2 Ocak 2013

Çinliler Niye Sıcak Su İçer?

Fotoğraf: Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su'dur.</p><p>Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer?</p><p>Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99'unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar. Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su.</p><p>Peki sıcak su bizim için neden iyi?</p><p>İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor.</p><p>Midemiz vücudumuzun için bir nevi "fırın" işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor.</p><p>Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor. Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda<br />yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir.<br />Sıcak su sistemimizi temizler. </p><p>SICAK SUYUN Faydaları :<br />1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.<br />2 – ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.<br />3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.<br />4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.<br />5 – Kabızlığı giderir.<br />6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.<br />7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.</p><p>NE KADAR ıÇMELı? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı<br />Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.</p><p>Denemeye ne dersiniz?</p><p>Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin.</p><p>Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa</p><p>İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz. Afiyet olsun.</p><p>OKUDUYSAN ve BEĞENDİYSEN ,BAŞKALARI DA OKUSUN DİYE PAYLAŞIRMISIN?</p><p>En kaliteli paylaşımlar burada: www.facebook.com/1HayatGuzeldir

Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su'dur. Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer? Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99'unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar.


Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su. Peki sıcak su bizim için neden iyi? İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor. Midemiz vücudumuzun için bir nevi "fırın" işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor. Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor.


Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir. Sıcak su sistemimizi temizler.


SICAK SUYUN Faydaları :

1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.

2 – ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.

3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.

4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.

5 – Kabızlığı giderir.

6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.

7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.

NE KADAR ıÇMELı? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir. Denemeye ne dersiniz? Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin. Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz.

Afiyet olsun. OKUDUYSAN ve BEĞENDİYSEN ,BAŞKALARI DA OKUSUN DİYE PAYLAŞIRMISIN? En kaliteli paylaşımlar burada

2013'te deli gibi diretmeyi bırakıyorum...

532007_484889644883449_1176657648_n[1]

Artık hiç bir şey benim olsun diye tutturmayacağım ve herşeyi akışına bırakacağım...

Deli gibi aramak istediğim sevgiliyi; hep yarın ararsın, yarın ararsın,yarın ararsın diyerek kendimi oyalayıp olay mahallinden uzaklaşıyorum...

Bana güzel hedefler gibi geldi...

Sizlerle paylaşmak istedim

Öncel Öziçerin yazısından alınmıştır...

Buz Mağarası...Günün Fotosu...02/01/2013



Ice Cave in Salzburg ♫

Hayatımda Bazı Değişiklikler Yapıyorum...Benden Haber Alamazsan Bil Kİ; Sen De Bunlardan Birisin...

Zor Ama Zevkli...5 Dakika İçinde Tüm İnsanları Sayanlara KoCA bİR aFERİN...

Süper göz aldanmaları resimleri, Süper göz aldanmaları pictures

Haydi Eller Havaya...Gördüğün İlk Üç Kelime Senin Olsun...

Herkesin Saygısını Kazanmak İçin Ne Yapmalıyım...

Öff...Yine Giremedim Yeni Yıla...

EGO Üzerine...

Fotoğraf: ::::: NEDEN CAN SIKINTISI HİSSEDERİZ :::::</p><p>Mutluluk nedir? O, sana; senin bilinçlilik durumuna ya da bilinçsizliğine, uykuda mı yoksa uyanık mı olduğuna bağlıdır. Murphy’nin meşhur bir özdeyişi vardır. Der ki, iki tip insan vardır: Biri sürekli insanlığı iki tipe ayırır ve diğeri de insanlığı hiç ayırmaz. Ben ilk tipe aidim: İnsanlık iki tipe ayrılabilir, uyuyanlar ve uyanmış olanlar. Ve elbette ikisinin arasındaki küçük bir grup.</p><p>Mutluluk, bilincinin neresinde olduğuna bağlıdır. Şayet uyuyorsan, o zaman zevk mutluluktur. Zevk duyu demektir, beden aracılığıyla elde edilemeyecek olanı bedenle elde etmeye çalışmaktır; bedeni onun yapamayacağı bir şeyi elde etmesi için zorlamaktır. İnsanlar her şekilde bedenleriyle mutluluğa ulaşmaya çalışıyor.</p><p>Beden sana sadece anlık zevkler verebilir ve her zevk aynı miktarda, aynı derecede acı ile dengelenir. Her zevk kendi zıddı tarafından takip edilir çünkü beden zıtlıkların dünyasında var olur. Tıpkı günün gece tarafından takip edilmesi ve hayatın ölüm tarafından takip edilmesi ve de ölümün hayat tarafından takip edilmesi gibi; bu bir kısırdöngü. Zevkin acı tarafından takip edilecek, acın zevk tarafından takip edilecek. Fakat sen asla huzur bulmayacaksın. Bir zevk hali içerisindeyken onu kaybedeceğin için korkacaksın ve bu korku seni zehirleyecek. Ve acının içinde kaybolmuşken elbette ıstırap çekiyor olacaksın ve onun dışına çıkmak için mümkün olan tüm gayretinle çabalayacaksın; sırf yeniden onun içine düşmek için.</p><p>Buda buna yaşam ve ölüm çarkı der. Bu çarkla birlikte, ona yapışarak döner dururuz… ve tekerlek dönmeye devam eder. Bazen zevk yukarı gelir ve bazen de acı yukarı gelir ama biz bu iki kayanın arasında eziliriz.</p><p>VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ<br />http://akinberk.tv/osho-neden-can-sikintisi-hissederiz/#_=_

Ego senin gerçek özünün tam tersidir. Ego sen değilsin. Ego toplumun yaratmış olduğu ve senin bu sayede oyuncakla oynamaya devam edebildiğin ve asla gerçek şeyi sormadığın bir kandırmacadır. Bu yüzden ben egonu bırakmadığın sürece asla kendini bilemeyeceğin konusunda ısrar ediyorum.


Doğduğun zaman hakiki benliğine sahiptin. Sonra sahte bir benlik yaratmaya başladılar: Sen Hıristiyansın, sen Katoliksin, sen beyazsın, sen Almansın ve sen Tanrının seçilmiş ırkısın, senin dünyayı yönetmen lazım ve bunun gibi pek çok şey. Senin kim olduğunla ilgili sahte bir fikir yaratıyorlar. Sana bir isim veriyorlar ve bu ismin etrafında hırslar, şartlanmalar yaratıyorlar.


Ve yavaş yavaş —çünkü bu neredeyse hayatının üçte birini alır — yavaş yavaş onlar okul aracılığıyla, kilise, kolej, üniversite aracılığıyla egon üzerinde çalışırlar. Üniversiteden çıktığında masum varlığını tamamıyla unutmuş olursun. Artık senin altın madalyalı, birinci sınıf, üniversitenin en başarılısı olmuş çok büyük bir egon vardır. Artık sen dünyaya adım atmaya hazırsın. Bu ego her türlü arzuya, hırsa sahiptir, her şeyin her zaman zirvesinde olmak ister.


Sen bu ego tarafından kullanılıyorsun. Ve bu asla sana hakiki, gerçek benliğin hakkında en küçük bir ipucuna dahi izin vermez ve senin hayatın kendi hakikatinin içindedir. Bu yüzden bu ego sadece mutsuzluk, acı, kavga, hayal kırıklığı, delilik, intihar, cinayet; her türden suçu üretir. Hakikati arayan birisi tam bu noktadan başlamalıdır: Ne zaman toplum tarafından bir şey olduğun söylenirse ondan kurtul. Kesinlikle sen o değilsin. Çünkü senin dışında hiç kimse senin kim olduğunu bilemez: Ne anne baban, ne öğretmenlerin, ne de din adamların. Senin dışında hiç kimse kendi varlığının mahremiyeti içine giremez. Bu yüzden seni hiç kimse tanımıyor; senin hakkında ne söylerlerse söylesinler hepsi yanlış.

Onu bir kenara fırlat. Tüm egoyu paramparça et. Egoyu yok ederek, kendi özünü keşfedeceksin. Ve bu keşif mümkün olan en muhteşem keşiftir çünkü o mutlak saadete doğru, sonsuz hayata doğru bütünüyle yeni, kutsal bir yolculuktur. Seçebilirsin: Ya hayal kırıklığı, acı, mutsuzluk; o zaman egoya tutunmaya, onu beslemeye devam et. Yahut huzur, sükûnet, saadet. Fakat o zaman masumiyetini yeniden kazanmak zorundasın.


OSHO "EGO" isimli kısa filmi izlemek için tıklayınız.

Van Gogh: “Hiçbir şeyi net olarak bilmiyorum; ama yıldızlara bakmak düş kurmamı sağlıyor.”

Van Gogh: “Hiçbir şeyi net olarak bilmiyorum; ama yıldızlara bakmak düş kurmamı sağlıyor.”

Van Gogh: “I know nothing with any certainty, but the sight of the stars makes me dream

Hayatını; başkalarına hizmete adamak ve sevgiyle -bencillik olmadan-başkalarına yardımcı olmak...

Law of Attraction: Develop Irresistible Attraction

İşte muhteşem bir kitap daha: "Develop Irresistable Attraction" Yazarı: Connie Domino Kitaptan bazı alıntılar paylaşıyorum şimdi :-)))


Romantik aşkın mutlu sona ulaştığı filmleri izleyenlerin tükürük salgılarında İmmunoglobulin-A adlı bir salgının arttığı gözlemlenmiş. Rahibe Theresa'nın kendini başkalarının hayatına adayış şeklini seyreden kişilerde de aynı salgı artıyormuş. İmmunoglobulin-A..., virüsler ve griple başa çıkmakta kullanılıyormuş...


ŞU SEVGİNİN VE ALTRUISM in (hayatını başkalarına hizmete adamak ve sevgiyle bencillik olmadan başkalarına yardımcı olmak) NE KADAR ŞİFALI VE İLAHİ OLDUĞU BİR KEZ DAHA KANITLANMIŞ OLDU. Kıssadan hisse: Sevgiden kaçmayın


Her ne şekilde olursa olsun yargısızca sevgiye kendinizi bırakın. Ve her ne zaman hastalanır gibi olursanız, başkalarına gönülden yardımcı olun :-)))))


Sevgilerimle


 

Cevizli Peynir...

Malzemeler:

300 gr. ceviz içi 500 gr. yağlı koyun peyniri veya tulum peyniri 5-6 diş sarımsak Yarım su bardağı sızma zeytinyağı kırmızı pul biber

not:ölçüleri göz kararı azaltarak yapabilrsiniz.

Yapılışı:

Ceviz dövülür, sarımsaklar ayrı yerde dövüldükten sonra cevize karıştırılır. Peynir çatalla ezilir ve sarımsaklı cevize karıştırılır. Karışıma kırmızı pul biber ilave edilir ve sızma zeytinyağı azar azar peynire çatalla ezilip karıştırılmak sureti ile yedirilir. Buzdolabında yarım saat bekletilir, eğer istenirse dilimlenmiş baget ekmeğe sürülüp servis yapılır.

Arzuya göre sadece peynir, ceviz, kekik karışımınıda kullanabilirsiniz. Bu şekilde tüketecekseniz lavaş ekmeği ile yahut yufka ekmeği ile yenilmesi servis önerisidir :)

O dağa bir kuş kondu, sonra da uçup gitti...

HURMA MEVSİMİ. BOŞUNA CENNET MEYVESİ DEMEMİŞLER? Bakın nelere kadir.

Fotoğraf: HURMA MEVSİMİ. BOŞUNA CENNET MEYVESİ DEMEMİŞLER?</p><p>Bakın nelere kadir.<br />Aşağıda saydığımız vitamin ve mineraller, hurmanın içerdiklerinin sadece bir kısmı. </p><p>1.FOLİK ASİT Hamilelikte ve hatta daha kalmak düşünüldüğünde bile gereken bir B vitamini.  Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür. </p><p>2.KALSİYUM VE FOSFAT Hem iskelet oluşumu hem de vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Bunlar da hurmada var.</p><p>3.MAGNEZYUM Kasların çalışmasında önemli rol oynar. Böbrekler için son derece önemlidir. Magnezyumun faydaları gerçekten çok, başka bir gün paylaşalım. Hurmada magnezyum da mevcut. </p><p>4.DEMİR Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar. Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar. </p><p>5.POTASYUM Hurmada bulunan potasyum, beyne oksijen gitmesine yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar. Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar. Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar.  </p><p>Üstüne üstlük, hurmada protein de var.</p><p>Hurmayı eğer çocuklarınız yemiyorsa, onlara bir oyundan bahsedeceğiz. Yarın:)</p><p>Hurma çok yakında açılacak web sitemizde olacak. Hem de Antakya'dan!</p><p>Mutlu ve eğlenceli bir perşembe günü diliyoruz,</p><p>Sevgilerimizle,


Aşağıda saydığımız vitamin ve mineraller, hurmanın içerdiklerinin sadece bir kısmı.

1.FOLİK ASİT Hamilelikte ve hatta daha kalmak düşünüldüğünde bile gereken bir B vitamini.  Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.

2.KALSİYUM VE FOSFAT Hem iskelet oluşumu hem de vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Bunlar da hurmada var.

3.MAGNEZYUM Kasların çalışmasında önemli rol oynar. Böbrekler için son derece önemlidir. Magnezyumun faydaları gerçekten çok, başka bir gün paylaşalım. Hurmada magnezyum da mevcut.

4.DEMİR Hurmanın içerdiği demir, kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder ve bu da hamilelikte kansızlığın engellenmesini ve bebeğin gelişimi için hayati önem taşıyan kandaki alyuvarlar dengesinin uygun hale gelmesini sağlar. Bilindiği gibi alyuvarlar kanda oksijen ve karbondioksiti taşıyarak hücrelerin canlılığını sürdürmesinde rol oynarlar.

5.POTASYUM Hurmada bulunan potasyum, beyne oksijen gitmesine yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar. Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar. Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar.  Üstüne üstlük, hurmada protein de var.

2013'te Allah Hepimizi Kem Gözlerden Korusun...

Fotoğraf: ALLAH HEPİMİZİ NAZARLARDAN KAZALARDAN BELALARDAN KORUSUN.

Yeni Yıl Şifreniz ve Öğretiniz...







KOÇ Renginiz: Turuncu

Yılın Şifresi: Zümrüdü anka kuşu gibi küllerimden yeniden doğuyor sabrımın mükafanı yaşamdan alıyorum.

Kristaliniz: Akik

Öğretiniz: Sabır

BOĞA Renginiz: Kırmızı

Yılın Şifresi: Beni ben yapan değerlerimi seviyor ve sahip çıkıyorum. Şans en yüce hali ile benimle birlikte.

Kristaliniz: Labradorit

Öğretiniz: Cesaret

İKİZLER Renginiz: Yeşil

Yılın Şifresi: Sorumluluk alıyor hayat yolunda cesur adımlarla ilerleyerek hakkım olanı alıyorum.

Kristaliniz: Akuamarin

Öğretiniz: Sorumluluk almak

YENGEÇ Renginiz: Beyaz Gümüş Grisi

Yılın Şifresi: Ruhumu bilgi ile eğitirken geçmişi dünde bırakıyor yeniyi sevgi ile kabul ediyorum…

Kristaliniz: Lapis Lazuli

Öğretiniz: Yenilen

ASLAN Renginiz: Altın sarısı & Kırmızı

Yılın Şifresi: Eksiklerimin farkına varıyor yaşadıklarımın olgunluğu ile kutsal değerlerime sahip çıkabilmenin mucizelerini yaşıyorum.

Kristaliniz: Kırmızı Mercan

Öğretiniz: Değerlerini savun

Renginiz: Fıstık Yeşili

Yılın Şifresi: Kendimi yeniden keşfediyor hayatın güzelliklerinin idrakine vardıkça doğru kararlar alıyor ve uyguluyorum.

Kristaliniz: Turmalin

Öğretiniz: Takıntılarından arın

TERAZİ Renginiz: Kırmızı Saks mavisi

Yılın Şifresi: Korkularımı keşkelerimi dünümde bırakıp anı tüm zenginliği ile yaşamayı seçiyorum.

Kristaliniz: Ateş opali

Öğretiniz: Korkuları dünde bırak

AKREP Renginiz: Kırmızı

Yılın Şifresi: Hür irademe güveniyor inaçlarımdan aldığım güçle istiyor ve sahip oluyorum…

Kristaliniz: Yakut

Öğretiniz: Aşk iste ve al

YAY Renginiz: Turuncu Kırmızı



Yılın Şifresi: Her düştüğümde daha da güçlü kalkabildiğim için mücadele ederek kazandığım için beni bana bırakmadığın için tüm kalbimle şükrediyorum.

Kristaliniz: Kırmızı Mercan

Öğretiniz: Gücünün farkına var.

OĞLAK Renginiz: Siyah İnci beyazı



Yılın Şifresi: Özüme sadık kalarak gelişiyor değişim enerjinisi ruhumda bedenimde yaşıyor ve yenileniyorum.

Kristaliniz: Labradorit

Öğretiniz: Yenilen değişime açık ol.
KOVA Renginiz: Mavi



Yılın Şifresi: Yeteneklerime beni ben yapan özelliklerime şükrediyor başarıdan başarıya doğru yol alıyorum…

Kristaliniz: Topaz

Öğretiniz: İnan ve kazan
BALIK Renginiz: Turuncu



Yılın Şifresi: Kendimi seviyor ve güveniyorum. Geçmiş deneyimlerimden kazandığım olgunluğu güne yansıtıyor. Tekrarlardan uzaklaşıp yenilikleri deneyimliyorum..

Kristaliniz: Hematit

Öğretiniz: Sahip olduğun gücü farket

Astrolog Şenay YANGEL & Cemil İPEKÇİ

İnsanlar sevilmek için yaratıldılar. Eşyalar ise kullanılmak için...

Doğru İnsana, Doğru Ölçüde, Doğru Zamanda, Doğru Nedenle ve Doğru Şekilde Kızmak...

Fotoğraf: İçinizden ne yapmak geliyorsa onu yapın.<br />Kendinize zorbalık etmeyin.<br />Şiddet sizi katı ve donuk hale sokar.<br />Yolunuza engel olarak dikildiklerini düşündüğünüz şeylerle savaşmayın.<br />Sadece, onlarla ilgilenin, onları gözlemleyin, sorgulayın.<br />Bırakın olsunlar -iyi ya da kötü.<br />Fakat kendinizi onlara sakın kaptırmayın.</p><p>Sri Nisargadatta Maharaj

Eğer hayatınızda katlanılmaz bulduğunuz, size huzursuzluk ve sıkıntı veren şeyler varsa,üç seçeneğe sahipsiniz; Ya o durumdan uzaklaşın, ya onu değiştirin ya da olduğu gibi kabullenin.

561553_263693387087084_13142323_n[1]


Eğer hayatınızda katlanılmaz bulduğunuz, size huzursuzluk ve sıkıntı veren şeyler varsa,üç seçeneğe sahipsiniz; Ya o durumdan uzaklaşın, ya onu değiştirin ya da olduğu gibi kabullenin.


Eğer içinde bulunduğunuz koşulları değiştirebilmek için... yapabileceğiniz bir şey,şimdilik yoksa ve o durumu değiştiremiyorsanız,o zaman tüm direncinizi bırakarak olana tümüyle "teslim olun."Teslimiyet zayıflık, ya da pasiflik değildir.


Teslimiyet, yaşam akışına karşı koyup, ona direnç yaratarak süreci uzatmak yerine,olana izin vermeyi içeren aslında çok basit, ama bir o kadar da derin bir bilgeliktir

Kuantum Yaşam Haritası