15 Nisan 2011

Banane ilk ben dedim...

Yaprak ciğer...


 






  • İçindekiler:





  •  



    1 kilo dana Ciğer (yıkanmış, süzülmüş, yaprak kesilmiş)





  •  



    120 gr un





  •  



    1 çay kaşığı toz kişniş





  •  



    1 çay kaşığı toz kimyon





  •  



    1 çay kaşığı kakule tohumu (dövülmüş)





  •  



    1 çay kaşığı pul kırmızıbiber





  •  



    1 çay kaşığı muskat 







  • 90 ml zeytinyağı 







  • Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)





  •  



    Un, tuz, karabiber ve diğer bütün baharatları iyice karıştırın.





  •  Süsleme için kurutulmuş kırmızı biber



    Süzülmüş ciğerlere kağıt havlu ile hafifçe bastırarak fazla sularını alın ve bir tepsiye koyun. Üzerlerine baharatlı un serpip, hafifçe sallayarak her taraflarına bulayın.





  •  



    Zeytinyağını iyice kızdırın. Ciğerlerin fazla unlarını silkeleyerek kızgın yağa atıp, hızlıca karıştırarak kahverengi oluncaya kadar kızartın. Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine çıkarıp, fazla yağlarını süzün.





  •  



    Ciğerleri, kurutulmuş kırmızı biberle  birlikte sıcak servis yapın.



Nasıl beceriyoruz evrimi...