27 Mart 2012

"Ağlayanı güldürebilmek, ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş, gözyaşımı kahkahaya çevirdiğinde anladım."

"Ağlayanı güldürebilmek, ağlayanla ağlamaktan daha değerliymiş, gözyaşımı kahkahaya çevirdiğinde anladım."

Can Yücel

Dinlerseniz, size her zaman doğru yolu gösteren bir sesin var olduğunu unutmazsınız..."



Dinlerseniz, size her zaman doğru yolu gösteren bir sesin var olduğunu unutmazsınız..."

Thomas Hughes

Siz Hangi Agaçsınız?





Celtic Astroloji doğanın kendisidir ve burçlar ağaçlara göre belirlenir. Doğduğunuz gün, hangi ağaçla ilgili olduğunuzu gösterir. Bu astroloji sistemine göre hangi ağacın özelliklerini taşıdığınızı merak ediyorsanız işte yanıtı...

23-31 Aralık : Elma Agaci

01-11 Ocak : Koknar

12-24 Ocak : Karaagac

25 Ocak-3 Subat : Selvi

04-08 Subat : Kavak

09-18 Subat : Sedir

19-28 Subat : Cam

01-10 Mart : Salkimsogut

11-20 Mart : Ihlamur

21 Mart : Mese

22-31 Mart : Findik

01-10 Nisan : Uvez

11-20 Nisan : Akcaagac

21-30 Nisan : Ceviz

01-14 Mayis : Kavak

15-24 Mayis : Kestane

25 Mayis-3 Haziran : Disbudak

04-13 Haziran : Gurgen

14-23 Haziran : Incir

24 Haziran : Hus

25 Haziran-4Temmuz : Elma

05-14 Temmuz : Cam

15-25 Temmuz : Karaagac

26 Temmuz-4Agustos : Selvi

04-13 Agustos : Kavak

14-23 Agustos : Sedir

24 Agustos-2 Eylul : Cam

03-12 Eylul : Salkim sogut

13-22 Eylul : Ihlamur

23 Eylul : Zeytin 2

4 Eylul-3 Ekim : Findik

04-13 Ekim : Uvez

14-23 Ekim : Akcaagac

24 Ekim-11 Kasim : Ceviz

12-21 Kasim : Kestane

22 Kasim-1 Aralik : Disbudak

02-11 Aralik : Gurgen

12-21 Aralik : Incir

22 Aralik : Kayin

Elma : (Ask) Cazibeli, fiziksel olarak dikkat cekici, etkileyici… Hos bir auraya sahip. Flortoz ve maceraperest ama hassas ve her zaman asIk bir tip. Sevmeye ve sevilmeye merakli. Sadik ve hassas bir es. Comert. Bilimsel konulara yetenegi var. Bugun icin yasar. Hayalgucu yuksek.

Kestane : (Durustluk) Alisilmadik bir guzelligi vardir ama insanlari etkilemek gibi bir derdi yoktur. Adil ve neselidir. Dogustan diplomattir. Cok kolay huzursuzluga kapilir ama her turlu iliskisinde hassastir. Bazen olagandisi davranir. Sevgili bulmakta gucluk ceker.

Incir : ( Hassasiyet) Cok guclu, bagimsiz, tartismalara ve zitliklara fazla izin vermeyen, aile hayatina duskun, iyi bir baba ve hayvan severdir. Sosyal bir kelebek gibidir. Espriden anlar, aylakligi ve tembelligi de sever. Bencilligi vardir. Akilli ve pratiktir.

Disbudak : (Hirs) Farkli bir cekicilige sahip, hayat dolu,talepkar, dusuncesizce hareket eden ve elestirilere kulak asmayan biri. Hirsli, akilli, yetenekli, kaderine hukmetmeyi seven, egoist olmaya elverislidir. Ama ona guvenebilirsiniz. Bazen beyni kalbine hukmedebilir. Iliskiler cok ciddiye alir ve sadiktir.

Kayin : (Yaraticilik) Iyi bir zevki vardir. Gorunuse ve kendi goruntusune onem verir. Materyalistik sayilir. Hayati ve kariyeri icin cok ve duzenli calisir. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez. Makul bir tiptir. Diyet ve sporla fizikine dikkat eder

Hus : (Esinlenme) Hayat dolu, etkileyici, elegan, arkadas canlisi, gosteristen uzak, mutevazi, asiriliklardan hoslanmayan, kaba seylerden nefret eden biridir. Dogal ve sakin bir yasami tercih eder. Fazla tutkulu degildir. Hayal gucu yuksek ve az hirslidir. Sakin ve uygun ortamlar yaratir.

Sedir : (Guven) Zarif, her ortama ayak uydurabilen, luksu seven, sagligina dikkat eden, kendine guvenen, baskalarina da biraz yukaridan bakan biridir. Kararli, sabirsiz ve baskalarini etkilemeyi sever. Iyimserdir ve beceriklidir. Tek ve gercek askini bekler. Cabuk karar verir.

Selvi : (Sadakat) Guclu, fiziksel olarak kasli, her ortama uyabilen, hayatla fazla ugrasmayan, hosnut, iyimser, paraya meraklidir Yalnizliktan nefret eder. Kolay kolay tatmin edilemeyecek kadar tutkuludur. Ama sadiktir. Modu cabuk degisir. Kurallara boyun egmez. Biraz da ukala ve ilgisizdir.

Karaagac : (Asil): Musfik, fiziksel olarak duzgun, giyimine dikkat eden, taleplerinde asiriliga kacmayan, insanlara nese verebilen, liderlik etmeyi seven ama kendisi altta olmayi sevmeyen biridir. Durust ve sadik bir estir. Baskalari icin karar vermeyi sever. Comerttir. Pratik zekasi guclu ve iyi bir espri anlayisi vardir

Koknar : (Gizem) Sira disi bir zevki vardir. Sofistike ve kadirsinastir. Guzel olan her seyi sever. Dik basli, cabuk mod degistiren,bencil olmasina ragmen kendisine yakin olanlarla ilgilenen biridir. Cok mutevazi oldugu soylenemez. Hirslidir. Memnun edilmesi zor bir sevgilidir. Cok arkadasi vardir. Cunku ona guvenebilirsiniz.

Findik : (Olaganustu) Cekici, anlayisli, insanlari nasil etkileyecegini bilen, fazla talepkar olmayan, sosyal hayatta aktif ve girisken hatta dovusken biridir. Populerdir. PsIkolojik durumu cabuk degisir. Kaprisli bir asIktir. Ama durust ve esine toleransli davranir. Kusursuz bir yargi yetenegi vardir.

Gurgen : (Zevk sahibi) Cool bir guzel. Dis gorunusune ve bakimli Olmaya dikkat eder. Zevk sahibidir. Baskalarini kendinden fazla dusunur. Hayati mumkun oldugunca kolay bir hale getirmeye calisir. Disiplinli bir hayat icin kilavuzluk eder. Iliskilerinde kibardir. Farkli Sevgililer bulmak ister. Duygulariyla ilgili olarak mutlulugu yakalamasi kolay olmaz. Cogunlukla da baskalarina guvenmez. Kararlarindan da asla emin olmaz.

Ihlamur : (Suphe) Hayatin ona getirdiklerini kabul eder. Kavga ve tartismadan nefret eder. Caliskandir, tembelligi ve bencilligi hic sevmez, streslidir.Yumusak huylu ve merhametlidir. Arkadaslari icin cekinmeden fedakarlik yapar. Becerikli olmasina ragmen bunlari degerlendirmesini bilmez. Mizmizdir. Kiskanc fakat vefalidir.

Akcaagac : ( Ozgur zeka) Hayal gucu ve orijinalliklerle dolu hic de siradan olmayan biridir. Utangac, hirsli, gururlu, kendine guvenli, yeni deneyimlere ac biridir. Genellikle sinirli ve gergin bir yapisi vardir. Hafizasi kuvvetlidir. Cok kolay ogrenir. Ask hayati biraz karmasIktir. Baskalarini etkilemeyi sever.

Mese : (Cesaret): Saglam yaradilisli, cesur, guclu, bagimsiz ve giriskendir. Acima duygusu cok yoktur. Isini sansa birakmayi sevmez. Ayaklarini yere saglam basmak ister. Hareketlidir

Zeytin : (Erdem): Gunesi, sicak havalari sever. Makul biridir.Kibar duygulari vardir! Agresyon ve siddetten kacinir. Sakin ve toleranslidir. Adalet duygusu gelismistir. Hassas, kiskancliktan uzak bir yapisi vardir. Okumayi ve sofistike insanlarla muhatap olmayi sever

Cam : (Titiz) Uyumlu iliskileri sever. Dinc ve gucludur. Nasil rahat edilebilecegini bilir. Dogal ve hareketli biridir. Iyi bir partnerdir Cok arkadas delisi degildir. Cabuk asIk olur ama atesi cabuk soner.Her seyden kolay vazgecebilir. Ideali bulana kadar her sey gecicidir. Guvenilir ve pratiktir.

Kavak : (Tatminsiz) Fazla kendine guvenmeyen, sadece gerektigi zaman cesaretli olan biridir. Arkasinin guclu olmasini ve sIki insanlarla muhatap olmasini sever. Cok secicidir. Genellikle yalnizdir. Artistik bir dogasi vardir. Kin tutar. Iyi bir organizatordur. Felsefi takilmayi sever. Ama her durumda guvenilebilir biridir. Iliskilerini de cok onemser.

Uvez : (Hassasiyet) Dikkat cekici, nese verici, bencillikten uzak dikkat cekmeyi seven biridir. Hayata baglidir. Yerine ve duruma gore hem bagimli hem bagimsiz olabilir. Zevklidir. Duygusal, hassas, tutkulu ve artistik ozellikleri vardir. Iyi bir es olur ama cok zor affeder.

Ceviz : (Tutku): Garip ve zitliklarla dolu biridir. Egoist ve agresiftir. Beklenmedik tepkiler gosterir. Asil bir ruhu vardir. Spontanedir. Cok hirslidir ve hic esnekligi yoktur. Zor ve alisilmisin disinda bir estir. Cok zor begenir. Sadece takdir eder. Cok kiskanc ve tutkuludur. Uyum gostermek icin fazla fedakarlik etmekten de hoslanmaz. Ilginc stratejiler uretir.

Salkimsogut : (Melankoli) Guzel ve cok melankoliktir.Etkileyicidir. Guzel ve zevkli seylere meraklidir. Seyahat etmeyi sever. Hayalperesttir.Kaprisli ama durusttur. Baskalarinin duygularina onem verir.Cabuk etki altinda kalir ama beraber yasanmasi zordur. Talepkardir. Sezgileri de kuvvetlidir. AsIkken aci ceker ama demir atabilecegi birini bulabilir

Bitkihastanesi.com

 

Bırak kendini...

İnsanlar ırmaklar gibidir, kendini akışına bırakırsan bir bakarsın ki başka bir ırmak sana karışıvermiş, birlikte akıyorsunuz.

Zamanı geldiğinde de o ırmakla yollarınız ayrılır, bir başka ırmakla karışıverirsiniz…

Yaşamın akışı budur.

Bırak kendini...

O anda kiminle akman gerekiyorsa

Evren sana onu  getirsin

Dışını Beğenmediği birinin İçini Merak Etmez...!

Kime Sorsan "Önemli Olan İnsanın İç Güzelliğidir..."Der,

Ama İnsanoğlu İşte... Dışını Beğenmediği birinin İçini Merak Etmez...!

O salata değil, benim kirli çamaşırlarım...

O salata değil, benim kirli çamaşırlarım...

Benim için ne kadar insan olduğun ya da ne kadar insan olmaya olmaya çalıştığın önemli ve bir o kadar da değerli...♥

Benim yaşam felsefemin özeti bu...

Zengin ya da fakir oluşun, neye inandığın, dilin, rengin, cinsel tercihin, hangi okulu bitirdiğin, mesleğin, inançların, yaşın, doğduğun yer, yaşadığın yer, ideolojin, giyim kuşamın, zevklerin... Hepsine saygım var... Ama asla önceliğim değil.

Seni sevmem, seni anlamam, sana saygı duymam ve seninle iletişim kurup, aynı sokakları, aynı sofrayı paylaşmam için önceliğim değil.

Benim için ne kadar insan olduğun ya da ne kadar insan olmaya olmaya çalıştığın önemli ve bir o kadar da değerli...♥

Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmez...

Hz.Süleyman bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da, bir buğday tanesi yerim diye cevap verir.


Cevabın doğruluğunu kontrol etmek isteyen Hz. Süleyman  karıncayı bir şişeye koyar.


Yanına da bir buğday tanesi koyar ve hava alacak şekilde şişeyi kapatır.


Sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır.


Hz.Süleyman karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar.


Karınca da, "Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah  verirdi. Ben de O'na güvenerek bir buğday tanesini yerdim.


Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim.


Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden yarısını bıraktım der."

Çin'de sokak süpürgesi... Günün Fotosu... 27/03/2012

Güzelliğin Sırrı Kayısı Yağı... Cilt kırışıklıkları için birebirdir...

 Kayısı çekirdeğindeki bitkisel yağların damıtılmasından elde edilen kayısı çekirdeği yağı, özellikle cilt yaşlanmaları, cilt lekeleri ve cilt kırışıklıkları gibi cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Kayısı çekirdeği değişik vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Kayısı yağında A, D, E, K vitaminleri bulunur. Özellikle A vitamini cildi gençleştirici ve cilt kırışıklığı ve lekelerini yok edici özelliklere sahiptir. Sivilceler nasıl geçer sorusunun cevaplarından birisi de Kayısı yağı çekirdeği kullanmaktır. Kalsiyum, Magnezyum ve Selenyum gibi mineraller ve iz elementler bakımından da zengin bir sihirli iksir olan Kayısı çekirdeği yağı, özellikle kuru ciltlere iyi gelmekte ve kuru ciltli kişilerde görülen cilt yıpranmalarını engellemektedir. Haftada 2 kez cilt kırışıklıkları olan bölgelere uygulanan kayısı çekirdeği yağı cildi gençleştirir.

Kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda selülitli bölgelere uygulanırsa bölgesel zayıflama ve incelme çabalarınızda da faydalı olur. Kayısı çekirdeği yağının zayıflamaya doğrudan etkisi olmasa da selülit hücrelerini eritmekte ve selülite bitkisel çözüm olarak öne çıkmaktadır.

Kayısı çekirdeği yağının faydaları bunlarla bitmez. Kayısı çekirdeği yağının faydaları arasında selülit tedavisi de yer almaktadır. Eczanelerde ve aktarlarda kayısı esansı olarak ta sorarak temin edebileceğiniz kayısı çekirdeği yağı faydaları çok olan ama hiç bir yan etkisi zararı olmayan bir bitkisel tedavi solüsyonudur. Kaysı çekirdeği‘nin bazı kimyasal işlemlerle yağının damıtılmasından elde edilen yağın şişelenmesinden ibarettir. Kayısı yağı aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, karotin ve betakaroten maddelerini içeriyor. Kayısı yağı yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltıyor.

Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır? Cildin doğal güzelliği için haftada bir gün, kuru ciltlerde ise günde bir defa deriye kayısı yağı sürülmesini tavsiye ediyoruz

Not: Kullanmada önce doktorunuza mutlaka danışınız...

Etrafındaki canlara bir bak !

"“Etrafındaki canlara bir bak !

Bazılarının sana ne kadar ihtiyacı  var görmüyor musun ?!

Belki de sen O'nlar için varsındır.

Sanma ki sen bu dünyaya sadece kendi   mutluluğunu sağlamak için gönderilmedin.

Sen diğer varlıklar için varolursan     ancak o zaman yükselirsin"

Gül gibi kadınsın...

bi yandan senin hissettiğin acıya senin kadar üzülen, hissedemese de içi yanan insanların olduğunu bilmek güzeldir

"Yalnız olmak, etrafında kaç kişi olduğundan bağımsız bir durum...

Elini sobaya vurduğun an, yanında kaç kişi olursa olsun, bi tek senin canın yanar.

O acıyı bi tek sen hissedersin.

Ama bi yandan senin hissettiğin acıya senin kadar üzülen, hissedemese de içi yanan insanların olduğunu bilmek güzeldir."

‎''''Sakın bir şey bırakma yarına , yarın yok ki....


''''Sakın bir şey bırakma yarına , yarın yok ki....


Öyle çabuk geçiyor ki günler,


  Hele sen de bir bak hayatına


Daha dün doğmuşuz sanki ,


Yeni okula başlamışız ,


Yeni sevmişiz ...


 Öyle çabuk geçiyor ki günler,


 Hele sen de bir bak hayatına ,


Yarın bitecek sanki her şey .


Yarın ölecek gibiyiz.


Daha doymamışız yaşamasına,


Günlerimiz dün bir, bugün iki .


 Sakın bir şey bırakma yarına .


Yarın yok ki.


Özdemir Asaf