29 Eylül 2011

Değişik bir domates çorbası...

6 kişilik Domates çorbası için:

  • 1.5 kilo domates

  • 2 adet kırmızı soğan (veya kuru soğan)

  • 3 diş sarımsak

  • 10-15 dal taze kekik

  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı

  • 1 çorba kaşığı şeker

  •  tuz ve taze çekilmiş karabiber

  • 3 su bardağı (750 ml) tavuk suyu (veya sebze suyu


Kaşer peyniri

Yapılışı

  1. Fırınınızı önceden 220 derecede ısıtın.

  2. Derinliği olan bir fırın kabına (veya geniş, fırına dayanıklı cam bir kaba) ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.

  3. Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız kırmızı soğanları, dallarından kopardığınız taze kekikleri yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. Biraz tuz taze çekilmiş karabiber ve 1 çorba kaşığı şekeri de döküp önceden ısıtılmış fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.

  4. Pişen domatesleri fırın kabına bıraktıkları su ile beraber büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu (veya aynı miktarda sebze suyu) ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.

  5. Tencereyi ateşten alıp bir el blenderı yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından ve kaçtıysa kekik dallarından temizlemek için bir süzgeçten geçirip tekrar tencereye aktarın. Son kez blenderdan geçirip tadına bakın, tuzunu karabiberini ayarlayın ve servis yapmadan hemen önce dilediğiniz sıcaklığa getirin.

  6. Üstüne istediğiniz kadar kaşer rendeleyip servis edin...

  7. Afiyet olsun,

  8. Not: Tepsinin fırında görüntüsü


Domates Çorbası

Game of Thrones Violin Cover

http://youtu.be/1yydcG9woWA

Ancak affederek affediliriz...

 

Tanrım beni, nefretin olduğu yerde

Barış için araç yap...

Bırak sevgi tohumları ekeyim...

Teselli edilmesi gerekeni teselli edeyim...

Anlaşılması gerekeni anlayayım...

Sevilmesi gerekeni seveyim...

Ancak vererek alabiliriz ...

Ancak affederek affediliriz...

Tibet Yaşam ve Ölüm Kitabından

İnsanların kalplerini kırdığında onların ruhlarında da delik açmış olursun...

Bir zamanlar çok sinirli ve hırçın bir çocuk vardı.Birgün hırçınlığının ardından öfkesi yatışıp üzüntü hissetmeye başladığında, babası bir torba çivi verdi çocuğa. Ve, ne zaman sinirlenip hırçınlık yapar ise, bu çivilerden birini arka bahçedeki çitlere çkmasını söyledi.
Çocuk, ilk gün 37 çivi çaktı. Daha sonraki günlerde çakılan çivi sayısı git gide azaldı. Çocuk, öfkesine hakim olmanın arka bahç...eye gidip çivi çakmaktan daha kolay olduğunu zamanla fark etmişti.
Sonunda çocuk öfkesine hakim olur hale geldi. Gidip durumu babasına sevinç içinde anlattı. Babası, bu defa , kendisini tutabildiği her ün için çivilerden bir tanesini çitlerden sökmesini istedi oğlundan.
Günler, haftalar geçti ve en sonunda çocuk babasına tüm çivilerin bittiğini haber verdi. Bunun üzerine, babası:
"Aferin oğlum! iyi iş becerdinm ve öfkene hakim olmayı başardın" dedi ve çocuğun elinden tutup onu çitlerin yanına götürdü. Eliyle çitlerdeki delikleri göstererek:
"Delikleri görüyor musun? İşte bu çitlerdeki bu delikler tamamen kaybolmayacaktır. İnsanların kalplerini kırdığında da bu çitlerdeki gibi delik açmış olursun. Ardından özürde dilesen bile, o yaranın izi orada kalır.

Hayatın %10′u, sizin başınıza gelenlerden oluşur.Hayatın diğer %90′i ise sizin bu başınıza gelenlere nasıl davrandığınızla gelişir.

 Ailenizle kahvaltı yapıyorsunuz. Kızınız, çay fincanına çarpıyor ve bir fincan çay gömleğinizin üzerine dökülüyor. Biraz önce olan olay üzerinde hiç bir kontrolünüz yok. Sonradan olacaklar ise sizin davranışınıza göre belirlenecek: Lanet ediyorsunuz. Çayı üzerinize döktüğü için kaba bir şekilde kızınızı azarlıyorsunuz.Kızınız üzülüyor ve ağlamaya başlıyor. Kızınızı azarladıktan sonra eşinize dönüyor ve çay fincanını masanın kenarına çok yakın koyduğu için eleştiriyorsunuz. Bunu kısa bir sözlü tartışma takip ediyor. Öfkeyle odaya gidiyorsunuz ve gömleğinizi değiştiriyorsunuz. Odadan çıktığınızda kızınızı, ağlamaktan dolayı kahvaltısını bitirememiş ve okul için hazırlanamamış bir halde buluyorsunuz. Kızınız servisi kaçırıyor

EŞinizin işe gitmek için hemen çıkması gerekiyor. Hemen aceleyle arabanıza koşuyorsunuz ve kızınızı okula bırakmak üzere hareket ediyorsunuz.  Geç kaldığınız için, saatte 40 km hız sınırlaması olmasına rağmen saatte 80 km hızla gidiyorsunuz. 15 dakikalık gecikmeden ve hız limitini aştığınız için ödediğiniz 83 milyon trafik cezasından sonra okula ulaşıyorsunuz.
Kızınız size “Hoşça kal” demeden binaya koşuyor. İşyerinize 20 dakika gecikmeyle geliyorsunuz ve evrak çantasını evde unuttuğunuzu anlıyorsunuz. Gününüz korkunç bir şekilde başladı!
devam ettikçe, kötüleşiyor, daha da kötüleşiyor sanıyorsunuz. Eve gitmeyi dört gözle bekliyorsunuz.  Eve ulaştığınızda eşiniz ve kızınızla olan ilişkilerinizde araya sıkıştığınızı sanıyorsunuz. Neden? Sabahleyin nasıl tepki verdiğinize bağlı olarak!Neden kötü bir gün geçirdiniz?
 A) Çay sebep oldu
B) Kızınız sebep oldu
C) Polis sebep oldu
D) Siz sebep oldunuz

Cevap “D” şıkkı.  Çayın dökülmesinde sizin bir kontrolünüz yoktu. Sizin gününüzün kötü geçmesine o 5 saniye içindeki davranışlarınız sebep oldu. 90/10 Sırrını keşfedin

Olabilecek ve olması gereken ise şöyleydi. Üzerinize çay döküldü. Kızınız ağlamak üzere.
Siz nazikçe  “Tamam tatlım, bir dahaki sefere biraz daha dikkatli olman gerek” diyorsunuz. Havluyu kaptığınız gibi odaya gidiyorsunuz.
gömleğinizi değiştirip, evrak çantasını aldıktan sonra odadan çıkıyorsunuz ve ayni anda pencereden kızınızın otobüse bindiğini görüyorsunuz.  Kızınız geri dönüp el sallıyor. Siz ve eşiniz işe gitmek için birlikte çıkıyorsunuz.  5 dakika önce işe geliyorsunuz ve çalışma arkadaşlarınıza neşeli bir şekilde selam veriyorsunuz. Patronunuz ne kadar güzel bir günde olduğunuz hakkında konuşuyor.
Farka bakın!
Sonuç?
Pek çok insan gereksiz yere stresten, dertlerden, problemlerden ve başarısından acı çekmektedir.
Hayatın %10′u, sizin başınıza gelenlerden oluşur.
Hayatin diğer %90’na ise sizin bu başınıza gelenlere nasıl davrandığınızla karar verilir. İnsanlar anlamsız şeyler söyler ve yaparlar.İnsanlar hasta olurlar.  Arabalar bozulurlar, uçaklar geç kalır ve bütün planlarımızı alt üst ederler.
trafikte bir sürücü canımızı sıkabilir v.s.
Bu %10′luk kısım tamamen bizim kontrolümüz dışında gerçekleşir.
Diğer %90′lik kısım farklıdır.
Bunu siz belirlersiniz.
Nasıl?
Olaylara yaklaşımınızla!
Nasıl tepki verdiğinize bağlı olarak.

Kıpır kıpır yüreğim...

 



 

Bu sabah daha farklı hayat
Kıpır kıpır yüreğim
Biliyorum,
Bahar yine gelecek
Ve süsleyecek,
Düşler ülkesini.....................

.ZEYNEP YAĞMUR

Acıktım... Günün fotosu... 29/09/2011

Kapıları kapat ve sessizce otur...



Kızgınlık, kıskançlık ve nefret ile dolu olduğun zaman; sessizce otur. Kapıları kapat ve sessizce otur. Kızgınlığa izin ver, izin ver gözlerinin önünde çaksın. Nefrete izin ver bir film gibi geçsin. Sen izleyici ol.
Şaşıracaksın: O duygu herzaman orada kalamaz, bu kesindir. Er yada geç geçer, sadece birkaç dakika zaman alır ve geçtiği zaman geçmiştir. Kendinden hiçbir iz bırakmayacaktır.

OSHO

Önce kendinizi sevecek, kendinize değer vereceksiniz...



Mutlu ilişkiler için.Önce kendinizi sevecek, kendinize değer vereceksiniz. Temelde bu yatar. Eğer siz kendinize değer verir, kendinizi severseniz, karşınızdaki kişi de sizi sevecek ve değer verecektir. Bu aslında tüm ilişkiler için geçerlidir. Kendinize haksızlık eder ya da değer vermezseniz, size haksızlık edecek insanları hayatınıza çekersiniz. Unutmayın, düşüncelerinizle yaratıyorsunuz...

Kalk kendin al Şirin...