15 Ekim 2010

karikatür-darwin gerçeği

Kırılgan bir çocuğum ben Yüreğim cam kırığı Bütün duygulardan önce Öğrendim ayrılığı

KIRILGAN BİR ÇOCUĞUM BEN

Kırılgan bir çocuğum ben
Yüreğim cam kırığı
Bütün duygul...ardan önce
Öğrendim ayrılığı
Saldırgan diyorlar bana
...Oysa kırılganım ben
Gözyaşlarım mücevher
Saklıyorum herkesten
Ürküyorlar gözümdeki ateşten
Ürküyorlar dilimdeki zehirden
Ürküyorlar o dur durak bilmeyen
gözükara cesaretimden
Diyorlar: Bir yanı sarp bir uçurum,
Bir yanı çılgın dağ doruğu.
Oysa böyle yapmasam ben
Nasıl korurum içimdeki çocuğu?
Bir yanım çılgın nar ağacı
Bir yanım buz sarayı.

MURATHAN MUNGAN

Zulfu Livaneli - Bulut mu olsam

Sevgili, arayıp da bulduğun birisi değil, Hiç aklında yokken aşık olduğun kişidir..Can Yücel Kaynak: Düşsel Avuntular...

Ben Sokak Kızıyım (Nazan Öncel)

karikatür- hendekten ne zaman atlanır...

Kız kumu...Denizin üzerinde yürümenin keyfi...

Bundan 3000 yıl önce (yazarken bile ürktüm...) O yöreye Bayassos denirmiş. Krallık sistemiyle yönetilirlermiş. Zengin ve verimli toprakların üzerinde olduklarından sık sık korsanların saldırısına uğrarlarmış. Bu saldırılardan birini ne yazık ki Baybassos kaybetmiş. Bunun üzerine kralın güzeller güzeli kızı korsanlardan kaçmak için bir plan yapmış. Geceleyin planını uygulamaya koyulmuş. Gece vakti eteğine kumlar doldurmuş. Eteğinden kumları döke döke karşı kıyıya ulaşmaya çalışmış. Fakat gece karanlığında yönünü kaybetmiş. Eteğindeki kumlar bitince de boğulmuş.Çok hüzünlü bir hikayenin de kahramanı olmuş.

Bu hikayenin yaşandığı yeri görmek istedim. Kız kumuna vardım. Günümüzde burası çay bahçelerinin, hediyelik eşya satan tezgahların, yöresel lokantaların olduğu  ve kız kumunda yürümeye meraklı insanların uğradı bir yere dönüşmüş.

Dışardan bakarak da fark edeceğiniz kızıl bir iz var denizin üzerinde...Durur muyum.Bende hemen kız kumunda yürümeye başladım. Uzun bir süre su dizinizin altına geliyor. Rahat rahat yürüyorsunuz. Fakat karşı kıyıya varmadan su aniden derinleşiyor. Ve karşı kıyıya yürüyerek varamıyorsunuz.

Yürüyüş yaparken kimisi hazırlıklı ...sadece mayo giymiş. Yarıya kadar yürüyor. Yarıdan sonra karşı kıyıya yüzüyor. O da bir yöntem. Ben yolu gidiş-geliş olarak kullanmayı tercih edenlerdenim. Yolunuz Marmaris civarına düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye ederim. İşte birkeç resim...



Ellerini kaldıran tabi ki ben...




genel görünüm...

Kız kumuna uzaktan bakınca ip şeklindeki kırmızılığı daha net görmek mümkün. Buyrun bakalım...
                                        
Yelkenin hemen arkasında görebilirsiniz...


Bu da en uzaktan...

Bu arada çevrenin güzelliği, dağları, taşları, çam ağaçları da müthiş. Görülmeye değer bir yer diyorum.
 
Sağlıcakla,

değişmelerin oluşturduğu kaosun gerisinde,akılla ve sabırla anlaşılabilir,hakikat vardır. THALES

isteklerim olunca niye ürküyorum?... Siz ne yapıyorsunuz?...

İsteklerim,  dileklerim, düşüncelerim gerçekleşince niye korkuyorum? Bilmiyorum... Bir suçluluk suçluluktan ziyade beni bir endişe duygusu kaplıyor. Hatta ürküyorum...

 Öyle her istediğim falan olmuyor zaten. İsteklerim olmayınca olsunlar diye deli gibi uğraşıyorum, kapıları tırmalıyorum, gece gündüz ne yapabilirim diye düşünüyorum. Ağlıyorum. Yardım istiyorum. Her yolu, sonuna kadar hatta dibine kadar deniyorum. Debeleniyorum. Kabullenemiyorum. Bırakıyorum isteğimi, bıraktım diyorum. Geri geliyor. Yine bırakıyorum, yine geri geliyor. Dövünüyorum. Gene tırmalıyorum. Pozitif düşünceyle oldu gibi düşünüyorum. Gene olmuyor. Çaresiz kabulleniyorum. İçimde izi kalıyor. Her hatırladığımda tekrar denemeliyim mi duygusu alevleniyor. Bir karamboldur gidiyor.

Bunun tam tersi durumdaysa isteğim oluyor. Ve o kadar çırpınarak, uğraşarak elde ettiğim şey ya beni mutlu etmiyor. Ya da gerçekten mutlu ediyorsa bu sefer mutluluktan dolayı ürküyorum.

Bu kadar gel-gitler içinde bir şey isteyince ödüm kopuyor. İsteğim olsa da sorun, olmasa da sorun.

Bu sizler de nasıl çok merak ediyorum. Haydi beni yanıtlayın lütfen...

Sağlıcakla,

Fısıltılar...Adam fisildadi 'Tanrim, benimle konus' dedi ve bir kus sarki soyledi.

Fisiltilar

Adam fisildadi
'Tanrim, benimle konus' dedi ve bir kus sarki soyledi.
Ama adam duymadi.

Adam haykirdi,
'Tanrim, benimle konus' ve gokyuzunde firtina cikti.
Ama adam dinlemedi.

Adam etrafina bakti ve
'Tanrim, seni gormeme izin ver' dedi.

Ve bir yildiz piril piril parladi.
Ama adam gormedi.

Ve adam bagirdi,
'Tanrim, bana bir mucize goster'.
Ve yeni bir varlik hayata geldi.
Ama adam farketmedi.

Adam umutsuzlukla
'Bana dokun Tanrim ve burada oldugunu bilmemi sagla' dedi.

Tanri asagiya, adama eristi ve dokundu.
Ama adam kelebegi uzaklastirdi ve yurumeye devam etti.

Not: Her birinizin bakan degil goren, isiten degil duyan, dokunan degil hisseden olmanizi tum kalbimizle diliyoruz.
Bugun, bu hafta, bu ay kendiniz icin iyi bir sey yapin, bir su kenarina gidin ve bir agaca yaslanip gozlerinizi kapatip bir sure oyle durun.


Kaynak:Sifa Cemberi

Fırtınanın şiddeti ne olursa olsun martı sevdiği denizi terketmez! "No matter how strong is the gale, seagull never leaves his favorite bay" ~Jack London

Gerçek dost; yanlış yaptığında seni uyaran, gıyabında ise seni koruyan kişidir. Hz.Ali...(Kaynak:Ufuk Çizgisi)

Sertap Erener Aldirma deli gönlüm

Kristal Cocuklar Kampanyamizda Son Durum

Kristal Cocuklar Kampanyamizda
Son Durum

Sevgili Can Dostlar,

Merhaba!

"Kristal Cocuklar Kampanyasi" duyurusunun ardindan cok guzel geri donusler aldik.
Hepinize gonul dolusu tesekkurler, tesekkurler.

Bu kampanyayi bizler baslatmis olabiliriz belki ama BIRlikte ve ELELE guclenerek ve buyuyerek devam edecegimize inaniyoruz. Ilk olarak Ardahan'daki Kristal Cocuklara ulasacak, daha sonra da cevre koylere gececegiz. Piril piril isik sacan, yuregi sevgi dolu cocuklarimiz katlanarak artacak ve onlarin Isigi tum Turkiye'ye yayilacak.

Evde kullanilmayan esyalarin enerjileri

Evimizde 1 yildan fazla duran ve kullanilmayan, giyilmeyen, oynanmayan her esya, giysi, oyuncak, bizi enerji olarak tuketmeye baslar. Bazen cok esya dolu evlere girdigimizde birden esnemeye baslamamizin veya agirlasma duygusu yasamamizin sebebi budur. Esyalar ve ev de birer canlidir aslinda. Feng Shui gibi felsefelerin ortaya cikma nedeni tamamen evlerin ve icindeki esyalarin yasayan canlilar oldugu temeline dayanir.

Bizler Dogu Anadolu'daki Kristal Cocuklar icin bir seyler yapalim duygusu ve hevesine kapildigimizda, pek cok evden cikacak ve bir dostumuzun tabiri ile pek cok kullanilmayan esyanin 'tekamulunu 'saglayacak (esyalar da tekamul edermis, ogrendik) bir calismayi baslattigimizi dusunerek cok sevindik. Evimizden cikacak kullanilmayan esyalar, kilometrelerce otede bir yerde, hic tanimadigimiz cocuklar icin sevinc kaynagi olacaklar.

Cogumuzun yuzune bakmadigimiz ama "ileride lazim olur, ne me lazim, ben bunu tutayim", "yok canim, bu da verilir mi" enerjisi ile tutundugumuz pek cok esyamiz var. Bunun en buyuk nedenlerinden birisi de yine cogumuzun savas gormus, yokluk cekmis anne babalardan geliyor olmamiz.

Hafiflemenin guzelligi

"Lazim olur" enerjisinden kurtulmak, her zaman ihtiyaclarimizin en iyi sekilde karsilanacagina inancimizi guclendirmek, Evren'e "sana guveniyorum, iste bu da ispati" demek icin hadi bir giriselim o uzun suredir bakmadigimiz dolaplarimiza. Bunu bir eglence olarak yapmaniz cok daha guzel olur. Hatta "bununla birileri mutlu olacak" diye sarkilar soyleyerek. Zor vazgececegimiz bir seyi verme asamasina geldigimizde, birden nefesimiz mi kesildi, aynen nefes almaya devam edip, "hayir, seni artik 1 sene daha saklamayacagim, Evrene saliyorum seni" deyip onu da yollanacaklar kutusuna atalim. Evlerimiz nefes alsin, yeni gelecek esyalara yer acilsin, tanimadigimiz birileri mutlu olsun.

Kendinizi daha da mi asmak istiyorsunuz, o zaman gidin bir oyuncak dukkanina veya bir cocuk magazasina, hic tanimadiginiz bir cocuk icin bir sey alin. Paranizla.

Vermek ve almak

Vermek almanin tam esitidir aslinda ve gonulden, hesapsiz verdigimiz her sey, bize katlanarak doner. Evrenin kanunudur bu. (Bu arada hayatinizda cok sey verdiginizi ama yeterince alamadiginizi dusunuyorsaniz, almaya acik misiniz onu bir sorgulayin deriz. :) Iltifata, yardima vb )

Oncelikli ihtiyaclar neler

Bir dosttan aldigimiz bilgiye gore Ardahan ve Kars civari kisin oldukca soguk oldugundan ozellikle ayakkabi, kalin corap, kazak, eldiven, kalin ic camasiri, kitaplari okula tasimak icin cantaya ihtiyac var. Tabii ki bunlarla kisitli kalmayip, cocuklar icin uygun buldugunuz ne varsa, kirik, dokuk, yirtik olmamak kosulu ile, lutfen asagidaki adrese yollayiniz veya bir alo deyip birakiniz.

Burada, bu kampanyayi baslattigimizdan beri oyle yardimci Meleklerle tanistik ki, Istanbul'un gobegi denebilecek yerlerden birisi olan Zincirlikuyu'da, merkezimize 3 metre uzaklikta bir depo verdiler bize ve bu depo bu hafta bizim icin, sizden gelecek kargolar icin hazirlaniyor.

Dedigimiz gibi, pek cogunuzdan "nasil yardim edebiliriz" sorulari aldik.
Oncelikle yardim teklifiniz icin cok ama cok tesekkur ederiz.

Neler yapabilirsiniz:

Bizlere esya gondermenin yani sira;

- duyurumuzu gruplara, tanidiklariniza ileterek,
- apartmaninizda, sitenizde ilgili panolara asarak,
- hemen yakimizdaki deponun tamamen kullanilabilir hale gelmesinden sonra gelen esyalarin tasnifine ve posetlenmelerine yardim ederek (bilfiil zamanindan ayirarak yardim etmek isteyen Dostlarimiz bizlere iletisim bilgilerini (e-posta, cep tel) iletirlerse, esyalar toplanip tasnif zamani geldiginde kendilerine ulasabiliriz.)

ve hatta, daha da buyuk dusunerek,

- bilgisayar bagisinda bulunabilecek firmalarla iletisiminiz, iliskiniz var ise, onlarla
irtibat kurarak ve bagislari icin onayak olmak
- en az 2 koyde hayatlarinda hic oyun parki gormemis cocuklar icin, o oyun parklarindan yukselecek cocuk kahkahalari icin oyun parki yaptirmak veya yaptirmak isteyenlerle irtibat kurmak...

seklinde yardim edebilirsiniz. Oralara gidecek her seyle ilgili bilgi saglanacaktir. Bizler de
bilfiil Ekim sonuna dogru Ardahan'a gidiyoruz.

Yurtici Katgo'dan Indirim ve Gonderilerde Kullanilacak ibare

Yurtici Kargo ise, sirf bu kampanya icin, gonderilerini verirken "Kristal Cocuklar Kampanyasi no:233507403" diyen dostlarimiza %30 indirim uygulayacak.
Gonderilerde baska bir adres vs kullanmaniza gerek olmayacak.

Bu vesile ile Yurtici Kargo'ya en icten tesekkurlerimizi sunuyoruz.


Haydi dostlar...
Sizlere guveniyoruz... :))

Iyi ki varsiniz

Sifa Cemberi

Esyalari "elden" merkezimize birakmak isterseniz:

Sifa Cemberi
Eitim & Danismanlik Merkezi
Buyukdere Cad. 151 B blok Yonca Apt.
K:7 D.31 Zincirlikuyu/Istanbul
tel:0212-347 41 53
cep tel: 0538-674 42 49

Onemli: Sahsen esya birakmak istediginizde gelmeden once telefon etmenizi rica ediyoruz.

Istanbul'da yasayan ve arabalari ile esyalari rahatca birakmak isteyen
dostlarimiza ek imkan:


Dileyen dostlarimiz 10:30 - 17:00 saatleri arasinda merkezimizin hemen arka sokaginda yer alan, asagida krokisini bulacaginiz acik otoparkin girisindeki park gorevlilerine de birakabilirler. Ilgili isimler Turgay Bey, Cetin Bey.

Yine gelmeden once Sifa Cemberi'ne telefon etmenizi rica ediyoruz.


Yurtici Kargo web sitesi ve tel:

http://www.yurticikargo.com/
444 99 99

Hersey icin cok tesekkurler...