1 Kasım 2012

Bu 3 Kapıdan Hangisini Seçersiniz? Para, Şans, Aşk...

9 Kasım'dan İtibaren İstanbul Havaalanı Dış Hatlar Terminalindeki Fotoğraf Sergimize HEPİNİZİ BEKLERİZ EFEM...

Bütün Renkler Aynı Hızla Kirleniyordu... Birinciliği Beyaza Verdiler...

Parmağını sevdiğin rengin üzerine koy... Bir Dilek Tut...

Yaşam İçin Kurallar...Denenmiştir Efem...

Fotoğraf: SAĞLIK: 1. Çok su için.2. Kahvaltıyı kral, öğle yemeğini prens ve akşam yemeğini de dilenci gibi yiyin.3. Ağaçlarda ve bitkilerde yetişen yiyecekleri daha çok ve fabrikalarda üretilen yiyecekleri daha az yiyin.4. 3 E ile yaşayın -- Energy, Enthusiasm, and Empathy (enerji, heyecan ve duygu paylaşımı).5. Meditasyon, yoga ve dua yapacak zaman yaratın.6. Her gün en az 10 dakika sessiz olarak oturun.7. 7 saat uyuyun.8. Her gün 10-30 dakika yürüyüş yapın. Ve yürürken gülümseyin. KİŞİLİK: 9. Hayatınızı başkalarınki ile karşılaştırmayın. Onların seyahatinin ne hakkında olduğuna dair hiçbir fikrin yok. 10. Kontrol edemeyeceğiniz olumsuz düşüncelere veya şeylere sahip olmayın. Bunun yerine enerjinizi olumlu şekilde şu an için harcayın.11. Kendinizi fazla abartmayın; sınırlarınızı bilin.12. Kendinizi çok da ciddiye almayın.13. Kıymetli enerjinizi gevezelikle, dedikoduyla boşa harcamayın.14. Uyanık iken daha fazla hayal kurun.15. Kıskançlık, çekememezlik zamanın boşa harcanmasıdır. İhtiyacınız olan her şeye zaten sahipsiniz.16. Geçmiş meseleleri unutun. Partnerinizin geçmiş hatalarını hatırlatmayın. Bu durum mevcut mutluluğunuzu bozar..17. Hayat, birisine kin duyarak zamanı boşa harcamak için çok kısadır. Kimseden nefret etmeyin.18. Geçmişinizle barış yapın ki, şimdiki zamanı bozmasın.19. Hayatın bir okul olduğunu ve öğrenmek için burada olduğumuzu unutmayın. Problemler, cebir dersi gibi gelip giden, ancak aldığımız derslerin bir ömür boyu devam ettiği eğitim programının bir parçasıdır.20. Daha fazla gülümseyin ve gülün.21. Her tartışmayı kazanmak durumunda değilsiniz. Aynı fikirde olmamak için anlaşın. SOSYAL YAŞANTI: 22. Ailenizi sık arayın.23. Her gün diğerlerine iyi bir şey verin.24. Herkesi her şey için affedin.25. 70 yaşından büyük ve 6 yaşından küçük kimselerle vakit geçirin.26. Her gün en az 3 kişiye gülümseyin ve tanımadığınız en az 1 kişiye "GÜNAYDIN" deyin.27. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğü sizi ilgilendirmez.28. Hasta olduğunuz zaman işin sana bakmaz, Arkadaşların bakmalı. Onlarla temasta olun. HAYAT: 29. Doğru şeyi yapın!30. Faydalı, güzel veya neşe dolu olmayan her şeyden uzak durun.31. ALLAH her şeyi iyileştirir.32. Bir durum iyi veya kötü olsun, nasılsa değişecektir.33. Nasıl hissettiğinizin önemi yok, haydi kalkın, giyinin ve ortaya çıkın.34. En iyisine henüz sıra gelmedi.35. Sabah canlı olarak uyandığınız zaman, bunun için ALLAH' a şükredin.36. Maneviyatınız daima mutludur. Öyleyse mutlu olun.SAĞLIK:

1. Çok su için.

2. Kahvaltıyı kral, öğle yemeğini prens ve akşam yemeğini de dilenci gibi yiyin.

3. Ağaçlarda ve bitkilerde yetişen yiyecekleri daha çok ve ...
fabrikalarda üretilen yiyecekleri daha az yiyin.

4. 3 E ile yaşayın -- Energy, Enthusiasm, and Empathy (enerji, heyecan ve duygu paylaşımı).

5. Meditasyon, yoga ve dua yapacak zaman yaratın.

6. Her gün en az 10 dakika sessiz olarak oturun.

7. 7 saat uyuyun.

8. Her gün 10-30 dakika yürüyüş yapın. Ve yürürken gülümseyin.


KİŞİLİK:

9. Hayatınızı başkalarınki ile karşılaştırmayın. Onların seyahatinin ne hakkında olduğuna dair hiçbir fikrin yok.

10. Kontrol edemeyeceğiniz olumsuz düşüncelere veya şeylere sahip olmayın. Bunun yerine enerjinizi olumlu şekilde şu an için harcayın.

11. Kendinizi fazla abartmayın; sınırlarınızı bilin.

12. Kendinizi çok da ciddiye almayın.

13. Kıymetli enerjinizi gevezelikle, dedikoduyla boşa harcamayın.

14. Uyanık iken daha fazla hayal kurun.

15. Kıskançlık, çekememezlik zamanın boşa harcanmasıdır. İhtiyacınız olan her şeye zaten sahipsiniz.

16. Geçmiş meseleleri unutun. Partnerinizin geçmiş hatalarını hatırlatmayın. Bu durum mevcut mutluluğunuzu bozar..

17. Hayat, birisine kin duyarak zamanı boşa harcamak için çok kısadır. Kimseden nefret etmeyin.

18. Geçmişinizle barış yapın ki, şimdiki zamanı bozmasın.

19. Hayatın bir okul olduğunu ve öğrenmek için burada olduğumuzu unutmayın. Problemler, cebir dersi gibi gelip giden, ancak aldığımız derslerin bir ömür boyu devam ettiği eğitim programının bir parçasıdır.

20. Daha fazla gülümseyin ve gülün.

21. Her tartışmayı kazanmak durumunda değilsiniz. Aynı fikirde olmamak için anlaşın.


SOSYAL YAŞANTI:

22. Ailenizi sık arayın.

23. Her gün diğerlerine iyi bir şey verin.

24. Herkesi her şey için affedin.

25. 70 yaşından büyük ve 6 yaşından küçük kimselerle vakit geçirin.

26. Her gün en az 3 kişiye gülümseyin ve tanımadığınız en az 1 kişiye "GÜNAYDIN" deyin.

27. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüğü sizi ilgilendirmez.

28. Hasta olduğunuz zaman işin sana bakmaz, Arkadaşların bakmalı. Onlarla temasta olun.


HAYAT:

29. Doğru şeyi yapın!

30. Faydalı, güzel veya neşe dolu olmayan her şeyden uzak durun.

31. ALLAH her şeyi iyileştirir.

32. Bir durum iyi veya kötü olsun, nasılsa değişecektir.

33. Nasıl hissettiğinizin önemi yok, haydi kalkın, giyinin ve ortaya çıkın.

34. En iyisine henüz sıra gelmedi.

35. Sabah canlı olarak uyandığınız zaman, bunun için ALLAH' a şükredin.

36. Maneviyatınız daima mutludur. Öyleyse mutlu olun.


Kaynak: Lemi Enginsu

700 Yıllık Boabab Ağacı... Günün Fotosu...01/11/2012

KESTANE ŞEKERİNİ EVDE DE YAPABİLİRSİNİZ



Hemen her yaştan insanın severek yediği kestane şekerinin pratik tarifi ise şöyle:

Malzemeler:

500 gr. iri kestane

2.5 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı: Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp, ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Daha sonra sudan çıkaracağınız kestaneler ılınınca, ince kabuklarını da soyun.

Bu arada toz şekeri başka bir tencereye alıp, üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp, kestaneleri ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp, 1 gün kadar bekletin.

Ertesi gün, tencereyi tekrar kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetten çıkarıp, küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Kestane'nin Faydaları...


İçerdiği vitamin ve mineraller ile kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı.


Potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum mineralleri ile C, B1, B2, PP vitaminlerini içeren ve şeker, protein, yağ açısından zengin olan kestanenin, 100 gramında 200 kalori bulunuyor.

Nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kestane, kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı.


Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenleyen kestane, kasları güçlendiriyor, kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önlüyor. Kestane, en çok potasyum düşüklüğünden yakınanlara öneriliyor, çünkü 100 gramında tam 500 mg potasyum bulunuyor.


Ancak uzmanlar, damar sertliği ve şeker hastalığından yakınanların, kestaneyi ölçülü miktarda yemeleri gerektiğini vurguluyor. Çocuk, genç ve yaşlılar için çok değerli bir enerji kaynağı olan, antik çağlardan beri ´aşk iksiri´ olarak bilinen kestanenin yaşamı uzattığı dahi öne sürülüyor. İnsanoğlunun bala batırarak tatlıya dönüştürüp yediği ilk meyvelerden biri olan kestanenin, antik çağda kutsal sayıldığı için saraylarda verilen büyük şölenlerin değişmez lezzeti olduğu biliniyor. Kestane ile ilgili efsaneler de dünden bugüne dilden dile anlatılıyor.


Rivayete göre Güney Avrupa´nın bir köyünde 4 bin yıllık dev bir kestane ağacı bulunuyor. Ağaç, 50 metre çapındaki gövdesi ve dev yapraklarıyla neredeyse tüm köyü kaplıyor. Yapraklarının adalet dağıttığına inanılan ağaç için, ´200 kişilik şövalye ordusu´ deniliyor.


Kestaneyi nasıl tüketebileceğinize dair öneriler ise şöyle sıralanıyor: Kestaneleri pişirmeden önce, keskin bir bıçağın ucuyla üst taraflarına derince birer çizik atın. Mümkünse kısa saplı bir bıçak kullanın; zira bu, işinizi kolaylaştıracaktır. Daha sonra kestaneleri yıkayıp, kurulayın. Grilde veya sadece üst ızgarası yanan bir fırında pişirin. Sobanın üzerinde ya da mangalda da pişirebilirsiniz. Ayrıca, gazlı ocak üzerinde teflon tavada kestane kebap yapmanız da mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biri.


Kestane haşlanır ya da közde pişirilerek yenir. Et ve sebze yemeklerine, tatlılara eklemeden önce, kestanelerin kabuklarını çizin ve bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar su ilave edin. Daha sonra haşlayıp süzün ve kabuklarını soyun, yemeğin pişmesine 15 dakika kala ilave edin. Kestane en çok hindi ve kuzu etine yakışır. Kış sebzelerinden kereviz, patates ve havuçla uyum sağlar. Tatlı olarak, muz ve elma gibi meyvelerin yanı sıra çikolata sosu ile de servis yapabilirsiniz. Kestaneyi püre haline getirdikten sonra şekerle karıştırıp, dilediğiniz meyve ya da çikolata sosu ile zenginleştirerek sofranıza getirebilirsiniz. Haşlanmış kestane ile kek ve pastalar hazırlayabilirsiniz. Balla karıştırılmış kestane püresi ise özellikle iştahsız çocuklara önerilir.


Burçlara Göre Hayalinizdeki Ev...

Yaşadığınız ev, karakterinizi yansıtır. İşte burçlara göre ev tercihleri:

Koç burcu
Ateş grubundan olan Koç burcu güvenliği olan aydınlık ve ferah evleri tercih eder. Yaratıcı alanlar tam onlara göredir. Ateş kırmızısı ve narçiçeği rengi uğurlu renkleridir.
Deklarasyonda, eski ve yeniyi bir arada yaşatırlar. Kendilerini yaşam alanlarında rahat hissetmeleri gerekir ve bu alanı ateşli renk patlamalarıyla yuva haline getirirler Pozitifliğiniz ve tarzınız farklı dekorasyonlar denemenize neden olsa da yatak odanızın enerjisi şömine önleridir.

Boğa Burcu
Müziğin merkezde olduğu canlılığın içinde sade bir yaşam alanı Boğa burçlarının tercihidir. Özellikle denize ve doğaya yakın olmak amacıyla balkon tercih etmelidirler… Boğa evinde karşınıza sık sık deri koltuk ve kadife kumaşlar çıkar.
Beyaz ve siyah rengini seven Boğa burçları evlerinde bu renge sıklıkla yer verirler. Kitapları için mütevazı bir kitaplık mutlaka bulunacaktır.. Misafiri çok seven bu Burçlar fazla koltukla odayı boğmak yerine minderlerle dekorasyonu tamamlayabilir. Ayrıca evini daha çok benimsemesi için taze çiçekler hoşuna gider. Mutfak dekorasyonu da özen gösterdikleri bir konudur.

İkizler Burcu
İkizler burçları modern tasarımları olan evleri tercih ederler. Evlerinde lüksü ve rahatlığı arayan Geniş alanlarda yaşamayı seven İkizler evlerinde cam öğeleri kullanmayı sever. Büyük kapılardan, geniş pencerelerden hoşlanır. Son moda olanı tercih ederken tasarım konusunda harika bir zevke sahiptir.
Modernizeyi seven modern tasarımları takip eden burç, aynı şekilde son model elektronik cihazlardan da haberdardır. Yaşadıkları alanda ferahlık isterler Metal objeler, sarı ve tonlarındaki modern duvar aksesuarları hoşlarına gider. Capcanlı bir burç olan ikizlerin evi de kendisi gibi bu enerjiyi tamamen yansıtır. Ruh haline göre sık sık dekorasyonunu değiştirir.

Yengeç Burcu
Evlerine âşık olan Yengeçler, evine en meraklı burçturlar. Bahçe katı, ahşap evler duygusal Yengeç burcunun yaşamayı tercih edeceği bir evdir. Klasik ve modernin birleştiği tasarımlar tam Yengeç burcuna göredir. Evini gösteri aracı olarak değil, kabuğuna çekilebileceği bir mekân haline getirmek için dekore eder.
Beyaz, gümüş ve gri renklerini dairelerinin her köşesinde kullanırlar. Denizi çok sevdikleri için deniz manzaralı evler tercih ederler. Ve… Yatak odaları ruhlarını dinlendirmek için kullandıkları bir sığınaktır. su sesiyle huzur bulan yengeçler için küçük bir fıskiye ve mumlar yatak odanızı vazgeçilmez kılar.

Aslan Burcu
Kaliteli yaşamayı seven Aslan burçları lüks ve komşuları olan büyük evleri seçer. Aslan burcu için ev kendisiyle gurur duyabileceği atmosferlerden biridir. Masraftan kaçınmaz ve hem kaliteli hem ihtişamlı eşyalarla evi süsler. Altın ve kırmızı renklerini evlerinde görebileceğiniz burcun evi tamamen konforlu tasarımlardan oluşur. Dekorasyon zevki biraz pahalıdır. Lüks kumaşlardan, deri koltuklardan ve abartılı mobilyalardan hoşlanır. Misafirlerinin beğenilerini kazanmak amacıyla evi en iyi şekilde dekore eder.
Görkemli bir hayat tarzı benimseyen aslan burçları tabii ki yatak odaları ve duvarlarda büyük aynalar aslan burçlarına uygun noktalardır. Turuncu, sarı, kırmızı ve mor aslan burcunun dekorasyonunun ana renkleridir.

Başak burcu
Mükemmelliği hayatının her aşamasında arayan Başak burçları ev seçimlerinde de buna dikkat ederler. Rahat yaşayabilecekleri geniş ve modern tasarımlar onların ilgisini çeker. Evlerinde ahşap dokuları görmekten hoşlanırlar. Az ama öz eşyası vardır. Doğayı sever ve duvarlarında odayı boğmayacak ölçüde doğa fotoğrafları ya da tabloları kullanabilirler.
Doğal sabunlar ve doğal kokular evin havasını değiştirecektir. Sentetik ürünlerden olabildiğince uzak dururlar. Zarif bir zevki vardır. Kitaplıkla uyumlu bir karyola başı ve yatak odasındaki bej gibi renkler başak burcunun dekorasyon dünyasında önemlidir.

Terazi Burcu
Konut seçiminde kendileri için en uygun evi uzun değerlendirmeler sonunda bulan Terazi burcu her imkâna kolaylıkla ulaşabileceği residence daireleri tercih eder. Dengedeki hayatlarını evlerine taşımak isteyen bu burçlar dekorasyonda da ne istediğini iyi bilirler. Uçuk yeşil, mavi ve sarının tonlarından döşenmiş mobilyalar onları çeker. Bakır ve kurşundan yapılmış aksesuarlar onların dekorasyona düşkünlüklerinin göstergesidir. Sanki doğuştan dekoratördürler.
Uzun, alçak ve rahat koltuklar vazgeçemedikleri mobilyalardandır. Sanata çok düşkündürler. Bu yüzden de oturma odalarında tablolara, el dokuma halılara ve estetik değeri olan duvar saatlerine rastlayabilirsiniz. Belli başlı bir renkleri yoktur. Dikkat ettikleri tek nokta uyumun gerçekleşmiş olmasıdır.

Akrep Burcu
Bu burcun insanları geniş balkonu, geniş salonlu evleri tercih eder. Akrep burçlarının evlerinde antika köşeleri ve farklı tasarım edilmiş odalar bulunur. Gizemli mizaçlarını evlerinde gizleyen akrep burçlarına en uygun renk kırmızıdır. Kırmızı ve kırmızının tüm tonlarından meydana gelen döşemeler akrep burcu insanını çeker. Işığın biraz düşük biraz romantik olmasından hoşlanırlar. Tarçın kokulu bir mum akrep burcu için dekorasyonun vazgeçilmezlerindendir. Karamsar tabloları da eksik etmez.
Keyif yapmayı da sevdiğinden duvar süsleri ve resimlere geniş yer verir evinin dekorasyonunda. Cinselliğe egzotizme önem veren akrep yatak odası dekorasyonunda karanlık tablolarla, kısık aydınlatmalarla hemen dikkat çeker.

Yay Burcu Yay burcu insanı özgürlüğüne çok dükündür. Farklı olmayı sever. Geniş daireler Yay burçlarına göredir. Residence konseptinde kolaylıkla ulaşabileceği spor salonları ve alışveriş merkezleri ilgisini çeker. Renkleri, aksesuarları her alanda kullanmayı seven evine enerji katan yaylar Sıradanlıktan kaçınır ve her zaman ferah ve özgündür. Özellikle kendi yarattığı objelere evini dekore ederken yer verebilir.
Gezdiği gördüğü yerlerden kalan hatıraları, okuduğu kitapları ya da yaptığı çılgınca şeylerle ilgili eşyaları sergilemeyi sever. Gökkuşağının renklerine hayran olan yay rengârenk büyük minderlerle modern bir yatak odası dekore edebilir.

Oğlak Burcu
Teknolojiye meraklı olan burç için en ideal konut akıllı evlerdir. Akıllı ev teknolojisiyle tasarlanmış evlerinde huzur bulan Oğlak burcu İşte ciddiyeti ve mükemmeliyetçiliğiyle evinde çalışma odasına özen gösterir. Öncelikle hesap yapar, kafalarında biçimlendirirler ve en son içlerine gerçekten sinerse o obje bir oğlağın evine girmeye hak kazanır.
En iyisine sahip olma isteği nedeniyle dekorasyonda daha sade ve gelenekçidirler. Her şey dayanıklı ve ahenkli olmalıdır. Daha çok gücü simgeleyen deri bir sandalye ya da leopar desenli bir halı, yatak örtüsü oğlakların kişiliğini yatak odalarına da taşıyacaktır.

Kova Burcu
Merkezi konumda yer alan modern evleri tercih ederler. Yenilik ve değişiklikten yana olan Dâhilerin ve yaratıcı insanların burcu olan kova burcu bunu evine de yansıtır. Geleceği evlerine taşıyan kova burçları Rahat bir dekorasyonu tercih ederler ve ellerine gelen türdeki şeylerden hoşlanmazlar. Bazen tek bir rengin farklı tonlarıyla da tüm evlerini döşeyebilirler. Kural dışı bir dekorasyoncudurlar. Aynı zamanda içsel bir rahatlama için sürrealist biblo ve tablolar kovaların işine yarayacaktır.
Kova burcunun yatak odasında mütemadiyen ilgi çekici, göz alıcı detaylar bulunur. Yatak örtüsünden perdesine kadar kova burçları farklı olmalıdır. Zaten onun işi şaşırtmaktır. Gümüş rengi ve mavi tonları dekorasyonda burcuna huzur verir.

Balık Burcu
Yeni tasarımlar deniz manzaralı geniş evlere ilgi duyan Balık burçları konforunu en üst seviyede tutar. Onun için huzurlu olabileceği yer evdir. İşte hayal gücünü rahatlık ve sadelik için evine yansıtan balık burçları için Evlerindeki huzur her alana yayılmıştır. Dekorasyonu düşlere dayalı bir estetik anlayışını merkez alarak oluşturur. Balığın oturma odasında sıklıkla deniz temalı objelere rastlamanız mümkündür. Bu burç için yatak odası yani kişisel mekân çok önemlidir.
Düş gücünü ve sanatsal yönünü burada açığa çıkaracaktır.O yüzden yatak odasının balığın yaratıcılığını yansıtabileceği sıcak bir mekân olarak dekore edilmesi gerekmektedir. Kendisini iyi hissedeceği posterler ve eşyalar yatak odasında kullanılabilir. Su yeşili ve mavisi, beyaza kaçan soluk sarı onun dünyasının renkleridir.

kaynak: e-kolay

Hani Lan Benimle Cehennem Ödüldü...

Her Yaşın Kendine Göre Bir Güzelliği Var...

Bu güzel aya başlarken affedemediğiniz kim varsa isimlerini tek tek yazın...

Konu İnsanlık bir çığın altında kalmak üzere; büyükler küçüklere yardım elini uzatmalı! T.K. Kadri,3/5/1948     İnsanlık büyük bir çığla birlikte yuvarlanıyor. Bu, gittikçe büyüyor. Fakat bir yere saplanacaktır. Onun istikametinde bulunanlar da o çığla birlikte yuvarlanmaya mahkûmdur. Bundan korunabilmek için iki çare vardır: Ya o gelen çığın istikametinden uzaklaşmak, yani dünyadan uzağa kaçmak, yahut sağlam bir yere yapışıp çığın gelip geçmesini beklemek, tutunulan yerin gücüne güvenip orada kalabilmek. Sizi ve insanlığı ancak bu hareketler kurtarır. Diğerleri de çığla birlikte sürüklenmeye mahkûmdur.     Siz ki bu kadar zamandır bu işlerle meşgul oluyorsunuz, ahlakın kudreti hakkında bile şüpheniz vardır. Artık diğerlerinin düştükleri uçurumlara gülmek mi, yoksa ağlamak mı lazımdır. İnsanlar o kadar cahil ve çevrelerinden o kadar habersizlerdir ki  gözlerinin önünde çakan ışığı kör bir kandil şeklinde görmede ısrar etmekte ve vakitlerini [doğru yol varken] ters yollarda uzun mesafeler katetmekle harcamaktadırlar. Yazık insanlara !.. Yazık, büyük namını taşıyıp da onların kurtuluşuna yardım etmek emelini taşımayanlara...     Bir insan bir tramvay altında çiğnenmek tehlikesine maruz bir çocuğu görür de kurtarmaz mı? Dünyada büyüklükleriyle övünen insanlar beşeriyete hizmet etmiş ve beşeriyetin yaşamasına, deneyim devresinin uzun sürmesine yararı dokunmuş insanlardır. Hırs, yükselmek kaygısı, kısa bir zaman için de olsa hükümdar olmak hevesi nedense varlıkların gözlerini öyle boyuyor ki, yaşanacak zamanın kısalığı bile bu renklerin kuvvetini değiştiremiyor.Bu güzel aya başlarken affedemediğiniz kim varsa isimlerini tek tek yazın.

Her ismin üzerinden tek tek gidin ve onları tek tek zihninizde canlandırın. Ve onlara “Seni affediyorum ve seni bırakıyorum. Tümüyle affediyorum. Ben özgürüm ve sen özgürsün.”  diyin.

Güzel bir nefes alın ve meleklerin Allah’ın izni ile tüm kırgınlıklarınızı temizlediklerini, ışığa götürdüklerini vizyonlayın ve hissedin.

Sevgi ve ışıkla

Kaynak: Meleklerle Yaşamak

Yalnızca başkalarının yardımına açık olmayın...Kendinize de yardım edin...

Fotoğraf: Yalnızca başkalarının yardımına açık olmayın...Kendinize de yardım edin...Hâlâ bir şeylerin üstesinden gelebileceğinizi gösterin herkese...Yapamayacağınız şeyler için boş yere üzülmeyin...Yapabileceğinizi yapmaktan zevk almak için uğraşın..._____ S.Hawking ____Yalnızca başkalarının yardımına açık olmayın...
Kendinize de yardım edin...
Hâlâ bir şeylerin üstesinden gelebileceğinizi gösterin herkese...
Yapamayacağınız şeyler için boş yere üzülmeyin...
Yapabileceğinizi yapmaktan zevk almak için uğraşın...

_____ S.Hawking ____

Anne Kedi

Anne Kedi Göl kenarında yaşayan ve sudan nefret eden bir kedi doğum yapar. Bu kedinin yavruları ise annelerinden farklı olarak gölde oynamayı ve suya girmeyi çok sevmektedir. Anne kedi de yavruları ile birlikte göle girer ve onlarla suda oynar. Bunu gören bir başka kedi hayretler içinde kalır ve ona sorar: "Sen hep sudan nefret ederdin, ama görüyorum ki artık sudan hiç çıkmıyorsun. Bunun sebebi nedir?"Anne kedi şöyle cevap verir: "Hala suyu sevmiyorum ama yavrularımı çok seviyorum".Hepimizin hoşlandığı veya hoşlanmadığı bir çok şey vardır. Ancak birini çok seviyor ve onunla bir şeyler paylaşmak istiyorsak, onun hoşlandığı şeylere bakış açımızda esnek olmalıyız. Özellikle ailemize karşı bize düşen daha özverili ve daha hoşgörülü olmaktır. Zararlı bir yönü yoksa sevdiğimiz kişinin hoşlandığı şeyleri sevmeye çalışmalı veya en azından hoşgörülü ve anlayışlı olmalıyız.İnsanlarla uyum sağlamadan sıcak ilişkiler kuramazsınız.Oğuz SaygınNLP Uzmanı
Göl kenarında yaşayan ve sudan nefret eden bir kedi doğum yapar. Bu kedinin yavruları ise annelerinden farklı olarak gölde oynamayı ve suya girmeyi çok sevmektedir. Anne kedi de yavruları ile birlikte göle girer ve onlarla suda oynar. Bunu gören bir başka kedi hayretler içinde kalır ve ona sorar: "Sen hep sudan nefret ederdin, ama görüyorum ki artık sudan hiç çıkmıyorsun. Bunun sebebi nedir?" ...



Anne kedi şöyle cevap verir: "Hala suyu sevmiyorum ama yavrularımı çok seviyorum". Hepimizin hoşlandığı veya hoşlanmadığı bir çok şey vardır. Ancak birini çok seviyor ve onunla bir şeyler paylaşmak istiyorsak, onun hoşlandığı şeylere bakış açımızda esnek olmalıyız. Özellikle ailemize karşı bize düşen daha özverili ve daha hoşgörülü olmaktır. Zararlı bir yönü yoksa sevdiğimiz kişinin hoşlandığı şeyleri sevmeye çalışmalı veya en azından hoşgörülü ve anlayışlı olmalıyız. İnsanlarla uyum sağlamadan sıcak ilişkiler kuramazsınız.


Oğuz Saygın NLP Uzmanı

Korkularınıza harcadığınız kadar çok enerjiyi hayallerinize harcadığınızda mucizeler gerçekleşmeye başlar...

Fotoğraf

Tüm dünya kişinin kendi içindedir...

Fotoğraf: "Tüm dünya kişinin kendi içindedir. Eğer bakmayı ve ders almayı bilirsen, kapı da oradadır anahtar da. Dünyada senin dışında hiçkimse, o anahtarı sana veremez ve o kapıyı senin için açamaz." - Jiddu Krishnamurti"Tüm dünya kişinin kendi içindedir. Eğer bakmayı ve ders almayı bilirsen, kapı da oradadır anahtar da. Dünyada senin dışında hiçkimse, o anahtarı sana veremez ve o kapıyı senin için açamaz."

- Jiddu Krishnamurti

Kahvaltılık Sos Tarifi;

kahvaltılık sos tarifi;Kahvaltılık SosMalzemeler360 gr. domates salçası2 diş sarımsak1 çay kaşığı kekik½ çay kaşığı zerdeçal tozu½ çay kaşığı karabiber1,5 çorba kaşığı çeviz1 çorba kaşığı zeytinyağıHazırlanışıTüm malzemeler bir arada rondodan geçirilir. Tencerenin içerisine az bir miktar zeytinyağı konur. Kısık ateşte 5 dakika karıştırılır. (Bu karıştırma işlemi, sarımsağın kokusunu gidermek amacıyla yapılır.) Ekmeklerin üzerine konularak servis yapılır. Kahvaltılık Sos Malzemeler ...


360 gr. domates salçası

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı kekik

½ çay kaşığı zerdeçal tozu

½ çay kaşığı karabiber

1,5 çorba kaşığı çeviz

1 çorba kaşığı zeytinyağı


Hazırlanışı Tüm malzemeler bir arada rondodan geçirilir. Tencerenin içerisine az bir miktar zeytinyağı konur. Kısık ateşte 5 dakika karıştırılır. (Bu karıştırma işlemi, sarımsağın kokusunu gidermek amacıyla yapılır.)


Ekmeklerin üzerine konularak servis yapılır.

kAYNAK: dOĞADAN gELEN sAĞLIK...

Herkesin bir hikayesi vardır . Herkesin hikayesi de kendine göre değerlidir. Eğer insanların hikayelerini bilip anlayabilirsen insanlara daha anlayışlı davranabilirsin’

Fotoğraf: Günaydın

Herkesin bir hikayesi vardır ...

Herkesin hikayesi de kendine göre değerlidir...

Eğer insanların hikayelerini bilip anlayabilirsen insanlara daha anlayışlı davranabilirsin...

Size kimin hükmettiğini öğrenmek istiyorsanız, sadece kimi eleştirme izniniz olmadığını bulun...

Fotoğraf

"Alışkanlıklara, zıt alışkanlıklar edinerek hakim olunur."

"Alışkanlıklara, zıt alışkanlıklar  edinerek hakim olunur."

Epiktetos

Çocuklarınıza Bile Kolaylıkla Verebileceğiniz Kuvvetli Bir Doğal Takviye...


Bu günlerde çocuklarınıza bile rahatlıkla verebileceğiniz doğal takviye :

Malzemeler: 1 adet orta boy kavanoz kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil

1 limon (dilimlenmiş)
yeteri kadar bal


Hazırlanışı: Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.


Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için. Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.

Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.

Sonbaharla birlikte gribal hastalıklarda evlerin baş köşesine yerleşmeye başladı bile. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı derken ardından gelen öksürüğü kesmek en uzun süreçtir. Hazırlayacağınız şurubu soğuk algınlığına yakalanmadan önce çay gibi ailece günde bir fincan içebilirseniz koruyucu özelliğinden yararlanır, sonrasında ise öksürüğe karşı doğal tedavi olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca araç tutmasından ya da mide üşütmelerinden kaynaklanan bulantılara karşı da çok etkili.

Hiç durmadan, hiç dinlenmeden, hiç sorgulamadan başkalarının amacına hizmet etmek hamallıktan başka bir şey değildir...

Bazı İnsanlar, Onlar İçin Ne Fedakarlıklar Yaptığınızı Anlamazlar...

Gönül kazanmak istiyorsan, sevgi tohumu ek...

"Gönül kazanmak istiyorsan,  sevgi tohumu ek...
Cenneti kazanmak istiyorsan,  yollara diken serpmekten vazgeç…!"

Mevlana

Şok!.. Şok!.. Şok!..10 Senelik Erkek Arkadaşım Benden Mail’le Ayrıldı…

Hani televizyonda magazin programlarında böyle alt yazı geçerler ya, Şok!.. Şok!.. Şok!.. Sevgilisi maille ayrıldı… İşte bu durum benim de başıma geldi. Hala inanamıyorum. Hala şoktayım. 10 senelik erkek arkadaşım 10 satırlık bir maille ilişkimizi bitirdi diye telefon açtı yana yakala Aysun bana.

Onun bu haberiyle telefonun öbür ucunda bende şoka girdim. Yani bu maille ayrılma işi sadece yirmili yaşlardaki cıvık ilişkilerde olur sanıyordum. Bir de ‘’Sex and The City’’ dizisinde görmüştüm, orada da  sevgilisi Carry’den post-it’le ayrılıyordu. Ben kendi düşüncelerimin arasında boğulmadan Aysun’la ilgilenmem gerektiğini biliyordum ‘’dur hele bi yavaş ol ne olduğunu teker teker anlat’’ dedim şok içindeki kızcağıza…

‘’Yaa’’ dedi, ‘’pazar sabahı kalktım maillerime bakayım’’ dedim baktım bizim Ahmet’ten bir mail gelmiş nedir acaba diye açtım, bir de ne göreyim ;Yok efendim uzun süredir kafasında kuşkular varmış, artık ilişki çok monotonlaşmış, beni hiç aldatmamış ama buraya kadarmış mealinde bir yazıyla karşılaştım…

Tabi hemen telefona sarıldım, ‘’mailini aldım nedir bu’’ diye sordum ee ne yapayım sana bunları yüz yüze söyleyemezdim bende yazdım demez mi???

Hayır tamam, bende ilişkimizde sorunlarımız olduğunu biliyordum ama bir gün gelip te bana; bak bu aşk benden gidiyor, bak bu huyların-bu sözlerin- beni rahatsız ediyor, törpüleyebilir misin dememiş, bak sana karşı heyecanım bitti bu beni rahatsız ediyor dememiş, bize ilişkiyi kurtarma yeniden canlandırma şansı vermemiş, kendi kendine oturmuş, düşünmüş, karar vermiş kılıcı indirmiş. Ne diller döktüm ağladım, yalvardım ama bize bir şans daha vermesi için ikna edemedim. Zaten karar vermiş insana ne yapılabilir ki?

Bir de; bundan  iki üç ay önce ona hayatımın en karanlık sırlarını anlatmıştım, yani bilsem  aklında ayrılma düşünceleri var niye onları anlatayım ki dimi ama…Akıl var, mantık var…

Başka bozulduğum bir tarafta;  bir süredir ciddi bir hastalık geçiriyordum ve iyileşmem için iki aylık daha sakin bir zaman dilimine ihtiyacım vardı, ve o bana ihtiyacım olan o iki aylık süreyi bile vermedi…

Ve bunu bana yapan kim ‘’iyi erkek arkadaş?…’’ Düşünmeden hayatımı teslim edeceğim ‘’iyi erkek arkadaş?…’’ Gözüm kapalı güvendiğim ‘’iyi erkek arkadaş ?…’’ Benim sağlığım için , canım için iki ay daha bekleyemedi diye yana yakala Aysun konuşmasına noktasız devam ediyordu ki; dur kız dedim bir soluklan. Yok dedi soluklanamam inan ki nefessizim. Geceleri sağa dönüyorum olmuyor, sola dönüyorum olmuyor. Telefonda  ‘’bu hastalık sürecinde ilişkimizin iyice kötüye gittiğini, gönlümüze göre gezip tozamadığımızı, benim kendi derdime düştüğümü’’ söyledim Ahmet’e ‘’ama bak artık düzeliyorum, ilişkimizi toparlayabiliriz’’ dedim ama yok dedi peygamber demedi. ‘’Hastalığımın sadece ilişkimizin sona giden sürecini hızlandırdığını’’ söyledi.

Sonra ‘’ona karşı hala heyecan duyduğumu ama belki bunu ona yansıtamadığımı, ve benim de onu hiç aldatmadığımı ve onu çok sevdiğimi’’ söyledim ama bana karşı sesi o kadar soğuk ve uzaktan geliyordu ki anlatamam. Bana karşı; o mesafeli, o duyarsız duruşu bitirdi beni…

Bana bu şok mailini gönderdikten sonra, sinirlerim iyice harap olduğundan hastanelik oldum, serumlar yedim, sakinleştirici iğneler yapıldı, yüzüm gözüm şişti, birkaç kez acile gidip gelmek zorunda kaldım, bir tesadüfle bunları öğrendi inanır mısın sadece ilk öğrendiği gün aradı. Sonra bir daha nasılsın diye arayıp sormadı bile. Sanki yer yarıldı yerin dibine girdi. Koca 10 sene işte böyle bittiiiiiiii  !!!… derken telefonda duymaya başladığım hıçkırıklarına ne yazık ki teselli olacak bir sözüm yoktu…

Bende bu ayrılığın kör karanlığına düşmüş gibi hissettim kendimi… Ne diyebilirdim ki ‘’her şeyin hayırlısı olsun’’ demekten başka…

Sağlıcakla,