9 Şubat 2013

Şafii esması şifa veren bir frekansa sahiptir. Ayrıca kurutulmuş karanfil yapraklarını mor bir kese içerisine koyarak keseyi dikin. Kese şifa enerjisi verecektir...

Allahım! Bana, Değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmem için sabır, Değiştirebileceğim şeyleri değiştirebilmem için cesaret ve Aradaki farkı anlayabilmem için de bilgelik ver...

TAŞ TERAPİ / KRİSTALLER

 

I. ÇAKRA Akik, uyum ve konsantrasyon geliştirici, canlandırıcı özelliği var. Uğur ve bereket taşı olarak da bilinir. Kişinin içe dönüşü ve iç dünyasonda derinleşmesini, yaşamını derinden incelemesini sağlayan, iç dünyasını sağlamlaştıran değerli bir taştır. Kırmızı yeşim, yeşim taşının tüm özelliklerine sahip. Mercan, kişinin ruhsal anlayışını güçlendirir, konsantrasyon eks...ikliğini giderir, atılacak yeni adımlarımızda cesaret verir.  Yakut, anlayış ve hoşgörüyü artırır, ruhsal gelişime yardımcı olur, sınırlarımızı genişletmemizi sağlar, bizi koşulsuz sevmeye götürür.


II. ÇAKRA Akik. Ay taşı, insanın dişil, duygusal ve sezgisel yönünü dengeler. Hşefkat ve sempati duygularını artırır. Hayranlık duygularımızı arttırıcı, kendi güzel yanlarımızı hissettiren bir taş, ilişkileri düzenliyor.


III. ÇAKRA Kaplangözü, konsantrasyonu güçlendirir, cesareti artırır, insanların iyi tarafını görmemize yardımcı olur, duygusallığı dengeleyerek olayları ne algılayışı sağlar. Amber, karaciğeri temizler, sindirim ve iç salgı bezlerine iyi gelir. Yüklü bir şifa enerjisi ile canlılık verir, hayatın güzel yanlarının fark edilmesine yardımcı olur. Maddi yaşam ile ruhsal alem arasında dengenin kurulmasını sağlar. Topaz, kişinin kendisine apırlık veren köhne düşüncelerden kurtulmasına ve yeni bir güç yaratmasında yardımcı olur. Duygusallık ve endişeye karşı iyi gelir. Ruhsal bakımdan gelişmeye yardımcı bir taştır Strin, sarı kuartz, mutluluk verir ve şeker hastalığına iyi gelir. Bedensel ve ruhsal olayların hazmedilmesinde itici güç olur.


IV. ÇAKRA Kızıl kuartz, kuartz kristal taşının tüm özellikleri.  Pembe Turmalin, yaşam sevinci ve aşkın taşıdır, derin üzüntülerin atılmasında etkilidir. Uyum yeteneğini artırır, kendi kendini sevmeyi ve kabul etmeyi kolaylaştırır dolayısıyla diğer insanları anlamamıza yardımcı olur. İlişkileri korkusuz ve mutlulukla yaşamayı sağlar, duygusal blokajları eritir. Terapi özelliğinden dolayı ruhsal şifacılar bu taşı kullanırlar. Hayatı olduğu gibi kabullenmeyi sağlar, avuç içi çakraları aktive eder. Yeşil turmalin, sevgi titreşimlerinin taşıdır. Duyguları dengeler, sinir sistemini güçlendirir, yorgunluk hissini yok eder. Fiziken gençleştirir, spiritüel hayatımızı dengeye sokar. Kalıplaşmış, eski, negatif alışkanlıklarımızdan, düşüncelerimizden kurtulmamıza yardımcı olur. Hormonal ve dolaşım sistemindeki bozuklukların, kalp rahatsızlıklarının iyileşmesinde yardımcı olur. Siyah Turmalin, Endokrin sisteminin dengelenmesine yardımcı olur, uykuya geçişi kolaylaştırır, yüksek seviyede koruyucu özelliği vardır. Korkuyu ve negatif şartları elimine eder, konsantrasyon ve ilhamı güçlendirir, duyarlılığı ve anlayışı artırır. Şansız bir dönemde veya gizli düşmanlar varsa ya da negatif ortamlara veya insanlarla karşılaşma zorunluluğu olunduğunda bu taşı kolye olarak taşımak çok yararlıdır. Ayrıca ayak tabanlarındaki çakraları aktive etmek için de kullanılabilir. Kuntize, ilahi sevgiyi ortaya çıkarıyor, yol gösterici, hayatın maddi yönüne giderseniz tekrar yola sokuyor, kalp çakrasının açılmasını sağlıyor. Zümrüt, uzaydaki enerjileri çekiyor ve bu enerjiler agrandize olarak bize ve bizden başkalarına yansıyor. Her şeyi kucaklayan sevginin taşı, doğadaki enerjileri ayarlıyor. Huzur veriyor. Programlandığında dışarıdan gelen enerjileri süzüp pozitif enerji yansıtabilir. Yeşim, sakinleştiricidir, bize alçak gönüllük, huzur ve bilgeliği sunar. Programlandığında yastığın altında olursa güzel rüya ve arzu edilen mesaj rüyalar görülür. Duygusallıktan uzaklaştırarak görüşü netleştirir.


V. ÇAKRA Aquamarin, ruhsal sevgi ve şifa kanalı olabilirsiniz. Kişinin varlığında uyulmayıcı etkilerle denge halinin oluşmasını sağlar, yaratıcılığı artırır. Beden ve zihin ilişkisini güçlendirerek sezgileri kuvvetlendirir. Üzerimizde taşıdığımızda negatif enerjilere karşı korur. Kötü kelimeleri filtre edici özelliği vardır. Turkuaz, göğün mavisi ile yerin yeşilini birleştirir, ruhsal alem ile bütünleşmeyi sağlar. Turkuaz rengi pozitifi emer, negatife kalkan oluşturur. Psişik saldırı, büyüye karşı korur. Denge ve kalkan oluşturur. Kaygıyı teskin eder. Kadıköy taşı, tiroide olumlu etkisi var, şifa olarak kullanılır. Öfkeyi engeller, konuşma ve yazma yolu ile yaratıcılığı artırır.


VI. ÇAKRA Lacivert lapis lazuli, kozmostaki güvenlik duygusunu hissettirir. Derin düşünceye yardımcı olur. Ruhun hakikate ulaşma arzusunu kuvvetlendirir. Blokajları çözer, arındırır ve iç benliğe doğru iter. Meditasyonlarda destek sağlar. Safir, zihni kozmik bilgiye, sonsuzluğa açar, dönüştürücü ve yenileştirici etkisi vardır. Kuşkuları nötralize ederek ruhsal gelişime bizi açar. Duyular dışı algılamaları kuvvetlendirir. Lacivert sodalit, zihni saflaştırır, dinginlik, güven ve enerji verir. İnsanı dünyada yaşarken ruhsal alem ile bağ kurarak dengeyi sağlar. İfadeyi güçlendirir, kolay iletişim kurmayı sağlar.


VII. ÇAKRA Ametist, Hareketin kızıl ateşi, alıcılığın mavi ışığı, sessizlik ve boşluk bu taşta büyük bir güçle birleşir. Korkuyu, uyumsuzluğu yok eder, sezgileri güçlendirir, ilham taşıdır. İç huzuru bulmayı, iyilik ve bilgeliği günlük hayata indirgemeyi sağlayan etkisi vardır. Rüyalarda netlik temin edicidir. Bulunduğu ortamdaki negatif enerjileri temizler ve pozitif enerjiye dönüştürür. Uykusuzluk problemlerini çözer. Üçüncü gözün kapasitesini artırmak ve migren rahatsızlıklarında kullanılabilir. Kaya kristali, büyük bütünlüğe götürür, zihin ve ruha ışık verir, çakra tıkanıklıklarını açar, güçlü korumalar yapabilir. Çakrayı açan ve aktive eden taştır. Bu taş ile kendimizi kozmik enerjilere açarız, yüksek seviyeli enerjilere yükseliriz.Çift uçlu kuarz, meditasyonlarda kullanıldığında kutsal dengeyi hissettirir ve bizleri yüce Yaradan enerjinin kaynağına bağlar. Enerjimizi artırmak, vizualizasyonu güçlendirmek, düşüncelerimizi belirginleştirmek ve duru görüyü artırmak,  dileklerimizi, projelerimizi ve isteklerimizi gerçekleştirmek için kullanılır. Rutil kuarz, gerilimleri çözer, şifanın ve uyumun taşıdırsakinleştirici etkisi vardır. Salkım Kuarz, Çok güçlüdürler, mutluluk ve uyuma ihtiyacı olan ortamlar için idealdir. Kendi kendini şarj etme özelliğinden dolayı özel olarak aktive edilmesine veya şarj etmeye ihtiyaç yoktur. Bu özelliklerinden dolayı diğer mineralleri de şarj etmekte kullanılabilirler. Kristal küreler, Mantalin aktif olmayan bölgelerini yavaş yavaş aktive eder, paranormal yetenekleri açığa çıkarır ve geliştirir. Büyük Tibetli Lamalar kristal küreleri hayatlarını uzatmak, sağlıklarını korumak ve sinir sistemini dengede tutmak için kristal kürelerle nasıl çalışılacağını çok iyi bilirler

sİNEM bAŞARAN...

İnsanlar sana hakaret ettiklerinde, onlara yanıt vermezsen bu da zorlarına gider. Sen sadece, "teşekkür ederim" diyerek yoluna devam edersin. Bunu hazmetmek zordur çünkü o kişinin egosunu derinden incitir. O seni aşağı, çamurun içine çekmeye çalıştığı halde sen bunu reddettin; o şimdi orda tek başına kalmış oldu.

İnsanlar sana hakaret ettiklerinde, onlara yanıt vermezsen bu da zorlarına gider. Sen sadece, "teşekkür ederim" diyerek yoluna devam edersin. Bunu hazmetmek zordur çünkü o kişinin egosunu derinden incitir. O seni aşağı, çamurun içine çekmeye çalıştığı halde sen bunu reddettin; o şimdi orda tek başına kalmış oldu.

____ Osho _____

NEGATİF ENERJİLERDEN KURTULMA






” Tamamen pozitif enerjilerle çevrelenmeyi ve bana zarar veren bütün negatif enerjileri hayatımdan uzaklaştırmayı seçiyorum. Kendimi olumlu enerjilere açmayı ve güzel enerjiler üretmeyi kabul ediyorum. Bana zarar veren tüm olumsuz enerjileri şimdi kendimden uzaklaştırmaya ve bu enerjilerden korunabileceğim çok güçlü bir enerji kalkanına sahip olmaya hemen şimdi bütün kalbimle niyet ediyorum. Niyetim hemen şimdi gerçekleşmeye başladı ve bunun için teşekkür ediyorum.”

sİNEM bAŞARAN

DEFNE YAPRAĞI VE YAĞININ FAYDALARI

Fotoğraf: DEFNE YAPRAĞI VE YAĞININ FAYDALARI</p><br /><br /><br /><br /><p>Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir.<br /><br /><br /><br /><br />Defne, sizi ağır hastalıklardan koruyabilir ve iyileştirebilir.</p><br /><br /><br /><br /><p>DEFNE YAPRAĞI VE SUYU<br /><br /><br /><br /><br />- Mide ağrılarına ve gastriti olanlara iyi gelir.<br /><br /><br /><br /><br />- Diş ağrılarında, 2-3 yaprağını sirke ile kaynatıp dişe gargara yapıIdığın da ağrıları dindirmeye yardımcı olur.<br /><br /><br /><br /><br />- Terletici antiseptik ve midevi etkilere sahiptir.<br /><br /><br /><br /><br />- Doğum kolaylaştırıcı (Hamilenin son haftası) ağrı kesici<br /><br /><br /><br /><br />- Grip,nezle ve ateş düşürücüdür.<br /><br /><br /><br /><br />- Romatizmaya karşı kullanılır.<br /><br /><br /><br /><br />- Sindirim sistemi hastalıklarından hazımsızlıkta,<br /><br /><br /><br /><br />- İştahsızlıkta, gastritte, karındaki gaz şikayetinde etkilidir.<br /><br /><br /><br /><br />- Kadın hastalıklarından adetin düzenlenmesinde etkilidir.<br /><br /><br /><br /><br />- İdrar söktürücüdür.<br /><br /><br /><br /><br />Bu etkilerinden yararlanmak için defne yaprakları genelde yaz sonunda toplanır, gölgelik ve havadar yerde kurutulur.<br /><br /><br /><br /><br />DEFNE YAĞI VE KULLANIMI: Defne yağı tıbbi olarak sert bir koku ve sıcaklık verir. Yağ kaslarda gevşeme, vücut ısısında artma, antiseptik ve immun sistem adını verdiğimiz BAĞIŞIKLIK  sistemini artırıcı etkisi vardır. Aromaterapide eklem ağrılarında, adet ağrılarında ve idrar retansiyonunda kullanılır. Soğuk algınlığına bağlı eklem ağrılarında, viral enfeksiyonlarda ve vücut direncinin artırılmasında kullanılır.Yüzyıllardır saç dökülmelerine karşı defne yağı, saç diplerine yedirerek kullanılır. Defne saç diplerindeki hücreleri aktive ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli nedenlerden kaynaklanan kepeklenmenin azalmasını ve zamanla ortadan kalkmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar.<br /><br /><br /><br /><br />Kullanım Şekli: Defne yağı masaj, buğu ve lapa tarzında kullanılır. Yağ sıcak suya konularak radyatör peteklerine konularak havadaki mikrobu ve virüsü öldürmekte kullanılır. Eklem ağrılarında masaj tarzında kullanılmaktadır. Deriyi tahriş edici etkisinden dolayı dilüe edilerek kullanılmalıdır. Hamilelik esnasında kullanılmaz.</p><br /><br /><br /><br /><p>Sağlıklı günlere

Defne ağacı, bahçeye güzellik verir. Defne yaprağı, yemeklerinize lezzet katar. Defne yağlı sabunu ise cildinizi güzelleştirir. Defne, sizi ağır hastalıklardan koruyabilir ve iyileştirebilir.


DEFNE YAPRAĞI VE SUYU - Mide ağrılarına ve gastriti olanlara iyi gelir. - Diş ağrılarında, 2-3 yaprağını sirke ile kaynatıp dişe gargara yapıIdığın da ağrıları dindirmeye yardımcı olur. - Terletici antiseptik ve midevi etkilere sahiptir. - Doğum kolaylaştırıcı (Hamilenin son haftası) ağrı kesici - Grip,nezle ve ateş düşürücüdür. - Romatizmaya karşı kullanılır. - Sindirim sistemi hastalıklarından hazımsızlıkta, - İştahsızlıkta, gastritte, karındaki gaz şikayetinde etkilidir. - Kadın hastalıklarından adetin düzenlenmesinde etkilidir. - İdrar söktürücüdür. Bu etkilerinden yararlanmak için defne yaprakları genelde yaz sonunda toplanır, gölgelik ve havadar yerde kurutulur.


DEFNE YAĞI VE KULLANIMI: Defne yağı tıbbi olarak sert bir koku ve sıcaklık verir. Yağ kaslarda gevşeme, vücut ısısında artma, antiseptik ve immun sistem adını verdiğimiz BAĞIŞIKLIK  sistemini artırıcı etkisi vardır. Aromaterapide eklem ağrılarında, adet ağrılarında ve idrar retansiyonunda kullanılır. Soğuk algınlığına bağlı eklem ağrılarında, viral enfeksiyonlarda ve vücut direncinin artırılmasında kullanılır.Yüzyıllardır saç dökülmelerine karşı defne yağı, saç diplerine yedirerek kullanılır. Defne saç diplerindeki hücreleri aktive ederek saç tellerinin güçlenmesini, çevre şartları, kimyasal temizleyiciler ve çeşitli nedenlerden kaynaklanan kepeklenmenin azalmasını ve zamanla ortadan kalkmasını, ciltte oluşan ölü derilerin atılmasını hızlandırarak sivilce, kırışıklık, istenmeyen leke ve yağların azalmasını sağlar. Kullanım Şekli: Defne yağı masaj, buğu ve lapa tarzında kullanılır. Yağ sıcak suya konularak radyatör peteklerine konularak havadaki mikrobu ve virüsü öldürmekte kullanılır. Eklem ağrılarında masaj tarzında kullanılmaktadır. Deriyi tahriş edici etkisinden dolayı dilüe edilerek kullanılmalıdır. Hamilelik esnasında kullanılmaz. Sağlıklı günle

şİFANIN sIRLARI

KAPARİ MUCİZESİ

Fotoğraf: KAPARİ MUCİZESİ</p><br /><br /><p>Anti-Tümör özelliği taşıdığı bilimsel deneylerle kanıtlanmış olan Kapari otunun faydaları oldukça fazla ve önemlidir. </p><br /><br /><p>Kapari bitkisinin içerisinde Fosfor, potasyum, kalsiyum, sülfür, magnezyum, sodyum, çinko, demir, mangenez bulunmaktadır.Kaparinin bezelye büyüklüğündeki tomurcuklarının protein, vitamin, mineraller, rutin ve hardal yağı glikosidi yönünden oldukça zengin olması, onu doyurucu bir besin haline getiriyor. </p><br /><br /><p>Gençleştirici ve “afrodiziak”- cinsel gücü arttırıcı- etkisi de keşfedilen kapari tomurcukları,Avrupa ve Amerika da vazgeçilmez bir çeşni olarak sofrada yerini alıyor.</p><br /><br /><p>Evliya Çelebi'nin 400 yıl önce keşfettiği kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor.<br /><br /><br />AĞRI KESİCİ özellikleri ile ön plana çıkan kapari, yoğun ağrı çeken kişilerin rahatlıkla kullanabileceği; kısa sürede faydasını görebileceği bir bitkidir.<br /><br /><br />Sindirim sistemini de düzenleyici özelliği bulunan kapari, bu konuda sıkıntısı olanların mutlaka tüketmesi gereken bir bitkidir.<br /><br /><br />ROMATİZMA rahatsızlıkları olan kişiler de kaparinin faydalarından en iyi biçimde yararlanabilir; romatizmasal rahatsızlıkları ve ağrılarını en aza indirebilir.</p><br /><br /><p>ÜLSER hastalığına yakalanan; aynı zamanda daha farklı mide rahatsızlıkları olan kişiler de kapari ile dertlerine deva bulabilirler; rahatsızlıklarını giderebilirler.<br /><br /><br />Dalak büyümesi ile ilgili kapari bitkisinin faydaları oldukça bilinen bir durumdur.<br /><br /><br />Balgam söktürücü ve adet düzenleyici olan kapari, dünyanın en önemli şifalı bitkileri arasında sayılıyor.</p><br /><br /><p>MUCİZE BİTKİ KAPARİNİN FAYDALARI<br /><br /><br />1.Cinsel Gücü Artırıcı  2.Kabızlık giderici   3.İdrar söktürücÜ   4.Balgam söktürücü   5.Solucan düşürücü   6.Ağrı kesici   7.Romatizma   8.Felç   9.İskorbit hastalığı   10.Kan bozuklukları   11.Gut hastalığına   12.Antitümör   13.Hemoroid   14.Dalak büyümesi   15.Kalça rahatsızlıkları   16.Adet düzenleyici ve sancıları   17.Diş ağrıları   18.Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici</p><br /><br /><p>Kaparinin mucizelerindan sizde faydalanın<br /><br /><br />Sağlıklı günlereAnti-Tümör özelliği taşıdığı bilimsel deneylerle kanıtlanmış olan Kapari otunun faydaları oldukça fazla ve önemlidir. Kapari bitkisinin içerisinde Fosfor, potasyum, kalsiyum, sülfür, magnezyum, sodyum, çinko, demir, mangenez bulunmaktadır.Kaparinin bezelye büyüklüğündeki tomurcuklarının protein, vitamin, mineraller, rutin ve hardal yağı glikosidi yönünden oldukça zengin olması, onu doyurucu bir besin haline getiriyor. Gençleştirici ve “afrodiziak”- cinsel gücü arttırıcı- etkisi de keşfedilen kapari tomurcukları,Avrupa ve Amerika da vazgeçilmez bir çeşni olarak sofrada yerini alıyor. Evliya Çelebi'nin 400 yıl önce keşfettiği kapari bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor.


AĞRI KESİCİ özellikleri ile ön plana çıkan kapari, yoğun ağrı çeken kişilerin rahatlıkla kullanabileceği; kısa sürede faydasını görebileceği bir bitkidir. Sindirim sistemini de düzenleyici özelliği bulunan kapari, bu konuda sıkıntısı olanların mutlaka tüketmesi gereken bir bitkidir. ROMATİZMA rahatsızlıkları olan kişiler de kaparinin faydalarından en iyi biçimde yararlanabilir; romatizmasal rahatsızlıkları ve ağrılarını en aza indirebilir. ÜLSER hastalığına yakalanan; aynı zamanda daha farklı mide rahatsızlıkları olan kişiler de kapari ile dertlerine deva bulabilirler; rahatsızlıklarını giderebilirler. Dalak büyümesi ile ilgili kapari bitkisinin faydaları oldukça bilinen bir durumdur. Balgam söktürücü ve adet düzenleyici olan kapari, dünyanın en önemli şifalı bitkileri arasında sayılıyor.


MUCİZE BİTKİ KAPARİNİN FAYDALARI 1.Cinsel Gücü Artırıcı  2.Kabızlık giderici   3.İdrar söktürücÜ   4.Balgam söktürücü   5.Solucan düşürücü   6.Ağrı kesici   7.Romatizma   8.Felç   9.İskorbit hastalığı   10.Kan bozuklukları   11.Gut hastalığına   12.Antitümör   13.Hemoroid   14.Dalak büyümesi   15.Kalça rahatsızlıkları   16.Adet düzenleyici ve sancıları   17.Diş ağrıları   18.Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici Kaparinin mucizelerindan sizde faydalanın Sağlıklı günlere


Şifanın Sırları

14 Şubatta Sevgiliniz Adına Ağaç diktirin!..





Aşkınız

fidanlarda

büyüsün

 
14 Şubat'ta sevgiliniz adına fidan bağışlayın,       aşkınız derinlere kök salsın,       gelecek herkes için daha güzel olsun.

Sevgililer gününüz kutlu olsun.































Hediyenizi online                    sipariş edin.

www.tema.org.tr
Bize e-posta ile ulaşın.

fidan@tema.org.tr
Bize telefonla ulaşın.

0212 283 78 16             dahili 141
Talep formunu indirerek

0212 284 80 09’a

fakslayın.








TEMA, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma

Eğer birinin ruhunu görmek istiyorsan, ona hayallerini sor...!

Fotoğraf: Eğer birinin ruhunu görmek istiyorsan, ona hayallerini sor...!</p><br /><br /><br /><p>William JamesEğer birinin ruhunu görmek istiyorsan, ona hayallerini sor...!

William James

Hiç Bir Şey Gözüktüğü Gibi Değildir...Güzel Bir Hikaye...

Sultan  o gün bir hoştur. Telaşeli görünür. Sanki bir şeyler söylemek ister, sonra vazgeçer. Neşeli deseniz değil, üzüntülü deseniz hiç değil.

Veziriazam  sorar:

- Hayrola efendim, canınızı sıkan bir şey mi var?

-- Akşam garip bir rüya gördüm.

- Hayırdır inşallah?..

-- Hayır mı şer mi öğreneceğiz.

- Nasıl yani?

-- Hazırlan, dışarı çıkıyoruz.

Ve iki molla kılığında çıkarlar yola. Görünen o ki, padişah hâlâ gördügü rüyanın tesirindedir ve gideceği yeri iyi bilir. Seri, kararlı adımlarla Beyazıt'a çıkar, döner Vefa'ya, Zeyrek'ten aşağılara sallanır. Unkapanı civarında soluklanır. Etrafına daha bir dikkatle bakınır. İşte tam o sırada yerde yatan bir ceset gözlerine batar, sorarlar;

-- Kimdir bu?

Ahali:

- Aman hocam hiç bulaşma, derler. Ayyaşın meyhusun biri işte!..

-- Nerden biliyorsunuz?

- Müsaade et de bilelim yani. Kırk yıllık komşumuz...

Bir başkası tafsilata girer;

- Biliyor musunuz, der. Aslında iyi sanatkârdır. Azaplar çarşısı'nda çalışır. Nalının hasını yapar... Ancak kazandıklarını içkiye, fuhuşa harcar. Hem şişe şişe şarap taşır evine, hem de nerde namlı mimli kadın varsa takar peşine...

Hele yaşlının biri çok öfkelidir.

- İsterseniz komşulara sorun, der. Sorun bakalım onu bir cemaatte gören olmuş mu?..

Hasılı, mahalleli döner ardını gider. Bizim tebdili kıyafet mollalar kalırlar mı ortada!... Tam vezir de toparlanıyordur ki, padişah keser yolunu :

-- Nereye?

- Bilmem, bu adamdan uzak durmayı yeğlersiniz sanırım.

-- Millet bu, çeker gider. Kimseye bir sey diyemem... Ama biz gidemeyiz, şöyle veya böyle tebamızdır. Defini tamamlamak gerek.

- İyi ya, saraydan birkaç hoca yollar, kurtuluruz vebalden.

-- Olmaz, rüyadaki hikmeti çözemedik daha.

- Peki ne yapmamı emir buyurursunuz?

-- Mollalığa devam... Naaşı kaldırmalıyız en azından.

- Aman efendim, nasıl kaldırırız?

-- Basbayağı kaldırırız işte.

- Yapmayın, etmeyin sultanım, bunun yıkanması, paklanması var. Tekfini, telkini...

-- Merak etme ben beceririm. Ama önce bir gasilhane bulmalıyız.

- Şurada bir mahalle mescidi var ama...

-- Olmaz, vefat eden sen olsaydın nereden kalkmak isterdin?

- Ne bileyim, Ayasofya'dan, Süleymaniye'den, en azından Fatih Camii'nden...

-- Ayasofya ile Süleymaniye'de devlet erkanı çoktur. Tanınmak istemem. Ama Fatih Camii'ni iyi dedin. Hadi yüklenelim...

Ve gelirler camiye. Vezir sağa sola koşturur, kefen tabut bulur. Padişah bakır kazanları vurur ocağa... Usulü erkanınca bir güzel yıkarlar ki, naaş; ayan beyan güzelleşir sanki. Bir nurdur, aydınlanır alnında. Yüzü sâkilere benzemez. Hem manâlı bir tebessüm okunur dudaklarında. Padişahın kanı ısınmıştır bu adama, vezirin de keza... Meçhul nalıncıyı kefenler, tabutlar, musalla taşına yatırırlar. Ama namaz vaktine bir hayli vardır daha... Bir ara vezir sıkıntılı sıkıntılı yaklaşır.

- Sultanım, der. Yanlış yapıyoruz galiba...

-- Nasıl yani?..

- Heyecana kapıldık, sorup soruşturmadan buraya getirdik cenazeyi. Kim bilir belki hanımı vardır, belki yetimleri?..

-- Doğru, öyle ya, neyse... Sen başını bekle, ben mahalleyi dolanıp geleyim.

Vezir, cüzüne, tesbihine döner, padişah garip maceranın başladığı noktaya koşar. Nitekim sorar soruşturur. Nalıncının evini bulur.

Kapıyı yaşlı bir kadın açar. Hadiseyi metanetle dinler. Sanki bu vefatı bekler gibidir.

- Hakkını helal et evladım, der. Belli ki çok yorulmuşsun.

Sonra eşiğe çöker, ellerini yumruk yapar, şakaklarına dayar... Ağlar mı? Hayır. Ama gözleri kısılır, hatıralara dalar belki. Neden sonra silkinip çıkar hayal dünyasından...

- Biliyor musun oğlum? diye dertli dertli söylenir... Bizim efendi bir âlemdi, vesselam... Akşamlara kadar nalın yapar... Ama birinin elinde şarap şişesi görmesin; elindekini avucundakini verir satın alırdı. Sonra getirip dökerdi yüz numaraya!..

-- Niye?

- Ümmeti Muhammed içmesin diye...

Hayret...

- Sonra, malum kadınların ücretlerini öder eve getirirdi. Ben sizin zamanınızı satın aldım mı? Aldım, derdi. Öyleyse şimdi dinlemeniz gerek... O çeker gider, ben menkîbeler anlatırdım onlara... Mızraklı ilmihal. Hucceti islam okurdum. Konuşurdum... Dertlerini dinlerdim.

-- Bak sen! Millet ne sanıyor halbuki...

- Milletin ne sandığı umrunda değildi. Hoş, o hep uzak mescidlere giderdi. Öyle bir imamın arkasında durmalı ki, derdi. Tekbir alırken Kabe'yi görmeli...

-- Öyle imam kaç tane kaldı şimdi?

- İşte bu yüzden Nişancı'ya, Sofular'a uzanırdı ya... Hatta bir gün; Bakasın efendi, dedim. Sen böyle böyle yapıyorsun ama komşular kötü belleyecek.inan cenazen kalacak ortada...

-- Doğru, öyle ya?..

- Kimseye zahmetim olmasın deyip, mezarını kendi kazdı bahçeye. Ama ben üsteledim. İş mezarla bitiyor mu, dedim. Seni kim yıkasın, kim kaldırsın?

-- Peki o ne dedi?

- Önce uzun uzun güldü, sonra;

- Allah büyüktür hatun, dedi. Hem padişahın işi ne?

YENİ AY- YENİ BAŞLANGIÇLAR ZAMANI




10 Şubat Pazar günü sabah saat 09.20'de Yeni Ay gerçekleşecek. Enerjisi kuvvetli çok güzel bir yeni ay bu. Yeni başlangıçların zamanı!


Tam o saatte ya da kaçıranlar o saate niyet ederek; hayatınızda olmasını, artmasını ve yükselmesini istediğiniz her ne varsa tam olarak onlara ve sevgiye, ışığa odaklanın (zihninizde olmuş gibi canlandırın) ve tüm bu niyetlerinizi, dileklerinizi, hayatınızda olmasını istediğiniz tüm güzellikleri bir kağıda yazın.


Sonuna da “bütünün en yüksek hayrına ise olmasını diliyorum.” yazın. Sizin için özel bir yer varsa bu kağıdı oraya koyun ya da kağıdınızı suya atın ya da toprağa gömün. Yazdıklarınız bittikten sonra meleklerinize gerçekleşmelerine yardım ettikleri için teşekkür edin.


Ve Yüce Allah’a şükredin. Şükretmek; çok kuvvetli enerjisi ve anlamı olan bir kelimedir. Tüm dilekleriniz göz açıp kapayıncaya kadar çok kısa sürede gerçek olsun :) ve öyle de oldu! Sevgi ve ışıkla…


Meleklerle Yaşamak