25 Haziran 2011

Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?


 

Düşün...
Kim üzebilir seni senden başka?
Kim doldurabilir içindeki boşluğu sen istemezsen?
Kim mutlu edebilir seni, sen hazır değilsen?
Kim yıkar, yıpratır sen izin vermezsen?
Kim sever seni, sen kendini sevmezsen?
Her şey sende başlar, sende biter...
Yeter ki yürekli ol, tükenme, tüketme, tükettirme içindeki yaşama sevgisini...
Ya çare sizsiniz yada çaresizsiniz. ..______NIETSZCHE

Hata yaptığımızda şu üç şeyi uygulayalım; Kabullenelim, ders alalım, tekrarlamayalım...!!!



Hata yaptığımızda şu üç şeyi uygulayalım; Kabullenelim, ders alalım, tekrarlamayalım...

Ben en özel en güzel eşyalarımı kendim için, hiç bekletmeden kullanırım...


 

Ben en özel en güzel eşyalarımı kendim için, hiç bekletmeden kullanırım. Siz de ...öyle yapın. Çünkü yarın hayatda olmayabiliriz. Ya da sevdiğinizi söyleyeceğiniz kimse olmayabilir. Hani gardirobunuzda küflenen o en sevdiğiniz elbiseniz var ya, o çok özel gün için beklettiğiniz, giymelere kıyamadığınız o alımlı tuvalet, o cakalı takım, o göz alıcı kazak... Bugün giyin onu!... Beklediğiniz o güzel gün hiç gelmeyebilir çünkü...Değerli misafirleriniz için sakladığınız çay takımlarınızı çıkartın dolaptan; en yakınlarınızla için çayınızı; kimseniz yoksa kendiniz çıkarın hoş bir takımdan çay yudumlamanın doyumsuz keyfini...Haydi, açın, nicedir kapalı duran misafir odanızın kapısını. Yıpranır diye korktuğunuz koltuklara serilin gönlünüzce. Çalın, çalmak için önemli! bir konuk beklediğiniz eski plakları bu gece...

Çalmaya vesile beklerken salonda ki büfede yıllandırdığınız şarabı geciktirmeden açın ve kana kana için. Sakladığınıza değecek biri hiç gelmeyebilir; sizden değerlisi bulunamayabilir.

Çimlerle buluşmak için düzgün havayı beklemeyin. Hep ertelediğiniz pikniğin günü bugün... "Haftaya giderim" dediklerinizi ziyarete gidin acilen. Haftaya orada olmayabilirler. Babanızın elini öpecekseniz, oğlunuzu lunaparka götürecekseniz, aşkınızı ilan edecekseniz;... şimdi yapın!

Ve, ne olur, söylemek için özel bir an beklediğiniz o sihirli sözcükleri hemen söyleyin sevdiğinize. Söylemeye niyetlendiğinizde çok geç olabilir. Daha kaç bahar olacak ki hayatınızda? Yaşamı ertelemeyin, beklediğiniz "o gün" işte "Bugün!"

İyimserliğine hayranım...

 




" İyimser insan, her felakette bir fırsat, kötümser insan da her fırsatta bir felaket görür."

Çin Atasözü...


Yol arkadaşlığı...



 

Yol arkadaşım dediğinde yolun ( kalbin) aydınlık olmalı,senin aydınlığın onun yolunu açmalı. Baktın ışığı sönmeye başladı farkettirmeden aydınlatmalı, Aynı durum senin içinde geçerli olabilmeli. Bu sebeple yol arkadaşlığı ne öğrenilebilir ne de öğretilebilir bir durum. Sadece yaşayıp yaşatılabilir. Tüm yol arkadaşlarıma sevgiyle..

Burcu Erim

 

Kendi yolumuzu bulmak kalbimizi dinlemekten geçer...



Kendi yolumuzu bulmak kalbimizi dinlemekten; kendimizin ve butunun en yuksek hayrina cesaretle yola cikabilmekten geçer...

Geliyo üç kardeş...