31 Ağustos 2012

Allah nazarlardan saklasın...

Fotoğraf: kem gözlerden korusun :)

Cevizin Faydaları...

Fotoğraf: ''''''AGIZ KOKUSUNA SON..!!Okuyun...Cevizin bir çok hastalığa iyi geldiği açıklandı.Sofralarımızda sıkça yer verdiğimiz, tatlılarımızın vazgeçilmez malzemesi ceviz, kabuğuyla, içiyle, hatta perde tabir edilen iç bölümünde yer alan odunsu zarlarıyla pek çok hastalığın tedavisine destek oluyor. Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Dilek Polat, cevizin cilt rahatsızlıklarından saç dökülmesine, tiroit hastalıklarından ağız kokusuna kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini belirtti. Dr. Polat, kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisinin halk arasında artık daha iyi bilindiğini, bu nedenle damak zevkinin yanı sıra, birçok insanın sağlık nedenleriyle ceviz tüketmeye başladığını söyledi. ''Doğanın mucizelerinden'' cevizin farklı kullanımının ise iyi bilinmediğini ifade eden Polat, yaş ve kuru ceviz kabuklarının basit işlemlerle çok etkili sonuçlar vereceğini kaydetti. -GÜÇLÜ VE CANLI SAÇLAR- Dr. Polat, saç dökülmesine ve saçlarının yeterince canlı olmadığını düşünenlere cevizin kuru ve yaş kabuğunu öneriyor. Polat, 20 tane cevizin sert kabuğunu 1 litre suda 10-15 dakika kaynatarak elde edilen suyun saç durulamasında kullanılması durumunda, saçların dökülmesinin son bulacağını belirtiyor. Taze cevizin yeşil kabuğunun az suyla kaynatılması sonucu macun elde edileceğini anlatan Polat, bu macunun da saç maskesi olarak kullanılabileceğini kaydediyor. -DİNLENME, TİROİD, AĞIZ KOKUSU- Sağlıklı yaşamak ve beslenmek isteyenlerin mutfaklarından cevizi eksik etmemeleri gerektiğini ifade eden Dr. Polat, şu bilgileri verdi: ''8 tane cevizi bir bardak suda 2 gün bekletin. Günde iki ceviz olmak üzere tüketin ve cevizleri içinde beklettiğiniz suyu da için, 4 günlük kür sonunda ne kadar dinlenmiş hissettiğinize şaşıracaksınız. Cevizin arasında bulunan perdeleri atmıyoruz. 25-30 kadar ceviz perdesini bir litre suda güneş görmeyen bir yerde bir hafta bekletiyoruz. Sabahları aç karnına her gün bir bardak tüketiyoruz, tiroid hastalarına çok yardımcı olacaktır. Ceviz yaprağını suda kaynatıp biraz zeytinyağı ekleyin. bu karışımla düzenli gargara yapıldığında ağız kokusu sorunu da ortadan kalkacaktır.'' Günde birkaç ceviz tüketmenin sindirim sistemi hastalıkları, öksürük, göğüs ağrıları gibi birçok şikayeti azaltığına işaret eden Dr. Polat, pürüzsüz bir cilt isteyenlerin de yine ceviz kabuğu suyundan yararlanabileceklerini kaydettiCevizin bir çok hastalığa iyi geldiği açıklandı. Sofralarımızda sıkça yer verdiğimiz, tatlılarımızın vazgeçilmez malzemesi ceviz, kabuğuyla, içiyle, hatta perde tabir edilen iç bölümünde yer alan odunsu ...
zarlarıyla pek çok hastalığın tedavisine destek oluyor.
Sağlıklı Beslenme Uzmanı Dr. Dilek Polat, cevizin cilt rahatsızlıklarından saç dökülmesine, tiroit hastalıklarından ağız kokusuna kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılabileceğini belirtti.
Dr. Polat, kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan doymamış yağ asitlerini yüksek düzeyde içeren cevizin, kolesterol birikimini ve damar sertliğini önleyici etkisinin halk arasında artık daha iyi bilindiğini, bu nedenle damak zevkinin yanı sıra, birçok insanın sağlık nedenleriyle ceviz tüketmeye başladığını söyledi.
''Doğanın mucizelerinden'' cevizin farklı kullanımının ise iyi bilinmediğini ifade eden Polat, yaş ve kuru ceviz kabuklarının basit işlemlerle çok etkili sonuçlar vereceğini kaydetti.
-GÜÇLÜ VE CANLI SAÇLAR-
Dr. Polat, saç dökülmesine ve saçlarının yeterince canlı olmadığını düşünenlere cevizin kuru ve yaş kabuğunu öneriyor.
Polat, 20 tane cevizin sert kabuğunu 1 litre suda 10-15 dakika kaynatarak elde edilen suyun saç durulamasında kullanılması durumunda, saçların dökülmesinin son bulacağını belirtiyor.
Taze cevizin yeşil kabuğunun az suyla kaynatılması sonucu macun elde edileceğini anlatan Polat, bu macunun da saç maskesi olarak kullanılabileceğini kaydediyor.
-DİNLENME, TİROİD, AĞIZ KOKUSU-
Sağlıklı yaşamak ve beslenmek isteyenlerin mutfaklarından cevizi eksik etmemeleri gerektiğini ifade eden Dr. Polat, şu bilgileri verdi:
''8 tane cevizi bir bardak suda 2 gün bekletin. Günde iki ceviz olmak üzere tüketin ve cevizleri içinde beklettiğiniz suyu da için, 4 günlük kür sonunda ne kadar dinlenmiş hissettiğinize şaşıracaksınız. Cevizin arasında bulunan perdeleri atmıyoruz. 25-30 kadar ceviz perdesini bir litre suda güneş görmeyen bir yerde bir hafta bekletiyoruz. Sabahları aç karnına her gün bir bardak tüketiyoruz, tiroid hastalarına çok yardımcı olacaktır.
Ceviz yaprağını suda kaynatıp biraz zeytinyağı ekleyin. bu karışımla düzenli gargara yapıldığında ağız kokusu sorunu da ortadan kalkacaktır.''
Günde birkaç ceviz tüketmenin sindirim sistemi hastalıkları, öksürük, göğüs ağrıları gibi birçok şikayeti azaltığına işaret eden Dr. Polat, pürüzsüz bir cilt isteyenlerin de yine ceviz kabuğu suyundan yararlanabileceklerini kaydetti

Devamını Gör

Machu picchu-Peru...Günün Fotosu...31/08/2012

Kolay mı böyle çekip gitmek...

Yıllarca tanısan bile, kişinin gerçek yüzünü eline güç yada fırsat geçtiğinde görürsün...

Fotoğraf: Yıllarca tanısan bile , kişinin gerçek yüzünü eline güç yada fırsat geçtiğinde görürsün..Nice insanlar var ki yıllarca aldanmışsındır..

Ormanda gezinen bir derviş, bacaklarını kaybetmiş olan bir tilkiye rastlamış.


Ormanda gezinen bir derviş, bacaklarını kaybetmiş olan bir tilkiye rastlamış. Derviş kendi kendine, "Zavallı şey hayatta kalmayı nasıl beceriyor?" diye düşünmüş. Tam o sırada avını taşıyan bir kaplan çıkıvermiş. Kaplan istediği kadarını yem...


... iş ve gerisini tilkiye bırakmış. Bir sonraki gün derviş geri gelmiş ve aynı şeyi görmüş. Derviş "Demek böyle oluyor" diye düşünmüş. "Bende aynı şeyi deneyeceğim." Derviş evine dönmüş, bir köşede oturmuş ve evrenin ona istediği herşeyi vermesini beklemiş. Günlerce beklemiş ve hiçbir şey gelmemiş. Sonunda, açlıktan ölme noktasına geldiğinde bir ses duymuş, "Yanlışı örnek alıyorsun. Bacakların var. Kaplan gibi ol, tilki gibi değil."

Bütün düşlerimiz gerçekleşir, kabuslarımız dahil!

Fotoğraf: Bütün düşlerimiz gerçekleşir, kabuslarımız dahil!

31 Ağustos Balık burcundaki “Blue Moon” Şanslı Mavi Ay ve Burçlara Etkisi

Usta Astrolog Hülya Balıkavlayan, 31 Ağustos Balık burcundaki “Blue Moon” Şanslı Mavi Ay ve Burçlara Etkisini yorumluyor..




Öncelikle bu yazıyı hazırlarken katkısı olan ve burç yorumlarını yapan Astroloji 1.Dönem öğrencilerimden Nur Banu Telci’ye çok teşekkür ederim. Böyle azimli ve bilgili Astrolojistler yetiştirmek beni o kadar çok mutlu ediyor ki…

31 Ağustos 16:59 da 8 derece Ay Balık burcunda Dolunay gerçekleşecek, bu dolunayın en önemli özelliği bir ay içinde ikinci dolunay olan Blue Moon olması ve şans getirmesidir.

Bir ay içerisinde iki kez dolunay olduğunda, bunlardan ilkine Dolunay (Full Moon) ikincisine ise Mavi Ay (Blue Moon) adı veriliyor. Mavi Ay, sadece 2.5 yılda bir gerçekleşiyor. Tekrarı ise 31 Temmuz 2015 yılında olacak. Mavi Ay olarak adlandırılmasının sebebi ise dolunayın zaman zaman ve bazı yerlerde mavi olarak yükselmesidir. Her Dolunay sihirli olmasına rağmen 2.Dolunay güçlü derin değişimler ve önemli güçlü enerjiler sunar bize. Dolunaylar zamanı 2 boyut arasında ruhsal ve ince boyut kapıları açılmaktadır.Bu kapılar bizi savunmasız ve açık bırakır her şeye. Hangi elementimiz özellikle düşük ise o yönden enerjiyi fazla verir. Blue moon zamanı eterik,fiziksel ve ruhsal bedenimiz kontrol edilerek elementlerimizle güçlendirilir. Ve şifa verilir. Bu zamanda bol bol sevgi,refah,sevinç,barış,şifa dileyin meleklerinizden ve yaratıcıdan. Bolluğa,ilişkilerin kuvvetlenmesine,ruhsal arınma ve güç elde etmek zor değildir bu zamanda. Bu Dolunay bize çift mesajlar da vermektedir. Yaralandığımız konularda iyileşme yaşanacaktır. Geçmişte kötü sonuç veren çalışmalarımızın meyvelerini toparlayacağız. İletişim netliğimiz artacak ve kendimizi bütünsel olarak daha iyi ifade edebileceğiz. Dolunayın Balık burcu sayesinde mistisizm, maneviyat, psişik rüyalar, psişik yetenekler, şefkat, koşulsuz sevgi ,bilinç, kaçış, bağımlılık, illüzyon, fobiler de artış olacak. Şiron ve Dolunay sayesinde de geçmiş anılarımızda,ağrılarımızda temizlenme, iyileşme yaşanacaktır.

Bu Mavi Dolunay zamanı teslimiyet ve mükemmelleşmek temaları ön planda olacaktır.Ayın Pluto ile yaptığı olumlu açı bu zamanda bize yaratıcılığımızı yoğun,enerjimizi delici şekilde kanalize edecek. Bilinçaltımızda gizemli bir sözleşme yapacak olan bu açı huzur ve evrenin bilinmeyen kısmı ile bağlantı kurmamızı , ayrıca mucizeler yaşamamızı sağlayacaktır. Sezgilerimiz yolu ile dengeleme de yaşayacağız. Umulmadık cesarteler de verecektir Güneş sayesinde aynı zamanda. Plutonun enerjisi doğru kullanılmadığı takdirde olumsuzluklarda verecektir. Bu açı bir ünlünün rezil olması ile de sonuç verebilir. Uranüs ve Pluto arasındaki zorlu bazı süreçler yaratabilir sadece rahat olun ne kadar zorlarsanız o kadar kötü olur. Bu dolunayda aynı zamanda Şironla kavuşum olacağı için iyi şans,kalıcı mutluluk ve şifa vereceği kadar büyük bir tufanı da getirecektir. Bu gece başka alemlerden alacağımız mesajlara dikkat etmemizde gerekir ayrıca.Şiron , Satürn ve Uranüs görünmeyen alemlerde seyahat etme anahtarını da veriyor bize.

Şanslı Ağustos ayında ikinci dolunayın hepimize hayrımız ol’an güzellikleri getirmesi dileğimdir.

Burçlar konusunda yorum yaparsak eğer ;

KOÇ ve Yükselen KOÇ

Dolunay da çevreniz ile iletişimi kesip işlerinize konsantre olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Hayatınız ile ilgili gizli konular ortaya çıkabilir. Ruhsal dünyanızdan alacağınız yardım ile hedeflerinizi başarıya çevirme gücüne kavuşacaksınız.

Koç burçları ruhsal dünyanızda yer alan iç sesinizi dinleyin.

BOĞA ve Yükselen BOĞA


Bu dolunay ile arzu ve dileklerinizin gerçekleşeceği bir dönem, çocuklar ile ilgili güzel haberler alacağınız ve şansınızın bol olduğu zaman dilimindesiniz.

Boğa burçları şans sizinle olacak, değerini bilin ve isteklerinizi gerçekleştirin.

İKİZLER ve Yükselen İKİZLER

Dolunay iş, kariyer, ün ile ilgili size şans tanıyor. İş arayanlar aradıkları işi bulabilir, kariyerinde yükselme bekleyenler evet tam zamanı, tabi kariyer ve iş ile para kazancı da artıyor. Evinizde minik değişiklerinde tam zamanı görünüyor.

İkizler burcu Jüpiter ile de göreceğiniz destekler artıyor.

YENGEÇ ve Yükselen YENGEÇ


Venüs ile yakaladığınız şansınıza ek olarak bu dolunay da seyahat, eğitim konuları ile ilgili gelişmeler ve yakın çevre ile iletişim çoğalıyor. Dünyaya kendi felsefi bakışınız ile anlam katabilirsiniz.

Yengeç burçları duygularınız ile felsefi düşüncelerinizi birlikte kullanma imkanı sizi bekliyor.

ASLAN ve Yükselen ASLAN


“Blue Moon” özellikle ortak kazanç, borç alacak ile ilgili konularda size yardımcı olacak, beklenen para varsa gelebilir. Şanslı bir dönemde olduğunuz için yeni fırsatlar ile karşılaşmanız mümkün gözüküyor.

Aslan burçları siz zaten şanslı olduğunuzu biliyorsunuz, o zaman niye duruyorsunuz ?

BAŞAK ve Yükselen BAŞAK

Bu dolunay da ikili ilişkiler ve ortaklıklar ile ilgili alandaki isteklerinizin gerçekleşeceği bir dönemdesiniz. Düşüncelerinize ve sözlerinize dikkat edin gerçekleşebilir.

Başak burçları özellikle ikili ilişkide ne istiyorsanız şanslı dolunay ile isteyin ol’sun.

TERAZİ ve Yükselen TERAZİ

Dolunay sizin sağlıklı bir bünye ile günlük ve iş hayatındaki güzel gelişmeleri karşılayacağınızı söylüyor. Durgunluk yaşayıp sosyal yönden içinize kapanabilir, gelecek ile ilgili planlar yapabilirsiniz.

Terazi burçları bir sonraki dolunaya kadar eyleme geçme vaktidir.

AKREP ve Yükselen AKREP

Mars ile perçinleşen enerjinizi “Blue Moon” ile verimli bir şansa dönüştürme imkanı sizleri bekliyor. Sosyal çevrenizde yeni insanlar yeni gruplar oluşuyor ve sosyal amaç için bir arada paylaşımlar artıyor.

Akrep burçları “Blue Moon” dönemi ile evden çıkıp sosyal ortamda bulunma zamanı olduğunu siz zaten hisleriniz sayesinde biliyorsunuz.

YAY ve Yükselen YAY

Dolunay aile ilişkilerinizde ve kariyer hayatınızda olumlu yeni fırsatları sizin için oluşturmuş, tek yapmanız gereken kararlı olup “Blue Moon” şansı ile ataletinizi yenmeniz için güzel bir fırsat sizleri bekliyor.

Yay burçları dolunay şansı ile eylem yasasını hayatınızda şimdi kullanmayacaksınız da ne zaman kullanacaksınız ?

OĞLAK ve Yükselen OĞLAK

Bu dolunay da iletişim, seyahat, eğitim ve kardeşlerle ilgili konular da gelişmeler hayatınızı etkileyecek. İş ve/veya eğitim ile ilgili yurtiçi ve yurtdışı seyahatleriniz zamanınızı büyük kısmını kaplayacaktır.

Oğlak burçları geleneksel yapılarını bir şekilde farkındalıkla süsledikleri an dolunay şansı ile adımları sağlamlaştıracaklar.

KOVA ve Yükselen KOVA

“Blue Moon” özellikle kişisel kazançlarınız, gelirleriniz, yani kısaca maddi ve manevi değerlerinizin temsil edildiği konuları etkilemektedir. Maddi olarak ön planda borçlar, alacaklar, kredi gibi finans konuları varken, manevi olarak ise kendinize biçtiğiniz değer anlam kazanmaktadır.

Kova burçları önce kendi değerinizi bilirseniz, içinizdeki coşku ile tüm dünya ya değer katmış olacaksınız.

BALIK ve Yükselen BALIK

Şanslı bir dolunay olan “Blue Moon” sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Hayatınız için attığınız yeni adımların gelişimlerinde eşinizden ve/veya ortak çalıştığınız yakın çevrenizden yardım görebileceğinizi göstermektedir. Ayrıca Neptün’ün de balık burcunda geri harekette olduğunu da düşünürsek içe dönüşünüz ile sezgi ve duygularınız üzerinde değerlendirme yapma imkanı da bulacağınız bir dönemdesiniz.

Balık burçları iç sesiniz ile şanslı dolunayın burcunuza kattıklarını iyi değerlendirin.

Tüm sevgimle,Keyifli mutlu vede şanslı Dolunay zamanı dilerim. Yıldızlarınız üzerinizde mutluluk ve şansla pırıl pırıl parlasın,

Hülya Balıkavlayan♥♥♥

Ve

Nur Banu Telci