27 Mart 2013

Seni İlk Günkü Gibi Seviyorum Ezgi...

Marta kadar güzelleşmem lazım yoksa evde kalıcam :)))

27 Mart Terazi Burcunda Canavar Dolunay!..







27 Mart…Merkür  Günü … Dolunay dönemlerinde oluşan yoğun enerji nedeniyle  huzursuzluk, sıkıntı, stres ve sabırsızlık hissedebiliriz. Daha sabırlı, anlayışlı, sağduyulu davranarak oluşabilecek gerginlikleri azaltmaya çalışmalıyız. Bugün ve birkaç gün hayatımızdaki kavramları çok fazla zorlamamak ve izlemek daha doğru olabilir

.Uranüs ve Mars’ın yaratacağı sert, ani, beklenmeyen olaylar ve kazalara karşı temkinli olmalı, riskli hareketlerden kaçınmalıyız.

Sevdiğimiz ve bizi rahatlatan hobiler, sanatsal faaliyetler, manevi ve ruhsal çalışmalar gergin etkileri daha kolay atlatmamıza yardımcı olabilir. Demet Baltacı Bilincokulu.com Burç yorumlarınızı takip ederken öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuzu da okumanızı tavsiye ederim.. 



KOÇ (21 Mart - 20 Nisan) Bu dolunay burcunuzda bulunan Güneş, Venüs, Mars ve Uranüs ile karşıt açı yapacak. Gökyüzünde Mars ve Plüton arasında da kare bir görünüm var. Eğer 27-31 Mart arası doğumlu bir Koç burcuysanız oldukça zorlanabilirsiniz. İlişkileriniz, ortaklıklarınız ve kariyerinizi etkileyen ani, sürpriz, kontrol dışı durumlar oluşabilir. Bir süredir rahatsızlık veren ancak sonlandırmaya cesaret edemediğiniz kavramlar bu dolunayla birlikte sonlanabilir. Sizin öfkeli, sabırsız ve saldırgan yapınız bazı durumları zorlaştırabilir ve fiziksel riskler alabilirsiniz. Kendinizi kontrol etmeye ve sakin kalmaya çalışmalısınız.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs) Dolunay da sağlığınıza dikkat etmeniz gerektiğini işaret ediyor. Kronik sağlık problemleri tekrar ortaya çıkabileceği gibi, bazı sakarlık ve kazaların yol açtığı sorunlarla da uğraşabilirsiniz. İş çevreniz ve günlük hayatınızda,yakınlarınız, evcil hayvanlarınız vb. konularda da ani oluşumlar, sonlanmalar, sürpriz gelişmeler yaşanabilir. Duygusal dengenizi ve huzurunuzu korumakta biraz zorlanabilirsiniz. Bazı yasak ilişkiler, gizli düşmanlıklar, akrabalarınızla ilgili tuhaf durumlar bu dönemde hayatınızı karıştırabilir. Ay sonunda yönetici gezegeniniz Venüs ve Plüto arasında oluşacak kare görünümle birlikte baskı ve manipülatif davranışlarla karşılaşabilir, ilişkilerinizde yoğun duygular, sahiplenme, şehvet hissedebilirsiniz

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) Dolunay duygusal hayatınız, çocuklarınız ve hayatınızda size mutluluk veren kavramlarda ani gelişmeler ve dönüşümler meydana getirebilir. Bir aşk ilişkisinin sona ermesi, sanat, spor veya risk aldığınız spekülatif konularda beklentileriniz dışında ani gelişmeler söz konusu olabilir.Bazı arkadaşlarınızın yaşayacağı kavramlar dolaylı olarak sizi de etkileyebilir. Ancak burcunuzda ilerleyen Jüpiter koruyucu etkisiyle bu zor dolunayı daha rahat atlatmanıza yardım edecektir. Y

ENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz Terazi burcu Dolunayı özellikle aile, ev, ebeveynler gibi konularda kontrol dışı yaşanacak, sizi zorlayabilecek bazı kadersel kavramlara işaret ediyor. Aile büyüklerini etkileyen sağlık problemleri olabileceği gibi bazı genç Yengeçler evden ayrılıp ayrı eve çıkmak isteyebilirler. Eviniz, ofisiniz ile ilgili değişimler bu dönemde çok hızlı gerçekleşebilir. Ancak Uranüs ve Plüton etkisi kendinizi baskı altında hissetmenize ve duygusal olarak zorlanmanıza neden olabilir. Kendinizi iyi hissetmenize yardım edecek uğraşlar, hobiler, ruhsal çalışmalar ve yardım faaliyetleri çok yararlı olacaktır.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos) Dolunay sizin yakın çevreniz, kardeşleriniz, akrabalarınız, komşularınız, günlük iletişimlerinizi etkileyen alanları etkiliyor.Bazı kontrol dışı gelişen ani kavramlar nedeniyle yakın çevrenizle daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir. Seyahatler, eğitim ve hukuksal konularda zorlayıcı durumlar ve sonlanmalar yaşanabilir. Kendinizi gergin, sinirli ve huzursuz hissedebilirsiniz. Otomobiliniz, bilgisayarınız sorun çıkarabilir. Trafikte ve seyahatlerde daha dikkatli olmanız gerekecektir.Uzak bir akrabanızdan alacağınız haberler sizi dolaylı olarak etkileyebilir. Ancak gerekli desteği ve yardımı arkadaşlarınızdan ve ailenizden bulabileceksiniz sevgili Aslanlar. Doğum haritanızdaki yerleşimler uygunsa bu güçlü dolunayla birlikte geleceğinizi şekillendirecek önemli adımlar atmanız da kolay olacaktır.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül) Dolunay kişisel kazançlarınız ve değerlerinizi riske atmamanız gerektiği konusunda işaretler taşıyor. Bu dolunayda kontrol dışı harcamalarınız olabilir. Yakın çevreniz, çocuklarınız, ortaklı işleriniz nedeniyle ani para çıkışları söz konusu olabilir. Aynı zamanda sürpriz bir şekilde yatırımlarınızdan gelir elde etme ve yakın çevrenizden finansal destek bulma imkanı da bu dolunayda söz konusu olabilir. Jüpiterin kariyer evinizdeki seyri sizi korumaya ve çeşitli fırsatlar sunmaya devam edecektir.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim) Dolunay hayatınızda ve ilişkilerinizde daha net tavırlar almanıza yardım edebilir. Bunu kendi insiyatifinizle yapmasanız bile dış şartlar sizi buna zorlayabilir. Artık Terazi kararsızlığını bırakıp kesin tavrınızı ortaya koyabilirsiniz. Hayatınızdaki sürpriz ve hızlı gelişmeler hem sizi hem yakınlarınızı zorlayabilir. Fiziksel sağlığınıza ve ruhsal dengenize özellikle dikkat etmeniz gerekiyor bu dönemde. Aile üyeleri ile ilgili sağlık problemleri veya evinizle ilgili bazı sorumluluklar artabilir. Dolunayın hemen ardından sizin gezegeniniz Venüs ile Plüton arasında oluşacak kare görünüm yoğun duygular, derin arzular nedeniyle üzerinizde baskı yaratabilir. Cinsel çekiciliğiniz ve cazibeniz ile toplumda çok dikkat çekebilirsiniz. Sanatsal yaratıcılığınız, karizmanız ve üretkenliğinizin artması güç ve cesaretle birleştiğinzde gerek özel gerekse kariyer hayatınızda önemli atılımlar yapabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım ) Dolunay biraz gergin temalar taşıyor. Bu dönemde gerek sizin gerekse yakınlarınızın sağlıkları ile ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Daha önceden fark etmediğiniz gizli bir düşmanlık, hırsızlık, bir eşyanızın kaybolması, bazı sırların ortaya çıkması vb. gibi durumlar sizi ruhsal olarak zorlayabilir. Bu durum doğrudan sizinle ilgili olmayabilir. Yakınlarınız, kardeşleriniz, komşularınız, arkadaşlarınız ile ilgili kavramlar dolaylı olarak size yansıyabilir. Sakin ve olgun davranmaya çalışmalısınız. Günlük seyahatlerinizde daha dikkatli olmalı, arabanızın bakımını ihmal etmemelisiniz. Sevgili Akrepler, bu dolunayı olumlu bir şekilde değerlendirmek için güçlü iradenizden yararlanabilir zararlı bir alışkanlığınız ve sizi zorlayan bir duygusal bağımlılığınızdan da kurtulabilirsiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık Dolunay iş çevreniz, gelirleriniz, arkadaşlarınız ve grup projeleri ile ilgili kavramlarda bazı ani durumlar, zorlanmalar yaratabilir. Çocuklarınız, arkadaşlarınız, duygusal ilişkileriniz ve gelecek ile ilgili yatırım ve projelerinizde Uranüs etkisi nedeniyle beklenmeyen, kontrol dışı gelişmeler ve bazı kavramlarda sonlanmalar, dönüşümler yaşanabilir. Doğrudan siz etkilenmeseniz bile arkadaşlarınız ve ait olduğunuz grup içerisindeki ani durumlar dolaylı olarak sizi etkileyebilir. Bir iş arkadaşınızın size olan Platonik aşkını öğrenebilir, duygusal baskı altında ve zor durumda kalabilirsiniz. Ancak merak etmeyin Uranüs ve Jüpiter arasındaki uyumlu görünüm hayatınızda taze rüzgarlar estirerek gergin etkileri dağıtacaktır. Sizin biraz daha sabırlı, sakin, sağduyulu davranmanız bu dönemi çok olumlu olarak atlatmanızı da sağlayabilir.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak) Dolunay iş, kariyer, aile hayatı arasında bazı gergin durumlar oluşturabilir. Ebeveynlerinizin üzerinizdeki baskısı artabilir ve manipülatif davranışları olabilir. Aile ve özel ilişkilerinizde ani kopuşlar, hastalık,kaza vb. kavramlar sizi oldukça zorlayabilir.Kontrol dışı gelişen olayları sakin karşılamalı ve dengede kalmaya çalışmalısınız.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat) Dolunay yılın en güçlü ve zorlayıcı dolunaylarından biri olabilir. Yurtdışı, eğitim, medya, yayıncılık,hukuk, uzak akrabalar ve yabancılarla ilgili kavramlarda ani ve sarsıcı gelişmeler yaşanabilir. Ancak hemen endişelenmeyin bu gelişmeler olumsuz olmak zorunda değil. Sadece hızlı ve beklenmedik olması biraz zorlayabilir. Yasal konularda ihmal ettiğiniz kavramlar varsa onlarla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz. Haksızsanız bir bedel ödemeniz gerekebilir. Eğer haklıysanız gereksiz yere endişe ve kuruntu yapmamaya çalışın. Şans ve bereket gezegeni Jüpiter sizi desteklemeye devam ediyor. Uzun vadede bu yaşadığınız gelişmeler düşünce yapınızda ve gelecek projelerinizde önemli açılımlara da imkan verebilir.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart) Dolunay ortak kazançlar, kredi, prim, sigorta, miras,nafaka vb. kazanç dışındaki gelirler alanında önemli bir gelişme yaratabilir. Beklemediğiniz yüksek oranda bir para sürpriz bir şekilde elinize geçebilir. Ancak bunun tersi eğer ihmal ettiğiniz kavramlar varsa, borç, kredi, nafaka, vergi vb.gibi; bu dolunayda zorlayıcı durumlar da oluşabilir. Bazı Balıkların hayatında bu dönemde sağlık veya estetik gibi nedenlerden ötürü bir operasyon da gündeme gelebilir.

Demet Baltacı 


Mangal Erkek İşidir...

Herkes başarının Yukarıya doğru uzanan düz çizgi olduğunu düşünür. Oysa başarı karmaşanınve düşüşlerin ve tekrar kalkışların sonucunda yukarıya doğru uzanan okun ta kendisidir



Başarıyı en güzel anlatan iki çizim. Herkes başarının Yukarıya doğru uzanan düz çizgi olduğunu düşünür. Oysa başarı diğer resimde gördüğünüz karmaşanın sonucunda yukarıya doğru uzanan okun ta kendisidir

İnsanlar seni reddedemezler, onlar sadece içinde taşımakta olduğunreddedilme hissini harekete geçirebilirler...





İnsanlar seni incitemezler, onlar sadece içinde taşımakta olduğun incinme duygusunu harekete geçirebilirler.

İnsanlar seni reddedemezler, onlar sadece içinde taşımakta olduğun reddedilme hissini harekete geçirebilirler.

İnsanlar seni değersiz kılamazlar, onlar sadece senin içindeki değersizlik hissini harekete geçirebilirler.

Sen bu sınırlandırma etrafında oluşturduğun duygusal yükü ortadan kaldırıncaya dek, bu böyle devam eder. İçinde taşıdığın sınırlandırmaları ortadan kaldırdığında ise bir daha sende bu duyguları harekete geçiremezler."

Rikka Zimmerman

Bugün, kendi değerimi bileceğime ve kendime güzel şeyler söyleyeceğime söz veriyorum...

Yasemin Çayının Faydaları...

 


Konu aromalı çay olunca yasemin dünyada en çok tercih edilen bitkiler arasında yer almaktadır. Yasemin çayı tek başına yasemin bitkisinden hazırlanabileceği gibi genellikle yeşil çay ile birlikte kullanılır. Yasem...in genellikle beyaz veya sarı renkli ve 2,3 yaprağı bulunan çiçekler açar. Asya’nın tropikal bölgelerinde doğal olarak yetişen bitki özellikle kendine özgü kokusuyla popüler olmuştur. Bitki ekildikten yaklaşık 6 ay sonra bahar veya yaz aylarında çiçek açmaya başlar. Gerçek yaseminin oval, parlak yaprakları vardır ve çiçekleri hafif yapışkandır.


Yasemin bitkisi 2,5-3 metreye kadar uzayabilir ve yılda yaklaşık 30 santim boy atar. Bazıları yıl boyunca yapraklı olarak kalırken bazı türleri kışın yapraklarını dökebilir. Hindistan’ın birçok bölgesinde (gül ve diğer çiçeklerle birlikte) bahçelerde ve saksı bitkisi olarak evlerde yetiştirilen yasemin kadınlarda saç süsü olarak ve ibadet için kullanılmaktadır. Evlilik törenleri, festivaller ve dini tören ritüellerinde sıkça kullanılır ve bu törenler için ticari olarak üretilmektedir.


Enerjiyi arttırır

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Yağ yakmak için kullanılır

Konsantrasyonu arttırır

Stresi azaltır

Kalp hastalıklarından korunmak için kullanılır

Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur

Kas ağrılarını hafifletir

Soğuk algınlığına iyi gelir

Şeker hastalığının tedavisine yardımcı olur

Alerji belirtilerini hafifletir

Eklem ağrılarını azaltır

Bel ve sırt ağrısına karşı kullanılır

Antioksidandır

Depresyon belirtilerini azaltır

Ağız kokusunu alır

Kan basıncını düşürür


Yasemin Çayı Nasıl Hazırlanır?


3-4 bardak yasemin çayı hazırlamak için bir demlik kaynamış suya 1 yemek kaşığı yasemin atın. 5 dakika kadar demlenmesini bekledikten sonra içebilirsiniz. 5 dakikadan uzun demlerseniz çayın tadı biraz acı olabilir. Yaseminin tatlı kokusu ekstra bir tatlandırıcı gerektirmez ancak daha tatlı olsun isterseniz bal kullanabilirsiniz. Yasemin çayı genellikle yeşil çay yaprakları ile karıştırılarak kullanılmaktadır.


Yaseminin Sağlığa Faydaları


Antioksidan özelliği ile yasemin çayı yaşlanmanın fiziksel etkilerini geciktirir. Pek çok diyetisyen tarafından diyet programlarına dahil edilmektedir çünkü tatlı tadı çay ya da kahveyi şekerli içenlerin şeker kullanmadan sıcak içecek içmesini sağlar ve yağ yakılmasını teşvik eder. Göğüs kanseri üzerine yapılan bazı araştırmalar çeşitli kanser türlerine karşı korunma sağladığı ve kanserli hücrelerin yayılmasını yavaşlattığı yönünde çalışmalara sahiptir. Ancak bu bulguların bilimsel olarak kabul görmesi için daha fazla sayıda araştırmaya ihtiyaç duyulmaktadır. Çin’in çeşitli bölgelerinden 14,212 kişi (35-60 yaş arası) üzerinde yapılan araştırma sonucunda yeşil çay ve yasemin çayı içenlerin kalp krizi geçirme risklerinin ciddi oranlarda azaldığı belirlenmiştir.


Yine Çin kaynaklı bir araştırma kalp hastalıklarında önemli bir rol oynayan kötü kolesterolün yasemin çayı kullanılarak düşürülebileceği yönünde sonuçlara sahiptir. Ancak her iki araştırmanında kesin kabul görmesi için bağımsız diğer kaynaklar tarafından yapılacak araştırmalarla desteklenmesi gerekmektedir. Kyoto Üniversitesi tarafından 24 sağlıklı kişi üzerinde yapılan bir araştırmada 5 dakika boyunca yasemin çayının kokusunu soluyanların sakinleştiği belirlenmiştir. Çay geleneksel olarak halk arasında bu özelliği ile uyku bozuklukları ve stresi azaltmak için kullanılmaktadır. Yaseminin Tarihi Himalayalar ve Çin’in batısından geldiği düşünülen yasemin çiçeğinden eski Çin, Fars ve Mısır yazılarında bahsedilmektedir.


Tarih boyunca Arap yarımadası ve Çin arasında İpek Yolu aracılığıyla ticareti yapılmıştır. Bitkinin en eski tarihli kullanımı yağı ve yaprakları ile birlikte yeşil çay yapraklarıyla karıştırılarak hazırlanan çaydır. Tarih boyunca güzel kokusu nedeniyle kişisel bahçelerde ve ev bitkisi olarak kullanılan .yasemin Endonezya, Pakistan ve Filipinler’in ulusal çiçeğidir ve İran ve Orta Doğu’da en popüler kız isimlerinden biridir. Yasemin Çayının Yan Etkileri Yasemin çayı düşük miktarda kafein içerir. Özellikle yeşil çay ile karıştırıldığında kafein alımını kontrol altında tutması gereken kişilerde (hamilelik, emzirme dönemi…) yan etkilere yol açabilir. Kafeinsiz yasemin çayları satılmaktadır ancak yine de böyle hassas dönemlerde doktorunuza danışmadan herhangi bir bitki çayı tüketmeniz tavsiye edilmez.

bitki çayları

Kaynaklar Jasmine – Wikipedia, the free encyclopedia Perillyl alcohol and methyl jasmonate sensitize cancer cells to cisplatin Jasminum – Jasmine – Botany.com Jasmine Flower – Varieties and Types of Jasmines – TheFlowerExpert Jasmine – Garden Of Tomorrow Jasmine Tea Caffeine – Should You Be Concerned? Does Jasmine tea have caffeine? – Yahoo! Answer