28 Nisan 2012

Bazen yalan, insanın özünü gerçeklerden daha çok açığa vurur...



Yalan olduğunu bilsen dahi inanacaksın insan oğluna, yani dinleyeceksin onu, niçin yalan söylediğini anlamaya çalışacaksın.

Bazen yalan, insanın özünü gerçeklerden daha çok açığa vurur.

İşte Benim Evim...

Time doesn't exist, clocks exist !!!

RUHSAL YAŞAM KURALLARI:

 

 Özellikle bugün özgür ve mutlu ol.

 Özellikle bugün sevin.

Özellikle bugün korunmaktasın.

Şuurlu olarak anı yaşa.

Bereketleri müteşekkirlikle kabul et.

 Aileni, öğretmenlerini ve büyüklerini say.

Ekmeğini dürüstçe kazan.

Başkalarını kendin gibi sev.

Her şey için müteşekkir ol ve tüm canlılara karşı sevgi dolu davran.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRME MEDİTASYONU...

 

 Özellikle bir hastalığın ilk belirtilerini hissettiğinizde yapılırsa etkili olur, ama eğer onu sık aralıklarla ve yoğun bir odaklanmayla yaparsanız ilerlemiş hastalıklarda da işe yarar. O ayrıca enerji alanınızı karıştıran herhangi bir olumsuzluk formunu da etkisiz kılabilir.İşte bu meditasyon :


•Birkaç dakika boş kaldığınızda, ve özellikle gece uykuy...a dalmadan önce son şey , ve sabah yataktan kalkmadan önce ilk şey olarak, bedeninizi bilinçle doldurun. Sırt üstü uzanın , gözlerinizi kapayın.


•Önce dikkatinizi bedeninizin değişik bölümlerinde , ellerinizde, ayaklarınızda,kollarınızda, karnınızda vs. odaklayın. Yaşam enerjisini bu bölümlerin içinde mümkün olduğunca yoğun bir biçimde hissedin.


•Her bölüm üzerinde en az 15 saniye kadar odaklanın.. Sonra dikkatinizi bedeninizde , ayaklardan başa ,baştan ayaklara birkaç kez dalga gibi dolaştırın. Bunun sadece 1 dakika alması gerekir.


•Bundan sonra , içsel bedeninizi bir bütün olarak , tek bir enerji alanı olarak hissedin. Birkaç dakika kadar bu hissi sürdürün. Bu zaman esnasında yoğun bir biçimde mevcut olun,bedeninizin her hücresinde mevcut olun.


•Eğer zihin ara sıra dikkatinizi bedenden çekmeyi başarır ve siz kendinizi bir düşüncede kaybederseniz aldırmayın. Bunun olduğunu fark eder etmez, dikkatinizi yine içsel bedene yöneltin

WE ARE ONE... HEPİMİZİ BİRİZ... BAŞKA BİR ŞEY SÖYLEMEYE GEREK VAR MI?

70 Yaşındaki Halini Öğrenmek İstiyorsan

70 Yasindaki halini sende ogrenmek istiyorsan >

http://on.fb.me/IefjJk

''İnsanlar, bize zarar verdikleri için değil; yaptıkları haksızlıklarla ruhumuzun ışığını söndürüp içimizdeki saldırganlığın ortaya çıkmasına sebep oldukları için tehlikeliler.

'İnsanlar, bize zarar verdikleri için değil; yaptıkları haksızlıklarla ruhumuzun ışığını söndürüp içimizdeki saldırganlığın ortaya çıkmasıza sebep oldukları için tehlikeliler...

Spinoza

O yüzden çevremizde kimi tutucağımıza ve kime bir kere kime iki kere güveneceğimize çok dikkat etmeliyiz...

Ben yapmadım köpek yaptı...

Son tahlilde, insan sadece kendini yaşar."

Ben bir gezginim ve dağa tırmanırım, düzlükleri sevmem ve öyle görünüyor ki uzun süre oturamam.

Yazgı ve tecrübe olarak başıma ne gelirse gelsin, içinde gezinme ve dağa tırmanış olacak: Son tahlilde, insan sadece kendini yaşar." -Nietzsche

David Garrett - Beethoven Symphony No. 5

http://youtu.be/96NPEKnByCo

Eğer Kendi İçimizde ve Çevremizde Huzuru ve Barışı Sağlayamazsak Dünyada Nasıl Sağlayabiliriz ki?

Eğer Kendi İçimizde ve Çevremizde Huzuru ve Barışı Sağlayamazsak  Dünyada Nasıl Sağlayabiliriz ki?

 

Neden kadeh tokuşturulur?

Kadeh tokuşturmak antik çağlardan gelen bir kültürdür. Antik çağlarda insanların düşmanlarını evlerine davet edip onlara zehirli içki ikram etmeleri yaygın bir olaydı.


 Hal böyle olunca ev sahibi misafir ettiği düşmanına içkinin zehirsiz olduğunu ikna etmek için kadehini havaya kaldırıp misafirden kendi içkisine bir yudum içki katmasını isterdi. Misafirde şühpesi olmadığını göstermek için ev sahibinin kadehine kadehini hafifçe vurur ve içkiyi denemeye gerek olmadığını ifade ederdi.


 Şarap kültüründe ise şarabın bütün duyguları tatmin ettiği kabul edildilir. Şarabın rengi gözleri, kokusu burunu, tadı dili, dokunma hissetme duyusu ve tokuşturunca çıkan çın sesi ise işitme duyusunu tatmin ettiği kabul edilir.

Dışarda Tek Bir Kadın Bile Güldüremiyorum...

Yerinde eleştirileri kendimizi düzeltmek için fırsatlar olarak görmeliyiz...

Alıngan olmak yerine algılamayı öğrenmemiz gerektiğinde eleştiri geldiğinde küsüp bozulmak yerine bunun kendimizi düzeltmek için bir fırsat olabileceğini düşünmeye alışmalıyız.


Patricia MURADİ

Her kadına sahip olmaya çalışan adam...

Hayat sürekli bir tırmanıştır...



Hayat sürekli bir tırmanıştır...

Kimsenin emeğine ve yüreğine basmadan tırmanmak tırmanışın “insanca”sıdır.

Reflü İçin Bitkisel Çözümler...

reflu nedir.standard Reflüden Kurtulmanın YollarıReflü her yaştan insanı hatta bebekleri bile aynı şekilde etkileyen bir rahatsızlıktır. Yemek yedikten sonra sindirim için salgılanan mide asitleri olması gerektiği gibi sadece midede kalmaz ve bu asitlere karşı mide duvarı gibi doğal bir koruması olmayan yemek borusuna çıkar. Bu asitler yemek borusu dokusunu yakarak çok rahatsız edici ağrılara neden olur. Zaman içinde reflü tedavi edilmezse yemek borusu iyice aşınarak istenmeyen hücrelerin çoğalmasına bu da yemek borusu kanserine yol açabilmektedir. Reflü kolaylıkla önlenebilen bir rahatsızlıktır ancak hastalar beslenmelerine ve tükettikleri gıdalara mutlaka ama mutlaka özen göstermelidir. Doğru beslenme ve ilaç tedavisi haricinde kullanabileceğiniz bitkisel reflü tedavisi yöntemleri de bulunmaktadır.

Doğal ve Bitkisel Reflü Tedavisi


Bitkisel reflü tedavisi için kullanılan bitki ve gıdaların temel amacı mide asitleri kontrol altında tutmak ve yemek borusunu yumuşatmaktır. Her bitki kullanan hastada aynı sonucu vermez. Siz kendiniz için en doğru bitkisel tedaviyi bu ürünleri deneyerek bulabilirsiniz.

1. Bitkisel reflü tedavisinde en sık kullanılan ürün elma suyu sirkesidir. Gün içinde düzenli aralıklarla yarım çorba kaşığı elma suyu sirkesini bir su bardağı ılık su ile karıştırarak içmek mide asitlerini kontrol altında tutacaktır.

2. Uyku sırasında oluşabilecek yanmaları engellemek için yatağa girmeden önce bir bardak soğuk süt içebilirsiniz. Bu yöntem çocuklarda da kullanılabilir.

3. Karbonat mide asitlerini etkisizleştirdiği için doğal ve bitkisel reflü tedavisi seçenekleri içerisinde yer almaktadır. Yarım çay kaşığı karbonatı bir su bardağı suyla karıştırıp günde 2 defa içerseniz midenizi rahatlatabilirsiniz.

4. Aloe vera suyu mide asitlerini emdiği için doğal bir rahatlatıcı olarak kullanılabilir.

5. Badem gibi kuru yemişler gıdalarda bulunan alkalinite oranını azaltarak mide asitlerinin az salgılanmasını ve dolayısıyla yemek borusunda yanma sorunlarının azalmasını sağlayacaktır.

6. Zencefil çayı sindirim sistemine çok faydalı bir içecektir. Sağlıklı bir sindirim reflü tedavisinde hayati bir önem taşıdığı için düzenli olarak zencefil çayı tüketmek sindirime ve genel sağlığınıza yararlı olacaktır.

7. Bitkisel reflü tedavisinde çemen tohumu, rezene, papatya çayı gibi diğer doğal ürünler de kullanılmaktadır.

8.Her gün bir kaşık çörek otunu bal ile karıştırarark yiyiniz.

Bitkisel reflü tedavisi ancak tükettiğiniz gıdaları kontrol altına aldığınızda etkili olabilecek uygulamalardır. Gün boyu yağlı, sindirimi zor ve hazır gıdalar tüketirseniz bu tedavi yöntemleri etkisini kaybedecektir. Bu yüzden mutlaka beslenmenize özen göstermelisiniz. Ayrıca yazımızın başında da belirttiğimiz gibi reflü zamanında tedavi edilmezse geri dönüşü olmayan sağlık sorunları baş gösterebilir. Böyle bir durumda kalmamak için bir doktora görünmelisiniz.

NOT: MUTLAKA DOKTORUNUZA DANIŞINIZ

Yürüyen bir aptal oturan iki akıllıdan daha çok yol alır...

Kendini her zaman sev, kendine her zaman derinden saygı duy ve kendini bağışla.

Kendini her zaman sev, kendine her zaman derinden saygı duy ve kendini bağışla.

Başkasını sevmenin ilk adımı; önce kendi kalbinin kitabını okumaktan geçer. O halde insanların ne dediklerine, ne düşündüklerine aldırmanın pek bir anlamı yoktur.

Ve unutma ki İnsanoğlunun en büyük keşfi kendi varlığını keşfetmesi olacaktır.

Uğur Koşar /  Yeni hazırlanan kitabından

Easter Adası, Şili... Günün Fotosu...28/04/2012

Easter Adası, Şili Bu ada, taştan oyulmuş dev heykelleriyle ünlü. Heykeller merhamet diler gibi gökyüzüne bakıyorlar. Tuhaf olansa, 20 metre yükseklikte ve 90 ton ağırlıkta bu dev heykelleri kimin yaptığını kimsenin bilmemesi. Adada heykeltraşlık sanatından anlayan bir kişi bile yok!

Ben Niye Kaşıkları Bükemiyorum?