1 Kasım 2012

KESTANE ŞEKERİNİ EVDE DE YAPABİLİRSİNİZ



Hemen her yaştan insanın severek yediği kestane şekerinin pratik tarifi ise şöyle:

Malzemeler:

500 gr. iri kestane

2.5 su bardağı toz şeker

2.5 su bardağı su

1 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı: Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyun. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp, ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletin. Daha sonra sudan çıkaracağınız kestaneler ılınınca, ince kabuklarını da soyun.

Bu arada toz şekeri başka bir tencereye alıp, üzerine su ilave edin. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp, kestaneleri ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirin. Tencereyi ateşten alıp, 1 gün kadar bekletin.

Ertesi gün, tencereyi tekrar kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpin. Kestaneleri şerbetten çıkarıp, küçük kağıt kalıplara yerleştirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder