24 Ocak 2013

Elmalar Düşerken...

Fotoğraf

Elmayı Üstüme Yapıcan Mı?

:)

Sayfa Dostalarimin Dikkatine,


Oyle gorunuyor ki, Hackers yeni bir yonteme bas vurarak, profil resminizi alip, sizin isminiz ile yeni bir hesap baslatarak listenizdeki isimlere arkadaslik istegi gondererek sizin adiniza yeni bir kisilige burunmekteler. Lutfen benim adima gelen hic bir istegi kabule etmemenizi rica edecegim, cunku benim tek bir hesabim vardir ve kimseye de istek göndermiyorum..
Bilgi acisindan yararli goruyorsaniz bu bilgiyi paylasirsaniz memnun olurum..
tesekkurlerimle..

INSAN KAYNAKLARI TERIMLERI



MOTİVASYONU YÜKSEK: SAZAN GİBİ HER İŞE ATLAYAN, BİLUMUM ANGARYAYI YÜKLENEBİLİR ŞAHSİYET

ETKİLİ SUNUŞ YETENEĞİNE SAHİP: ORTALAMANIN ÜZERİNDE GÜZEL/YAKIŞIKLI KİŞİ;

BEDEN DİLİNİ KULLANABİLEN: "BİR SU ALABİLİR MİYİM" BİLE DERKEN KAŞI GÖZÜ OYNAYAN SAKAT KİŞİLİK! NE YAPACAĞI BELLİ OLMAZ.

PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİ OLAN: HAVUZ PROBLEMLERİ ÇÖZEREK BÜYÜMÜŞ OLDUĞUNDAN HER KONUDA ÇÖZÜLECEK BİR PROBLEM ARAYAN,

RAHATSIZ MİZAÇLI; PROBLEM ÇÖZEBİLİYORSA, PROBLEM DE ÇIKARTABİLİR, DİKKATLE İZLENMESİ GEREKİR.

TAKIM ÇALIŞMASINA YATKIN: İKİ ELİYLE BİR ŞEYİ DOĞRULTAMAYAN, LAKİN KALABALIĞIN ARASINDA KAYNAMAYI BECEREBİLEN VE İŞ YAPIYOR İMAJI ÇİZEBİLEN!

STRESLE BAŞA ÇIKABİLİR: DÜNYA YANSA UMURUNDA OLMAYAN RAHAT KİŞİLİK, GEVŞEKLİKTE VE LAKAYTLIKTA SINIR TANIMAYAN.

ZAMANI İYİ KULLANAN: MÜDÜRÜNÜN RUHU BİLE DUYMADAN, MESAİ SAATLERİ İÇİNDE KAHVE İÇİP FAL BAKTIRAN, İNTERNETTE GEZİP SOLİTAİRE OYNAYAN, İCABINDA KUAFÖRE GİDİP SAÇ-BAŞ BİLE YAPTIRAN, YARATICI, NEŞELİ, EĞLENCELİ KİŞİLİK;

DEĞİŞİME AÇIK: YALAKA, BUKALEMUN, FIRILDAK KİŞİLİK KOÇLUK YAPABİLİR: ARA GAZ VERİP ÇALIŞANLARI BEDAVAYA ÇALIŞMAYA İKNA EDEBİLEN KİŞİ.

ETKİLİ SATIŞ BECERİLERİNE SAHİP: AĞIZLARINDAN GİRİP BURUNLARINDAN ÇIKMAK SURETİYLE, MÜŞTERİLERİ KANDIRMAYI BAŞARABİLEN TİLKİ ŞAHSİYET; HER ŞEYİ SATABİLİR BU TİPLER, SİZİ DE SATABİLİR, DİKKATLİ OLUN.

MÜŞTERİ ODAKLI: ŞİRKETE KARŞI MÜŞTERİLERLE İTTİFAK YAPAN HAİN TİP; BRUTUS.

TEMSİL YETENEĞİ OLAN: HER TOPLANTIDA BASINA DEMEÇ VERİYORMUŞÇASINA HAVALARA GİREN, KENDİNİ BİR ŞEY SANAN, BURNU HAVADA KİŞİLİK

UYUMLU: SUYA SABUNA DOKUNMAYAN, ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞMAYAN SİLİK KİŞİCAN, TRT'NİN BERABER VE SOLO ŞARKILAR KOROSUNDA 30 YIL SOLOYA ÇIKMADAN DURABİLİR, OTİSTİK DE OLABİLİR.

DIŞA AÇIK BİR KİŞİLİĞE SAHİP: SÜREKLİ OFİS DIŞINDA İYİ İLETİŞİM BECERİLERİNE SAHİP: SÜREKLİ TELEFONLA KONUŞUR ORTALAMA BİR ELEMAN: KAFASI PEK BASMAZ

ÜSTÜN NİTELİKLERE SAHİP: ŞİMDİYE KADAR ÖNEMLİ BİR HATA YAPMADI İŞİ HER ZAMAN BİRİNCİ ÖNCELİKTİR: FLÖRT BULAMAYACAK KADAR ÇİRKİN SOSYAL HAYATINDA AKTİF: SÜREKLİ KAFA ÇEKER AİLESİNİN SOSYAL HAYATI AKTİFTİR: EŞİ VE ÇOCUKLARI DA KAFA ÇEKER

BAĞIMSIZ ÇALIŞABİLİR: KİMSE TAM OLARAK NE İŞ YAPTIĞINI BİLMEZ SÜRATLİ DÜŞÜNÜR: İYİ BAHANELER UYDURUR

DİKKATLİCE DÜŞÜNÜR: KARAR VEREMEZ MANTIĞINI İYİ KULLANIR: İŞİ BAŞKASINA YAPTIRIR KENDİNİ ÇOK İYİ İFADE EDEBİLİR: TÜRKÇE KONUŞABİLİR LİDERLİK YETENEKLERİNE SAHİPTİR: UZUN BOYLUDUR VEYA BAĞIRA ÇAĞIRA KONUŞUR

GELECEĞİ ÇOK İYİ OKUR: BAYAĞI ŞANSLIDIR

NEŞESİ YERİNDEDİR: BELDEN AŞAĞI BİRÇOK FIKRA BİLİR KARİYERİNE ÇOK ÖNEM VERİR: ADAMI ARKADAN BIÇAKLAYABİLİR

SADIKTIR VE GÜVENİLİRDİR: BAŞKA YERDE İŞ BULAMAMIŞTIR

Hayatının, yalnız sana ait olduğuna karar verdiğin gün senin dönüm noktandır. Özürler ya da bahaneler olmadan, dayanacak, güvenecek veya suçlayacak başka kimse de aramadan.

Fotoğraf: ... fammi un po' vedere cosa c'è per cena!!!

Hayatının, yalnız sana ait olduğuna karar verdiğin gün senin dönüm noktandır. Özürler ya da bahaneler olmadan, dayanacak, güvenecek veya suçlayacak başka kimse de aramadan. Bu armağan senindir. Bu harika bir yolculuk ve onun kalitesinden sorumlu olan da sadece sensin. İşte hayatın gerçekte o gün başlar.

Bob Moawad

Eğer Yakışıklı, Fit Vücutlu, Zengin ve Spor Arabalı Olsaydın Senle Çıkardım...

Nereden Başlayım DEME...Elindekilerle başla.Yapabileceğinin en iyisiniYAP..





Nereden Başlayım DEME....
Elindekilerle başla
Yapabileceğinin en iyisini YAP
Gerisine aldırma;
Kimseyle yarışma.
EĞER Olumsuzluklara yaşam enerjisi yüklemezsen,
onlar kendiliğinde kaybolup gider.
SEN Davranış tarzını değiştirirsen her şeyini KOLAYLIKLA değiştirebilirsin.

______ Cavit Çağ

ESKİ BİR TAPINAK DUVARINDAKİ YAZI


Gürültü patırtının ortasında sükûnetle dolaş, sükûnette huzur bulunduğunu unutma. Başka türlü davranmak açıkça gerekmedikçe herkesle dost olmaya çalış. Sana bir kötülük yapıldığında verebileceğin en iyi karşılık unutmak olsun. Bağışla ve unut. Ama kimseye teslim olma.

İçten ol; telaşsız, kısa ve açık seçik konuş. Başkalarına da kulak ver. Aptal ve cahil oldukları zaman bile dinle onları; çünkü, dünyada herkesin bir öyküsü vardır. Yalnız planlarının değil, başarılarının da tadını çıkarmaya çalış. İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen; hayattaki tek dayanağın odur. Seveceğin bir işi seçersen yaşamında bir an bile çalışmış ve yorulmuş olmazsın. İşini öyle seveceksin ki, başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken, verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın.

Olduğun gibi görün ve göründüğün gibi ol. Sevmediğin zaman sever gibi yapma. Çevrene önerilerde bulun ama hükmetme. İnsanları yargılarsan onları sevmeye zamanın kalmaz. Ve unutma ki: insanlığın yüzyıllardır öğrendikleri sonsuz uzunluktaki bir kumsalda tek bir kum taneciğinden fazla değildir.

Aşka burun kıvırma sakın; o çöl ortasındaki yemyeşil bir bahçedir. O bahçeye lâyık bir bahçıvan olmak için her bitkinin sürekli bakıma ihtiyacı olduğunu unutma.

Kaybetmeyi ahlâksız bir kazanca tercih et. İlkinin acısı bir an, ötekinin vicdan azabı bir ömür boyu sürer. Bazı idealler o kadar değerlidir ki, o yolda mağlûp olman bile zafer sayılır. Bu dünyada bırakacağın en büyük miras dürüstlüktür.

Yılların geçmesine öfkelenme; gençliğe yakışan şeyleri gülümseyerek teslim et geçmişe. Yapamayacağın şeylerin yapabileceklerini engellemesine izin verme. Rüzgârın yönünü değiştiremediğin zaman, yelkenlerini rüzgâra göre ayarla. Çünkü dünya, karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğinle ilgilenir...

Ara sıra isyana yönelecek olsan da hatırla ki, evreni yargılamak imkânsızdır. Onun için kavgalarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol.

Hatırlar mısın doğduğun zamanları? Sen ağlarken herkes sevinçle gülüşüyordu. Öyle bir ömür geçir ki, herkes ağlasın öldüğünde, sen mutlulukla gülümse.

Sabırlı, sevecen, erdemli ol. Eninde sonunda bütün servetin sensin. Görmeye çalış ki, bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya, yine de insanoğlunun biricik güzel mekânıdır.

Gönlü Rahatlatacak Bir Tebessüm...

Ra Ma Da Sa (Mantra)

http://youtu.be/5P5tC96spbo


Ra Ma Da Sa Sa Say So Hung (Şifa Mantrası)

Mantra, Sanskrit dilinde zihni serbest bırakmak anlamına geliyor...
Man; Zihin,
Tra; Serbest bırakmak demek...

Zihni günlük vesveselerden kurtararak boş bir alan yaratıp bu alanı müzikle birleştirmeye ise mantra müziği deniyor...

"Ra Ma Da Sa Say So Hung" hecelerinden oluşan mantranın, en önemli şifa mantrası olduğuna inanılıyor...

Ra; Güneş,
Ma; Ay,
Da; Dünya,
Sa; Sonsuzluk
Say; Sonsuzluğun Bütünlüğü
So Hung; Ben benim anlamına geliyor...

Seda Bağcan

Bunu Bir Kez PaylaşIN Şansınız da Çifter Çifter Olsun