21 Ocak 2012

Türkçemiz yozlaşiiiii...

İstediğiniz herşeyi yapmakta özgürsünüz. Katlanacağınız şey sadece sonuçlardır...

nirvana - the man who sold the world with lyrics

http://youtu.be/BlpczB4fUZo

"Nezaket ve dostluk sertlikten kuvvetlidir

Rüzgar, Güneş'e der ki:

"Ben senden daha kudretliyim. Bak, şu ihtiyarın ceketini sırtından fırlatıvereceğim..."

Rüzgar, esmeye başlar, fırtınaya dönüşür ama ihtiyar ceketine daha çok sarılır.

Güneş "Beceremedin" der. "Ben, daha kudretliyim. İhtiyara ceketini şimdi çıkarttıracağım."

Saklandığı bulutun arkasından çıkan Güneş bir gülümsemeyle ortalığı ısıtıverir. İhtiyar, ceketini çıkarır, neşe içinde yürür.

Güneş, rüzgara döner:

"Nezaket ve dostluk sertlikten kuvvetlidir

Çıkacağım makama SABRI merdiven yaparım."

Çıkacağım makama SABRI merdiven yaparım."

Mevlana

DANS ET! Sanki seni hiç kimse izlemiyormuş gibi... ŞARKI SÖYLE! Sanki seni duyabilecek kimse yokmuş gibi...


DANS ET! Sanki seni hiç kimse izlemiyormuş gibi...

SEV! Sanki önceden hiç incinm...emiş gibi...

ŞARKI SÖYLE! Sanki seni duyabilecek kimse yokmuş gibi...

YAŞA!!!! Sanki cennet bu hayatın kendisiymiş gibi...!


~souza

Gözlerinize inanamayacaksınız...

Resmi büyütüp, 10 sn kırmızı noktaya dikkatilice bakın , daha sonra beyaz bir duvara çevirin başınızı ve hızlı hızlı gözlerinizi açıp kapatın ve gördüğünüz şeye inanamayacaksınız

Duygusal zeka testinin cevapları ve puanlama...

 

Cevaplar 1. Sarsıntılı Uçak: D dışındaki tüm cevaplar doğrudur. D şıkkı stress altında iken alışkanlıkla verdiğiniz tepkilerin farkında olmadığınızı gösterir. Stresinizin farkına varmak ve aktif olarak kendinizi sakinleştirmenin yollarını bulmak sağlıklı bir tepkidir. Örneğin: Kitap okumak yada acil durum kartını okumak gibi.

[A] 10 Puan – Kitap, magazine vs okumaya devam ederim yada film seyrederim. Sarsıntıya dikkatimi vermem.

[B] 10 Puan – Acil durumlar için tetikte olurum, hostesi dikkatle izlerim ve acil durum kartını okurum.

[C] 10 Puan – Hem A hem B.

[D] 0 Puan – Emin değilim, hiç dikkat etmedim.

2. İşinizi üstlenen eleman: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap D şıkkıdır. İş ortamındaki gelişmelerden haberdar olmanız, duygusal tepkilerinizi kontrol etmeniz ve başarılarınızı tehdit edici olmadan insanlar içinde savunabilmeniz meslektaşlarınızı savunmasız bırakacak ve sizi hem iş arkadaşlarınız hemde yöneticiniz gözünde daha olumlu bir pozisyona çıkaracaktır. İnsanlar içinde yüzleşmek etkisiz bir yaklaşımdır çünkü iş arkadaşınızın savunmaya geçmesine yol açacaktır. Ayrıca sizin zayıf ve saldırgan görünmenize yol açacaktır. Kişi ile özel olarak konuşmak bazı açılardan faydalı olmasına rağmen başkaları gözünde itibarınıza hiç bir fayda sağlamaz.

[A] 0 Puan – Hiç vakit kaybetmeden hemen ve herkesin içinde işi kimin yaptığı konusunda arkadaşınız ile yüzleşirsiniz.

[B] 5 Puan – Toplantıdan sonra arkadaşınızı bir tarafa çeker ve ilerde bir daha sizin yaptığınız işten bahsederken kimin yaptığını belirtirse sevineceğinizi söylersiniz.

[C] 0 Puan – Nothing Hiç bir şey yapmazsınız. Bir arkadaşı topluluk içinde utandırmak iyi olmaz.

[D] 10 Puan – Arkadaşınız konuşmasını bitirdikten sonra, yaptığınız işten bahsettiği için teşekkür edin ve gruba yaptığınız işte ulaşmaya çalıştığınız hedefler konusunda daha detaylı bilgileri verin.

3. Kızgın Müşteri: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap D şıkkıdır. Müşterinize empati ile yaklaşmak onu sakinleştirecektir. Ayrıca sorunun çözümüne yoğunlaşmak müşterinizin ihtiyaçlarına kesin çözüm getirmenizde yardımcı olacaktır. Müşteri ile tartışmak yada savunmaya geçmek karşınızdaki insanın daha da kızmasına yol açacaktır. [A] 0 Puan – Yüzüne kapatırım. Başka insanların tacizini kaldıracak kadar ödemiyorlar size.

[B] 5 Puan – Listen Müşteriyi dinler ve ne hissettiğini anlamaya çalışır sonrada müşteriyi iyi anladığınızdan emin olmak için sorunu tekrarlarsınız.

[C] 0 Puan – Müşteriye haksızlık ettiğini açıklamaya çalışır ve sadece işinizi yaptığınızı ifade edersiniz. Ayrıca bu şekilde yaklaşmaz ise kendisine daha çok yardımcı olabileceğinizi söylersiniz.

[D] 10 Puan – Müşteriye bu sorunun kendisi için ne kadar sinir bozucu olduğunu anladığınızı söylersiniz ve bu problemi çözmek için kendisine sorununa özel bir çözüm önerirsiniz.

4. Yarı finallerden C almak: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap A şıkkıdır. Kişinin motivasyonunu yükseltebilmesi için uzun vadede fayda getirecek ve sorunları aşmasını sağlayabilecek planlar yapabilme yeteneğine sahip olması gerekir. Daha iyi sonuçlar getirecek derslere yoğunlaşmak bazen faydalı olabilir fakat ilerde hedeflediğiniz meslekte başarılı olmak için gerekli olan ve bu ders kanalı ile alacağınız bilgiyi öğrenmeniz açısından pek fazla fayda sağlamayacaktır.

[A] 10 Puan – Notunuzu yükseltmek için ne yapmanız gerektiğine bakar ve plan yaparsınız.

[B] 0 Puan – O kariyerde başarılı olmanız için gereken beceriye ve zekaya sahip olmadığınıza karar verirsiniz.

[C] 5 Puan – Kendi kendinize bu dersin o kadarda önemli olmadığını söyler ve notlarınızın yüksek olduğu diğer derslere konsantre olursunuz.

[D] 0 Puan – Gidip dersin hocası ile konuşursunuz ve daha iyi bir not vermesi için ikna etmeye çalışırsınız.

5. Irkçı Fıkra: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap C şıkkıdır. Bir iş yerinde farklılıkları hoşgörü ile karşılayan bir ortam yaratabilmenin en etkili yolu topluluklar içinde firmanızın politikasını ve bu tür davranışları tolere etmiyeceğini açıkça belirtmektir. Kişi ile özel olarak konuşmak davranışın yanlış olduğunu kişiye anlatır fakat ekibe bu mesaj iletilmez. The most effective way to create an atmosphere that welcomes diversity is to make clear in public that the social norms of your organization do not tolerate such expressions. Confronting the behavior privately lets the individual know the behavior is unacceptable, but does not communicate it to the team. İnsanların önyargılarını değiştirmeye çalışmaktansa (çok daha zor bir iş) insanların bu yönde davranmasını önlemeye çalışın.

[A] 0 Puan – Göz ardı edersiniz. Bu tür durumlarla baş etmenin en iyi yolu hiç tepki vermemektir

[B] 5 Puan – Fıkrayı anlatan kişiyi ofisinize çağırır ve bu davranışın yanlış olduğunu ve disiplin cezasına yol açacağını ifade edersiniz.

[C] 10 Puan – Fıkrayı duyduğunuz anda durup kişiye bu tür konuşmaların yanlış olduğunu ve tolere edilmeyeceğini söylersiniz.

[D] 5 Puan – Fıkrayı anlatan kişiyi şirket kültürü ve hedefleri üzerine eğitime göndermeyi önerirsiniz.

6. Satıcının zor günü: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap B şıkkıdır. Optimist olmak ve insiyatif kullanmak Duygusal Zekanın işaretleridir. Bunlar kişinin karşılaştığı zorlukları öğrenmek için fırsatlar olarak değerlendirmesini sağlar. Aynı zamanda yeni yaklaşımlar deneyerek vazgeçmek, kendini suçlamak yada moralini kaybetmek gibi negatif duygular yerine işe devam edebilmesini sağlar. Güçlü ve zayıf taraflarınızı ortaya koymak faydalı bir çalışma olmasına rağmen, aktif olarak negative duygular uzaklaştırılmadıkça satış yapmak için gereken kaybolur.

[A] 0 Puan – Günü sonlandırır ve trafikten kaçınmak için eve erken gidersiniz.

[B] 10 Puan – Bir sonraki görüşmenizde yeni bir taktik dener ve tıkanıklığınızı gidermeye çalışırsınız.

[C] 5 Puan – Güçlü ve zayıf taraflarınızı listeler, başarısız olmanıza yol açanın ne olduğunu bulmaya çalışırsınız.

[D] 0 Puan – CV nizi yeniden gözden geçirirsiniz ve yeni bir iş aramayı düşünmeye başlarsınız.

7. Trafik Canavarı ve Arkadaşınız: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap D şıkkıdır. Bütün araştırmalar kızgınlığın ve öfkenin insanların bir işi ile tamamlamalarını sağlayacak becerilerini ciddi olarak etkilediğini göstermektedir. Kendinizde ve başkalarında bu tür duygusal tepkileri kontrol edebilme yeteneği Duygusal Zekanızı gösteren en temel belirtilerden biridir. Trafik canavarı senaryosunda arkadaşınızı sakinleştirmek için atacağınız her adım hem içinde bulunduğunuz duruma hemde arkadaşınızın yaklaşımına pozitif bir etki yaratacaktır

[A] 0 Puan – Unutmasını söylersiniz. Büyütmeye değecek bir konu değil.

[B] 0 Puan – En sevdiği müziklerden birini koyup dikkatini dağıtmaya çalışırsınız.

[C] 5 Puan – Arkadaşınıza katılıp diğer sürücüye birlikte küfredersiniz.

[D] 10 Puan – Arkadaşınıza geçmişte yaşadığınız benzeri bir anınızı anlatırsınız. Aynı şekilde sürücünün sizi tehlikeli bir şekilde geçtiğini ama sonra kişinin hastaneye yetişmeye çalıştığını farkettiğinizi söylersiniz.

8. Birlikte olduğunuz insanla kavga: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap A şıkkıdır. Bu durumda yapılabilecek en doğru davranış 20 dakika ara vermektir. Kavganın şiddeti arttıkça sinir sisteminizin verdiği fiziksel tepkilerde aynı şekilde artacaktır. Bu noktada vücudunuzun, yükselen kızgınlık ve öfke duygularından arınması ve sakinleşmesi için en az 20 dakikaya ihtiyacı vardır. Bunun dışında yapılacak her hangi bir davranış zaten oldukça gergin ve kontrol dışı olan durumu daha da şiddetlendirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

[A] 10 Puan – 20 dakika kadar ara verip sakinleştikten sonra tartışmaya devam etmek.

[B] 0 Puan – Birlikte olduğunuz insan ne derse desin sessiz kalırsınız.

[C] 0 Puan – Say Özür diler ve birlikte olduğunuz kişininde özür dilemesini istersiniz.

[D] 0 Puan – Bir dakikalığına durup, düşüncelerinizi toparlar ve sizin açınızdan durumu mümkün olduğunca açık ve net olarak yeniden ifade edersiniz.

9. Yaratıcı olmayan ekip: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap B şıkkıdır. Yaratıcı fikirler üretmesi beklenen bir grubun lideri olarak, başarınız ekip üyeleri arasında oluşturacağınız havaya bağlıdır. Yaratıcılık genelde aşırı formalite ve planlama sonucunda öldürülür. Yaratıcı ekipler aralarında uyum, rahatlık ve güven olduğunda performanslarının en yüksek seviyesinde üretebilirler. Bu tür bir ortamda insanlar projeye en iyi şekilde katkıda bulunmaya istekli olacaklardır.

[A] 0 Puan – Yapılması gereken maddelerden oluşan bir program hazırlar, grubu toplantıya çağırır ve her maddenin tartışılması için belli bir süre ayırırdınız.

[B] 10 Puan – Grup üyelerinin birbirlerini daha iyi tanımaları için iş dışında bir araya gelecekleri bir organizasyon düzenlerdiniz.

[C] 0 Puan – Gruptaki her kişiye ayrı ayrı problemlerin çözümü için ne gibi önerileri olduğunu sorardınız.

[D] 5 Puan – Her bireyin ne kadar çılgınca olursa olsun genede aklına gelen her şeyi paylaşabileceği bir beyin fırtınası toplantısı düzenlerdiniz.

10. Karar veremeyen genç yönetici: Duygusal Zekayı gösteren en uygun cevap D şıkkıdır. Başka insanları yönetmek oldukça yüksek bir gerektirir, özellikle ekibinizdeki elemanların performansını yükseltmekte başarılı olma konusunda. Genelde bunun anlamı kişilerin kendilerini geliştirebilmeleri için gereksinim duydukları destek ve yardımı onların ihtiyaçlarına göre sağlamak demektir.

[A] 0 Puan – Bu işi yapmak için gereken beceriye ve bilgiye sahip olmadığını kabul edip, ekibinizde onun işlerini üstlenebilecek başka kişiler ararsınız.

[B] 5 Puan – İnsan ilişkileri departmanından birisinin kendisi ile konuşmasını ve firma içinde geleceğini nerde gördüğünü öğrenmesini istersiniz.

[C] 0 Puan – Bilinçli olarak kendisine pek çok karmaşık karar almasını gerektiren işler verirsiniz, böylece yavaş yavaş kendine olan güvenini kazanmasını sağlarsınız.

[D]10 Puan – Genç yönetici için akıl hocası rolünü üstlenir ve sürekli olarak yeteneklerini geliştiren ama fazla zorlamayacak görevler yaratırsınız. Böylece işi öğrenmesini sağlarsınız.

100 en yüksek puandır, 50 normal seviyedir.)
Duygusal Zekayı gösteren temel etkenler

  • Duygularınızı bilmek ve arzu ettiğiniz şekilde yaşamınız ile ilgili kararları verirken bu duyguları kullanabilmek.

  • Duygusal yaşamınızı duygularınızın esiri olmadan kontrol edebilmek örneğin: Depresyon tarafından paralize olmadan yada endişeler ve kızgınlıklar içinde kendinizi kaybetmeden.

  • Aksilikler ve kötüye giden durumlarda sebat etmek ve hedeflere ulaşabilmek için negative duyguları pozitife dönüştürebilme.

  • Empati – Başka insanların duygularını onların hissettikleri şekilde algılayabilmek.

  • İnsanlarla olan ilişkilerde uyum ve beceri ile duyguları idare edebilmek. Örneğin bir grup içinde sözle belirtilmeyen ama hissedilen havayı, eğimi algılayabilmek ve uyum sağlama becerisi göstermek.


Duygusal Zekasını Ölçmek İsteyenler Buraya...

 

Önemli uyarı; Bu Duygusal Zekanızı tam olarak ölçen geniş kapsamlı bir değildir. Bu konuda size bir fikir vermesi için hazırlanmıştır. Toplam 10 soru

1. Uçakta giderken aniden çok şiddetli bir sarsıntı alanına girdiniz ve uçak şiddetle bir taraftan bir tarafa doğru sallanmaya başladı. Ne yaparsınız?

a. Kitap, magazine vs okumaya devam ederim yada film seyrederim. Sarsıntıya dikkatimi vermemeye çalışırım.

b. Acil durumlar için tetikte olurum, hostesi dikkatle izlerim ve acil durum kartını okurum.

c. Bir parça hem A şıkkını yaparım hemde B.

d. Emin değilim, hiç dikkat etmedim.

2. İş yerinde toplantıdasınız ve arkadaşlarınızdan birisi sizin yaptığınız işi üstlenerek kendi yapmış gibi anlatmaya başladı. Ne yaparsınız?

a. Hiç vakit kaybetmeden hemen ve herkesin içinde işi kimin yaptığı konusunda arkadaşınız ile yüzleşirsiniz.

b. Toplantıdan sonra arkadaşınızı bir tarafa çeker ve ilerde bir daha sizin yaptığınız işten bahsederken kimin yaptığını belirtirse sevineceğinizi söylersiniz.

c. Hiç bir şey yapmazsınız. Bir arkadaşı topluluk içinde utandırmak iyi olmaz.

d. Arkadaşınız konuşmasını bitirdikten sonra, yaptığınız işten bahsettiği için teşekkür edin ve gruba yaptığınız işte ulaşmaya çalıştığınız hedefler konusunda daha detaylı bilgileri verin.

3. Bir firmada müşteri hizmetlerinde çalışıyorsunuz ve oldukça sinirli bir müşteri telefonla aradı. Ne yaparsınız?

a. Yüzüne kapatırım. Başka insanların tacizini kaldıracak kadar ödemiyorlar size.

b. Müşteriyi dinler ve ne hissettiğini anlamaya çalışır sonrada müşteriyi iyi anladığınızdan emin olmak için sorunu tekrarlarsınız.

c. Müşteriye haksızlık ettiğini açıklamaya çalışır ve sadece işinizi yaptığınızı ifade edersiniz. Ayrıca bu şekilde yaklaşmaz ise kendisine daha çok yardımcı olabileceğinizi söylersiniz.

d. Müşteriye bu sorunun kendisi için ne kadar sinir bozucu olduğunu anladığınızı söylersiniz ve bu problemi çözmek için kendisine sorununa özel bir çözüm önerirsiniz.

4. Üniversitede öğrencisiniz ve kariyeriniz için oldukça önemli olan bir dersten A almayı bekliyorsunuz. Az önce yarı final sınavında bu dersten C- aldığınızı öğrendiniz. Ne yaparsınız?

a. Notunuzu yükseltmek için ne yapmanız gerektiğine bakar ve plan yaparsınız.

b. O kariyerde başarılı olmanız için gereken beceriye ve zekaya sahip olmadığınıza karar verirsiniz.

c. Kendi kendinize bu dersin o kadarda önemli olmadığını söyler ve notlarınızın yüksek olduğu diğer derslere konsantre olursunuz.

d. Gidip dersin hocası ile konuşursunuz ve daha iyi bir not vermesi için ikna etmeye çalışırsınız.

5. Farklı ırk ve cinsten insanlara karşı saygı duygulması gerektiğini savunan bir firmada yöneticisiniz. Birisinin farklı bir ırkı aşağılayan ırkçı bir fıkra anlattığını duydunuz. Ne yaparsınız?

a. Göz ardı edersiniz. Bu tür durumlarla baş etmenin en iyi yolu hiç tepki vermemektir

b. Fıkrayı anlatan kişiyi ofisinize çağırır ve bu davranışın yanlış olduğunu ve disiplin cezasına yol açacağını ifade edersiniz.

c. Fıkrayı duyduğunuz anda durup kişiye bu tür konuşmaların yanlış olduğunu ve tolere edilmeyeceğini söylersiniz.

d. Fıkrayı anlatan kişiyi şirket kültürü ve hedefleri üzerine eğitime göndermeyi önerirsiniz.

6. Potansiyel müşteriler ile görüşen bir sigorta satıcısısınız. Son görüştüğünüz 15 müşteriden eliniz boş döndünüz. Ne yaparsınız?

a. Günü sonlandırır ve trafikten kaçınmak için eve erken gidersiniz.

b. Bir sonraki görüşmenizde yeni bir taktik dener ve tıkanıklığınızı gidermeye çalışırsınız.

c. Güçlü ve zayıf taraflarınızı listeler, başarısız olmanıza yol açanın ne olduğunu bulmaya çalışırsınız.

d. CV nizi yeniden gözden geçirirsiniz ve yeni bir iş aramayı düşünmeye başlarsınız.

7. Bir arkadaşınız ile arabada gidiyorsunuz. Arabayı arkadaşınız kullanıyor ve aniden bir araba tehlikeli bir şekilde yolunuzu keserek yanınızdan geçip gidiyor. İyice sinirlenen arkadaşınızı sakinleştirmek için ne yaparsınız?

a. Unutmasını söylersiniz. Büyütmeye değecek bir konu değil.

b. En sevdiği müziklerden birini koyup dikkatini dağıtmaya çalışırsınız.

c. Arkadaşınıza katılıp diğer sürücüye birlikte küfredersiniz.

d. Arkadaşınıza geçmişte yaşadığınız benzeri bir anınızı anlatırsınız. Aynı şekilde sürücünün sizi tehlikeli bir şekilde geçtiğini ama sonra kişinin hastaneye yetişmeye çalıştığını farkettiğinizi söylersiniz.

8. Birlikte olduğunuz kişi ile aranızda çok ciddi bir kavga oldu. İkinizde çok kızgındınız ve birbirinize ağır laflar sarfettiniz. Bu durumda yapılacak en iyi davranış hangisidir?

a. 20 dakika kadar ara verip sakinleştikten sonra tartışmaya devam edersiniz.

b. Birlikte olduğunuz insan ne derse desin sessiz kalırsınız.

c. Özür diler ve birlikte olduğunuz kişininde özür dilemesini istersiniz.

d. Bir dakikalığına durup, düşüncelerinizi toparlar ve sizin açınızdan durumu mümkün olduğunca açık ve net olarak yeniden ifade edersiniz.

9. İş yerinde bir süredir yeni bir fikir ile ortaya çıkamayan bir grubu yönetmek üzere görevlendirildiniz. İlk olarak ne yapardınız?

a. Yapılması gereken maddelerden oluşan bir program hazırlar, grubu toplantıya çağırır ve her maddenin tartışılması için belli bir süre ayırırdınız.

b. Grup üyelerinin birbirlerini daha iyi tanımaları için iş dışında bir araya gelecekleri bir organizasyon düzenlerdiniz.

c. Gruptaki her kişiye ayrı ayrı problemlerin çözümü için ne gibi önerileri olduğunu sorardınız.

d. Her bireyin ne kadar çılgınca olursa olsun genede aklına gelen her şeyi paylaşabileceği bir fırtınası toplantısı düzenlerdiniz.

10. Yakın bir tarihte size bağlı çalışan bir grubun başına genç bir yönetici atadınız. Görünüşe göre en basit konularda bile size fikir sormadan karar veremiyor. Ne yaparsınız?

a. Bu işi yapmak için gereken beceriye ve bilgiye sahip olmadığını kabul edip, ekibinizde onun işlerini üstlenebilecek başka kişiler ararsınız.

b. İnsan ilişkileri departmanından birisinin kendisi ile konuşmasını ve firma içinde geleceğini nerde gördüğünü öğrenmesini istersiniz.

c. Bilinçli olarak kendisine pek çok karmaşık karar almasını gerektiren işler verirsiniz, böylece yavaş yavaş kendine olan güvenini kazanmasını sağlarsınız.

d. Genç yönetici için akıl hocası rolünü üstlenir ve sürekli olarak yeteneklerini geliştiren ama fazla zorlamayacak görevler yaratırsınız. Böylece işi öğrenmesini sağlarsınız.

Bir insanın en büyük Hatası;Kendine hak ettiğinden daha az değer vermektir.

Bir insanın en büyük Hatası; Gereğinden fazla değer vermek değil,   Kendine hak ettiğinden daha az değer vermektir.

Marquez

MFO - BU SABAH YAĞMUR VAR İSTANBUL`DA

http://youtu.be/OlQNOOp8HGE

Ego der ki;Yetersizim Ruh der ki;Yeterlisin seni tanrı yarattı ve sen her şeyi yapabilirsin.

Ego der ki;HAYIR

Ruh der ki;EVET

Ego der ki;Alamazsın,yapamazsın,başaramazsın

Ruh der ki;Alabilirsin,yapabilirsin,başarabilirsin

Ego der ki;Değiştiremem.Değişim korkunç.

Ruh der ki;Değişim sevginin bir göstergesidir.Değişim,yaşamının çeşitliliğidir.Senin ölümün değil.

Ego der ki;Yetersizim

Ruh der ki;Yeterlisin seni tanrı yarattı ve sen her şeyi yapabilirsin.

Ego der ki;Bu senin hatan

Ruh der ki;Bu başkalarıyla ilgili değil.Karşındaki senin bilincinin yansımalarıdır.

Ego der ki;Sevgi dışarıda,Sevgi sınırlı ve karşılıklı,Sevgi duruma bağlı,kaybolabilir

Ruh der ki;Sevgi içinde,Sevgi sınırsız.Sevgi ölümsüz ve sevgi tek gerçek

Ego der ki;Her şey kişisel;iyi ya da kötü

Ruh der ki;Hiçbir şey kişisel değil.Her şey ne ise o;iyi ya da kötü yapan senin algılayışın

Ego der ki;Zavallı ben.Ben kurbanım

Ruh der ki;Kendi gerçeğini sen yaratıyorsun.Yaşadığın her şey ruhunun seni uyandırma çabası

Ego der ki;zihnine güven

Ruh der ki;kalbine güven

Ego der ki;Her şeyi bilmek istiyorum

Ruh der ki;Bilmen gerekenler çevrende sen sadece kabul et

Ego der ki;Asla yeterli değil

Ruh der ki;Her şeyden yeteri kadar var.Her an sevgiyi hisset.Kendi zihninde kendi kişisel cennetini yarat,sonra çevrendeki cennetin farkına varacaksın...

Lynyrd Skynyrd FreeBird [HQ] (LIVE) 1977

http://youtu.be/VX3cbFJ3lYU

Gerçekten bu hale geldik mi :(

Dünyada ki en büyük coşku; mutsuz bir insanın gözlerindeki ışığı yakabilmektir.

Dünyada ki en büyük coşku; mutsuz bir insanın gözlerindeki ışığı yakabilmektir.

Moldavit

Yuvay dişi kuş yaparmış...

En iyi ve en etkili tedavi yollarından biri,onu mücadeleye teşvik etmek, etrafında hoş bir hava yaratmak, ona iyi musiki dinletmek ve onu hoşlandığı kimselerle temasa geçirmekten ibarettir.

En iyi ve en etkili tedavi yollarından biri, hastanın zihni ve psişik güçlerini artırmak, onu mücadeleye teşvik etmek, etrafında hoş bir hava yaratmak, ona iyi musiki dinletmek ve onu hoşlandığı kimselerle temasa geçirmekten ibarettir.

İbni Sina

Kendimi sever gibi diğerlerini de sevmeyi ve diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi de yargılamayı öğret bana.



 

 

 

 

 

 

Tanrım!
Güçlülerin yüzüne gerçeği söylemek için   ve zayıfların alkışını ve sevgisini kazanmak için   ve yalan söylememek için bana yardım et...

Eğer bana para verirsen mutluluğumu alma   ve eğer bana güçler verirsen muhakeme yeteneğimi çıkarma.

Eğer başarı verirsen alçak gönüllüğü çıkarma.

Eğer bana alçak gönüllüğü verirsen saygınlığımı çıkarma.

Görünenin diğer yüzünü tanımama yardım et.

Benim düşüncelerime katılmıyor diye bana karşı olanları hainlikle suçlayarak,   onların karşısında suçlu duruma düşmeme izin verme.

Kendimi sever gibi diğerlerini de sevmeyi   ve diğerlerini yargılıyormuş gibi kendimi de yargılamayı öğret bana.

Başarılı olduğum zaman sarhoşluğuma izin verme.   Ne de başarısız olursam olayım, umutsuzluğa düşmeme izin verme.   Daha ziyade, başarısızlığı başarının öncesindeki bir deneme olduğunu hatırlamamı sağla.

Hoşgörünün, güçlerin en büyüğü olduğunu   ve intikam arzusunun zayıflığın ilk görünüşü olduğunu öğret bana.

Eğer paradan yoksun bırakırsan, bana umudu bırak.   Ve eğer beni başarıdan yoksun bırakırsan,   başarısızlığı yenebilmek için irade gücünü bırak bana .

Eğer beni sağlık bağışından yoksun bırakırsan, inancın lütfunu bana bırak.

Eğer insanlara zarar verirsem, özür dileme gücünü ver bana .

Ve eğer insanlar bana zarar verirse, affetme ve merhamet gücünü ver bana.

Tanrım! Eğer ben seni unutursam sen beni unutma."
- Mahatma Gandhi 'nin her gece uyumadan önceki duası

Sallanıyorum... Günnü fotosu...21/01/2012

Ne oluyo yavuuu...

Beyine Zarar Veren Alışkanlıklarımız

1. Kahvaltı etmemek :

 Kahvaltı etmeyen kişiler, düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar.

 2 . Aşırı ısınma ...

 Beyin arterlerinin sertleşmesine neden olarak, zihin gücünün azalmasına yol açar

 3. Sigara içmek

 Çoklu beyin büzülmesine neden olur ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.

4. Yüksek şeker tüketimi

Çok fazla şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur ve dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin gelişmesine engel olabilir.

 5. Hava kirlenmesi

 Beyin vücudumuzda en çok oksijen tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi, beyne giden oksijeni azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır.

  6 . Uyku yetersizliği

 Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.

  7. Uyurken kafayı örtmek

 Kafayı örterek uyumak, karbondioksit konsantrasyonunu arttırır ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.

   8. Hastalık sırasında beyni çalıştırmak

Hasta iken çok çalışmak veya öğrenmek beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir ve ayrıca beyne hasar verebilir.

   9. Uyarıcı düşüncelerde eksiklik

 Düşünmek beyin jimnastiği için en iyi yoldur, beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.

 10. Az konuşmak

 Zihinsel sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.

İnsanın kendini mutsuz hissetmesi, kapalı bir havada güneşi yok sayması gibidir, oysa sadece ışığın önüne geçici olarak kara bir perde geçmiştir

İnsanın kendini mutsuz hissetmesi, kapalı bir havada güneşi yok sayması gibidir, oysa sadece ışığın önüne geçici olarak kara bir perde geçmiştir

Kalbimiz büyüsün artık...

Günayddınnnn...





Güünayddınnnn...

Yaşın Ne Önemi Var..

Mutluysan ve Hayata Gülebiliyorsan.

Her Daim Gençsindir.

O Halde Parola Belli.

Gülümsüyoruz hayata :-).).

Deli şeker...


Seviyor... Sevmiyor...

Zor olan çılgın bir fırtınadan sonra gökkuşağı gibi gülümseyebilmektir.

Karamsar olmak zor değildir.

Zor olan çılgın bir fırtınadan sonra gökkuşağı gibi gülümseyebilmektir.

Gövdesini kucaklayamayacağımız kadar büyük ağaçlar bir tohumla başlar.

En uzun yolculuklar, bir adımla başlar.

Gerçek sevgiler ise bir tebessümle başlar.

Z.N. HURSTON

Hayat sana arka arkaya dikenlerini gösteriyorsa sakın üzülme, aksine sevin... Çünkü çok yakında gülü de gönderecektir...

Kuyruğunu Dik Tutan Fare..

Ormanın birinde sürekli diğer hayvanlara musallat olan bir fare yaşamaktadır. Fareden çok çeken hayvanlar günün birinde toplanır ve ondan kurtulma görevini "ezeli düşmanı" kediye verir. Farenin peşine düşen kedi onu bir ağacın altında olacaklardan habersiz beklerken görür, usta bir avcı gibi sessizce yaklaşır arkasından.


 Pençesini kaldırır, ama kedinin gölgesini gören fare şimşek hızıyla fırlar. Hızlı bir kovalamaca sonunda düz bir ovaya gelirler. Sağına soluna bakan fare kaçacak yer olmadığını görür. Tek çare, düz ovanın ortasında yalnız başına otlamakta olan inektir. Nefes nefese ineğin yanına doğru koşar ve başlar yalvarmaya.


Fareden az çekmeyen inek önce yardım etmek istemez ama yalvarmalarına fazla dayanamaz ve onu saklamaya razı olur. "Peki, peki. Uzatma da geç şöyle arkama" der inek. Fare arkasına geçince inek pisliğini üzerine bırakır. Fare pisliğin içinde kaybolur, ancak dik kuyruğu dışarıda kalmıştır.


Kuyruğu gören kedi hemen ineğin yanına gelir. Kuyruğundan tuttuğu gibi fareyi pislikten çıkarır ve oracıkta yer.

 1. Üzerinize her pislik atan düşmanınız değildir.

2. Sizi pislikten çıkaran herkes dostunuz değildir.

3. Boğazınıza kadar pisliğe gömülmüşseniz, kuyruğunuzu fazla dik tutmayın. Bilgeliğe ulaşanlar, yaşadıkları olaylardan ders çıkaranlardır.

İsminizin size verdiği enerjiyi analiz edin...

Sözkonusu isimdeki fiziksel, zihinsel, duygusal, ruhsal enerji sembollerinin açıklamalarına bakmak gerek. İsimdeki harflerin anlamlarını biraraya getirerek anlamlı sonuç çıkarıyorsunuz. Örnek-1 : Aranan ad “Elif” olsun, harf tablosundan E-L-İ-F harflerinin karşılığını bulup alt alta getiriyoruz ve isim enerjisine  bakılmış oluyoruz. Eğer isminiz size şansızlık getirdiğine inanıyorsanız. Aşağıdaki anlamları ile sececeğiniz harflerleden oluşan isminizdeki bazı harfleri değiştirerek yada yeni bir isim alıp hayatınızı isminizle birlikte değiştirebilirsiniz.

İSMİNİZDEKİ HARFLER ..

1 . ( A ) ( A ) Harfi namus ve erdem sembolüdür . Ayrıca kişiye lider olmak şahsiyetini verir . ( A ) Harfi İnsanın keşif etme ve orijinal yaşantısına yön verir .

İsminizin ilk harfi ( A ) İse Sağlam iradeniz mücadeleci bir gücünüz var demektir . ( A ) Harfi isminizin ilk harfi değil de isminizin içinde bulunuyorsa o zamanda tahakküm edici bir şahsiyetiniz var demektir . İsminizin içinde ( 1 ) Den fazla ( A ) Hafi varsa . Buda sizin macera sever Sadakatli Çalışkan ve verimli bir şahsiyetiniz var demektir .

2 . ( B ) ( B ) Harfi Hayat gücünü ifade eder . ( B ) Harfi kişiye canlılık ve heves verir . Beden ve ruh canlılığı ( B ) Hafinin etkisindedir . İsminizin ilk harfi ( B ) İse heyecanlı olurlar . Her zaman içinde bir yardımcı ararlar . Başkalarının görüşlerine de saygı duyarlar . İsminizin ilk harfi ( B ) Değil de ( B ) Harfi isminizin içindebulunuyorsa . kendinizi daha çok düşünen ve sağlığına aşırı düşkün olanve şüpheli ve kuşkulu bir kişiliğiniz var demektir . İsminizin içinde ( 1 ) Den fazla ( B ) Harfi varsa her işiniz yardımcısız halletmeye gücünüz ver demektir .

3 . ( C / Ç ) Bu harfler insana fizik ve manevi güç verir . İsminizin ilk harfi ( C /Ç ) ise iyimse sevecen ve idareci bir iradeniz var demektir . Eğer ( C / Ç ) Harfi isminizin içinde bulunuyorsa ve isminizin içinde (1 ) Den fazla ( C / Ç ) Harfi varsa . Hayatta her istediğinizi eldeedeceksiniz demektir .

4 . ( D ) İsminizin ilk harfi ( D ) ise Zaman zaman maddi ve manevi sıkıntılıgünler yaşarlar . Ancak yine bu sıkıntılarım ( D ) Harfinin gizemi ileaşarlar . ( D ) Harfi ( 4 ) Rakamının tüm özelliğini taşırlar . Tabiatları yavaştır ve uysal ve Egoist olurlar . İsminin içinde ( D ) Hafi bulunan kimseler . Realist ve Çalışkan olurlar Ancak ( 4 ) Rakamının Zıt etkinliklerinden kaçınmaları lazım .

5 . ( E ) İsminizin ilk harfi ( E ) Harfi ise insana zihin gücü ve kültür zenginliği verir . ( E ) Harfi insana Müzisyenlik ve Konuşma yeteneği kazandırır Kısa olarak . ( E ) Harfi isminizin içinde olursa . Söz ile ifade edilen tüm meslek dallarında başarılı olurlar . İsminizde ( 1 ) Den fazla ( E ) Harfi varsa . Bütün sanat dallarında ve tüm alanlarda başarılı ve aranan kimseler olurlar .

6 . ( F ) İsminizin İlk ( F ) Harfi ise ev ile aile ile ilgilenen bir kişi olduğunuzu gösterir . ( F ) Harfi hayatta büyük sorumluluk yükleneceğinizi gösterir . İsminizde ( F ) Harfi varsa . İyi huylu ve çalışkan olduğunuzu gösterir. Hayatta karşılaşacağınız tüm zorlukları aşacağınız gösterir .

7 . ( G / Ğ ) ( G / Ğ ) Bu Harfler tefekkürü ifade eder . İsminde bu harfler olan kişiler Her olayı ve her davayı araştırır . Hayatın gizemini araştırmayı seven kişiliklidir . İsminde ( 1 ) Den fazla ( G / Ğ ) Hafi bulunanlar . ***65533; Mistisizm ***65533; Ağırbasar bu ***65533; Mistik ***65533; Gelişkinliğe . Paralel olarak bedeni gelişmedevardır . İsminde ( G / Ğ ) Harfi bulunan kişiler Hayatta hiç kimseye muhtaç olmadan yaşamanın yollarını bulurlar

8 . ( H ) Harfi merdivene benzer . Hayatta bütün güçlükleri yeneceklerine işarettir . İsminde ( H ) Harfi bulunanlar . Hayattaki önlerine çıkan merdivenliyolları çıkışlı yollar ağır ve emin adımlar ile çıkar başarıyaulaşırlar . İsminin içinde ( 1 ) Den Fazla ( H ) Harfi varsa . Daha başarılı ve zeki olmaları için . Yeteneklerinizi kullanmanız lazımdır .

9 . ( I / İ ) ( I / İ ) Harfleri Bu Harfler Kainata benzer sütuna benzedikleri için .Kişiye yıkılmaz ve yılmaz bir güç verir . ve Mükemmel bir şahsiyet ifade eder . İsminin içinde bu ( I / İ ) Harfi bulunan kimse . Hoş görülü Sempatik Yardım sever Ve seyahat etmeyi severler .

10 . ( J ) 10 = 1 + 0 = 1 ( J ) Harfi tek basamaklı rakamı ( 1 ) Dir İsminde ( J ) Harfi bulunan kimse Çok iyi bir lider ve otoriter bir kişi olur . İsminde ( J ) Harfi bulunan bir kimse güçlü şansı açık ( J ) Harfinin rakamsal değeri ( 10 ) dur . ( 10 ) Da ( 1 ) ***65533; On katıdır . Bu nedenler isminde ( J ) Harfi bulunan kimse maddi ve manevi sahada çok güçlü olurlar . ( J ) Harfi kişiye manyetik güç ve cazibekazandırır .

11 . ( K ) 11 = 1 + 1 = 2 İsminizin ilk harfi ( K ) Harfi ise Büyük halk topluluklarını etkileyecek bir güçleri sahip olur . Kendi güçlerini ve etrafına toplananların . güçlerini ve fikirlerini birleştirirlerse daha da başarılı olurlar ( K ) Harfi ( 2 ) Rakamının etkisindedir . ( K ) Harfi manyetik güçler ile donatılmıştır . İsminde ( K ) İçinde Harfi olanlar mücadeleci cesur atak ve atılgan olurlar mizaçları hareketlidir .

12 . ( L ) 12 = 1 + 2 = 3 ( L ) Hafinin rakam değeri ( 3 ) Tür . ( L ) Harfi tüm güzellikleri temsil eder . İsminde ( L ) Harfi bulunanlar popüler bilgili ve başarılı olurlar .Sezgileri kuvvetli olur . Başkalarının davranışlarındaki problemi anlamak ve olayları çözmek isminde ( L ) Harfi bulunanlar için daha dakolaydır .

13 . ( M ) 13 = 1 + 3 = 4 İsminizin baş Harfi ( M ) İse itlerinizde ve aşk yaşantınızda başarı sağlayacaksınız demektir . Bir kişinin İsminin içinde ( 1 ) den fazla (M ) Harfi varsa o kişi çok başarılı ve üstün demektir . ( M ) Harfinin rakam değeri ( 4 ) Tür . ( M ) Harfi insana mükemmel bir hareket ve güç verir . İsminin ilk harfi ( M ) olan insanlar . Mantıklı iradeli üstün yetenekli olurlar . Konsantrasyon güçleri çok gelişmiş olurlar . ( M ) Harfi düzenli ve bilinçli atılan bir adıma benzer . Bu nedenleisminde ( M ) Harfi Olan kişiler her işte her yerde ve her sahadaalanda başarılı olurlar . Ruhsal ve bedensel açı dan çok güçlü olurlar.

14 . ( N ) 14 = 1 + 4 = 5 ( N ) Harfinin Rakam değeri . ( 5 ) Tir . İsminin İlk harfi ( N ) .Olan Merkür Gezegeninin . Tesiri ve Etkisi altındadır . Akılları vehisleri devamlı çarpışma halindedirler . İsminde ( N ) Harfi olan kişi . Tıpkı bir radyo alıcısı gibi . Frekansları her şeyden etkilenir ve tesiri altında kalırlar . İsminde ( N ) . Harfi olan kişiler . Her zaman uyanık olurlar ve hersöyleneni hıfz ederler . Ve kolay aldatılamazlar . Bu harfin bir özelliğinde kararsızlıktır . Bazen kararsız olurlar ve sıkıntı ve stres yaşarlar . Başarılı olmak istiyorsanız hislerinizi yenmeniz lazımdır .

15 . ( O / Ö ) 15 = 1 + 5 = 6 İsminizin Baş Harfi . ( O / Ö ) Harfi ise . Gizemli ve Sihirli olan şeyleri araştırıp bulma yeteneğini verir kişiye . ( O / Ö / ) Harflerinin Rakam değeri . ( 6 ) Dır . Sembolü Kainat ***65533; tır . Maddi ve Manevi güçleri üzerinde toplar . ( O / Ö ) Harfi kişiye . Maddi ve Manevi açıdan yükselmeyi öğretir ve Kişiyi samimileştirir .

16 . ( P ) 16 = 1 + 6 = 7 ( P ) Harfinin Rakam değeri ( 7 ) Dir İsminde ( P ) Harfi bulunanlarTedbirli zeki ve anlayışlı ve ileri görüşlü olurlar . Okumayı severler. Mistik görüşleri ağır basar Buda normaldir çünkü ( P ) Harfinin Tersetkisi ve tesiri içine kapanıklıktır başarılı olmak için . ( P ) Harfinin olumlu etkilerinden faydalanınız . Dünya işlerine pek önemvermezler .

17 . ( Q ) 17 = 1 + 7 = 8 ( Q ) Bu Harfin rakam değeri ( 8 ) Dir . ( Q ) Harfi ( 1 ) ve ( 7 )Rakamlarının etkisinde olduğu için . Bu rakamlarını özelliğini gösterir. İsminde ( Q ) Bu harf olanlar kavgacı bir mizaçları vardır . Ayrıcarenkli bir dünyaları vardır . ( Q ) İsminde bu Harf olan kişilerbaşarıya daha çabuk ulaşırlar .

18 . ( R ) 18 = 1 + 8 = 9 İsminizin ilk harfi ( R ) İse emin ve sayılır sevilir ve iyi bir liderolur korkusuzca giderler davaların üzerine . Zenginden alıp fakireveren bir mizaçları vardır . Kişilikleri karizmatik ve sade gösterişisevmeyen bir tiplerdir . ( R ) Bu Harfin Rakam değeri ( 9 ) Dur . ( R ) Harfi enerjik başarı veazim doludur . Olayların üzerine Emin adımlar ile giderler ve başarısızolmaları muhtemelen azdır .

19 . ( S / Ş ) 19 = 1 + 9 = 10 ( S / Ş ) Harfleri bitip tükenmeyen güçleri ve arzuları Sembolize eder ve ( S / Ş ) Harflerinin Rakam değeri ( 2 ) dir . Bu Harflerin Rakamının ( 19 ) olması ( 19 ) . Rakamını topladığın zaman( 10 ) . Elde edilmesi . ve tek basamaklı Rakamının da ( 1 ) . Olması İsminde ( S / Ş ) Harfi bulunanlar ihtiraslarla ve gizem ile dolu olduğunu gösterir kişiye .

20 . ( T ) 20 = 2 + = 2 ( T ) Harfinin Rakam değeri ( 2 ) Dir . İsminin İlk Harfi ( T ) İseÇoğunluklar Sihirli ve Gizemli bir mizaca sahip olurlar . Fakat ( 2 )Rakamının etkisi ile zaman zaman uysal bir kişi olurlar . ( T ) Harfinin esas Rakamı ( 20 ) Dir . ( 20 ) Deki ( 2 ) Rakamı . ( 20 ) Rakamından ( 10 ) Defa daha güçlüdür . İsminde ( T ) Harfi bulunan kimse çoğunlukla başkalarının idaresi altında yaşamaktan zevk alırlar . Kendi başlarına bir iş yapmaktan ve sorumluluk almaktan korkar ve çekinirler . ( T ) Harfindeki . Şekil değiştirme . Özelliğinden ötürü . İsminde ( T) Harfi bulunan kimse . Zaman zaman karakterleri değişir ve uysal birinsan olurlar .

21 . ( U / Ü ) 21 = 2 + 1 = 3 İsminizin İlk harfi ( U / Ü ) ise hiç beklemedik bir başarı ve yetenek kazanırlar . ( U / Ü ) Harflerinin Rakam değeri ( 3 ) Tür . Bu Harfler içine her şey konan bir kaba benzer . İsminiz içinde . ( U / Ü ) Olan kimseler her şeyi öğrenmek için çok yetenek ve güç harcarlar ve öğrenirler . Zeki ve azimli olurlar .

22 . ( V ) 22 = 2 + 2 = 4 İsminizin İlk Harfi ( V ) İse . Güçleri sayesinde Hayatta karşılaşacakları tüm engelleri ve güçlükleri aşarlar ve başarıyaulaşırlar . ( V ) Harfinin Rakam değeri ( 4 ) Tür . ( V ) Harfi ( 2 ) Rakamının etkisindedir . ( 4 = 2 x 2 ) Dir Bu nedenle İsminde ( V ) Harfi Bulunanlar . aaaafizik alanında çok güçlü olurlar .Nazariyattan ziyade tatbikatta daha başarılı olurlar . Azimleri sayesinde başaramayacakları iş yoktur .

23 . ( W ) 23 = 2 + 3 = 5 ( W ) Harfi insana değişiklikleri gösterir İsminde ( W ) Harfi olan kimseler . Mizaçlarında şaşılacak kadar değişiklik görülür . ( W ) Harfi Dalgalanan heyecanların simgesidir . İsminde ( W ) Harfi bulunan kimse . Ay ***65533; ın denizleri etkilemesine benzer şekilde ( W )Harfin etkisinde kalırlar .

24 . ( X ) 24 = 2 + 4 = 6 ( X ) Bu Harf çok etkili bir harftir . İsminde ( X ) Harfi bulunan kimseler . Doğru dürüst ve Çok yetenekliolurlar . Ruhsal güçleri de kuvvetli olur insanların yardımına dakoşmayı severler .

25 . ( Y ) 25 = 2 + 5 = 7 İsminizin İlk Harfi ( Y ) Harfi ise ilim sahasında çok başarılı olurlar. Her ortama ve her topluma kolayca uyum sağlayabilirler . ( Y ) Harfinin Rakam değeri ( 7 ) Dir . Çok değerli bir Harftir .Define ve Petrol aramada kullanılan çubuğa benzer

. İsminde ( Y ) Harfi olduğundan gizli ilimlere de aşırı merak duyarlar ve gizemleriaraştırmayı severler . Tefekkür ve İnsanlık sevgisi ve sırdaşlık . ( Y ) Harfinin kişiye kazandırdığı bir başka özelliktir .

İsminizde ( Y ) Harfi varsa . özel yetenekleriniz vardır azminiz ve inancınız ile azminizi ve yeteneğinizi birleştirirseniz uzanamayacağın ız dal ve başarılı olamayacağınız alan ve saha kalmaz .

26 . ( Z ) 26 = 2 + 6 = 8 ( Z ) Harfinde muazzam bir güç ve enerji vardır bu harfin rakam değeri( 8 ) Dir . Ancak bu güç insanı çok güçlü ve çok güçsüz yapacak niteliktedir . İsminizi İlk Harfi ( Z ) İse . İç güdülerinin emrettiği Kötü işleri yapmazlarsa Çok başarılı ve azimli olurlar . İç güdülerini sesinidinler ve iş güdülerinin emirlerine ran olur boyun eğerlerse Hayattan zevk alamazlar . ( Z ) Harfinin etkisi ve tesiri Dalgalı elektrik akımına benzer . Bu nedenle isminde ( Z ) Harfi olan kişiler . Tıpkı ( Z ) Harfinin . Olduğu gibi Bir ileri bir geri düşünceye sahip olurlar İsminde ( Z ) Harfi olan kişiler . maddi sıkıntı çekmezler . Politikada başarılı

Kendi bahçesinde dal olamamış biri, girmiş bahçeme ağaçlık taslıyor...

Çeviri de son nokta:)

Ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok!"

Ben olmayınca bu güller, bu serviler yok.

Kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar  yok.

Sabahlar, akşamlar, sevinçler tasalar yok.

Ben düşündükçe var dünya, ben yok o da yok!"
-Ömer HAYYAM