Bugün böyle rahatça delirebiliyorsak...

Yalanlarla istediğiniz yere varabilirsiniz ama asla geri dönemezsiniz...

Kimyonun Faydaları:

 İştah açar ve hazmı kolaylaştırır.

İdrar ve gaz söktürücüdür.

Mide şişliğini azaltır ve mideyi kuvvetlendirir.

Anne sütünü arttırır.

Bağırsak solucanlarını düşürmeye yardımcı olur.

Sinirleri yatıştırır ve yüksek tansiyonu düşürür.

Kolesterol oranını azaltır.

Nefes darlığı, prostat, şeker hastalığı ve romatizmada faydalıdır.

Vücudu terleterek zararlı maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

Kramp ve kalp rahatsızlıklarında faydalıdır.

Kimyon yağının antiseptik, antibakterial, hazmı kolaylaştıricı, idrar arttırıcı ve uyarıcı özellikleri vardır.


Kimyon nasıl kullanılır? Genellikle koku ve tat vermek için özellikle et yemeklerinde ve tatlılarda kullanılır. İlaç olarak kullanımı toz halinde doğrudan ya da suyla kaynatılarak yapılır. Sirke ve su ile kaynatılıp içilirse nefes darlığına karşı faydalı olur. İltihaplı yaraların üzerine konursa iyileşmesine yardımcı olur. Kimyon yağı adale ve romatizma ağrılarına iyi gelir. Kimyon yağı hamilelikte kullanılmamalıdır. Ayrıca, kimyon yağı sürülen bölgeyi güneşten korumak gerekir

Kaynak:Doğadan Gelen Sağlık

10 saniyede tüm hayvanları görecek dahiler aranıyor...

M.Ö. 1000 yıllarına ait ve geç Hitit dönemine ait olan bir kral heykeli bulundu

Hatay yakınlarında bulunan Tell Tayinat Höyüğü'nde yapılan arkeolojik kazılar sonunda M.Ö. 1000 yıllarına ait ve geç Hitit dönemine ait olan bir kral heykeli bulundu. 1,5 metre yükskliğinde ve 2 ton ağırlığında bulunan heykelin gözleri siyah beyaz taştalardan ayrıca yapılıp göz çukurlarına monte edilmiş.

Uzmanlar, 3000 yıllık heykelin dünyada bir benzerinin bulunmadığını açıkladılar

Kıskanç insanlara kızmayın...

İstediğin bir şey olmuyorsa...

Sürüden kaçanı kurt kapar mı?

İŞTE PROBLEM BU...



Tibet dağlarının ücra köşelerindeki bir manastırda Üstadın başdanışmanı vefat etmişti. Üstad kendisi için bir başdanışman seçmeliydi. Başdanışmanlık görevini yürütebilecek düzeydeki talebelerini topladı ve durumu açıkladı:- Bana yardımcı olacak bir başdanışman lazım. Birazdan vereceğim problemi çözen kişi benim başdanışmanım olacak.

Bunu söyledikten sonra sehpanın üzerine, zarif bir gülün bulunduğu antika bir vazo koydu. Üstad "İşte problem bu", dedi ve öğrencilerine başka hiçbir şey söylemeden gözlerini yumdu. Herkes vazonun ve gülün güzelliğine hayran oldu. Ortada bir problemin olduğunu ve onun çözümünün bulunması gerektiğini bilen talebeler kafa yormaya başladılar.

Ansızın talebelerin birisi yerinden kalktı ve elinin tersiyle sehpadaki vazoyu yere savurdu. Üstad gözlerini açtı ve "Artık benim başdanışmanımsın", dedi. Talebeler olan biteni anlayamadı. Üstad ise sözlerine şöyle devam etti:- Sizler problemin içindeki cazibeye kapılarak onu çözmekten aciz kaldınız. Bu kardeşiniz ise problemin problem teşkil ettiğinin bilincinde olarak onu ortadan kaldırdı. Hayatımızda cazibesine kapıldığımız bir sürü problem olur, kalbi okşayan ama sorun yaratmaktan başka işe yaramayan ve vazgeçmek istemediğimiz ilişkiler, alışkanlıklar ve istekler gibi. Önemli olan çözüme odaklanmaktır, bizi çözümden uzaklaştıran problemin içindeki güzelliğe değil.

PAULO COELHO

Ayten Teyzeyle Çok Güzel İlgileniyormuşsun...

Kuzey Kutbu’nu geç olmadan kurtarmalıyız:



Grönland’da buzullarda sadece 4 günde yaşanan erime inanılmaz. Dünyamız buzdolabını kaybetmek üzere. Bu tüm dünya ve insanlık için büyük bir tehlike. Kuzey Kutbu’nu geç olmadan kurtarmalıyız:

http://savethearctic.org/tr/