14 Eylül 2012

Nereye Gidiyorsun...

Bişey Düşünme...

Asla mükemmel olmayacağım; ama her zaman benzersiz olacağım...

Fotoğraf: "I'll never be Perfect.........................................."

Yararlı Bilgiler...

KAVUN KOKUSU Buzdolabindaki kavun kokusu son derece rahatsiz edicidir. Bunu gidermek icin, dolaba sirke ile islatilmis bir pecete koymaniz yeterli olur.

SOGAN KOKUSU Pek cok kisi pismekte olan soganin kokusundan hayli rahatsiz olur. Bunu onlemenin cok kolay bir yolu var: icine bir-iki karanfil atmak.

TUZLU YEMEK Yemegin tuzunu fazla kacirdiysaniz, tencerenin dibine birkac dilim cig patates koyup pisirin. Yemegin tuzu cekilecektir.

BALIK KOKUSU Bicaginizdaki balik kokusunu cikarmak cok zordur. Fakat, kuru bir beze bir parca karabiber ekerek bicaginizi iyice ovarsaniz hemen cikar.

BALIK YERKEN KOKUSU ELINIZE SINMEMESI ICIN Baligi yemeye baslamadan once elinizi limonla silerseniz. elinize balik kokusu sinmez. Yikayinca balik kokusunun elinizde olmadigini goreceksiniz. Aslinda bicaginiza da bu yontemi tatbik edebilirsiniz.

BALIK PISIRIRKEN Baliklari kizartmak uzere yikadiktan sonra kurulamanizda fayda var. Bu surette baligin una ve yumurtaya daha iyi bulanmasini saglamis olursunuz.

KIRLI ELLER Eliniz katran gibi yapiskan bi madde ile kirlenmis olabilir. Once vazelinle guzelce silin. Ardinda da sabunla yikayin. Katrandan iz kalmaz.

CAMUR LEKESI Camur henuz kurumamis ise, ipekli ve yunlu kumaslarda iyice kurumaya birakilmalidir. Sonra camur sert bir firca ile fircalanir ve sirke surulur.

YAPISAN BARDAKLAR Ust uste koydugunuz bardaklar yapisip cikmiyorsa bir legenin icerisine koyun.Ustteki bardagin icerisine buz koyup legenin icerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca ciktigini goreceksiniz.

SUTUN TASMAMASI ICIN Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.

UTU YAPARKEN Utu yapmayi kolaylastirmak ve sureyi azaltmak icin, utu masasinin kilifinin altina aliminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan utu yapmak daha kolay olacaktir.

CAM SILERKEN Camlarinizi silerken suyun icine biraz tuz koyarsaniz hem daha kolay temizlenir hem de tertemiz, piril piril olur.

SARIMSAK KOKUSU Ellerdeki sarimsak kokusunu cikarmak icin avucunuza biraz tuz alip, hafifce nemlendirdikten sonra iyice ovalayin. Sabunla da iyice yikarsaniz samirsak kokusunun cikmis oldugunu goreceksiniz.

ARI ve SIVRISINEK SOKMALARI ICIN Kesme sekeri hafif islatin, sokulan kismin uzerine hafifce bastirin zehiri alir ve kasinmayi sismeyi onler.

TER KOKUSU Ter kokusuna neden olan bakterilerden kurtulmak icin pamugu sekersiz ve alkol bazli bir agiz gargarasi ile islatin ve koltuk altlarina surun. Koltuk altlarini jiletle yeni temizlediyseniz, bunu denemek icin bir gun bekleyin.

 

Zencefil

Fotoğraf: Zencefil kanseri önlüyorZencefil aslında yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitkidir ama son yıllarda faydalarını keşfedip tüketmeye başladık. Sayısız faydası bulunan bu bitkiyi düzenli tüketmek de önemli.Zencefilin bilinen en önemli etkisi soğuk algınlığını önlemesi ve gidermesidir, grip olduğumda veya kendimi yorgun hissettiğimde tükettiğim ve fazlasıyla faydasını gördüğüm bir bitkidir ki araştırmalarda bunu destekliyor.*Yumurtalık kanseri tedavisinde tüketildiğinde kanser hücrelerinin küçülmesine hatta yokolmasına dahi neden olabilmektedir, tabi doktorunuzun önerisiyle.*Kolon kanserini önlemektedir, kolorektal kanser hücrelerinin hızlı büyümesini engelleyebildiği araştırmalarca desteklenmekte.*Radyoterapi veya kemoterapi tedavisinde oluşan mide bulantılarını yemekle beraber tüketildiğinde azaltmaktadır.*Enfeksiyon gidericidir ve en etkili doğal ağrı kesicidir, özellikle osteoartritte oluşan eklem ağrılarına faydalıdır. Diyetisyen Özlem Sert Aydın*Sindirim sitemini düzene sokar, mide bulatısı ve kusmayı önler.*Besin zehirlenmelerinde de faydalıdır*Migren ağrılarında ve regl öncesi ağrılara faydalıdır*Hafızayı güçlendirir*Damar tıkanıklığını önler, kanı temizler*Sakinleştirici etkisi vardır*Sindirim sistemini düzenler*Total kolesterol ve LDL kolesterol seviyesini düşürür*Kanın pıhtılaşmasını önler ama tüketim miktarı önemlidir*Kalp ritmini düzenler*Astım hastalarında solunumu düzene sokar*Gaz problemlerini giderir*Kan şekerini dengeler özellikle ıhlamur ve tarçınla birlikte tüketildiğinde**Hamilelikte özellikle son aylarda kasılmaları artırabileceğinden tüketmemekte fayda var.Nasıl tüketebiliriz?Zencefili toz olarak almaktansa daha çok tazesini almaya çalışın, tazesi artık birçok markette de satılmaktadır. Yumru şekilli olan bu bitkiden ince bir dilim kesip, kabuklarını soyup, rendeleyerek bitki çaylarınıza ilave edebilir veya dilim olarak sebze yemeklerinize katıp sebze ile beraber pişirebilirsiniz. Ayrıca kurabiye veya kek içerisinde de oldukça güzel bir aroma vermektedir.Saklama koşulları önemliZencefili taze olarak alıp tüketmek en etkilisi ama saklama koşulları da önemli çünkü zencefil kesildikten sonra oda koşullarında çok çabuk küflenebilmekte. Bunu önlemek için zencefili aldıktan sonra rendeleyip derin dondurucuda saklayabilir ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.Birçok bitki tüketim miktarına da bağlı olarak bazı hastalık tedavilerini olumsuz etkileyebilmektedir ama zencefilin herhangi bir besin veya ilaçla bir etkileşimi yoktur.Zencefilkanseri önlüyor.Zencefil aslında yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bir bitkidir ama son yıllarda faydalarını keşfedip tüketmeye başladık. Sayısız faydası bulunan bu bitkiyi düzenli tüketmek de önemli. Zencefilin bilinen en önemli etkisi soğuk algınlığını önlemesi ve gidermesidir, grip olduğumda veya kendimi yorgun hissettiğimde tükettiğim ve fazlasıyla faydasını gördüğüm bir bitkidir ki araştırmalarda bunu destekliyor.

*Yumurtalık kanseri tedavisinde tüketildiğinde kanser hücrelerinin küçülmesine hatta yokolmasına dahi neden olabilmektedir, tabi doktorunuzun önerisiyle.

*Kolon kanserini önlemektedir, kolorektal kanser hücrelerinin hızlı büyümesini engelleyebildiği araştırmalarca desteklenmekte.

*Radyoterapi veya kemoterapi tedavisinde oluşan mide bulantılarını yemekle beraber tüketildiğinde azaltmaktadır.

*Enfeksiyon gidericidir ve en etkili doğal ağrı kesicidir, özellikle osteoartritte oluşan eklem ağrılarına faydalıdır. Diyetisyen Özlem Sert Aydın

*Sindirim sitemini düzene sokar, mide bulatısı ve kusmayı önler. *Besin zehirlenmelerinde de faydalıdır *Migren ağrılarında ve regl öncesi ağrılara faydalıdır

*Hafızayı güçlendirir

*Damar tıkanıklığını önler, kanı temizler

*Sakinleştirici etkisi vardır

*Sindirim sistemini düzenler

*Total kolesterol ve LDL kolesterol seviyesini düşürür

*Kanın pıhtılaşmasını önler ama tüketim miktarı önemlidir

*Kalp ritmini düzenler

*Astım hastalarında solunumu düzene sokar

*Gaz problemlerini giderir

*Kan şekerini dengeler özellikle ıhlamur ve tarçınla birlikte tüketildiğinde

**Hamilelikte özellikle son aylarda kasılmaları artırabileceğinden tüketmemekte fayda var. Nasıl tüketebiliriz? Zencefili toz olarak almaktansa daha çok tazesini almaya çalışın, tazesi artık birçok markette de satılmaktadır. Yumru şekilli olan bu bitkiden ince bir dilim kesip, kabuklarını soyup, rendeleyerek bitki çaylarınıza ilave edebilir veya dilim olarak sebze yemeklerinize katıp sebze ile beraber pişirebilirsiniz. Ayrıca kurabiye veya kek içerisinde de oldukça güzel bir aroma vermektedir.

Saklama koşulları önemli Zencefili taze olarak alıp tüketmek en etkilisi ama saklama koşulları da önemli çünkü zencefil kesildikten sonra oda koşullarında çok çabuk küflenebilmekte. Bunu önlemek için zencefili aldıktan sonra rendeleyip derin dondurucuda saklayabilir ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz. Birçok bitki tüketim miktarına da bağlı olarak bazı hastalık tedavilerini olumsuz etkileyebilmektedir ama zencefilin herhangi bir besin veya ilaçla bir etkileşimi yoktur


Kaynak: Doğadan Gelen Sağlık

Hani yeni karı alacaktın...

Kararsız kaldığınız anlarda, kendinize şu soruyu sorunuz: '' Üç ay ömrüm kalsaydı bu durumda nasıl bir karar verirdim''. İnanınız en doğru karar hemen gelecektir. Kararsızlık: ''hayatı ertelemektir''.

Kararsız kaldığınız anlarda, kendinize şu soruyu sorunuz: '' Üç ay ömrüm kalsaydı bu durumda nasıl bir karar verirdim''. İnanınız en doğru karar hemen gelecektir. Kararsızlık: ''hayatı ertelemektir''.
Dolayısı ile ''AN''da yaşamak ve kendi iç sesimize kulak vermek, her zaman bizleri başarıya ve doğru kararlar almaya götürecektir♥

Leyla Hun

Mercimek Çorbası


Fotoğraf: Mercimek ÇorbasıMalzemeler1.5 su bardağı kırmızı mercimek1 adet büyük kuru soğan2 adet yeşil biber1 adet havuç1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay bardağı sıvıyağ1,5-2 litre sıcak suTarifKuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranır. Havuç rendelenir. Mercimek yıkanıp süzülür.Bir tencerede (düdüklü de olabilir , normal tencerede ) sıvıyağda soğan, biber, mercimek, salça, biberiyeler, havuç rendesi yaklaşık 7-8 dakika kavrulur.Sıcak su ve tuz ilave edilir 15 dakika kaynatılır. (düdüklüde 7-8 dk yeterli) Robottan sıcakken geçirilir.Malzemeler

 1.5 su bardağı kırmızı mercimek ...


1 adet büyük kuru soğan

2 adet yeşil biber

1 adet havuç

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı tuz 1

çay kaşığı karabiber

1 çay bardağı sıvıyağ

1,5-2 litre sıcak su

Tarif

Kuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranır. Havuç rendelenir. Mercimek yıkanıp süzülür. Bir tencerede (düdüklü de olabilir , normal tencerede ) sıvıyağda soğan, biber, mercimek, salça, biberiyeler, havuç rendesi yaklaşık 7-8 dakika kavrulur. Sıcak su ve tuz ilave edilir 15 dakika kaynatılır. (düdüklüde 7-8 dk yeterli) Robottan sıcakken geçirilir.