27 Eylül 2011

Venus in the Tower by Round Mountain, Santa Fe, NM - 1/12/08...

http://youtu.be/rJzDBimKDnQ

Zeytinli, kaşerli, biberli mini pizza lezzeti...

 

Mini PizzaMalzemeler
•    4-4,5 su bardağı un
•    1 su bardağı yoğurt
•    1 su bardağı sıvıyağ
•    1 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
•    1 adet yeşil biber
•    1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin.
•    2 adet domates
•    1 avuç taze fesleğen
•    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    Tuz
•    Karabiber
•    1,5 su bardağı kaşar rendesi
Yapılışı
1.   Yoğurt, sıvıyağ,  tuz, un ve kabartma tozunu karıştırarak yoğurup pizzanın hamurunu hazırlayın.
2.   kaşar ile domatesleri ayrı ayrı rendeleyin.
3.   Biberleri de ince ince doğrayarak, domatesler ile birlikte zeytinyağında ocakta suyu çekilene kadar pişirip, içine tuz ve karabiber ekleyin.
4.   İnce kıydığınız fesleğenleri ocaktan alırken karışıma ekleyin.
5.   Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak küçük pizza hamuru şeklini verip, yağlı kâğıt üstüne alın.
6.   Üzerlerine domates sosu ekleyip, domatesli biberli malzemeyi ve zeytinleri koyun.
7.   Önceden ısıtılmış 180 °C fırınsa üstleri kızarana kadar pişirin.
8.   Çıkarılmasına yakın üzerine kaşar peyniri serpiştirin ve erimesini sağladıktan sonra çıkarın.

Afiyet olsun.

 

//

Her derde deva ''lavanta''...

 

Bilimsel adı Latince “yıkanmak” dan gelen lavanta, Eski Yunan ve Romalılar döneminde sıklıkla  kullanılırdı. Özellikle banyo sularına kattıkları lavanta, saflık olarak kabul  ediliyordu.  Güzel ve kalıcı kokusunun yanı sıra, lavanta uzun yıllardır iyileştirici etkisiyle de bilinir.  Lavantanın çiçek , yaprak ve gövdesinden damıtılarak alınan lavanta yağı tıpta  halen kullanılır.

 Lavanta  yatıştırıcı etkiye sahiptir ve uykusuzluğa iyi gelir. Çamaşırlarınızın arasına  koyacağınız lavanta kesecekleri güzel ve saf kokusunun yanı sıra, rahatlamanıza  da yardımcı olur. Mide ve bağırsak  rahatsızlıklarında etkili olmasının yanı sıra, baş ağrılarına da iyi gelir. İştah açar, sindirim sistemini olumlu etkiler. 


Kültürü  Bulgaristan, İngiltere, AB Devletleri ve Kuzey Afrika ülkelerinde yapılan  lavanta, bugün Batı Akdeniz Bölgesi’ne yayılmıştır. Yabani olarak Güney  Fransa’da, Orta İtalya’da, Yugoslavya’da, İspanya’da ve Yunanistan’da yaygın  durumdadır. 


Kare kesitli ve  yeşil renkli gövdesi ikinci yılında odunsu yapıya kavuşur. Kü.ük, çok kokulu,  lavanta mavisi çiçekleri 5-15 cm uzunlukta başaklar üzerinde yaz mevsiminde açar.Drog olarak  kullanılan çiçekler, Temmuz ve Ağustos aylarında, henüz tomurcuk halinde iken  toplanmalıdır. Saplarıyla birlikte toplanan çiçekler, demet halinde bağlanıp,  gölge bir yere asılarak kurutulur. İyice kuruduktan sonra, çiçekler saptan  ufalanarak ayrılır.



Nelere faydası vardır?


- Uykusuzluğa iyi gelir
- Sinirleri yatıştırır
- Merkezi sinir sistemi ve üst solunum sinir sistemini olumlu etkiler
- İshale iyi gelir
- Mide ve bağırsak rahatsızlıklarında tedavi edici etkisi vardır
- Migren ve baş ağrılarında etkilidir
- İştah açar
- Sindirim sistemini uyarır ve yatıştırır
- Kan basıncı düşük olan kişilerin basıncını dengeler
- Siniri zayıf olan kişilerin sinirlerini yatıştırır


-Saç dökülmesine iyi gelir


-Karaciğeri destekler



Nasıl kullanılır?


Lavanta çayı:1-2 çay kaşığı çiçek, 1 bardak kaynar suda haşlanır ve 10 dakika demlenmesi  beklenir. Biraz balla tatlandırılabilir. Baş ağrısına iyi gelir, sinirleri  yatıştırır. 


Lavanta banyosu:  100 gram lavanta çiçeği 2-3 litre suya eklenir ve kaynatılır. Süzülerek banyo  suyuna eklenir. Çeyrek saat yapılan bu banyo oldukça rahatlatıcı ve gevşeticidir.


Lavanta keseleri:  Kurutulmuş lavanta çiçekleri kumaş bir kesenin içine konulup giysi dolabı ve  yastıkların altına konulabilir. Bu şekilde kokusu hem güzel bir hava verecek,  hem de rahatlatacaktır. 


Lavanta toniği:  Kaynatıp süzdükten sonra soğutacağınız lavanta toniği, hücrelerinizin hızlı değişimine yardımcı olacaktır. Ayrıca akne tedavisinde de etkilidir.


not:Tabiki kullanmadan önce doktorunuza danışınız...

Annenin yüreğinde büyümek...

 



 

Okulda birinci sınıf öğrencileri, bir aile resmi hakkında tartışıyorlardı. Resimdeki küçük erkek çocuğunun saç rengi ailenin diğer aile üyelerinin saç renklerinden farklıydı. Öğrencilerden biri o küçük erkek çocuğunun evlat edinilmiş olduğunu ileri sürdü ve bunun üzerine Jocelynn Jay adındaki bir kız öğrenci şunları söyledi: “Ben evlat edinme konusunda her şeyi bilirim, çünkü ben de evlatlığım.”

Bir başka çocuk, “Evlat edinilmek ne demektir ?” diye sordu.

Jocelynn söyle yanıtladı onu: “Annenin karnında değil, yüreğinde büyümen demektir.”

Bana Bir Adım Gelene, Ben Üç Adım Gidiyorum ...


İyi Niyetlerimde Kampanya Yaptım..


Bana Bir Adım Gelene, Ben Üç Adım Gidiyorum  :)))

Gökyüzünde dört nala... Günün fotosu... 27/09/2011

 

O yüzden zayıfsın işte...

 

Şu köşelerdeki boşluklara gelince, onlar karşılıksız sevmelerimden başka bir şey değil...

Bir zamanlar, genç bir adam küçük bir şehrin meydanında durmuş, yüksek sesle yüreğinin o civarın en güzel yüreği olduğunu ilan ediyordu. Etrafında toplanan insanlar, onun elinde tuttuğu yüreği görünce hayranlık sesleri çıkardılar. Gerçekten de kusursuz bir yürekti gencinki. Üzerinde en küçük bir çizik veya buruşukluk bile yoktu. Herkes aynı ağızdan onu doğruladı: Evet, kesinlikle gencin yüreğinden daha güzel bir yürek görmemişlerdi! Onlarında desteğini alan genç, daha yüksek sesle yüreğiyle övünmeye ve gururlanmaya başladı.
Derken, kalabalığın içinden yaşlıca bir adam sıyrıldı ve gence doğru yaklaşıp şöyle dedi: “Korkarım, senin yüreğin benimki kadar güzel değil, genç arkadaşım!”
İnsanlar ve genç adam yaşlı adamın elinde tuttuğu yüreğe baktılar. Güçlü atıyordu, ama üzeri yara bere ile doluydu, kimi kısımları kopmuş ve onların yerine konulanlar tam uymadığı için çıkıntılar oluşmuştu. Dahası, bir sürü köşesinde de boşluklar vardı. Belli ki, buralarda kopan parçaların yerine bir şey konulmamıştı.
... Bu kalbe bakan herkesin aklına aynı soru geliyordu: Bu adam nasıl olur da en güzel yüreğin kendisininki olduğunu söyleyebiliyordu?
Genç adam kalabalığın sözcülüğünü üstlenip yaşlı adamın yüreğine bakıp güldü:
“Şaka yapıyor olmalısın amca!” dedi. “Bir senin yüreğine bak, bir benimkine. Seninki, çiziklerle, yaralarla, gözyaşlarıyla dolu, benimki ise tertemiz ve bir çizik bile yok üzerinde.”
Evet!” dedi yaşlı adam. “Seninki güzel görünüyor, ama dünyaları versen yüreklerimizi değişmem.” Sonra da kendi yüreğini gence doğru uzatıp anlatmaya başladı:
“Şu yaralar, çizikler var ya, onların her biri sevgimi verdiğim bir insanı temsil ediyor. Her birine yüreğimin bir parçasını koparıp verdim. Onlar da kendi sevgilerini verdiler bana. Yüreklerinden koparıp verdikleri parçaları kendi yüreğimdeki boşluklara ekledim. Ama parçalar tam tamına uymadığı için bazı yerler gördüğün gibi çıkıntılı oldu. Böylesi daha iyi, çünkü bu çıkıntılar, parçaların birbirine tam uymayışı, bana paylaştığım sevgileri hatırlatıyor.”
“Şu köşelerdeki boşluklara gelince, onlar karşılıksız sevmelerimden başka bir şey değil. Ben sevgimi verdim, ama karşılığını alamadım. Kim bilir, günün birinde belki o köşeler de dolacak. Ama yine de, bana insanları karşılıksız sevmeyi hatırlattıkları için hoşuma gidiyorlar.”
“Şimdi söyle bakalım delikanlı, gerçek güzelliği anladın mı?”
Gözyaşları yanaklarından süzülen genç adam yaşlı adama doğru yürüdü. Elimdeki yüreğinden bir parça koparıp titreyen ellerle karşısındaki adama uzattı. Yaşlı adam bu sevgi ikramını kabul edip o parçayı yüreğine ekledi. Sonra yaralı bereli yüreğinden bir parça alıp genç adamın yüreğindeki boşluğa yerleştirdi. Parça oraya tam uymamıştı, girintiler çıkıntılar vardı.
Genç adam, yüreğine baktı, eskisi kadar mükemmel değildi belki, ama çok daha güzeldi. Çünkü, yaşlı adamla paylaştığı sevginin işareti duruyordu üzerinde.
İki insan sevgiyle kucaklaştılar, sonra kol kola kalabalığı yararak oradan uzaklaştılar...

Kaybetmekten mi korkuyorsun; kaybet... ama sonra yeniden kalk...

Kaybetmekten mi korkuyorsun; kaybet.
Düşmekten mi korkuyorsun; düş.
Yaralanmaktan mı korkuyorsun; yaralan.

Sonra iyileş.
Yeniden kalk.
Yeniden başla.
Yeniden sev.
Yeniden âşık ol.
Bir daha mı düştün?
Bir daha kalk.
Er ya da geç, beklediğin gelecek.
Er ya da geç aradığın seni bulacak
Ama sen bir kez yıldın mı, korktun mu, maskeni yüzüne geçirip kalkanlarını kuşandın mı, o zaman bitecek.
Beklediğin her ne ise asla gelmeyecek...