28 Kasım 2012

Patron Kim?

CİNSİYETİ OLMAYAN BİR DOST İSTİYORUM




 Hani, diyorum da, insanın gercekten mükemmel bir dostu olsa…

“Ona”, söyle, içine sindire-sindire, kocaman bir sarılsa…

Yüreklilikle söylediğiniz… ”

Canım benim!.. dediğiniz…

Telefonda bile saatlerce konuştuğunuz, sıcacık biri…

Cesur, sempat...ik, azimli, kararlı… Arayan, soran, ”Seni özlüyorum” diyen biri. Böyle bir canlı ile her şeyi konuşabilir, paylaşabilirs...
iniz. Yanıltmaz! Anlayışla karşılar her şeyi…

Hataları, günahları-sevapları, her bir şeyi konuşabilirsiniz onunla…

Bir arayış içinde olmanıza gerek yoktur. O kendiliğinden çıka gelir zaten.

Bir gün bakarsınız, kapınızda… Bir da bakmışsınız sımsıcak sohbetler, derin konular, sırlar, paylaşımlar…

Kimseye söyleyemediğinizi, en yakınınıza anlatamadığınızı, geçmişteki İzleri, geleceğe dairlerinizi, sadece ona anlatır olursunuz.

Kadın, erkek farketmez. Bir dost bulun! Ama gerçek olsun. Aradığınızda işinizi değil, sizi soran…

Kötü gününüzde ev sahibi, iyi gününüzde kıracınız olsun. Anlatsın, konuşsun, açık-seçik, korkmadan yaşasın.

Güvensin! Cinsiyeti olmasın! Bir kartal kadar haşin, bir maymun kadar şaklaban, bir ceylan kadar narin olsun.

Doğrulari söylesin. Gözleriyle ve kalpten konuşsun. Yaşasın! Doya doya yaşasın, doya doya yaşatsın.

Beyninden değil, yüreğinden versin. ”Olsun varsın! paylaşırım.” desin. Bir dostunuz olsun. Sizi ve benliğinizdekileri paylaşsın... Dost olsun! Ama… Gerçek bir dost..

*Can Dündar

Bozulan Dostluklar!



Bir adam, evinin civarında yaşayan bir yılan ile anlaşma yapmış.
Adam her gün yılana süt verecek, yılan da bunun karşılığında adama bir altın verecek. Yıllarca sürmüş bu anlaşma.

Adam iyice yaşlanmış. Ahıra gidip inekten süt sağarak yılana verecek; fakat bedeninde güç kalmamış. Oğlunu çağırmış yanına. Sırrını açıklamış ona. Sonra da tembih etmiş:
“Bundan sonra bu görev senin; fakat aza kanaat etmesini bil, çoğa tamah etme!”
Oğlan başlamış göreve. Aynı düzen devam etmiş uzun süre. “Bir tas süte karşılık, bir sarı altın.”
Oğlan bir gün şöyle düşünmüş:
“Her gün; bir altın, bir altın, uzun iş… Bu yılan her gün bir altın getirdiğine göre demek ki bir hazinesi var. En iyisi mi, yılanı öldüreyim, hazineye ben konayım!”
Düşünmüş ve hemen uygulamaya geçmiş.
Bir gün fırsatını bulup, baltayı indirmiş yılanın sırtına. Biraz heyecandan olsa gerek, tam orta yerinden değil de kuyruğundan kesmiş.

Yılan da o acıyla dönüp oğlanı ısırmış, bütün zehrini de akıtmış. Tabii ölmüş oğlan. Anlaşma da böylece sona ermiş.
Aradan uzun bir süre geçtikten sonra, ihtiyar adam yılanın deliğinin başına gitmiş.
Demiş ki:
“Olanlar oldu. Gel barışalım. Eski günlerdeki gibi yeniden dost olalım.”
Yılan, delikten başını çıkarıp şöyle karşılık vermiş:
“Olmaz! Asla eskisi gibi olmaz. Sende evlat acısı, bende de kuyruk acısı olduğu sürece mümkün değil, dost olamayız!”

http://fwmail.net/11

ÇÖZÜME ODAKLAN



ÇÖZÜME ODAKLAN
Karşınıza bir sorun çıktığı zaman umutsuzluğa kapılmayın.
Odak noktanız sorun olmasın.Çözüme odaklanın .Göreceksiniz ki çözüm kendiliğinden gelecektir.Çünkü o anda siz çözüm odaklısınız .Soruna odaklanmış olsaydınız, kafanız karma karışık ve panik halinde, karmaşık düşünceler içinde, olumsuz enerjinizle içinden çıkılmaz bir hal alırdınız.
Çözüme odaklanmakla bilinç altınıza "sakin ol, bu çözümsüz bir durum değil" mesajı vermiş oluyorsunuz.Yani "kendine güven" ve içinde bulunduğun durumu "Ben güvendeyim her şey yolunda"olarak algılıyorsunuz.Kendi düşünceniz sizi daima, bulunduğunuz ortamda pozitif yada negatif olarak etkileyecektir.Düşüncelerinize dikkat ediniz.
Serap Özger

Aralarda Tekrarlayalım Mı?HAYATIN EN GÜZEL ŞEYLERİNE LAYIĞIM"KENDİME SEVECENLİKLE HER ŞEYİN EN İYİSİNİ KABUL ETMEYE İZİN VERİYORUM"



 

"HAYATIN EN GÜZEL ŞEYLERİNE LAYIĞIM"
"KENDİME SEVECENLİKLE HER ŞEYİN EN İYİSİNİ KABUL ETMEYE İZİN VERİYORUM"
Bu olumlamaları bir kaç gün sürekli yenileyin,erteleme şeklinde dışa yansıyan iç düşünce kalıpları kendiliğinden silinmeye başlayacaktır.
Serap Özger

Tamamen gerçek bir olay!Yaşanmış çok ilginç bir iş başvuru hikâyesi Alttaki işbaşvuru formunu dolduran Mehmet T.`ın başvuru formuna yazdığı cevaplar:

Fotoğraf: Tamamen gerçek bir olay!Yaşanmış çok ilginç bir iş başvuruhikâyesiAlttaki işbaşvuru formunu dolduranMehmet T.`ın başvuru formuna yazdığı cevaplar:1. Adınız Soyadınız: Mehmet T.2.Yaşınız: Yirmi sekiz.3) Şirketimizdeki hangi pozisyon için Başvuruyorsunuz?Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım.4. Düşündüğünüz ücret: Aylık 5.000 YTL maaş artı yıllık kârdan yüzde 10 hisse! Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret Önerin, ben size evet yahut hayır derim.5. Eğitiminiz? İdare eder6. Son işiniz: Sadist bir şefin deneme tahtası olmak.7. Son ücretiniz: Hak ettiğimin çok altında.8. Önemli başarılarınız: Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum var; evde sergiliyorum.9. İşten ayrılma sebebiniz: Bkz. Cevap 6.10. Size ulaşabileceğimiz saatler: Banka atm`si gibiyim: 7/24.(7 gün/24 saat)11. Çalışmak istediğiniz saatler: Pazartesi, Salı ve Perşembe 13.00-15.00 arası.13. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? İşverenim olsa burada Olmazdım.14. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engelmi? Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı.15. Otomobiliniz var mı? Evet, ama soru yanlış sorulmuş. `Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?` diye sorsaydınız,cevabım farklı olurdu.16. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı? Madalyam yok amalotoda iki kere 3 tutturdum.17. Sigara içiyor musunuz?Otlanacak bir enayi bulabilirsem.18. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz? Bana tutkun zengin birfotomodelle Bahama Adaları`nda yaşamayı.Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim.19. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz? Hayır,ama sıkıyorsa aksini iddia edin.20. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir? Birbiriyletutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var:a)İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum.b)Gırtlağıma kadar borca batmış olmam..Sonuç: Mehmet T. işe alındı.

 1. Adınız Soyadınız: Mehmet T.

2.Yaşınız: Yirmi sekiz.

3) Şirketimizdeki hangi pozisyon için Başvuruyorsunuz? Mümkünse yatay bir pozisyon için. Eğer daha ciddi bir cevap istiyorsanız, ne iş olsa yaparım. Şart öne sürebilecek durumda olsaydım, burada bu formu dolduruyor olmazdım.

4. Düşündüğünüz ücret: Aylık 5.000 YTL maaş artı yıllık kârdan yüzde 10 hisse! Eğer bu mümkün değilse, siz bir ücret Önerin, ben size evet yahut hayır derim.

5. Eğitiminiz? İdare eder

6. Son işiniz: Sadist bir şefin deneme tahtası olmak.

7. Son ücretiniz: Hak ettiğimin çok altında.

8. Önemli başarılarınız: Arakladığım kalemlerden muhteşem bir kolleksiyonum var; evde sergiliyorum.

9. İşten ayrılma sebebiniz: Bkz. Cevap 6.

10. Size ulaşabileceğimiz saatler: Banka atm`si gibiyim: 7/24.(7 gün/24 saat)

11. Çalışmak istediğiniz saatler: Pazartesi, Salı ve Perşembe 13.00-15.00 arası.

13. Şimdiki işvereninizle görüşebilir miyiz? İşverenim olsa burada Olmazdım.

14. Fizik durumunuz 20 kilogramdan fazla taşımanıza engelmi? Belli olmaz, ne taşıdığıma bağlı.

15. Otomobiliniz var mı? Evet, ama soru yanlış sorulmuş. `Çalışır durumda bir otomobiliniz var mı?` diye sorsaydınız,cevabım farklı olurdu.

16. Daha önce bir yarışma veya madalya kazandınız mı? Madalyam yok ama lotoda iki kere 3 tutturdum.

17. Sigara içiyor musunuz?Otlanacak bir enayi bulabilirsem.

18. Beş yıl sonra ne yapmayı hayal ediyorsunuz? Bana tutkun zengin bir fotomodelle Bahama Adaları`nda yaşamayı. Bir yolunu biliyorsanız bunu beş yıl beklemeden de yapabilirim. 19. Yukarıdaki bilgilerin doğruluğunu taahhüt ediyor musunuz? Hayır, ama sıkıyorsa aksini iddia edin. 20. Sizi bu başvuruyu yapmaya iten gerçek sebep nedir? Birbiriyle tutarlılık derecesini kestiremediğim iki cevabım var: a)İnsan sevgisi ve tüketicilerin iyi beslenmesine katkıda bulunma arzum. b)Gırtlağıma kadar borca batmış olmam.. Sonuç: Mehmet T. işe alındı

Pembe Göl...Günün Fotosu...28/11/2012

Güzel Konuşma Sanatı



 

Konuşmak yalnızca düz bir iletişim aracı değildir. Kişinin tüm duygularının yanı sıra düşüncelerini de çevresine ulaştırabildiği en etkin yoldur.”
Öyle insanlar vardır ki; onlar konuştukları zaman soluduğunuz havanın bile onların sayesinde olduğunu zannedersiniz.

Yani; konuşmaları öylesine etkilidir ki, bulundukları her ortamda, kısa bir sürede insanları etraflarında halka yapmayı başarırlar ve çevreleri üzerinde kıskanılacak bir etkileri vardır.
Konuya başka bir açıdan bakacak olursak, bildiğiniz gibi iş görüşmelerinde işveren personelini işe almadan evvel bir mülakattan geçirir. Burada amacı sınırlı bir sürede karşısındakini maksimum ölçüde tanımaya çalışmaktır. Bu görüşmelerin sonunda bazen bir bakarsınız sizden çok daha az özelliklere sahip birisine, o çok istediğiniz işi, kaptırıvermişsiniz, hatta bazen hoşlandığınız kişiye bile…
“Bu işin sırrı nedir?” diyecek olursanız bu cevap son derece açık; güzel konuşmayı becerebilmek…
Çünkü konuşmak yalnızca düz bir iletişim aracı değildir. Kişinin tüm duyguları yanı sıra tüm düşüncelerini de çevresine ulaştırabildiği en etkin yoldur.
Güzel konuşmak için;
Psikolog Jack Marrison Pollack diyor ki:
* Önce dinlemeyi bilin: Birçoğumuz, ne söyleyeceğimizi düşünmekten, başkalarının söylediklerini doğru dürüst dinlemeyiz. Eğer siz onları dikkatle dinlerseniz, onlar da sizi, ilgiyle dinler.
* Başkalarını ilgilendiren konulardan söz edin: Karşınızdakine yetenekli olduğu konuda konuşma imkanı verirseniz, sıkıntılı bir sessizliği önlersiniz ve çoğunlukla karşınızdaki, anlattıklarına o denli dalar ki, iki insanın konuşmasına en çok engel olabilecek olan sıkılganlığı, unutmuş olur.
* Sıkıcı ayrıntıdan kaçının: Konuşurken, en küçük ve gereksiz; hiçbir noktayı atlamadan anlatırsanız, karşınızdaki kişi, siz daha ana konuya gelinceye kadar sıkıntıdan patlar ve ilgisi dağılır.
* Kesin ifadelerle konuşmaya çalışın: Konuşmaya başlamadan durup, önce aklınızda kelimeleri seçin. Bir konudan ötekine atlamayın. Konuşurken, konuştuğunuz kişinin yüzüne bakın, mırıldanmayın.
* Sorularınızı yerinde sorun: Bir sorunun akıllıca sorulmasıyla, karşınızdaki kişinin “açılmasına” sebep olursunuz. “İşler nasıl?” ya da “ne haber?” gibi sorular gereksizdir. Fakat, “işe nasıl başladınız?” veya “sizce nasıl” gibi sorular karşınızdaki kişiyi konuşturur ve sizin de gerekenden fazla konuşmanızı önler.
* Öfkelendirmeden karşı çıkmayı öğrenin: Çoğu kez, ne konuştuğunuz değil de, nasıl konuştuğunuz önemlidir. Dostça bir tartışma konuşmayı zenginleştirir, fakat sertçe sarf edilen bir söz, iki tarafın da hırsa kapılıp, birbirlerinden uzaklaşmalarına sebep olur.
* Kimsenin sözünü kesmeyin: Eğer biri konuşurken konuşmaya girmeniz gerekirse, konuşmayı keserken yumuşak bir cümle kullanmanız gerekir.
* Hoşgörülü ve anlayışlı olun: Çoğu kez bizi sinirlendiren ve rahatsız eden kişilerle konuşmak zorunda kalırız. Böyle durumlarda konuşulan konu ile ilgilenmeye çaba harcayın.
* Övgü, çok zaman işe yarar: Birini haklı olarak övmek onu ilgisini kazanmak olur. İnsanlara kompliman yapmayı öğrendiğiniz an, sohbetiniz de daha zenginleşir.
* Kendinizi birçok konuda geliştirin: Kitap okuyun, hobiler geliştirin, araştırıcı olun. Böylece sohbetleriniz zenginlik kazanır.

kaynak: bilinmiyor

Maya'ların ''2012 Kehaneti'' tüm dünyayı sardı...

İnsan beyni değirmen taşına benzer. İçine yeni bir şeyler atmazsanız, kendi kendini öğütür durur...



 

 

İnsan beyni değirmen taşına benzer. İçine yeni bir şeyler atmazsanız, kendi kendini öğütür durur...

İbn-i Haldun

ŞANS NOKTASI BURÇLARDA;

Şans noktasının bulunduğu burç bize,şansımızla alakalı nasıl bir enerjiye sahip olduğumuzu ve nasıl mutluluğa ulaşacağımız hakkında bilgi sahibi olmamız doğrultusunda bir belirteçdir.Her insan için şansın tanımı farklıdır,ve her insanın kendini mutlu hissettiği ortamda farklıdır.Kimi için şans,aile yuva,kimi için kariyere müsait bir iş alanı,kimisi içinse büyük kalabalık sevgi dolu bir çevre...

kimi insan kavga ederek tartışarak mutlu olur,kkimi insan karşılıksız sevgi vererek yardım ederek,fedakarlık yaparak mutlu olur,kimi ailesi ile kimi arkadaşlarıyla mutlu olur ve bence; ŞANS,KENDİMİZİ MUTLU HİSSETTİĞİMİZ YERDEDİR...

KOÇ:gerçek başarıya kendi güçleri ile ulaşabileceklerini amaç olarak gören insanlardır,şanslarını yaratma noktasında,zihinsel düşüncelerini eo yüksek egosuyla birleştirip harekete geçen bireylerdir.

BOĞA:onlar için mutluluk ve şansın noktası kişisel maddesel şeylere sahip olmak ve cinsellikte başarılı olmaktır.şans enerjisini doğru kullanması için zaman zaman eski köhnemiş bağnaz düşüncelerinden kurtulması şarttır.

İKİZLER:bu insanlar için en büyük şans,iletişim ve haberleşmedeki inanılmaz yetenekleridir.onlar için mutluluk sürekli konuşmaktır,ve mutlu hissettiği çevre düşünceleriyle önde gelen insanların  bulunduğu ortanmlardır.

YENGEÇ:bu insanlar için şans,hayatın her noktasını dolu dolu yaşamaktan hissetmekten bu özelliği ile sevilmesinden oluşur.

ASLAN:bu insanlar için şans,toplumunda kabul gördüğü bir konuda lider olmaktan geçer,beğenilmek hayran olunmak onlara mutluluk verir,şanslarıda bu doğrultuda düzenlenir.

BAŞAK:bu insanlar için şans,sorumluluklarını en verimlki şekilde yerine getirme yeteneğiyle orantılıdır.mutluluğu ise çevrelerini örgütlemesinden geçer.yarına asla sorun bırakmaz.

TERAZİ:bu insanlar için en büyük mutluluk birlikte çalıştığı insanlarla  yaptığı ortak işlerdir.şansları ise muazzam bir uyum yeteneği ile gelen asaletleridir.

AKREP:bunlar için mutluluk kendilerini yenilemekten,cinsel ilişkileriyle,zihni ve ruhsal olartakda duyguları ile yaşamın anlamını öğrenmek mutluluktur.

başkalarının görmediği düşünemediği yolları görmesi en büyük şans anahtarıdır.

YAY:bu insanlar için mutluluk özgürlüktür,şansları uzak yerlerdedir bunun bilkincine varıp uzak yerlere gidip şansını yakalamalıdır.

OĞLAK:şans noktası oğlakta olan insanlar ise gözlemlerime dayalı,düzenli bir hayatları eolması en büyük şansdır ve mutluluk onlar için iyi bir iş ve evdir.bu insanlar başarıya er yada geç muhakkak şansında yardımıyla ulaşırlar

KOVA:bu insanlar için şans orjinalite,spontane gücü ile sunulmuştur,yeni birşeyler öğrenmek çok mutlu eder.sevinçleri bireysel değil evrenseldir ve şans bu insanlara zeka ile gelir,özgür düşünce ile gelir.

BALIK:ah işte balıklar,kendi burcum,zaman mekan ve düşünce ötesine geçmek şanslarıdır.şans noktası burada en rahat konumdadır,güçlü sezgisellik verilmiştir,

onlar için mutluluk sessiz bir anlayışla hayatı deneyimleyerek anlamaktan geçer.düşledikleri şeyler gerçek olan insanların şans noktası genelde balık burcunda olur...

Sevgimle kalın emi

Elif Hece Öztürk

http://astrolojistik.blogcu.com/sans-noktasi-burclarda/3292861

Başkalarının hikayelerinde kendi sırlarımız saklı .



 

Başkalarının hikayelerinde kendi sırlarımız saklı .

 

Funda Pekkutsal Ceyhan

Kurşun Kalem ve İnsan



* Kurşunkalem gibiyiz, hatalarımız düzeltilebilirse de izlerini tümüyle yok edemeyiz. Geçmişi değiştiremeyiz ama düzeltme yoluna gidebiliriz.

* Kurşunkalem gibiyiz, acılarımız bizim kalem açacağımızdır. Yaşadığımız zorluklar kişiliğimizin biçimlenmesine yardımcı olurlar.
* Kurşunkalem gibiyiz, birisinin elimizden tutmasına izin verirsek çok şey yapabiliriz.
* Kurşunkalem gibiyiz, her fırsatta izimizi bırakabiliriz. Yaşamda var oluş nedenimiz budur, izimizi bırakmak. Belki küçük bir yolda, belki birlikte olduğumuz insanlarda, belki yetiştirdiğimiz insanlarda, ama kesinlikle arkamızda iz bırakmaya çabalamalıyız.
* Kurşunkalem gibiyiz, içimizde ne olduğu önemlidir. Anlayış ya da hoşgörüsüzlük, sevgi ya da şiddet, barış ya da huzursuzluk, nezaket ya da benmerkezcilik, umut ya da umutsuzluk, yüreklilik ya da korku, önemli olan içimizde ne olduğudur.
Şimdi yazı yazmak için elinize bir kurşunkalem aldığınızda, bir an için durun ve bu küçük yazı aracını düşünün. O, bize yaşam hakkında kimi önemli dersler öğretmektedir.
Steve Goodie

Kaybetmekten mi korkuyorsun; kaybet.

Fotoğraf: Kaybetmekten mi korkuyorsun; kaybet.Düşmekten mi korkuyorsun; düş.Yaralanmaktan mı korkuyorsun; yaralan.Sonra iyileş.Yeniden kalk.Yeniden başla.Yeniden sev.Yeniden âşık ol.Bir daha mı düştün?Bir daha kalk.Er ya da geç, beklediğin gelecek.Er ya da geç aradığın seni bulacak.Ama sen bir kez yıldın mı, korktun mu,Maskeni yüzüne geçirip kalkanlarını kuşandın mı, o zaman bitecek.Beklediğin her ne ise asla gelmeyecek!* Aret Vartanyan

Kaybetmekten mi korkuyorsun; kaybet.

Düşmekten mi korkuyorsun; düş.

Yaralanmaktan mı korkuyorsun; yaralan. ...


Sonra iyileş.

Yeniden kalk.

Yeniden başla.

Yeniden sev.

Yeniden âşık ol.

Bir daha mı düştün?

Bir daha kalk.

Er ya da geç, beklediğin gelecek.

Er ya da geç aradığın seni bulacak.

Ama sen bir kez yıldın mı, korktun mu,

Maskeni yüzüne geçirip kalkanlarını kuşandın mı, o zaman bitecek.

Beklediğin her ne ise asla gelmeyecek! *

Aret Vartanyan

Millet, bu facebook'un yeni kullanım koşulları ile ilgili :)) Valla Billa benim degil, ama cok sevdim



Millet, bu facebook'un yeni kullanım koşulları ile ilgili :)) Valla Billa benim degil, ama cok sevdim. Bir arkadasimin arkadasinin statusunun statusu imis o almis ben de ondan copyalayip pasta yaptim. (Mutlak deger fonksiyonun turevi gibi oldu ama olsun ) Hani su kus dili haric FB tum dillerde bir bildiri onumuze cikmaya basladi iste ona cevap olarak yazilmis. Bunu yazan...
arkadasa da tesekkurler. Sonu cok guzel baglanmis.. Bol sans.. Facebook'un yeni kullanım koşullarına cevaben, Canım kardeşim Mark Zukerberg, Tarafımdan feyzbuka konan her türlü bilgi, görsel, karikatür, resim, fotoğraf ve videonun telif hakkına filan zaten sahip değilim. Çoğu yotube dan şurdan burdan araklanmış şeyler, o fotolarin birazını da sağolsun eş, dost, hısım, akraba çekmiş beni taglemiş, Feyzbuk duvarına yapıştırdığım o karikatürleri filan çizecek kabiliyette olsam bu kadar fezybokta ne işim var dimi yani.


O yüzden telif melif vermeden paylaştığım bilgilerin (Bern Konvansiyonu uyarınca) bana ait olduğunu beyan etmem de mümkün değil. Bunların ticari kullanımı için bi zahmet orjinal kaynağına kadar gidip izin almanız gerekiyorsa sizin bileceğiniz iş, ben karışmam. Sen kafana göre takıl. ...İşbu profil içeriği özel ve gizli bilgi niteliğinde filan değildir, olsaydı gizli bilgimi internete koymaz, hele de bedava bi servisten gizlilik filan beklemedim.


Zaten feyzbuk’a üye olurken tamam denilen şartların da iki satır yazı ile iptalini filan da düşünmüyorum. UCC 1 1-308-308 1-103 ve Roma Yönetmeliği nedir ne işe yarar hic fikrim yok. Facebook, sermayesi halka açık bir şirkettir. Zamanında o hisselerden çok al dediler ama ben dinlemedim, tren kaçtı napalım. yeni bi projen varsa haber ver bari onun hisselerini alalim. Ben şahsen saat başı bu metni duvarıma yapıştırıcam. Bu tür bir bildirimi en az bir kez yayınlamamanız ve bu tür bildirimleri yayınlayan yedi kişinin profil notunu beğenmemeniz halinde başınıza kötü şeyler gelebilir. Ottava'da bu bildirimi yayınlayan 40 yasındaki bekar kız ertesi gün nişanlandı, Toronto'dan Joe Smith’e de bilet almadığı halde piyangodan büyük ikramiye çıktı. Haftaya dugunleri var.

Bir Zorlukla Karşılatığında Sabret,

Fotoğraf: Bir Zorlukla Karşılatığında Sabret,Çünkü Hiçbir Zorluk Yoktur ki,Arkasından Kolaylık Gelmesin.Hz. Osman r.a

Bir Zorlukla Karşılatığında Sabret,
Çünkü Hiçbir Zorluk Yoktur ki,
Arkasından Kolaylık Gelmesin.

Hz. Osman r.a

SİGARAYI HÂLÂ BIRAKMADINIZ MI ?..




• Kötü kokan nefes,

• Ağız, diş, boğaz, sindirim, solunum, dolaşım ve boşaltım sistemlerinizde (kanser dahil)  tahribat,

• Çevre kirliliği, karbon monoksit salınımı, zift oluşturma gerçekte istenecek şeyler midir? ...
• Tiryakiliğin bağımlılık, aptalca bir şey ve kesin olarak özgürsüzlük demek olduğu,

• Vaktinden önce ve sağlıksız yaşlanmak (erken bunama, alzheimer ve parkinson dahil), • İmmün sisteminizi bozarak  dayanıklılığınızı azaltmak  demek olduğunu bilmeyen kalmış mıdır?

• Yoğun ilaç tedavisi, nefes darlığı, göğüs ağrıları, anjiyoplasti, by-pass…; kim bilir belki de radyoterapi, kemoterapi… hastanelerin yoğun bakım üniteleri…;  bunlardan uzak durmak  az şey midir?

• Daha  ‘kısa’ ve  ‘ıstıraplı’  bir emeklilik döneminiz olsun ister misiniz?

• Ona harcadığınız parayla  neler yapılmazdı ki…;  yine de  yapılabilir! • Bedeninizin sesine de mi kulak vermiyorsunuz…?   Oysa ki ‘O’, böylesi bir kötülüğü  hiçbir zaman haketmemiştir.

• Bir bırakın; on yıl önce neden bırakmadığınıza hayıflanacaksınız. Çünkü yaşamdan aldığınız tad ve haz artacaktır. …..

• Özetle; sigara,  “önlenebilir ölüm nedenleri”nin ilk sırasında yer almaktadır.

• Çünkü sigara içmek,  ‘yavaşlatılmış intihar’dır. Onunla birlikte  paranız da,  sağlığınız da,  geleceğiniz de  duman olup uçar…  O nedenle aslâ bilinçli bir eylem değildir, tamamen zihinseldir. Hiç kimse  bilinçli bir şekilde  sigara içmez,  içemez.

• Başlamak aptalcaydı… Bırakmamaksa daha büyük bir aptallıktır.  Keza,  içimini mâzur göstermeye çalışan  her gerekçe  de öyledir.

• Sigara içmek  ‘bencillik’tir.  Bütün bunlara ne kendiniz ve yakınlarınız  ne de başkaları için hakkınız var.

• Daha iyi yaşamak istiyorsanız, hiç gecikmeden hayatınızda yeni bir sayfa açınız…

• Bırakanlardan hiç birisi   ‘keşke bırakmasaydım’  dememiştir.

• Sonuç olarak;  yaşam  ‘değerli’dir,  sağlıklı yaşam  ‘daha da değerli’dir;  ve de  çok güzel bir  fırsattır.

• Bu son şansınız olabilir.  Unutmayınız ki bırakmanın tek yolu ‘bırakmak’tır.  Yine de  “siz bilirsiniz”…

A.kERİM sOLEY

28 Kasım Ay Tutulurken;sezgiler Hatırla ! diyor, korkuda kaosta savrulmak yerine seçeneğimiz var Hatırla ! Her sonda başlangıç vardır hatırla!

28 Kasım’da Gümüş Dolunay Zodyak’ta İkizler’de , Haberci Merkür Akrep Gizeminden geçerken parlıyor ve parlarken tutuluyor.Aydınlatan Dolunay, Halkalı Ay Tutulması’nda sahici olana, eskisi olmayacak olana, başlamak için bitmesi gerekene, dönüm noktası finallere, kadersel yüzleşmelere, kadersel karşılaşmalara eşlik edebilir. ikiyi Bir etmek, iki seçenek arasında akıl tutulması deneyimleri, saçma ve ihtiyaç olunan bilgi dahil, itiraf edilecek sözler, mahremiyet ile sınırlar arasında kalmak deneyimleri gelebilir.Keskin Merkür Zekası veya Diplomatik Merkür İletişimi Ruh ya da Bilinç katılmayan deneyimlerde yetmeyebilir.

Zihinsel olarak emin olunamayan kararlar, netlik ihtiyacı  büyük olasılıkla değişebilecek durumları analiz etmekle sağlanacaktır. Sezgisel olarak bu karışıklık hislerine, “eskisi gibi olmayacak  herşey” için doğru yerde durma, doğru kararı verme gereği içinde en iyisi dengeyi bulmak ve dengeyi korumaktan geçiyor.

Karanlıkta görebilen farkında olan kaostan çıkabileceğine inanan kaostaki düzeni ortaya koyan, gayretiyle aracı olandır.Rüyalarda Daire, Yarım Daire sembolleri, konuşma, para ile ilgili rüyalar, geçmişle ilgili semboller özellikle söylenmek istenen sözlerin söylendiği söylenebildiği rüyalar,  haberci olasılık rüyaları Rehber Figürlerin(Ağaçlar, Hayvanlar Dahil) “bir şey demeye çalıştığı rüyalar” , Bu Tutulma zamanının önemli rüyaları olacaklardır. Doğa olayları ile ilgili rüyalar, hatta Doğa olaylarını his-i kalben vuku ile  hissedebilmek mümkündür.

Akik,Ametist,Akuamarin, Mor renk destekleyici olacaktır.

Zihin her duyduğuna inanmak katıp karıştırmak rüzgarına kapılmak eğiliminde iken sezgiler Hatırla ! diyor, korkuda kaosta savrulmak yerine seçeneğimiz var Hatırla ! Her sonda başlangıç vardır hatırla!

Hatırla ! Uyan! İnan! Doğumdan önce eşikten geçerken Rüyalar Berrak OLsun…

Kardeşlikle  Dostlukla Işıkla…

Zeynep Felix Ergen Pekmen

http://www.aydakikedi.com/ruya/28-kasim-ay-tutulurken/

'Dış görünüş önemli değil' diye yalan söyleme,

'Dış görünüş önemli değil' diye yalan söyleme,
Gerçekten öyle olsaydı, uğur böceğini sevdiğin gibi,
Hamam böceğini de severdin....:))

Fikret Kızılok - Bu Kalp Seni Unutur Mu?

http://youtu.be/jK4ijKYBo10

Bir yerlere varmak için önce kendine uğramalı insan...İnsanın gideceği bütün yollar, kendinden geçer...

Ne geriye bak kızgınlıkla,Ne de ileriye korkuyla...!Sadece etrafına bak " Farkındalıkla "

Fotoğraf: By Lillian Bassman

 

Ne geriye bak kızgınlıkla,
Ne de ileriye korkuyla...!
Sadece etrafına bak " Farkındalıkla "

James Thurber

Akışına bırakmanın güzelliğini anlamak bir süre aldı.

Fotoğraf: Tercümesi: Akışına bırakmanın güzelliğini anlamak bir süre aldı.

Kaynak: Esra Tunalıgil

Bilim Senfonisi_Hepimiz biriz

http://youtu.be/xMPNslFuHBk
felsefe grubundan alınmıştır

Güldürürken düşündüren blog...''Blog Zamazingo''' Sizin için var...Sizlerle var...

"Barış çatışmaların olmadığı anlamına gelmez; farklılıklar her zaman olacak. Barış, barışçı yollarla bu farklılıkları çözmek demektir; diyalog, eğitim, bilgi yoluyla ve insani yollarla."

Fotoğraf

"Barış çatışmaların olmadığı anlamına gelmez; farklılıklar her zaman olacak. Barış, barışçı yollarla bu farklılıkları çözmek demektir; diyalog, eğitim, bilgi yoluyla ve insani yollarla."

Türk girişimci parlak zekasını yine konuşturup, havayı konserveleyip turiste satıyor.



İstanbul`da bir `merhaba` bir `elveda`  temalı olarak, Türk girişimci parlak zekasını yine konuşturup, havayı konserveleyip turiste satıyor.

`Air of İstanbul` (İstanbul Havası) adı verilen ürün şubattan beri piyasada. Konserve kutusu içine sıkıştırılan hava Topkapı Sarayı Müze Mağazası`nda da satılıyor.

Konserve havanın üzerinde farklı dillerde açıklamalar var. Ürün bazı internet sitelerinde de fahiş fiyatlarla alıcı buluyor.

Girişimin sloganı ise şöyle: İstanbul`a özlem duyanlar, yeni tanışmak isteyenler için olabileceği gibi kızdığında `Hava atmak` deyimini somutlaştırmak isteyenler de kullanılabilir.

http://www.istiklal.com.tr/haber.php?go=th&HID=845

Hayat Arkadaşı…



Hayat arkadaşınız için bu cümleleri kurabiliyor musunuz?

O benim hem kardeşim hem abim

Hem arkadaşım hem kocam

Hem öğretmenim hem öğrencim

Hem en nefret ettiğim hem en sevdiğim

Nefes alışım, alışkanlığım, sürprizim

Desteğim…

O benim her şeyim

İşte bunları diyebiliyorsanız…

Tutuşun el ele

Başlayın sonsuza uzanan yolculuğa…

Anette