11 Mayıs 2011

Zeytinyağlı semizotu...

Yemek Fotoğrafları

2 demet semizotu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 avuç pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Semizotu ayıklanır, yıkanır, doğranır, bir tencereye aktarılır, üzerine ince kıyılmış kuru soğan, şeker ve tuz eklenir, ovulur, daha sonra rendelenmiş domates, zeytinyağı ve pirinç konur, karıştırılır, hiç su eklemeden orta ateşte 20 dakika pişirilir, ılıyınca servis edilir.

bir kere de itiraf et ve beceremedim de...



bir kere de itiraf et ve beceremedim de

gözlerini kapat artık yorgunum de

uykunun kollarına yenilginin acısıyla gir

ve sabah uyandığında

taze  bir başlangıç yaparak kalk

yeni gelen güne bu güçle başla...

Anette