25 Eylül 2012

KIRMIZI GİNSENGİN FAYDALARI



Merkezi sinir sistemini etkileyerek, beyin aktivesini arttırır.
*Hafıza zayıflığını, dalgınlığı, düşünce ve konsantrasyon güçlüklerini önler.
*Bitkinlik, yorgunluk, uykusuzluk ve huzursuzluk hallerini düzenler.
* Vücudu canlandırıp, zindelik verir.
*Zihni ve akli fonksiyonları geliştirir, sinir bozuklukları ve depresyonlara karşı korur.
*Organizmanın, doğal savunma mekanizmasını ve dayanıklılığını arttırır.
* Genel fiziksel ve zihinsel iktidar ve kabiliyetleri arttırır.
*İstemlerimiz dışında çalışan sinir sisteminin, salgılarını düzenleyip, dengeli bir şekilde işlenmesini sağlar.
* Alkol ve diğer uyuşturucalara karşı, merkezi sinir sistemini korur.
* Özellikle, yaşlı kişilerde sık rastlanan ruhsal ve psikolojik çöküntüleri giderir.
*Modern şehir hayatının, her yaştaki insana verdiği stres ve sinir gerilimlerinde,
dayanıklılığı arttırır.
* Yaşlanmayla ortaya çıkan, halsizlik, kuvvetsizlik ve güçsüzlüğü önler.
* Gençlik ve zindeliği koruyarak, sağlıklı, uzun bir hayat sürmeyi sağlar.
* Yaşlanmayla birlikte gelen, beyin hücrelerinin yitimini en aza indirir ve buna bağlı
olarak hatırlama ve öğrenme yeteneğini arttırır.
*Sinirsel bulantı ve öğürmeleri önler.
* Endokrin sistemi üzerinde etkilidir.
* Sinir sitemine faydalıdır.
* Kardiyo vasküler sistemler üzerinde, etkisi kanıtlanmıştır.
Kırmızı Ginsengin Yan Etkileri,Ginsengin Zararları,Kırmızı Ginsengin Zararları
Kırmızı ginseng bitkisinin ve kökünün uyarıcı etkisi olması nedeni ile, kalp hastalarının
ve kronik yüksek tansiyon hastalarının mutlaka ginseng bitkisini, ginseng tabletini veya
hapını doktor kontrolünde kullanmaları gerekir. Hamilelerin ve emziren annelerin ise ginseng kullanmaları kesinlikle sakıncalı. Kırmızı Ginsengin, kalp ilaçları ile beraber kullanılmaması ve insüline bağımlı olan şeker hastalarının ginseng bitkisini veya haplarını kesinlikle hekim gözetiminde kullanmaları gerekiyor.

Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem, boşuna yaşamış olmayacağım. Bir yaşamdan acıyı alabilirsem ya da bir acıyı hafifletebilirsem ya da bir ardıç kuşunu yeniden yuvasına koyabilirsem, boşuna yaşamış olmayacağım.

Fotoğraf: Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem, boşuna yaşamış olmayacağım. Bir yaşamdan acıyı alabilirsem ya da bir acıyı hafifletebilirsem ya da bir ardıç kuşunu yeniden yuvasına koyabilirsem, boşuna yaşamış olmayacağım.E. Dickinson

 

 

Bir tek kalbin kırılmasını önleyebilirsem, boşuna yaşamış olmayacağım. Bir yaşamdan acıyı alabilirsem ya da bir acıyı hafifletebilirsem ya da bir ardıç kuşunu yeniden yuvasına koyabilirsem, boşuna yaşamış olmayacağım.

E. Dickinson

İlişkilerde Kavga Çeşitleri...

İlişkilerin bir parçası canım, cicim deyip koklaşmaksa, diğer bir yanı da malumunuz olduğu üzere kavgalardır. Bu ikisi yapışık ikiz gibi ilerler, biri büyüdükçe diğeri de büyür. Bu durum nasıl oluyor da oluyor anlamıyorum ama ilişki ne kadar derinse yapılan kavgalar da o derece şiddetli olma potansiyeli taşıyor. Bir de yaşla beraber ilişkiler birbiri üzerine yığıldıkça kavga kasımız iyice de gelişiyor olmalı ki kavgalar deprem şiddetinde oluyor.

İlişki konusunda tecrübesiz olduğumuz gençlik yıllarında kavgalar, hayır telefonu sen kapat, hayır sen kapat, lütfen sen kapat şeklinde 20 dakika hiçbir şeyden konuşulmadan kapatma kavgası şeklinde gerçekleşiyor. Ben buna ilk aşk yıllarına tekabül eden liseli kavga formatı diyorum.

Daha sonra aşk konusunda ilerlediğimiz üniversite yıllarında nereye gidilecek, hesabı kim ödeyecek gibi eften püften başlayan kavgalar, ne zaman evleneceğiz, askerliğini kaç ay yapacaksın, ailene benden bahsettin mi ile giderek çıkış formuna girmeye başlar.

Askerlik bitip, düğün dernek yapılıp aynı eve girinci de koyun ak mı kara mı iyice belli olur. Ne zaman çocuk yapıcaz, çocuk hangi okula gidicek, Mualla’nın kocası ona pırlanta yüzük almış sen bana ne zaman alacaksın, neden biz hala kiradayız, mutfakta neden bana hiç yardım etmiyorsun gibi başlayan söylemler, bencilsin, mükemmeliyetçisin, robot gibisin, hiç hayal gücün yok, romantik değilsin gibi kişilik çatışmalarına dönmeye başlar.

İşte esas tehlike artık burada başlamıştır. Çünkü artık birbirini iyice tanımış ve birçok badireyi atlatmış çiftler, yıllar boyu içlerinde biriktirdiklerini  (aman çocuk büyüsün, aman komşu duymasın, aman annemler ne der gibi endişeleri artık bir tarafa bırakıp) etrafa saçmaya başlarlar. Eh tahmin edersiniz ki sen böylesin, hayır esas sen böylesinle başlayan kavgalarında sonu pek hayırlı bitmez. Evin ahenginin yerini alan bağırmalar, birbirine eşya atmalar, bavul toplayıp gitme denemeleriyle taçlandırılır.

Bundan sonraki aşama ne midir? Tahmin edeceğiniz gibi birkaç seçenek var tabi; Boşanma, kavga ederek devam etme, herkesin mantıklı bir şekilde karşısındakinin şikayetlerini dinleyip kendini az da olsa değiştirmeye çalıştığı orta yol.

Hangi yol tutulmalının da ne yazik ki ezbere bir cevabı yok. Her ilişkinin geçtiği yol ve kişilerin öyküleri farklı olduğundan herkes kafası, gözü, kalbi, ruhu yarılmış durumda ortada dolaşıyor zaten.

Zor azizim bu ilişki işi…Zor...  Çok zor…

Sağlıcakla,

Niyeti çok ciddi...

3 saniyede kaç adam olduğunu hangi dahiler bulacak ?

Sağlığın yerindeyse, huzurun varsa, dünyanın en zengini sensin...

Yeni sevgili bulmadan,eskisini bırakma...

OSMANLI ŞERBETİ


İçindekiler, vişne, elma, siyah erik, armut.
İsteğe göre meyve çeşidi arttırılarak limon özellikle koymakta fayda var. Bütün meyveler bir tencere içerisine dilimlenir/doğranır ve şeker de ilave edilerek kaynatılır. En başta soğuk algınlığı, meteobolizmayı hızlandırıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı etkisiyle faydalarını saymakla bitmez. Doğal bir meyve suyu, afiyet olsun.

Yüzümüze kocaman bir tebessüm yerleştiren insanlar var ya... Onlar iyi ki var...

Neşet Ertaş-Neredesin sen

http://youtu.be/CQZnRbu22SQ

Birinin ahını alıp diğeriyle mutlu olamazsın...

Noooluyo Lan...

Bugün, bu saat, şu an hayatımın dönüm noktası!Bugün yepyeni sevgi dolu mutlu bir hayata başlıyorum!

Bugün, bu saat, şu an hayatımın dönüm noktası!Bugün yepyeni sevgi dolu mutlu bir hayata başlıyorum!

Geçmişimdeki tüm olumsuzlukları siliyorum! Gelecek ise seçim yapmamı bekliyor! İşte tam bu anda bilinçli bir şekilde
yarınlarıma yön veriyorum!

Geçmişte yaptığım tüm hatalar için kendimi bağışlıyorum! Kendimi şu an huzurlu, mutlu, harika hissediyorum! Enerji dolu, güçlü ve sağlıklıyım ve bunun tadını çıkarıyorum