12 Ağustos 2012

Ne Diyon Hiç Anlamıyorum...

SAFRANIN FAYDALARI



Safran acı tadıyla iştah açıcıdır.

Sinirleri uyarıcı etkisi ile vücuda dinçlik ve kuvvet verir.

Sinir zayıflığını giderir.

Kokusu yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır.

Ateşi düşürür ve öksürüğü keser.

Bu özelliği ile özellikle astım ve bronşitte faydalıdır.

Safranın karaciğer hastalıklarında da faydası görülür.

Ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri giderir.

Rahim kaslarını uyararak adet söktürücü etki gösteren safran, bu özelliği ile düşüğe de sebep olabileceği için hamileler tarafndan kullanılmamalıdır.

Adet sancılarını azaltmakta da etkilidir.

Diş etlerini kuvvetlendirir ve dişeti ağrılarını azaltır.

Uyarıcı etkisi ile cinsel isteği de arttırır

İgazu Şelalesi Brezilya…Günün Fotosu…11/08/2012

AKSAM HABERLERINDE IZLEDIGIMDE HELAL OLSUN INSANLIK BUDUR DEDIM...!!!

 

Bu fotoğrafın hikayesini mutlaka okuyun... HER AKŞAM KÖPEĞİYLE GÖLDE UYUYOR ABD’nin Wisconsin eyaletinde yaşayan John Unger henüz yavruyken evine aldığı köpeği Schroep hastalanınca tüm insanlara örnek olacak bir davranış sergiledi. ...


Eklem iltihabı olan Schroep’ın ağrılarını dindirmek için onunla her akşam göle giren Unger’in, köpeğini uyuturken çekilen karesi Facebook’ta bugüne kadar 2,5 milyon kişi tarafından paylaşıldı. 19 yıldır köpeğinden bir an olsun ayrılmayan Unger İngiliz Daily Mail gazetesine konuşarak şunları söyledi:


Onu 8 aylıkken kendisine eziyet eden sahibinin elinden kurtardım. Depresyonda olduğum bir dönemde intihar girişiminde bulundum. Schroep o günlerde hayatımı kurtardı. Bu köpek için herşeyi yaparım.”

İnternette binlerce kez beğenilen fotoğraf Unger’in yakın arkadaşı Hannah Stonehouse Hudson tarafından çekildi.

Hudson fotoğrafın altına yazdığı yazıda Unger’in köpeğini her akşam göle taşıdığını söyledi. Hudson şunları yazdı:

“Göl bu mevsimde durgun. Suyun derecesi de Shep’in ağrıyan kemiklerine iyi geliyor. Shep sadece suda uyuyabiliyor.

İnsanlar bu fotoğrafa baktıklarında saf sevgiyi, inceliği ve insanlarla köpekler arasındaki bağı gördüklerini söylüyor

Önsezileriniz Ne Kadar Güçlü? (TEST)



( http://www.benoyum.com/2012/08/12/onsezileriniz-ne-kadar-guclu/ )

“Önsezilerinize ne kadar güveniyorsunuz? Belirsizliğin söz konusu olduğu durumlarda mantığınızı mı iç sesinizi mi dinliyorsunuz? Önsezilerinize duyduğunuz güveni test etmeye hazır mısınız? İşte size önsezi testi…
http://www.benoyum.com/2012/08/12/onsezileriniz-ne-kadar-guclu/ linkinde yer alan soruları dikkatlice okuyun ve kimsenin yardımı olmadan 5 saniyede cevap verin. 5 saniye içinde vermediğiniz cevapları ‘yanlış’ olarak kabul edin.”

Mutluluk İstiyorum...

Fotoğraf

Yumuşak sertten güçlüdür...

Fotoğraf

En büyük yanılgı, içsel olarak diğer insanlardan kendini daha arınmış görmek...

Beta Karoten'ın Faydaları...

Beta Karoten kabak, havuç gibi besinlerde bol miktarda bulunan turuncu renkli doğal bir pigmenttir. Yağda erir.
Özellikle çok zararlı etkilere sahip serbest kimyasal kökleri nötralize eder ve güçlü bir antioksidandır. Bu özellikleri ile kanserden ve infeksiyon hastalıklardan korunmada önemli bir yer tutarBeta caroten vücutta kullanıma hazır bir yapıda değildir. Bu nedenle ön vitamin A denmektedir. Daha A vitamini gerektiğinde beta caroten karaciğerde kimyasal bir işleme girer ve 2 molekül Vitamin A elde edilir.

Vitamin A ‘nın yüksek dozları toksik olmasına karşın Beta caroten yüksek dozlarda dahi toksik değildir. Beta carotenin yüksek dozlarda ortaya çıkan ilginç bir yan etkisi vardır: Cild sarı-turuncu bir renk alabilir. Bu renklenme özellikle el ve ayaklarda ortaya çıkar.
Uygun miktarlardaki beta caroten alımı gece körlüğü’nün engellenmesinde önemlidir. İyi bir görüşün dışında kalbinde korunmasında, bağışıklık sistemin etkinliğinin arttırılmasında beta caroten önemli bir yere sahiptir.

Yapılmakta olan bilimsel çalışmalar beta carotenin tek oksijenli serbest radikallerin ortadan kaldırılması ve yaşlanma olayının yavaşlatılması üzerinde yoğunlaştı. Bu serbet radikallerin ortadan kaldırılması ile kanserleşmelerin engellendiği düşünülmektedir.


Amerikan kanser Derneğinin açıklamalarına göre ağız bölgesinde bulunabilen kanserleşme odakları, beta caroten alanlarda %53 oranında azalıyor.

Kayısı, kabak, brokkoli, ıspanak ve tatlı patateste bol olarak bulunan beta carotenin kalp krizi riskini azalttığı konusunda bir çalışmada Boston’s Brigham and Women Hospital ‘da Dr. Caharles Hennekens tarafından yapılmakta ve pozitif sonuçlar elde edilmiştir.

Beta carotenin etkisinin kollesterolun oksitlenmesini durdurması ile ortaya çıkan antioksidan aktiviteden kaynaklandığı düşünülmektedir.


 

Ne zaman insanları yargılamaktan vazgeçtim...

Ne makine şu insan be!

POZITIF BITKI REÇETESİ

 - Adaçayı: Nazardan ve kötü enerjilerden koruyor.
- Tarçın kabuğu: Zenginlik ve bereket getiriyor.
- Çörek otu: Nazara iyi geliyor.
- Üzerlik Otu: Kötü enerjiden koruyor.
- Defne Yaprağı: Büyüden koruduğuna inanılıyor.
- Üzüm: Yaradılışı temsil ediyor ve şifa verdiğine inanılıyor.
- Vanilya kabuğu: Afrodizyak enerjiyi artırıyor.
- Kahve: Yakılan kahve enerji veriyor.
- Tuz: Masaya konan tuz, negatif düşünceleri, konuşmaları üzerine çeker.
- Baklagiller: Evin bereket enerjisi açısından önemlidir

Kendini tanısaydın, bütün insanları tanırdın...

Fotoğraf: MUHTEŞEM GÜZELSİN......O' YA ŞATAN,VAR EDEN...♥

Kendini tanısaydın, bütün insanları tanırdın....

Halil Cibran

Karşınıza bir sorun çıktığı zaman umutsuzluğa kapılmayın.

Fotoğraf: HEPİMİZE İYİ AKŞAMLAR:)))Sanki özgürlük kadar güzelsinSevgi kadar özgürO güzel başını uzat göklereGül güneşlere gül
Odak noktanız sorun olmasın.Çözüme odaklanın .Göreceksiniz ki çözüm kendiliğinden gelecektir.Çünkü o anda siz çözüm odaklısınız .Soruna odaklanmış olsaydınız kafanız karma karışık ve panik halinde karmaşık düşünceler içinde olumsuz enerjinizle içinden çıkılmaz bir hal alırdınız.
Çözüme odaklanmakla bilinç altınıza "sakin ol bu çözümsüz bir durum değil" mesaj vermiş oluyorsunuz.Yani kendine güven ve içinde bulunduğun durumu "Ben güvendeyim her şey yolunda"olarak algılıyorsunuz.Kendi düşünceniz sizi daima bulunduğunuz ortamda pozitif yada negatif olarak
etkileyecektir.Düşüncelerinize dikkat ediniz.
Serap Özger

Allah’ım, yaşayabildiğim kadar yaşamak istiyorum şu hayatta...



Allah’ım, yaşayabildiğim kadar yaşamak istiyorum şu hayatta.

Ama öylesine bir zaman değil geçirmek istediğim. Koşabildiğim kadar koşmak istiyorum ben! Gönlümce, düşünmeksizin koşmak… Yazabildiğim kadar yazıp, öğrenebildiğim kadar bilmek ve en mühimi susabildiğim kadar konuşmak her gün.Gülebildiğim kadar gülerek, sevebildiğim kadar sevilmek…

Kucaklamak istiyorum kollarımı açabildiğim kadar, öpmek istiyorum bol bol… Yürüyebildiğimce yol giderek görmek istiyorum karış karış tüm dünyayı. Açabildiğim kadar açmak gözlerimi ve kaydetmek tüm manzaraları… Anlatmak istiyorum gücümün yettiği kadar, dinleyebildiğim kadar dinlemek, avazım çıktığı kadar şarkı söylemek istiyorum ben.Eğlenmek istiyorum mümkün olduğunca çok, ağlamak istiyorum gözlerim kuruyuncaya dek mutluluktan.Yağmurda ıslanmak sırılsıklam ve dokunmak istiyorum mümkün olduğunca!Hayata, sevdiklerime, suya hatta kire dokunmak…

Ayaklarımın altında çamuru hissetmek istiyorum ben ve tatmak her gördüğümü…Sağlıklı olabildiğim kadar olmak ve düşünebilmek son ana kadar.

Ne de olsa hissettiğim, güldüğüm, anladığım, öğrendiğim ve dans edebildiğim kadar yaşarım ben.Ya da özgür olduğum kadar devam eder hayatım.Allah’ım dualarımı kabul et, doya doya yaşamama izin ver her anımı. Görebilmeme izin ver uzun güzel yılları.

Güçlüyüm...Çünkü zayıflıklarımı biliyorum...

Fotoğraf