30 Ekim 2012

Özgürlük ve Seçimlerimiz...

Adamın biri, bilge bir kral olmakla ün salmış olan kralın yanına gider.. Krala şunu sorar:

Efendim söyleyin bana hayatta özgürlük var mıdır?

Kral ‘Elbette’ der.. ‘Kaç bacağın var senin?’

Adam soruya şaşırarak ‘İki efendim’ der.

Kral ‘Pekala, tek bacağının üstünde durabilir misin?’...

‘Elbette’ diye cevap verir adam.

Kral ‘O halde hangi bacağın üstünde duracağına karar ver’.

Adam biraz düşünür ve sol bacağı üstünde durmaya karar verir.

‘Tamam’ der Kral, ‘Şimdi de öteki bacağını kaldır...’

Adam şaşırır... ‘Bu imkansız kralım’ der.

‘Gördün mü?’ der kral ‘Özgürlük budur. Sadece ilk kararı almakta özgürsün. Ondan sonrasında değil.’


***

Hayat da böyle değil mi? Bir seçim yaparız ve yapacağımız diğer seçimler artık bu ilkinden bağımsız gelişemez. Okuduğunuz bölüm, kariyer hayatızınız, evleneceğiniz kişi, yaşadığınız şehir vs... Aldığınız kararların ne kadarı bunlardan bağımsız gelişiyor?

Bu nedenle mutluluk biraz da yapılan ilk seçimin ne kadar doğru ve yerinde olduğuyla ilgili... Hayatınıza yön verecek kararları alırken enine boyuna düşünmeniz gerekir. Aksi halde bu kararların kurbanı olabilirsiniz.

En kusursuz cinayet, yaşama sevincini öldürmektir...

Son yapılan araştırmalar günde en az 15 dakika gülmenin kalp için çok yararlı olduğunu doğruluyor.

Fotoğraf: Son yapılan araştırmalar günde en az 15 dakika gülmenin kalp için çok yararlı olduğunu doğruluyor. Kahkaha atmak, kan damarlarını genişletiyor, kan dolaşımını hızlandırıyor. Ancak uzmanlar bunun nedenini henüz belirleyebilmiş değil stresin kalbe, kan akışını sınırladığı, damarları sıkıştırdığıysa daha önce birçok araştırmayla kanıtlanmıştı. Bu araştırma, gülmenin damarları genişlettiğini doğruluyor. Kendisiyle barışık olan ve somurtmak yerine gülmeyi seçen kişilerin cinsel yaşamları çok daha hareketli oluyor. Gülmek cinsel yaşamın daha iyi olmasını sağlarken, çiftlerin mutluluğu birlikte yakalamasında da etken oluyor..Gülmek bağışıklık sistemini güçlendirdiği için birçok hastalığı da önlüyor. Soğuk algınlığından yüksek tansiyona, depresyondan alerjiye birçok hastalıkla baş etmenizi sağlıyor.Vücuttaki ağrıların neden oluyor. Gülme ve kahkaha ile insan beyninde doğal morfin yerine geçen endorfin üretiliyor.Endorfin ise morfinden çok daha güçlü ağrı kesici özelliği taşıyor.Gülmek strese karşı en iyi ilaç. Gülünce anti-stres hormonlarının aktif hale geldiği ve vücut direncinin arttığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.Son yapılan araştırmalar günde en az 15 dakika gülmenin kalp için çok yararlı olduğunu doğruluyor. Kahkaha atmak, kan damarlarını genişletiyor, kan dolaşımını hızlandırıyor. Ancak uzmanlar bunun nedenini henüz belirleyebilmiş değil stresin ...


kalbe, kan akışını sınırladığı, damarları sıkıştırdığıysa daha önce birçok araştırmayla kanıtlanmıştı. Bu araştırma, gülmenin damarları genişlettiğini doğruluyor.


Kendisiyle barışık olan ve somurtmak yerine gülmeyi seçen kişilerin cinsel yaşamları çok daha hareketli oluyor. Gülmek cinsel yaşamın daha iyi olmasını sağlarken, çiftlerin mutluluğu birlikte yakalamasında da etken oluyor.. Gülmek bağışıklık sistemini güçlendirdiği için birçok hastalığı da önlüyor. Soğuk algınlığından yüksek tansiyona, depresyondan alerjiye birçok hastalıkla baş etmenizi sağlıyor. Vücuttaki ağrıların neden oluyor. Gülme ve kahkaha ile insan beyninde doğal morfin yerine geçen endorfin üretiliyor.


Endorfin ise morfinden çok daha güçlü ağrı kesici özelliği taşıyor. Gülmek strese karşı en iyi ilaç. Gülünce anti-stres hormonlarının aktif hale geldiği ve vücut direncinin arttığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.

Betül Arım

En az hakettiğim zaman sev beni ,cünki en cok ihtiyac duydugum zaman o dur....



En az hakettiğim zaman sev beni ,cünki en cok ihtiyac duydugum zaman o dur....

Her Zaman Bir Fark Yaratın...

Tanınmış yazarlardan Bayan Brooks, liseye devam ettiği yıllarda, saçların arkadan öne doğru taranması moda olmuştu. Bayan Brooks bunu beceremiyor, bu yüzden çok üzülüyordu.

Kızını bu halde gören babası ona dedi ki:
“Kızım, saçlarını ortadan ikiye ayır, geriye doğru tara ve bir kurdela ile bağla. Bak göreceksin sınıftaki kızların yarısı senin yaptığın gibi yapacaklar.”
Babasının dediği gibi yaptı Bayan Brooks. Hafta sonunda hemen hemen her kız saçlarını onun yaptığı gibi taramaya başlamıştı. Kızını artık memnun gören baba ona şu nasihati verdi:
“Herkes gibi olma, dünyada yeterince aleladelik var zaten.”

http://fwmail.net/hikaye/her-zaman-bir-fark-yaratin/

Ruhsal Algıyı Kolaylaştıran Kokular

  

 Kokular ister bitkisel bir parfüm ya da güzel kokulu bir yağ, ister tütsü olsun fark etmeksizin bilincimizi değiştirmede ve meditasyon sırasında ruhsal teması sağlamada en etkin araçtır. Kokular benzersiz özelliklerine göre çevrenin ve kişinin titreşim frekansını değiştirirler. Ruhsal rehberler için çok çekici olabilirler. Ayrıca çevremizdeki rehberlerin etkinliklerine dair içsel algımızı güçlendirirler.



Gül


Bu koku, sevgi ve neşeyle ilgili ruhsal rehberleri bize çeker. Psişik yeteneği arttırma ve kehanet konularında yardımcı olacak rehberlerle çalışmak isteyenler tarafından ruhsalmeditasyonlar sırasında kullanılabilir.


Elma Çiçeği


Bu koku, doğa ruhlarıyla temasa geçmede çok faydalıdır. Özellikle kendileriyle efsanevî imgeler aracılığıyla çalışacak rehberleri çağıranlar için etkilidir. Boynuzlu At’ı çeken bir kokudur.


Karanfil


Karanfil ruhsal özellikle bedensiz varlıklara karşı koruma sağlayan bir kokudur. Elizabeth döneminde bu koku hayaletlerle karşılaşmayı önlemek için kullanılırdı.


Papatya


Bu koku, Arabistan ve Mısır’la ilişkili mezheplere çekici gelir. Doğa Krallığı’na uyum sağlamanızda yardımı dokunabilir. Aura’yı dengeler ve böylece ruh algısı güçlenir.

Günlük  bu koku, aura ve çevre için arındırmadır. Yüksek titreşimi, istenmeyen ya da düşük seviyeli ruhların gelmesini önler. Koruyucudur, arındırıcıdır ve algıyı açar.


Gardenya


Bu koku, özellikle doğa ruhlarını kendisine çeker. Birçok düzeydeki ruhsal âlemlerle iletişimi, telepatiyi güçlendirir. İyi ruhları çağırma ritüellerinde kullanılabilir.


Lavanta


Bu, stresi azaltan ve farklı bilinç hallerine girmeye yardım eden bir bitkidir. Eskiden hayaletleri görmek isteyen ve bilinçli farkındalığı tetiklemek isteyen kişiler tarafından yanlarında taşınırdı. Vizyon genişletici bir etkisi vardır. Çok çeşitli mezheplerle bağlantıya geçmek için kullanılabilir.


Limon


Limon, iyi ruhları çeken bir kokudur. Eski zamanlarda medyumlar tarafından yüksek titreşim ve üst düzey ruhsal rehberleri çağırmak için sık sık kullanılırdı.


Leylak


Leylak, ruhsal âlemlerle temasa geçmede en yararlı kokulardan biridir. Süptil âlemlerin fiziksel vizyonlarını uyarmada faydalıdır. Bireye iyi ruhların çekilim duymasını sağlar. Bazı peri mezhepleri için çok çekicidir. Perili evleri temizlemede kullanılabilir. Medyumluğun üst düzeylerini tetikler.


Biberiye


Bu baharat ve kokusu Elf Krallığı’nda kutsaldır. İngiltere’de noel zamanı elflere ve diğer iyi ruhlara gelecek yıl yardımlarını esirgememeleri için bir hediye olarak sunulurdu. Günümüzde de kullanılmaktadır. Enerjisi çok koruyucudur. Kişiyi negatif varlıklara karşı korur. Banyoda yağ olarak kullanıldığında Ruh Krallığına karşı bedeninizin duyarlığını arttırır.


Menekşe


Menekşe, periler kraliçesinin çiçeğidir. Bütün doğa ruhlarını kendisine çektiği gibi onlarla daha fazla telepati ve iletişim imkânı sağlar. Meditasyondan önce alnın bir damla kadar yağlanması ruhlara dair farkındalığımızı arttırır.


Salkım


Bu koku gizli güçlere inanan kimseler, metafizikçiler ve şifacılar tarafından iyi ruhları ve kişisel durumlarıyla ilgili belirli rehberleri çekmek için kullanılır. Yaratıcı esin kaynağı olarak size hizmet edecek ve şifa enerjisi geliştirmede yardımcı olacak rehberleri size yaklaştırır.


Baharatlar ve kokularla ilgili daha geniş bir çalışma, ruhsal rehberleri cezp etmedeki yetenekleri hakkında çok daha fazla bilgi sağlayacaktır. Kokular, yalnızca mükemmel sağaltıcı kaynaklar olarak algılanmamalıdır. Aynı zamanda ruhsal gelişim ve yüksek farkındalığa ulaşmada etkin bir rol oynamaktadırlar.


Ruhsal Rehberler, Ted Andrews, Kozmik Kitaplar-2005.

Aldous Huxley'den Hayata Dair Tavsiyeler...



Bundan yirmi yıl sonra, yaptıkların değil, yapamadıkların için üzüleceksin. Dolayısıyla halatları çöz. Güvenli limandan uzaklara yelken aç. Rüzgârı yakala, araştır, düşle, keşfet.

* Bilimde ve güzel sanatlarda en üstün başarılar, tek başlarına çalışan kişiler tarafından elde edilmiştir. Hiçbir parkta bir kurul için dikilmiş bir anıt yoktur

* Yapabileceğin kadar söz ver. Sonra söz verdiğinden daha fazlasını yap.

* Oturarak başarıya ulaşan tek yaratık bir tavuktur.

* Dertlerini gözyaşlarında boğmak isteyenlere dertlerin yüzme bildiğini söyle.

* Dalın ucuna gitmekten korkma. Meyve oradadır.

* Büyük adam büyüklüğünü küçük adama davranışıyla gösterir.

* Şans bukalemun gibidir. Biraz zaman tanı, mutlaka değişecektir.

* Günün sonunda kendini bir sokak köpeği kadar yorgun hissediyorsan, belki bütün gün hırladığın içindir.

* Başlamak için en uygun zamanı beklersen hiç başlamayabilirsin. Şimdi başla! Şu anda bulunduğun yerden, elindekilerle başla.

* Gülümsediğinde güzelleşmeyen bir yüz hiç görmedim.

* Eğer mutluluğunuz, bir başkasının yaptıklarına bağlıysa, çok ciddi bir sorununuz var demektir.

* Kimi zaman içindeki o sessiz sese, uzmanlardan daha fazla güven.

* Aerodinamik yasalarına göre o tombul ve tüylü arının hiç uçmaması gerekiyordu. Herhalde bunu ona hiç kimse söylemedi ki, uçuyor.

* Zamanlarının büyük bir kısmını para kazanmak ve saklamakla geçiren insanlar, sonunda, en çok istediklerinin satın alınamayacak şeyler olduğunu anlarlar.

* Öteki insanlardan daha akıllı ol. Yalnız bunu onlara söyleme!

* Mutluluğun peşinde koşan bir insan mutluluğu bulamaz. Mutluluk, başka şeylerin yan ürünü olarak gelir.

* Mutlu olmanın en garantili yolu bir başkasını mutlu etmektir.

* Hayatta ya tozu dumana katarsın, ya da tozu dumanı yutarsın.

* İyi çalışan, sık gülen ve çok seven başarıyı elde eder.

* İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek bir şey vardır; kendisi

http://fwmail.net/yasam/aldous-huxleyden-hayata-dair-tavsiyeler/

Burcunuz rüyalarınızı ve uyuma şeklinizi nasıl etkiliyor?

Koç

Koç burcunda doğanların hayattaki mottosu her şeye kafadan girmektir. Bu durum hayatlarının birçok alanında geçerlidir. Ancak uyuduklarında, daha az vahşi bir tabiata sahip olurlar. Uykuları genellikle huzurludur ve rüyaları çoğu zaman özgürlük ve bağımsızlık ihtiyaçlarının yanında başarılı kariyer isteklerinin bir yansımasıdır.
Boğa
Boğa burcunda doğanların uykusu huzursuzdur. Boğa burcunun erkeklerinde horlamak istisnadan ziyade bir kural gibidir. Rüyaları genellikle maddi şeyler ve parayla ilgilidir.
İkizler
İkizler, tüm burçlar arasında en az uykuya dönük olandır. Geceleri geç saatlere dek ayakta kalmaları ve yapmak istedikleri her şeyi tamamlayana dek yatağa girmemeleri, karakteristik özellikleridir. Genellikle rüyalarında bir şeylerden kaçarlar. Bu durum, bilinçaltından gelen mesajları nadiren dinlemelerinin bir yansıması olabilir.
Yengeç
Sezgisel ve duygusal doğaları nedeniyle Yengeç burcunda doğanlar uykucu tiplerdir. Yengeç burcunun güç algılanır doğası nedeniyle, rüyalarında genellikle bilmedikleri bir yerde dolanır ya da nerede olduklarını kestirmeye çalışırlar.
Aslan
Lider ruhlu Aslan burcu tedirgin bir uykuya sahiptir. En azından rüyaları güzeldir. Renkli doğaları rüyalarının da renkli olmasına neden olur. Rüyalarında, asla söylemeye cesaret edemedikleri şeyleri söyleyebilirler.
Başak
Gündelik yaşantılarında Başak burcunda doğan kişiler sakin ve içine kapanık bir görünüm taşır. Genellikle karanlık tonlarda rüyalar görürler ve belirsiz, flu görüntülerle boğuşurlar. Genellikle de tam olarak enerji dolu ve canlı bir şekilde uyanamazlar.
Terazi
Terazi burcunda doğanlar, sürekli olarak evrensel bir uyumun peşinde olduklarından, bu çabalarının karşılıksız sonuçlanması uykularını olumsuz etkileyebilir. Ancak genel olarak, en huzurlu uykuya sahip burçlardan biridir.
Akrep
Tutkulu ve rekabetçi doğaları, Akrep burcunun yatakta vahşileşmesine neden olur. Bu durum uykuları açısından da geçerlidir. Sürekli olarak yatakta dönüp duran Akrep rahatsız bir uykuya sahiptir. Rüyalarında genellikle kıskançlık ya da şiddet gibi uç duygular yaşarlar.
Yay
Yay burcunda doğanlar uykucudur. Erken yatmayı ve mümkün olduğunca geç kalkmayı severler. Rüyaları genellikle başlangıcı ve bitişi olan hikayeler şeklindedir. Bu hikayeler çoğunlukla da mutlu bir sona sahip olur. Bu nedenle diğer burçlara göre en mutlu uyananlar da Yay burcu insanlarıdır.
Oğlak
Oğlak burcunda doğanlar canlı bir hayal gücüne sahiptir ve bu özellikleri de rüyalarının çok canlı olmasını sağlar. Uykuları çok derin olduğu halde, gece içinde birkaç kez uyanmaları olasıdır.
Kova
Tüm burçlar içinde en çok rüya görenler Kova burcudur. Genellikle de bu rüyaları canlı bir şekilde hatırlarlar. Rüyaları birçok farklı sembol içerir ve çoğu zaman kendilerini sıra dışı ve karmaşık durumlarda bulurlar. Uykuları huzurlu olsa da, uyurken sıklıkla konuşurlar.
Balık
Balık burcu insanları huzurlu ancak hafif bir uykuya sahiptir. Genellikle suyla ilintili rüyalar görürler. Rüyaları genellikle sanatçıları ve ünlü insanları içerir. Çoğu zaman özendikleri insanları görürler.

(Alıntı)

Başarı, azim ve sabır üzerine tarihteki ünlü kişilerin hayatlarından ders verici örnekler ve başarılı olmanın kuralları:

Başarı, azim ve sabır üzerine tarihteki ünlü kişilerin hayatlarından ders verici örnekler ve başarılı olmanın kuralları:

1. Çok çalışın!

Meşhur alimlerden biri, insanın maddî manevî her konuda başarılı olmasını çalışmaya bağlar ve şöyle derdi:

Suyu düşünmek, susuzluğu gidermez. Odunu düşünmek, insanı ısıtmaz. Bu misaller gibi, insanın bir şeyi sadece düşünmesi ve istemesi de, insanı hedefine ulaştırmaz. Başarı için, çok gayret, çok çalışmak ve uyulması gerekli tüm şartlara riayet etmek lâzımdır.

***

Amerikanın en büyük işadamlarından Çelik Kralı Andrew Carnegie, New York'ta bir kolejde yaptığı konuşmada, gençlere şu öğüdü vermişti:

— Gençleri çeşitli sınıflara ayırabiliriz. Vazifelerini yapanlar vardır. Vazifelerini yaptıklarını iddia edenler vardır. Üçüncü bir grup daha vardır ki, onlar vazifelerini yaptıktan sonra, biraz daha fazlasını yapmak için çalışırlar. Hayatta büyük başarı elde edenler, işte bu gruptaki gençlerdir. Sadece kendine verilen görevi yapmak, çalışkanlık değildir. Çalışkanlık, insanın çalışma potansiyelini tam kullanmasıdır. Televizyon karşısında pinekleyerek çalışkan olunmaz.

2. Cesaretli olun, yenilgi ve zorlukların üzerine gidin!

Yenilgi, hiçbir zaman büyük müzisyen Handel’i pes ettirememiş, tam aksine felâket onun enerjisini bir kat daha arttırmıştır. Borçlarını ödeyemez duruma geldiğinde bile o, hayal kırıklığına düşmemiş; geceli gündüzlü çalışarak bir sene içinde ölümsüz pek çok besteyi yapmıştır.

Biyografisinde denildiği gibi, “O, her şeyi cesaretle karşılamış ve hiç kimsenin yardımına gerek duymadan on iki kişinin yapacağı işi, tek başına yapmayı başarmıştır.”

***

Afrika kâşiflerinden gezgin David Livingstone'a, Güney Afrika'daki bir dernek şu mektubu göndermişti:

— Bulunduğunuz yere ulaştıracak iyi bir yol buldunuz mu? Eğer buldunuzsa, bize bildirin de size katılmak isteyenleri yanınıza gönderelim.

Livingstone'un bu isteğe cevabı şu oldu:

— Eğer buraya iyi yol varsa gelmek isteyenleri ben istemiyorum. Benim, yol olmadığı halde buraya gelmek isteyenlere ihtiyacım var. Yolu olan yere herkes gider. Hüner, yolu olmayan yere varmayı başarmaktır. Tüm keşifler, bu gibi azimli insanların eseridir.

3. Çevrenizde olup biten her şeye dikkat edin ve iyi bir gözlemci olun!

İnsanlar arasındaki en önemli farklardan birisi, dikkattir. Gözleri önünde asılı duran bir ağırlığın, ölçülü bir hareketle gidip geldiğini Galileo’dan önce, birçok insan gördü. Ama bu gerçeğin önemini ilk anlayan Galileo olmuştur.

***

Sir Samuel Brown, yaşadığı Tweed Irmağı civarında ucuza bir köprü kurmak amacıyla araştırmalara başladı. Bahçede gezinirken gördüğü örümcek ağı ona, demir ipler ve zincirlerle bir asma köprü kurma fikrini verdi. Sonuç ise, onun icadı olan asma köprüdür.

***

Kimya hocası, kötü kokulu bir sıvıyı masanın üzerine koyarak öğrencilerine:

— Gözlem melekelerinizi iyi kullanmıyorsunuz, dedi. Ve bir parmağını sıvının içine sokarak ağzına götürdü. Öğrencilerinden de aynı şeyi yapmalarını istedi. Öğrenciler, ister istemez parmaklarını sıvıya batırdılar, ağızlarına götürdükleri zaman da yüzlerini ekşittiler. Öğretmen, öğrencilerini tekrar azarladı:

— Bir daha söylüyorum: Gözlem melekelerinizi iyi kullanmıyorsunuz. Eğer dikkatli bakmış olsa idiniz, ağzıma götürdüğüm parmağın sıvıya batırdığım parmak olmadığını fark ederdiniz.

Bakmak ile görmek arasındaki farkı ne zaman anlayacağız?

4. Yapılması gereken işleri savsaklamayın!

Hayatta büyük başarıların elde edilmesinde tesadüfün ve şansın çok az payı vardır. Bazen atılganlık, istenen sonucu alabilirse de, en güvenli başarı yolu; çalışma ve sabır yoludur. Başarılı insanlar, ayrıntılardan nefret edenler değil, o ayrıntılar üzerinde dikkatle çalışanlardır.

Ünlü ressam Nicholas Paussin, başarısının sırrını şöyle açıklar:

— Yaptığın her işi, en iyi şekilde yapmaya gayret et!

Bir arkadaşı, ona, İtalyan ressamları arasındaki büyük şöhreti nasıl yakaladığını sorduğunda Paussin şu cevabı vermiştir:

— Çünkü, ben yapılması gereken hiçbir şeyi ihmal etmedim.

5. İmkansız kelimesini unutun!

Bir şeyi yapmayı aklına koyan insan, verdiği bu kararla engelleri aşarak hedefine ulaşır. Richelieu de, Napoleon gibi, “imkânsız” kelimesinin literatürden çıkarılmasını, lügatlerden silinmesini isterdi.

Onun, en çok nefret ettiği kelimeler şunlardı:

— Bilmiyorum.. Yapamam.. Mümkün değil...

Israrla şunu söylerdi:

— Öğrenin! Yapın! Tecrübe edin!

***

Robert Fulton, ilk buharlı gemi modeli üzerinde çalışırken, arkadaşları onu, "gerçekleşmesi imkânsız" diyerek teorisinden vazgeçirmeye çalışmışlar; buharlı gemi yerine, yelkenli gemilerin hızını ve randımanını artıracak bir cihaz geliştirmesini istemişlerdi. Fulton:

— Hayır, olmaz, dedi. Gelişmek için dış kaynaklara dayanan bir şey beni ilgilendirmez. Güç, o şeyin kendi içinden gelmeli... İçten destekli güç düşüncesi, Fulton'un buharlı gemiyi icat etmesini netice vermiştir. Bizler çevremize BAĞIMLI olduğumuz için hayallerimizi gerçekleştiremiyoruz. Kişiler çevrelerine BAĞIMLI değil BAĞLI olmalılar.

6. Boş konuşmayın!

Einstein'den bir gün, hayatta başarılı olmayı, matematiksel bir ifade ile anlatmasını istediler.

Bu büyük fizik bilgini cevaben dedi ki:

Eğer (a) hayatta başarılı a olmayı gösterirse, formül şöyledir: a = x + y + z.

Bu formülde (x) çalışmayı, (y) de dinlenmeyi gösterir.

“Peki, (z) neyi gösterir?” diye sordular. Einstein cevap verdi:

— (z) de, çenenizi tutmayı... Gün içinde yaptığımız konuşmaları bir düşünelim, lüzum konuşmalar, işler için harcadığımız zamanı bir şeyler öğrenmek için harcarsak neler başarabiliriz?

7. Bazı başarıların sadece bilgiye değil, kabiliyete de bağlı olduğunu unutmayın!

Genç bir müzisyen, Mozart'a:

— Senfoni nasıl yazılır? diye sormuştu. Mozart:

— Niye önce basit şarkılarla başlamıyorsun? dedi. Genç:

— Ama siz on yaşında iken senfoniler yazdınız, deyince Mozart şu cevabı verdi:

— Evet, ama ben, senfoni nasıl yazılacağını kimseye sormadım ki...

Kabiliyetlerimizi dikkate alamadan yaptığımız çalışmalar, akıntıya karşı kürek çekmektir.

Einstein der ki: Aslında herkes dahidir. Ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.

8. Ne kadar yetenekli olursanız olun, kendinizi geliştirmeye ve kapasitenizin üstüne çıkmaya çalışın!

Müzikte çağın en büyük tenoru Enrico Caruso, sahneye çıkmadan önce son derece heyecanlanır, adeta tiril tiril titrerdi. Bir keresinde, New York Metropoliten operasında, Verdi'nin “Maskeli Balo”su oynanıyordu Caruso'yu gerginlik içinde titrerken gören mesleğe yeni başlamış bir bayan, hayretle sordu:

— Bay Caruso, niye bu kadar heyecanlısınız?

Caruso, tam bir ciddiyet içinde şu cevabı verdi:

— Diğer müzisyenler yeteneklerinin yüzde 100'ünü kullansalar bile, ben yüzde 150'sini kullanmalıyım. İnsan, kabiliyetlerini tam kapasite kullanmakla yetinmemeli; kendi kendini aşmaya zorlamalıdır. Çünkü kalıcı başarılar, ölümsüz eserler, hep kendini aşabilen yüksek performans gösterenlerin ürünleridir.

9. Herşey mükemmel olsa bile, bazı işlerin asla aceleye gelmeyeciğini sakın aklınızdan çıkarmayın, sabretmeyi öğrenin!

İkinci dünya Savaşı'nın ilk yıllarında, Amerika seferberlik dairesi müdürü Elmer Knudsen, işlerin gerektiği gibi hızlı yürümediğini söyleyerek, kendisini tenkid edenlere şu cevabı vermişti;

"Unutmayınız ki, bugün bu ülkede, dünyanın en iyi hastanelerine, en iyi anestezi uzmanlarına, en iyi çocuk doğum doktorlarına ve en iyi hastane personeline sahibiz; ama bütün modern bilgilerimize ve tıp alanındaki araştırmalarımıza rağmen, bir çocuğun normal doğumu için 9 ay beklememiz gerekiyor."

http://fwmail.net/yasam/basari-azim-ve-sabir-uzerine/

 

“Evren , her an , bize yeni bir hayat vermeye , yeniden başlamaya , yeni fırsatlar yaratmaya , olayları mucizevi şekilde iyileştirmeye , tüm karanlığı aydınlığa ve sevgiye dönüştürmeye hazırdır..”

“Evren , her an ,  bize yeni bir hayat vermeye , yeniden başlamaya , yeni fırsatlar yaratmaya , olayları mucizevi şekilde iyileştirmeye , tüm karanlığı aydınlığa ve sevgiye dönüştürmeye hazırdır..”

_M. Williamson

Cildiniz Kaç Yaşında?

Genetikten yeme-içme alışkanlıklarına kadar cilt yaşlanmasını hızlandıran pek çok neden bulunuyor

Elinize bir kağıt kalme alın ve size uyan her alışkanlık ve koşul için kendinize 1 puan verin:
** Diabet gibi kronik hastalıklar
** Osteopenia (düşük kemik yoğunluğu)
** Uzun süreli ilaç tedavisi
** Menopoz dönemi
** 40 yaşından önce cerrahi müdahaleyle menopoz
** Başarısız akne tedavisi geçmişi
** Başarısız rosacea( yanaklarda ve burunda görülen akneye benzer deri hastalığı) tedavisi geçmişi
** Solgun, çilli bir cilt
** Gözenekli ya da benli bir cilt
** 35 yaş öncesinde fark edilir derin çizgiler
** Obezite
** Aşırı zayıflık
** Geçmişte zayıf beslenme
** Geçmişte aşırı abur cubur tüketimi
** Katkı maddesi içeren besinlerin aşırı tüketimi ve ya meyve–sebzenin az tüketimi
** Yağlı besinler tüketme
** Sigara kullanmak
** Pasif sigara içicisi olmak
** Aşırı alkol tüketmek
** Geçmişte aşırı spor yapmak
** Hareketsiz bir yaşam tarzı
** Stresli yaşam tarzı
** Kansere dönüşebilecek yaralar ve ya cilt kanseri
** Günde 6 saatten az uyumak
** Geçmişte aşırı miktarda güneş ışınlarına maruz kalma, bronzlaşamamak
** 20 yaş öncesinde su toplayacak şekilde güneş yanığı
** Nadiren güneş koruyucusu kullanmak
** Solaryuma girmek
** Yetersiz ve hijyenik olmayan cilt bakımı ya da nemlendirici kullanmamak
** Annenizin cildinin erken yaşlanmış olması
Sonuçlar:
Elde ettiğiniz puanları toplayın ve aşağıdaki sonuçlara göre cildinizin gerçek yaşını öğrenin
21’den 30’a kadar
Cildinizin yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 10 ekleyin. Ortaya çıkan bu yaş cildinizi ne kadar ihmal ettiğinizi ortaya koyuyor.
14’ten 20’ye
Cildinizin yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 6 ekleyin. Yeterli derecede sağlıklı bir yaşamınız olmasına rağmen, yaşam tarzınızda değiştirmeniz gereken bazı alışkanlıkların olduğu gerçek.
6’dan 13’e Cildinizin gerçek yaşını öğrenmek için gerçek yaşınıza 3 ekleyin. Gerçek yaşınız ve cilt yaşınız arasında çok fazla bir fark olmamasına karşın, bazı sağlık alışkanlıklarına yoğunlaşmayı ihmal etmeyin.
0’dan 5’e
Cildiniz gerçek yaşınıza eşit. Tebrikler! Sağlıklı yaşlanıyorsunuz ve cildiniz  sağlıklı yaşamınızın bir aynası adeta.
kaynak: milliyet

 

"Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır."



 

"Hayat bazen insanları, birbirleri için ne kadar çok şey ifade ettiklerini anlasınlar diye ayırır."

Sen Doğru Yolda Ol Da...

Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil."



 

Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil."
(Konfüçyüs)

Kıllı Tekem...

Insanın karşısında çıkan zorluklara dayanabilme gücü onu bir yerlere getirir...



Uçurtmaların uçmasını sağlayan rüzgardır diye bilinir ancak aslında etken uçurtmanın rüzgara dayanma gücüdür.

Hayat da böyledir.Insanın karşısında çıkan zorluklara dayanabilme gücü onu bir yerlere getirir."

Mesnevi Terapi/Nevzat Tarhan