24 Kasım 2012

GÜNÜN OLUMLAMASI VE ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ



21 KASIM 2012

MUSAVVİR ( c.c ) (336 KEZ)

Tasvir eden, her şeye ayrı bir şekil ve hususiyet verendir.

Bu Esma en genel anlamıyla yaratılmış her şeye şekil, suret veren manası taşımaktadır. Bu esmayı yaşamınızda yeni şeyleri var etmek, kendiniz bir şeyler tasarlayıp ortaya çıkarmak yolunda kullanabilirsiniz, ayrıca var olan olay ve durumlarla ilgili yeni yollar ve düşünceler de ortaya çıkacaktır.

 

GÜNÜN OLUMLAMASI


YAŞAMIM OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ, HER AN DAHA İYİYE ULAŞACAK YOLLARI BULUYORUM. 


 

ASLAN BURCU

(23 TEMMUZ - 23 AĞUSTOS)

 

GÜNÜN OLUMLAMASI VE ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

21 KASIM 2012

GÜNÜN ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

 

REZZAK ( c.c ) (308 KEZ)

Bütün mahlukatın ruhi ve bedeni rızkını veren ve ihtiyacını karşılayandır.

Bu Esma genel anlamıyla yarattığı her şeye rızkını veren manasını taşır, yaratılmış her şeyin rızkı farklı farklıdır ve Allah tarafından belli bir düzen içinde verilir. Bu esmayı yaşamınıza bolluğu ve bereketi çekmek için kullanabilirsiniz, daha derin manalarına zamanla kısmetse ulaşırsınız.

 

GÜNÜN OLUMLAMASI

YAŞAMIMIN MUTLAK GÜCÜ VE OTORİTESİ BENİM, KENDİM OLMAKTA ÖZGÜRÜM.

 

 

ESMA ÜL HÜSNA ANAHTAR ÇALIŞMALARI

Yaşamın Anahtarı Elinizde Olsaydı Ne İsterdiniz ?

 

BAŞAK BURCU

(24 AĞUSTOS - 23 EYLÜL)

 

GÜNÜN OLUMLAMASI VE ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

21 KASIM 2012

GÜNÜN ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

ALLAH ( c.c ) (99 KEZ)

Kainatıyaratan ve idare eden bütün övgü ve ibadetlere layık varlığı zorunlu olan kendinden başka hiçbir ilahı bulunmayan tek bir Allah’tır.

Allah Esması sonsuz kudret sahibi, yaratan, mülkün gerçek sahibi manalarına gelmektedir.

Bu Esma yüce yaratanın tüm Esmalarını ve sıfatlarını bir araya toplayan tek bir işaretle tüm özellikleri yansıtan, sadece ''o'' yaratan kaynağı işaret eden en önemli noktadır. Sadece onun zatını işaret etmek için kullanılabilecek özel bir isimdir. Tanrı değil ALLAH vardır.

 

GÜNÜN OLUMLAMASI

ÖDÜLLERLE VE MUTLULUKLA DOLU BİR YAŞAM YARATIYORUM.
TERAZİ BURCU

(24 EYLÜL - 23 EKİM)

 
GÜNÜN OLUMLAMASI VE ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ


21 KASIM 2012

GÜNÜN ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ



RAHMAN ( c.c ) (298 KEZ)

Esirgeyen, bağışlayan, ilahi rahmet, lütuf ve koruyuculuğu bütün mahlukatı kapsayandır.

Bu Esma genel anlamıyla, esirgeyen, koruyan, rızkını veren, bağışlayan manasına gelir. Yaşamınızda maddi ve manevi güveni, ilahi ve dünyevi korumayı ve kollamayı yaşamak istiyorsanız, negatif yükleri üzerinizden atmayıarzuluyorsanız bu Esma harika bir anahtardır.

 


GÜNÜN OLUMLAMASI
DENGELİ VE SAĞLAM YAPILIYIM, HAYAT BANA GÜÇ VERİYOR.


ESMA ÜL HÜSNA ANAHTAR ÇALIŞMALARI

Yaşamın Anahtarı Elinizde Olsaydı Ne İsterdiniz ?

AKREP BURCU

(24 EKİM - 22 KASIM) 

 

21 KASIM 2012

GÜNÜN ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

MELİK ( c.c ) (180 KEZ)

Görünen ve görünmeyen bütün mülkün sahibi mülk ve saltanatıdevamlı olandır.

Yaşamınızda maddi, manevi sahip olmak istediğiniz oluş ve durumlarla ilgili bu Esmayı zikrederek büyük aşama kaydedebilirsiniz.

Size ait şeylerin anahtarı bu isimden geçer. Elbette Aidiyetin tamamen Allah’a ait olduğunu akıldan çıkarmadan onun tecellisini görmek ve deneyimlemek amacıyla bu Esmayı kullanmak çok daha faydalı olacaktır.

 

 

GÜNÜN OLUMLAMASI

KENDİ GÜCÜMÜN FARKINDAYIM, KENDİ GERÇEKLİĞİMİ SEVGİYLE YARATMAYA HAZIRIM.

 

 

 

YAY BURCU

(23 KASIM - 21 ARALIK)

 

21 KASIM 2012

GÜNÜN ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

 


KUDDÜS ( c.c )  (170 KEZ)

Her türlü eksiklik ve ayıplardan münezzeh bütün kemal sıfatlarla muttasıf bulunandır.

Bu isim Genel anlamıyla temizleyen, arıtan, tüm kirlerden kurtaran manasındadır. Yaratıcının kudreti ile evrende fiziki veya manevi herşey temizlenebilir, maddi manevi her oluş üzerindeki izlerden kurtulabilir.

Esmanın aslında çok derin manaları vardır, kişilerin ruh dünyalarını, üzerlerinde çeşitli nedenlerle biriken negatif etkilerin temizlenmesinde büyük etkisi görülür. Bu Esamayı kullandıkça sezgilerinizin de güçlendiğini göreceksiniz.

 


GÜNÜN OLUMLAMASI

UYUM VE HUZUR İÇİNDE OLMAYI SEÇİYORUM.


 

OĞLAK BURCU

(22 ARALIK - 20 0CAK)

 

GÜNÜN OLUMLAMASI VE ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

21 KASIM 2012

GÜNÜN ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

 

BAKİ ( c.c ) (226 KEZ)

Varlığının sonu bulunmayan, ebedi olandır.

Bu Esma yüce Allah'ın sınırsız mevcudiyetini yansıtır. Bu ismin tecellisi bize aslında onun varlığı merkezinde can bulan hiç bir şeyin aslında tamamen kaybolmadığını işaret eder.

Baki ismi neticesinde her oluş form değiştirse de varlığınıdevam ettirir.

Bu Esmayı yaşamınızda sürmesini istediğiniz her konuyu desteklemek için kullanabilirsiniz, ayrıca tereddüt ettiğiniz, korku ve endişe duyduğunuz her konuda size kararlılık ve güven verecektir.

 

GÜNÜN OLUMLAMASI
GÜÇLÜ VE ARZULANAN BİR İNSANIM, HAYATIMDAN KEYİF ALIYORUM. 

KOVA BURCU

(21 OCAK - 19 ŞUBAT)

 

GÜNÜN OLUMLAMASI VE ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

21 KASIM 2012

GÜNÜN ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

 

REŞİD ( c.c ) (257 KEZ)

Bütün alemleri dosdoğru bir nizam ve hikmetle akıbetine ulaştıran, insanlara doğru yolu gösterendir.

Bu Esma genel anlamıyla, hedefe vardıran, olması gerektiği seviyeye yükselten, olayları ve bilinçleri akibetine doğru götüren manalarınıverir. Bu Esmayı yaşamınızda sonuca ulaştırmak ve gelişimini sağlamak istediğiniz her yönde kullanabilirsiniz.

 

GÜNÜN OLUMLAMASI


YAŞAMI KABUL EDİYOR VE KOLAYCA ALIYORUM, ARTIK TÜM İYİLİKLER BENİM. 



BALIK BURCU

(20 ŞUBAT - 20 MART)

 

GÜNÜN OLUMLAMASI VE ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

21 KASIM 2012

GÜNÜN ESMA ÜL HÜSNA DESTEĞİ

 

ĞANİY ( c.c ) (265 KEZ)

Hiçbirşeye muhtaç olmayan, kendi dışındaki her şey O’na muhtaç olandır.

Bu Esma Genel anlamıyla, çokluk, bolluk, muhtaç olmamak manalarını verir. Yaşamınızda her yönden bolluğun ve bereketin artması için harika bir anahtardır.

 

GÜNÜN OLUMLAMASI
YÜREĞİM AÇILIYOR VE SEVGİ DOLU BİR YAŞAMA AKIYORUM.

Hazırlayan:Levent Akkaya





Sorun sende diil, bende...

Fotoğraf

Evde kalmış kızlar çok şanslısınız. Dışarısı harbiden çok soğuk...:)

Genellikle böyle oluyor; Adam iyi ve fakat kadın kırık...

Bu Benim İşim...Bu Benim İşim...Ommmmmm!!!...

Bir gün bir yerde tekrar karşılaşırsak eğer, benimle yeniden tanış.



 

 

Bir gün bir yerde tekrar karşılaşırsak eğer, benimle yeniden tanış.


-Neruda-

Eğer kendi merkezinde değilsen, kim olduğunu bilmiyorsan, gerçekten ilişki kura-- mazsın

Fotoğraf: "Eğer kendi merkezinde değilsen, kim olduğunu bilmiyorsan, gerçekten ilişki kura-- mazsın. Kendini bilmeden kurulan ilişki tümüyle bir yanılsamadır. Diğeri seninle ilişkide olduğunu zanneder, sen onunla ilişkide olduğunu zannedersin; ne sen kendini tanıyorsun, ne de o kendini tanıyor. O zaman kim kiminle ilişkide? Hiç kimse yok! Sadece iki gölge oyun oynuyor. Ve ikisi de gölge olduğundan, ilişkide bir varlık yok. Ben bunu sürekli görüyorum: İnsanlar ilişki kuruyor, ama ortada bir varlık yok. İlişki kuruyorlar, çünkü eğer ilişki kurmaz- larsa, yalnızlığa düşüp kaybolacaklarını sanıyorlar. O yüzden, düştükleri anda zıplayıp yeniden ilişkiye giriyorlar. Herhangi bir ilişki, hiç ilişki olmamasından daha iyi; düşmanlık bile olsa tamam, en azından insan kendini boşta hissetmiyor. İşte bu yüzden, bu boşluğa girmelisin. Cesaretini topla ve içeri gir. Çok kederli ve yalnız bile hissetsen, endişelenecek hiçbir şey yok; bu bedeli ödememiz gerekiyor. Ve bir kere kendi kaynağına ulaştığın zaman, her şey tümüyle değişecek, ve dışarıya bir birey olarak çıka- caksın. Bana göre bir kişi ve bir birey arasındaki fark budur: Kişi, sahte bir olgudur; birey gerçektir. Kişi, kişilik, maskedir, gölgedir; birey varlıktır, gerçekliktir. Ve sadece bireyler ilişki kurabilir, sevebilir; kişiler sadece oyun oynayabilir..Eğer kendi merkezinde değilsen, kim olduğunu bilmiyorsan, gerçekten ilişki kura-- mazsın. Kendini bilmeden kurulan ilişki tümüyle bir yanılsamadır. Diğeri seninle ilişkide olduğunu zanneder, sen onunla ilişkide olduğunu zannedersin; ne sen...
kendini tanıyorsun, ne de o kendini tanıyor. O zaman kim kiminle ilişkide? Hiç kimse yok! Sadece iki gölge oyun oynuyor. Ve ikisi de gölge olduğundan, ilişkide bir varlık yok. Ben bunu sürekli görüyorum: İnsanlar ilişki kuruyor, ama ortada bir varlık yok. İlişki kuruyorlar, çünkü eğer ilişki kurmaz- larsa, yalnızlığa düşüp kaybolacaklarını sanıyorlar. O yüzden, düştükleri anda zıplayıp yeniden ilişkiye giriyorlar. Herhangi bir ilişki, hiç ilişki olmamasından daha iyi; düşmanlık bile olsa tamam, en azından insan kendini boşta hissetmiyor. İşte bu yüzden, bu boşluğa girmelisin.


Cesaretini topla ve içeri gir. Çok kederli ve yalnız bile hissetsen, endişelenecek hiçbir şey yok; bu bedeli ödememiz gerekiyor. Ve bir kere kendi kaynağına ulaştığın zaman, her şey tümüyle değişecek, ve dışarıya bir birey olarak çıka- caksın. Bana göre bir kişi ve bir birey arasındaki fark budur: Kişi, sahte bir olgudur; birey gerçektir. Kişi, kişilik, maskedir, gölgedir; birey varlıktır, gerçekliktir. Ve sadece bireyler ilişki kurabilir, sevebilir; kişiler sadece oyun oynayabilir..

Alıntı

Burcunuza Göre Parfüm...

Su Grubu: Yengeç, Balık, Akrep

Sofistike ve zarif su kadınının müthiş bir estetik gözü vardır. Çalışma masasındaki kalemlikten evindeki saksıya, saçına taktığı taraktan kullandığı parfüme kadar, yaşamındaki tüm ayrıntılar onun ince zevkini yansıtır.

Giyim onun için gerçek bir tutkudur ve modayı takip etmek bir yana, çizgisini kendi yaratır. Daima bakımlı olan Su kadını, şehrin en iyi güzellik merkezlerinin sürekli müşterisidir. Daima bakımlı görünmeyi tercih eden Su kadını, kendini en kötü hissettiği zamanlarda bile rujunu tazelemeyi ihmal etmez.

O, elegan mekanlarda, elegan dostlarıyla uzun saatler süren sohbetlere katılmaktan hoşlanır. Tam bir kalite aşığı olan Su kadını, kalabalık bir ortamda zarafeti ve kokusuyla dikkat çeker. Kendisindeki zarafeti tamamlayan fresh ve sabunumsu kokular, onun dünyasındaki şıklığın tamamlayıcısıdır.

Hava Grubu: Kova, İkizler, Terazi

Modern, çağdaş, meraklı ve inatçı... Sıkı bir araştırmacı olan Hava kadını, sınırsız bir keşif duygusuyla doludur. Kendinden emin, enerjik ve girgin yapısıyla aradığı cevapları bulmadan peşini bırakmaz.

Kariyeri, Hava kadınının yaşam tarzı ve vitrinidir. İşte bu yüzden, tene değer değmez patlama hissi yaratan, enerjisine ve hayal gücüne ayak uydurabilecek kokuları tercih eder. O, kullandığı kokunun yaşam tarzını ve güçlü kişiliğini yansıtmasını ister.

Az ve öz olanı seven Hava kadını, geçmişi çok düşünür ancak ona bağlı değildir. Açık ve dobra yapısıyla, en abartılı detayları dahi müthiş bir yalınlıkla sunabilir. Seçici Hava kadını, notaları yalın ve perde perde yayılan kokuları seçmelidir.

Ateş Grubu: Koç, Aslan, Yay

Tutkulu ve seksi Ateş kadını, dikkat çekmeyi, maksimalist detayları ve komplimanları sever. Girdiği her ortamda bir anda tüm bakışları yakıcı etkisi altına almayı başarır. Cinsel çekiciliği ve cazibesi Ateş kadınına tanınan en büyük ayrıcalıktır.

Flört etmeyi seven ateş kadını için, yer ve zaman önemli değildir. Ofiste, tatilde, yemekte hatta uçan balonun içinde...

Genzi yakan baharat kokuları onun dişiliğim yansıtır. O, cana yakın, feminen ve bonkördür. Parfümü de onun gibi kendine yavaş yavaş çeken, sonunda bir tutkuya dönüşen notalara sahip olmalıdır. Ateş kadını, sürekli arzulanır ve kendisi de bunun farkındadır. Tenine yayılan parfüm de tıpkı onun gibi gösterişli ve frapandır

Toprak Grubu: Boğa, Başak, Oğlak

Görüntüsüne oldukça önem veren Toprak grubu kadınları şık, zarif ve yalın bir zevke sahiptirler. Onlar için göze hitap etmek ve insanların nazarında iyi bir izlenim bırakmak çok önemlidir.

Bir toprak burcunun hoşlanmayacağı şeylerden biri de çevrenin ona yadırgayarak bakmasıdır. Bu sebeple çok abartılı ve şatafatlı giysiler, makyaj ve hatta saç kesimi Toprak grubu kadınları için hiç uygun değildir.

Toprak grubu kadınları doğanın yumuşaklığını ve sadeliğini içinde barındıran çiçek kokuları tercih edilebilir.

ŞEKERİN ZARARLARI

Fotoğraf: ŞEKERİN ZARARLARI 1. Şeker kanser hücrelerinin en çok sevdiği şeydir.2. Şeker bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir.3. Şeker vücudunuzun mineral dengesini bozabilir.4. Şeker çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğu ve huysuzluğa sebep olabilir.5. Şeker çocuklarda uyuşukluğa sebep olabilir.6. Şeker çocukların okul başarısını olumsuz etkileyebilir.7. Şeker trigliserit seviyesinde belirgin bir artışa sebep olabilir.8. Şeker bakteri enfeksiyonları na karşı savunma sistemini zayıflatabilir.9. Şeker böbreklere hasar verebilir.10. Şeker krom eksikliğine yol açabilir.11. Şeker bakır eksikliğine yol açabilir.12. Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller.13. Şeker meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açabilir.14. Şeker kadınlarda daha büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olabilir.15. Şeker safra kesesi kanseri için risk faktörü olabilir.16. Şeker gözleri bozabilir.17. Şeker serotonin seviyesini yükseltir; bu da kan damarlarını daraltabilir.18. Şeker Hipoglisemiye sebep olabilir.19. Şeker midenin asidik olmasına yol açabilir.20. Şeker çocuklarda adrenalin seviyesini artırabilir.21. Şeker koroner kalp hastalığı riskini artırabilir.22. Şeker ciltte kuruma ve saç beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırabilir.23. Şeker alkol bağımlılığına yol açabilir.24. Şeker diş çürüklerini artırabilir.25. Şeker kilo alımı ve aşırı şişmanlığa katkıda bulunabilir.26. Yüksek miktarda şeker yemek Crohn’s hastalığı ve ülseratif kolit riskini artırır.27. Şeker kireçlenmeye sebep olabilir.28. Şeker astıma sebep olabilir.29. Şeker mantar enfeksiyonları na sebep olabilir.30. Şeker safra taşı oluşmasına yol açabilir.31. Şeker böbrek taşı oluşmasına yol açabilir.32. Şeker istemik kalp hastalığına yol açabilir.33. Şeker apendisite yol açabilir.34. Şeker Multipl Skleroz (MS) hastalığının belirtilerini şiddetlendirebilir.35. Şeker dolaylı olarak hemoroide yol açabilir.36. Şeker damarlarda varise yol açabilir.37. Şeker osteoporoz oluşumuna katkıda bulunabilir.38. Şeker salya asiditesine katkıda bulunabilir.39. Şeker insülin sensitivitesinde düşüşe sebep olabilir.40. Şeker glikoz toleransının düşmesine sebep olur.41. Şeker büyüme hormonunu azaltabilir.42. Şeker toplam kolesterolü artırabilir.43. Şeker sistolik kan basıncını artırabilir.44.Şeker gıda alerjilerine sebep olur.45. Şeker diyabet oluşumuna katkıda bulunabilir.46. Şeker hamilelikte kan zehirlenmesine yol açabilir.47. Şeker çocuklarda egzama oluşuma katkıda bulunabilir.48. Şeker kardiyovasküler hastalığa sebep olabilir.49. Şeker DNA yapısını bozabilir.50. Şeker katarakta sebep olabilir.51. Şeker amfizeme sebep olabilir.52. Şeker ateroskleroza sebep olabilir.53. Şeker serbest radikal oluşumuna sebep olabilir.54. Şeker enzimlerin işlevselliğini düşürür.55. Şeker karaciğer hücrelerinin bölünmesine sebep olabilir; bu da karaciğerin boyutlarını büyütür.56. Şeker karaciğerde yağ miktarını artırabilir.57. Şeker karaciğerde patolojik değişimlere yol açabilir.58. Şeker pankreasa zarar verebilir.59. Şeker kabızlığa sebep olabilir.60. Şeker miyopluğa sebep olabilir.61. Şeker hipertansiyona sebep olabilir.62. Şeker migren de dahil olmak üzere baş ağrılarına sebep olabilir.63. Şeker beyin dalgalarını artırabilir; bu da beynin düşünme kabiliyetini zayıflatır.64. Şeker depresyona sebep olabilir.65. Şeker hormonal dengesizliğe sebep olabilir.66. Şeker Alzheimer hastalığı riskini artırabilir.Şekerin gizli isimleriYiyeceklerin “içindekiler” listesinde şekerin farklı isimlerle gizlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu isimler ne mi? Sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, dekstroz, sorbitol, mannitol, xylitol, früktoz, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, bal, invert şeker, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu, turbinado, amazake.Şekerin vücudunuza zararları• Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. Buna “metabolik sendrom” deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor. Kan şekerindeki ani düşüşse sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor.• Diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.• Kan dolaşımıyla vücudun her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst kısmında toplanıyor. Bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi aktif organlara dağılıyor. Bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve sonuçta dokuları bozularak yağa dönüşüyor.• Bağışıklık sistemi zayıflıyor. Vücut soğuk, sıcak veya mikroplara karşı koyamıyor.Her yerde “şeker” varKek, pasta, baklava gibi tatlı yiyeceklerin içinde şeker olduğunu zaten biliyoruz. Tehlikeli olan gelişme, şekerin artık yerli yersiz neredeyse bütün hazır gıdaların içine koyulur hale gelişi… Bebek maması, mısır gevreği, sosis, mayonez, ketçap, pizza, hamburger ekmeği, kola, hazır meyve suyu gibi gıdalar şekerle tüketici gözünde daha çekici hale getiriliyor. Doğuştan tatlıya yatkınlığı olan insanoğlu da, farkında olmadan bu çekime kapılıyor ve satışlar artıyor. Gittikçe daha fazla satın alıyor, daha yiyoruz bu gıdaları.Çocuklar ve bebekler için çok sakıncalışekerin zararlarıÖzellikle bebek mamasında bile şeker olması, çocukların beslenme zevkinin bir ömür boyu yanlış bir yolda gitmesine neden oluyor. Günümüzde artan aşırı şişmanlığını sorumlularından biri de bebekken tanışılan şeker olsa gerek. Bebek mamasında anne sütüne oranla yüzde 60 daha fazla şeker bulunuyor!Şekerdeki genetik riskŞekerle ilgili çok önemli başka bir tehlike daha var. Genetiğiyle oynanmış mısırdan “mısır şekeri” üretiliyor. “Nişasta bazlı sıvı şeker” de denilen bu “oynanmış” şeker, çikolata, gofret, gazlı içecek, baklava, mısır gevreği gibi endüstriyel gıdalarda en çok kullanılan şeker türü. Genetiğiyle oynanmış gıdalar ise, başlı başına sayfalarca yazı yazılabilecek bir konu. Doğal halinde değil, insan eliyle “oynanmış” genlere sahip yiyecekler yediğimizde, bizim vücudumuzda da genlerimizi ilgilendiren değişiklikler olabileceğinden korkuyor bilim adamları. Günümüzde yaygınlaşan besin alerjileri, kanser gibi rahatsızlıkları n nedenlerinden biri olduğu düşünülüyor. 1. Şeker kanser hücrelerinin en çok sevdiği şeydir.

2. Şeker bağışıklık sisteminizi zayıflatabilir.

3. Şeker vücudunuzun mineral dengesini bozabilir.

4. Şeker çocuklarda hiperaktivite, endişe, dikkat bozukluğu ve huysuzl...
uğa sebep olabilir.

5. Şeker çocuklarda uyuşukluğa sebep olabilir.

6. Şeker çocukların okul başarısını olumsuz etkileyebilir.

7. Şeker trigliserit seviyesinde belirgin bir artışa sebep olabilir.

8. Şeker bakteri enfeksiyonları na karşı savunma sistemini zayıflatabilir.

9. Şeker böbreklere hasar verebilir.

10. Şeker krom eksikliğine yol açabilir.

11. Şeker bakır eksikliğine yol açabilir.

12. Şeker kalsiyum ve bakır emilimini engeller.

13. Şeker meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserine yol açabilir.

14. Şeker kadınlarda daha büyük risk oluşturmak üzere, kolon kanserine sebep olabilir.

15. Şeker safra kesesi kanseri için risk faktörü olabilir.

16. Şeker gözleri bozabilir.

17. Şeker serotonin seviyesini yükseltir; bu da kan damarlarını daraltabilir.

18. Şeker Hipoglisemiye sebep olabilir.

19. Şeker midenin asidik olmasına yol açabilir.

20. Şeker çocuklarda adrenalin seviyesini artırabilir.

21. Şeker koroner kalp hastalığı riskini artırabilir.

22. Şeker ciltte kuruma ve saç beyazlamasına yol açarak yaşlanma sürecini hızlandırabilir.

23. Şeker alkol bağımlılığına yol açabilir.

24. Şeker diş çürüklerini artırabilir.

25. Şeker kilo alımı ve aşırı şişmanlığa katkıda bulunabilir.

26. Yüksek miktarda şeker yemek Crohn’s hastalığı ve ülseratif kolit riskini artırır.

27. Şeker kireçlenmeye sebep olabilir.

28. Şeker astıma sebep olabilir.

29. Şeker mantar enfeksiyonları na sebep olabilir.

30. Şeker safra taşı oluşmasına yol açabilir.

31. Şeker böbrek taşı oluşmasına yol açabilir.

32. Şeker istemik kalp hastalığına yol açabilir.

33. Şeker apendisite yol açabilir.

34. Şeker Multipl Skleroz (MS) hastalığının belirtilerini şiddetlendirebilir

. 35. Şeker dolaylı olarak hemoroide yol açabilir.

36. Şeker damarlarda varise yol açabilir.

37. Şeker osteoporoz oluşumuna katkıda bulunabilir.

38. Şeker salya asiditesine katkıda bulunabilir.

39. Şeker insülin sensitivitesinde düşüşe sebep olabilir.

40. Şeker glikoz toleransının düşmesine sebep olur.

41. Şeker büyüme hormonunu azaltabilir.

42. Şeker toplam kolesterolü artırabilir.

43. Şeker sistolik kan basıncını artırabilir.

44.Şeker gıda alerjilerine sebep olur.

45. Şeker diyabet oluşumuna katkıda bulunabilir.

46. Şeker hamilelikte kan zehirlenmesine yol açabilir.

47. Şeker çocuklarda egzama oluşuma katkıda bulunabilir.

48. Şeker kardiyovasküler hastalığa sebep olabilir.

49. Şeker DNA yapısını bozabilir.

50. Şeker katarakta sebep olabilir.

51. Şeker amfizeme sebep olabilir.

52. Şeker ateroskleroza sebep olabilir.

53. Şeker serbest radikal oluşumuna sebep olabilir.

54. Şeker enzimlerin işlevselliğini düşürür.

55. Şeker karaciğer hücrelerinin bölünmesine sebep olabilir; bu da karaciğerin boyutlarını büyütür.

56. Şeker karaciğerde yağ miktarını artırabilir.

57. Şeker karaciğerde patolojik değişimlere yol açabilir.

58. Şeker pankreasa zarar verebilir.

59. Şeker kabızlığa sebep olabilir.

60. Şeker miyopluğa sebep olabilir.

61. Şeker hipertansiyona sebep olabilir.

62. Şeker migren de dahil olmak üzere baş ağrılarına sebep olabilir.

63. Şeker beyin dalgalarını artırabilir; bu da beynin düşünme kabiliyetini zayıflatır.

64. Şeker depresyona sebep olabilir.

65. Şeker hormonal dengesizliğe sebep olabilir.

66. Şeker Alzheimer hastalığı riskini artırabilir.


Şekerin gizli isimleri Yiyeceklerin “içindekiler” listesinde şekerin farklı isimlerle gizlenmiş olduğunu görebilirsiniz. Bu isimler ne mi? Sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şeker, dekstroz, sorbitol, mannitol, xylitol, früktoz, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, bal, invert şeker, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu, turbinado, amazake. Şekerin vücudunuza zararları

• Fazla şeker tüketmek kan şekerini çok çabuk artırıyor ve pankreas aşırı insülin salgılıyor. Buna “metabolik sendrom” deniyor. İnsülin, şekeri regüle ettikten sonra fazlasını yağ olarak depoluyor. Kan şekerindeki ani düşüşse sürekli acıkma hissine ve yemeye yol açıyor.

• Diş çürümesi başta olmak üzere, obezite, diyabet, kalp ve dolaşım hastalıkları, böbrek taşları, kanser, hipertansiyon, felç, ülser, astım, romatizma, kronik yorgunluk sendromu ve kemik erimesine neden oluyor.

• Kan dolaşımıyla vücudun her tarafına taşınan şeker özellikle de göbek, kalçalar, göğüsler ve bacağın üst kısmında toplanıyor. Bu bölgeler de dolduğunda, yağ asitleri kalp ve böbrek gibi aktif organlara dağılıyor. Bu organlar gittikçe yavaşlıyor ve sonuçta dokuları bozularak yağa dönüşüyor.

• Bağışıklık sistemi zayıflıyor. Vücut soğuk, sıcak veya mikroplara karşı koyamıyor. Her yerde “şeker” var Kek, pasta, baklava gibi tatlı yiyeceklerin içinde şeker olduğunu zaten biliyoruz. Tehlikeli olan gelişme, şekerin artık yerli yersiz neredeyse bütün hazır gıdaların içine koyulur hale gelişi… Bebek maması, mısır gevreği, sosis, mayonez, ketçap, pizza, hamburger ekmeği, kola, hazır meyve suyu gibi gıdalar şekerle tüketici gözünde daha çekici hale getiriliyor. Doğuştan tatlıya yatkınlığı olan insanoğlu da, farkında olmadan bu çekime kapılıyor ve satışlar artıyor. Gittikçe daha fazla satın alıyor, daha yiyoruz bu gıdaları. Çocuklar ve bebekler için çok sakıncalı şekerin zararları

Özellikle bebek mamasında bile şeker olması, çocukların beslenme zevkinin bir ömür boyu yanlış bir yolda gitmesine neden oluyor. Günümüzde artan aşırı şişmanlığını sorumlularından biri de bebekken tanışılan şeker olsa gerek. Bebek mamasında anne sütüne oranla yüzde 60 daha fazla şeker bulunuyor! Şekerdeki genetik risk Şekerle ilgili çok önemli başka bir tehlike daha var. Genetiğiyle oynanmış mısırdan “mısır şekeri” üretiliyor. “Nişasta bazlı sıvı şeker” de denilen bu “oynanmış” şeker, çikolata, gofret, gazlı içecek, baklava, mısır gevreği gibi endüstriyel gıdalarda en çok kullanılan şeker türü. Genetiğiyle oynanmış gıdalar ise, başlı başına sayfalarca yazı yazılabilecek bir konu. Doğal halinde değil, insan eliyle “oynanmış” genlere sahip yiyecekler yediğimizde, bizim vücudumuzda da genlerimizi ilgilendiren değişiklikler olabileceğinden korkuyor bilim adamları. Günümüzde yaygınlaşan besin alerjileri, kanser gibi rahatsızlıkları n nedenlerinden biri olduğu düşünülüyor

Ruhumu yedi kez aşağıladım:

Fotoğraf: Ruhumu yedi kez aşağıladım:İlki, onu yükseklere ulaşmaktan kaçındığını gördüğüm zamandı;İkincisi onu topalın önünde, topallarken gördüğüm zamandı;Üçüncüsü kolayla zor arasında seçim yapması gerekip de, kolayı seçtiği zamandı;Dördüncüsü bir yanlış yaptığı ve kendini başkalarının yanlışlarıyla avuttuğu zamandı;Beşincisi güçsüzlüğe sabrettiği ve sabrını güce yorduğu zamandı;Altıncısı bir yüzün çirkinliğini hor gördüğü ve onun aslında kendi maskelerinden biri olduğunu anlamadığı zamandı;Ve yedincisi bir övgü şarkısı söyleyip de, bunun bir erdem olduğunu sandığı zamandı.Halil Cibran - Kum ve Köpük

Ruhumu yedi kez aşağıladım:

İlki, onu yükseklere ulaşmaktan kaçındığını gördüğüm zamandı;

İkincisi onu topalın önünde, topallarken gördüğüm zamandı; ...
Üçüncüsü kolayla zor arasında seçim yapması gerekip de, kolayı seçtiği zamandı;

Dördüncüsü bir yanlış yaptığı ve kendini başkalarının yanlışlarıyla avuttuğu zamandı;

Beşincisi güçsüzlüğe sabrettiği ve sabrını güce yorduğu zamandı;

Altıncısı bir yüzün çirkinliğini hor gördüğü ve onun aslında kendi maskelerinden biri olduğunu anlamadığı zamandı;

Ve yedincisi bir övgü şarkısı söyleyip de, bunun bir erdem olduğunu sandığı zamandı.

Halil Cibran - Kum ve Köpük

Baban Geliyo Desene...

Fotoğraf

Yaşantında sevmediğin, sinir olduğun ve sıkıntıya girdiğin şeylerin hepsi şu andaki sınıfında öğrenmen gereken dersleri içeren araçlardan başka bir şey değildir. Bu sınıfı geçmelisin ki bir sonrakine başlayabilesin



 

 

Doğu Bilgeleri der ki; “Yaşantında sevmediğin, sinir olduğun ve sıkıntıya girdiğin şeylerin hepsi şu andaki sınıfında öğrenmen gereken dersleri içeren araçlardan başka bir şey değildir. Bu sınıfı geçmelisin ki bir sonrakine başlayabilesin.”

Kuantum Yaşam Haritası

Pes etmek mi ? - BİLMİYORUM:)

Fotoğraf: Pes etmek mi ? - BİLMİYORUM:)Yenilmek mi ? -GÖRMÜYORUM:)Umutsuzluk mu ? -DUYMUYORUM:)

Pes etmek mi ? - BİLMİYORUM:)

Yenilmek mi ? -GÖRMÜYORUM:)

Umutsuzluk mu ? -DUYMUYORUM:)

Dış görünüş önemli değil diye yalan söyleme,

Dr. Astrolog'dan Burçlarınız...

 

 KOÇ: Mirhiba cınım. Nıber? Çok tatlısın biliyorsun dimi? Yerim seni şapşal şey. Kısmetin açıldı, en yakuşuklusunu&güzelunu seç ♥

BOĞA: Ulan başından onca şey geçmesine rağmen hala yılmadın ya, ne diyim sana heykeli dikilecek insansın.

İKİZLER: Sen birine bağlı kalarak yaşayamazsın. Ama diyelim ki bağlandın ve o hayvan oğlu hayvan bunu göz ardı ettiyse onun ben .....
.. YENGEÇ: Sevgilin sana bu aralar çok trip atıyor, çok haksızlıklar yapıyor. Pardon ya ben seni karıştırdım senin sevgilin yoktu ya la.

ASLAN: Eğer ben senin arkadaşın olsam, arkandan iş çevirmek gibi beyinsizce bişey yapmam. Çünkü eve kafam yarık şekilde gitmek istemem.

BAŞAK: Sevgiyi başkalarında arama sevgi senin içinde. Bırak o enayiler seni arasın. Çünkü ''aranmaya'' layık olan sensin tatlım.

TERAZİ: Saygısız insanların ağzını burnunu dağıtmak istiyorsun. Aşk hayatın ise bilindik be gülüm yalnız, bu aralar kısmetsizsin.

AKREP: Bu aralar karşı cinste hayranlık uyandırıyorsun balım. Hep uyandırıyorsun da bu aralar biraz daha farklı olacak, aşk'sın.

YAY: Can sıkıcı, iğrenç bir ortamda olduğun halde hiç kimseye sıkıldığını belli etmiyorsun. Herkese senin gibi bir dost lazım aşkım.

OĞLAK: Aşk'a ve sevgiye bu aralar çok ihtiyaç duyuyorsun bebek. Bugün de yalnızlıktan ölmedin, hayırlısı be gülüm.

KOVA: Asla bencil değilsin. Herkesin ama herkesin aynı şartlara sahip olmasını istiyorsun. Melek misin nesin sen ya.. Valla çözemedim.

BALIK: Sizin gibi neşeli ve eğlenceli insanların değerini bilmeyenler kesinlikle aptallardır. Hatta öküzdürler. Hatta ve hatta maldırlar.

Ayla Uzuna teşekkürlerimle...

"Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir.



 

"Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir.
Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir.
Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir...

BACON"

Öldükten sonra cehenneme gideceğimi sanmıyorum, çünkü burada yeterince gözyaşı döküp acı çektim.



 

Öldükten sonra cehenneme gideceğimi sanmıyorum, çünkü burada yeterince gözyaşı döküp acı çektim.

Sylvia Plath