1 Kasım 2012

Bu güzel aya başlarken affedemediğiniz kim varsa isimlerini tek tek yazın...

Konu İnsanlık bir çığın altında kalmak üzere; büyükler küçüklere yardım elini uzatmalı! T.K. Kadri,3/5/1948     İnsanlık büyük bir çığla birlikte yuvarlanıyor. Bu, gittikçe büyüyor. Fakat bir yere saplanacaktır. Onun istikametinde bulunanlar da o çığla birlikte yuvarlanmaya mahkûmdur. Bundan korunabilmek için iki çare vardır: Ya o gelen çığın istikametinden uzaklaşmak, yani dünyadan uzağa kaçmak, yahut sağlam bir yere yapışıp çığın gelip geçmesini beklemek, tutunulan yerin gücüne güvenip orada kalabilmek. Sizi ve insanlığı ancak bu hareketler kurtarır. Diğerleri de çığla birlikte sürüklenmeye mahkûmdur.     Siz ki bu kadar zamandır bu işlerle meşgul oluyorsunuz, ahlakın kudreti hakkında bile şüpheniz vardır. Artık diğerlerinin düştükleri uçurumlara gülmek mi, yoksa ağlamak mı lazımdır. İnsanlar o kadar cahil ve çevrelerinden o kadar habersizlerdir ki  gözlerinin önünde çakan ışığı kör bir kandil şeklinde görmede ısrar etmekte ve vakitlerini [doğru yol varken] ters yollarda uzun mesafeler katetmekle harcamaktadırlar. Yazık insanlara !.. Yazık, büyük namını taşıyıp da onların kurtuluşuna yardım etmek emelini taşımayanlara...     Bir insan bir tramvay altında çiğnenmek tehlikesine maruz bir çocuğu görür de kurtarmaz mı? Dünyada büyüklükleriyle övünen insanlar beşeriyete hizmet etmiş ve beşeriyetin yaşamasına, deneyim devresinin uzun sürmesine yararı dokunmuş insanlardır. Hırs, yükselmek kaygısı, kısa bir zaman için de olsa hükümdar olmak hevesi nedense varlıkların gözlerini öyle boyuyor ki, yaşanacak zamanın kısalığı bile bu renklerin kuvvetini değiştiremiyor.Bu güzel aya başlarken affedemediğiniz kim varsa isimlerini tek tek yazın.

Her ismin üzerinden tek tek gidin ve onları tek tek zihninizde canlandırın. Ve onlara “Seni affediyorum ve seni bırakıyorum. Tümüyle affediyorum. Ben özgürüm ve sen özgürsün.”  diyin.

Güzel bir nefes alın ve meleklerin Allah’ın izni ile tüm kırgınlıklarınızı temizlediklerini, ışığa götürdüklerini vizyonlayın ve hissedin.

Sevgi ve ışıkla

Kaynak: Meleklerle Yaşamak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder