25 Nisan 2013

Pes etmek mi ? ------- BİLMİYORUM Yenilmek mi ? -------- GÖRMÜYORUM Umutsuzluk mu ? ------- DUYMUYORUM

Hisar'da Dolunay...Günün Fotosu...25/04/2013

Hepimiz İçin Hayırlısı Neyse O Olsun:)

İlk Tanışma Döneminde Sürekli İlgi Gösteren, Yakınlaşınca Bir Vires Düşüren, Elde Edince Vitesi Boşa Alan Kişiye: Türk Erkeği Denir:)

Yahu Sinem ''Biz İlişkiye Ara Verdik'' Sen Gitmişsin Bu Arada Evleniyorsun...

Sağlıklı Beslenme Dikkat Edilecek Önemli Konular



Sevgisiz insanin kalp riski yüksek. İnsanlara severek kızarım. Herkesin de böyle yapmasını tavsiye ederim. Çünkü sevgisiz, kötülük düşünen, beddua ve küfür eden insanın kalp krizi riski ve ölüm oranı çok daha yüksek.
Dua etmek insanı iyileştirir. Ben inançlı biriyim. Her ameliyatımda mutlaka dua ederim. Bence duanın, meditasyon, şifa gibi, iyileştirici özelliği var. Ameliyat sonrası hastalarıma da mutlaka dua ettiriyorum. Bunun sağlıklarına çabuk kavuşmalarında müthiş bir e...tkisi var.
Doğu tıbbı çok gerekli. Ben de "klasik" tip adamıyım ama alternatif yani tamamlayıcı tıp yöntemlerini reddetmiyorum. Akupunktura yüzde 100 inanıyorum. Çinliler bu minnacık iğnelerin sırrını çözmüş. Ama bu tür tamamlayıcı tedavilerde insanın istemesi çok önemli. Doğu tıbbında özgür irade ön planda.
. İdeal sağlık göstergesi olarak, kadınlar için ideal bel ölçüsü 82 santimdir. Eğer 93 santimi geçerseniz, sağlık riskiniz artar. Erkekler için ideal ölçü ise 88.5 santimdir. 101 santimden yukarısı sağlık riski demektir.
Her gün aspirin içmeli. Hayatımda ilaç kullanmadım. Zorda kalmadıkça kimseye de tavsiye etmem. Ama herkese her gün mutlaka bir aspirin içmesini salık veriyorum. Ben de içiyorum. Aspirinin kanı sulandırdığını biliyorduk ama simdi yeni faydalarını da öğreniyoruz. Örneğin, vücuttaki birçok doku tahrişini önlediğini yeni öğrendik. Aspirin ömrü uzatıyor.
Sağlıklı Beslenme Dikkat Edilecek Önemli Konular
Çay yerine ıhlamur içilmeli. Günde en fazla iki çay ya da kahve içebilirsiniz. Fazlası zararlı. Ancak ıhlamur kesinlikle zararlı değil, dilediğiniz kadar için.
Sarımsak müthiş bir bitki... Vücudu koruyan hücreleri destekliyor,tansiyonu düşürüyor. Sarımsaktan çıkan maddeyi yüksek tansiyonlu kişiye kullandığımızda, tansiyonu hemen düşüyor. Her gün birkaç diş sarımsak yenmeli.
Başka bir mucize sebze de ayşekadın fasulye. Türkiye`de bol üretilen bu sebze bence her öğün, özellikle de çiğ olarak mutlaka sofrada bulunmalı. Vücuda müthiş yararlı bir bitki.
Semizotu da içindeki Omega 3 nedeniyle son derece faydalı. Çiğ yenirse, daha da yararlı. Biz her gün ailecek öbek öbek çiğ semizotu yiyoruz.
Et yiyecekseniz, yanında mutlaka çiğ domates de olmalı. Çünkü domatesin içindeki Lcyopin adli antioksidan, etteki zararlı Omega 6`ları yararlı hale dönüştürüyor.
Kayısı çok yararlı ancak günde bir avuçtan fazla yenmemesi gerekiyor. Karpuz ve kavunda ise ince bir dilim tercih edilmeli.
Üzüm ve muz, çok yüksek dozda şeker içerdiği için daha az tüketilmeli.
Her sabah aç karnına içilen bir bardak ılık suyun ardından bir avuç ceviz çok iyi gelir. Ben her sabah alıyorum.
Artık sütün de `Sağlıklı olanı" çok zor bulunuyor. Hayvanlara verilen hormon ve antibiyotikler süte karışıyor ve saflığını yok ediyor.
Çocuklara soya sütü içirilmeli. 35 yaşın üzerindekilere sütün içindeki laktoz pek iyi gelmiyor. Laktozu alınmış süt yerine ise de bol bol su içilmeli.
Balık hariç, kırmızı etle beyaz et aynı. Çünkü hem danaya, hem de tavuğa yüksek dozda hormon ve antibiyotik veriliyor. Et yenecekse, hepsi yenebilir. Fark etmez!
Beyaz pirinç ve beyaz un son derece zararlı. Çünkü her ikisi de yanınca şekere dönüşüyor. Yani ha avuç avuç toz şeker yemişsiniz ya da pilav ya da beyaz undan yapılan ekmek... Arada fark yok. Pilav ve ekmek için esmer un ya da esmer pirinci tercih edin.
Lahana zayıflamak için çok ideal. Hazmı zor olduğu için tıkar ve kalorisi çok düşük.
Şişmanlık en az sigara kadar tehlikeli. Hatta sigaradan da çok. İdeal kilodan daha düşük kilolu olan insanlar uzun ömürlü oluyor. İdeal rejimler haftada 1 kilo verdiren rejimlerdir. Diğerlerine aldanmamak lazım. Eğer haftada 1 kilodan fazla kaybediliyorsa, vücuttan sadece su kaybediliyordur, dikkat

kaynak: gelişimsel olumlama

YAŞAMIN HER ANI YÜKSEK İDRAKİNİZLE ŞEKİL BULSUN...


Başarılı olmak için,
BU SÖZLERDEN TAMAMEN VAZGEÇİN... .!!!!!!!!
Yapamam İnanmıyorum ... Zamanım yok. Belki Acaba Korkuyorum... Olanaksız Eğer Çünkü Bilmiyorum Daha önce hep kaybettim.
SonraYukarıdaki sözcükler yerine aşağıdaki sözcükleri kullanın...
Yapabilirim İnanıyorum Zamanüreteceğim Kesinlikle Mutlaka Kendime güveniyorum İnanırsam her şey mümkündür Yapacağım Öğreneceğim Bu sefer kazanacağım Şimdi, şu an.

İsveç'te Çöp Bitti...


Geri dönüşüm, güneş enerjisi ve daha birçok sürdürülebilir uygulamada tüm ülkelerin başını çeken İsveç, şaka gibi bir sorunla karşı karşıya. Elektrik ve ısınma ihtiyaçlarının büyük kısmını çöplerden elde eden ülkede çöp bitti.
250.000'in ü...zerinde evin elektrik ve ısınma ihtiyacını çöplerin yakıt olarak kullanılmasından sağlayan İsveç hükümeti, ülkede üretilen çöpten daha büyük kapasiteli çöp dönüştürme tesisine sahip. Eurostat'ın verilerine göre İsveç'te bulunan evlerden çıkan çöplerin sadece %1'i çöplüklerde kalıyor. Bu oran, diğer Avrupa ülkelerinde %38 dolaylarındadır. Geri kalan kısım ya geridönüşüme uğruyor ya da gübre olarak kullanılıyor. İsveç'teki güç santrallerinin büyük bir kısmı çöpleri yakıt olarak kullanıyor. Ancak ülkede çöplerin tükeniyor olması, daha doğrusu yeterince çöp üretilemiyor olması, İsveç'i zora sokuyor.
Bu durum da İsveç'i komşusu Norveç'ten çöp ithal etmek durumunda bıraktı. Aslında bu yeni bir olay değil. İsveç bir süredir Avrupa'dan, özellikle de Norveç'ten yılda yaklaşık 800.000 ila 850.000 ton çöp ithal etmekteydi. Bu çöplerin büyük bir kısmı komşusu Norveç'ten geliyor. Hem de İsveç, bu ithalattan para da kazanıyor, çünkü Avrupa Standartları dahilinde çöplerinden kurtulmak isteyen Avrupa ülkeleri, İsveç'in çöplerini alması için para ödemekten çekinmiyor!
9.5 milyon nüfuslu ülkede çıkan atıkların yalnızca %4'ü geri dönüşmez durumda. Geriye kalan bütün çöpler geridönüşüm ile enerji üretiyor!

Lan Kaç Zamandır Bakmıyorum, Ne Biçim Birikmiş Mail'ler...

HERKES "İLK"OLMAK İSTER."

 


İlk aşk","ilk öpücük" oysa "ilk" geÇicidir.

Sahip olduğunuz hangi "ilk"...hala sizin yada ... ... ... sizinle düsündünüz mu?

Oysa kimsenin begenmediği "son"da durum farklıdir. Ondan ötesi yoktur...

Heyecandan avuÇlarinizin terleyerek tuttugu "ilk"elle değil,güvenerek sımsıkı tuttuğunuz "son" elle girerseniz mezara....

Durup tekrar düsündügünüzde;"ilk" olup yok olmak mı? "son" olup sonsuz olmak mı isterdiniz.?

Affetmek. Başkalarını affettiğimizde biz özgürleşiriz.





 Nefret yaşamdan zevk almamızı, insanların güzel yanlarını görmemizi engeller. Hiç kimse saf iyi ya da saf kötü değildir. Salt... kötülükleri görmek bir süre sonra şüphe, depresyon ve umutsuzluk denizinde boğar insanı.


Nefret dolu bir yaşam, mutsuz bir yaşamdır. Affetmek insanı derinleştirir. Affetmek için, insanın ruhsal ve zihinsel olarak kendisini hazır hissetmesi gerekir.Çünkü affetmek bir seçimdir. Kimsenin zorlamasıyla affetmek mümkün değildir. Affetmek bir süreçtir. Birdenbire affedişler bile bir sürecin ürünüdür. Affetmeyi seçtiğinizde kimse size borçlanmayacaktır. Yani koşullu affetme yoktur.


Diğer insanın da sizi affetmesini, değişmesini veya sizin istediğiniz gibi olmasını beklemeyin. Affetmek bir seçimdir. Amacı sizin rahatlamanızdır, sizin özgürleşmenizdir. Nefret duyduğunuz kişinin yaşıyor ya da ölmüş olması sizin affetme sürecinde duyduğunuz acıların yoğunluğunda bir farklılık oluşturmayacaktır. O acılar sizin acılarınız. Affetmek kolay değildir. Fakat özgürleşmek için gereklidir.


Çoğu insan affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu anlamına geleceğini sanır. Oysa aaffetmek, geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak, yaşamımızı kontrolü altında tutmasına son vermek demektir.
Affetmek, o kişiyi sevmek değil.

Affetmek, o kişiyle konuşmak zorunda olmak değil.

Affetmek, o kişiyle ilişkiyi sürdürmek değil.

Affetmek, o kişinin beklentileri doğrultusunda davranmak değil.

Affetmek, o kişiyi kucaklamak değil.

Affetmek, o kişiyi suçsuz bulmak değil.

Affetmek, o kişiyi hakli bulmak değil.

Affetmek, o kişinin verdiği zararları telafi etmek için çaba göstermemek değil.

Affetmek kırgınlığın, kızgınlığın, nefretin hapishanesinden özgürlüğe çıkmaktır.
Affetmek artık acıyı hissetmemektir.

Yapılanları zihinsel olarak unutmak zaten mümkün değildir. “Duygusal unutma” affetmenin diğer adıdır.

İşte Bu yüzden AFFEDİN



25 Nisan 2013 Akrep Burcunda Ay tutulması



Tutulmanın sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için öz burcunuzla birlikte lütfen yükselen burcunuzu da takip ediniz..

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak parçalı Ay tutulması sizin sekizinci evinizde etkili olacak. Ortaklı gelirler,prim, sigorta, vergi, kredi, miras, nafaka vb. konularda bu Ay tutulmasında önemli kavramlar karşınıza çıkabilir. Bunun yanı sıra, ölüm, cinsellik, ameliyatlar da bu Tutulmanın ana konuları arasında yer alıyor. Tutulma yöneticisi Mars’ın karşıt pozisyonda ikinci evinizde yer alması maddi konulara özellikle dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra ay tutulmaları sonlanmaları, dönüşümleri de temsil ederler.Hayatınızdaki bazı kavramlarda gerek fiziksel gerekse ruhsal olarak önemli dönüşümler yaşayabilirsiniz. Tutulma noktası ile Satürn arasındaki irtibat sorumlu davranmamız gerektiğini ve eğer ihmal ettiğimiz kavramlar varsa bunlarla da yüzleşebileceğimizi işaret ediyor. Kendinizi biraz karamsar ve gergin hissedebileceğiniz bu dönemde Kronik bir sağlık sorunu nedeniyle operasyon ve ameliyat da gündeme gelebilir. 28 Nisan’dan itibaren Güneş ve Satürn’ün karşıt pozisyona gelmesi otorite kavramları ve maddi yükümlülüklerimiz ile ilgili sınavları ve aynı zamanda çözüm yollarını karşımıza net bir şekilde çıkarabilir.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak Parçalı Ay Tutulması ilişkiler ve ortaklıklarınıza dikkat çekiyor. Tutulma yöneticisi Mars ve Venüs sizin burcunuzda ve karşıt evinizde Satürn yer alıyor. İlişkilerinizde mücadeleler, çekişmeler oluşabilir. Kişisel istekleriniz ile karşınızdaki kişiye olan sorumluluklarınız arasında bir denge oluşturmak zorunda kalabilirsiniz. Sizin güveninizi kazanmış ve sorumluluğunu alabildiğiniz ilişkilerde bu tutulma uzun vadeli dönüşümler yaşatabilir. Aksi halde karşınızdaki kişiye savaş açma, mücadele ve arkasından kopuşlar meydana gelebilir. Çok duygusal ve hassas olabileceğiniz bu dönemde karamsar ve depresif duygular hissedebilirsiniz. Ancak manevi yanınızı kuvvetlendiren Oğlak burcundaki Plütonun destekleyici etkisiyle karşınızdaki kişiye karşı kişisel gücünüzü sonuna kadar kullanabilir ve yapıcı adımlar da atabilirsiniz. Arkadaş çevrenizden ve ait olduğunuz sosyal gruplardan da önemli yardımlar alabileceğiniz bir dönemdesiniz.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)

25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak parçalı Ay Tutulması günlük hayatınız, iş çevreniz, çalışma ortamınızda bazı dönüşümlere neden olabilir. Bir arkadaşınız, yardımcınız işden ayrılabilir, bir iş projesi sona erebilir veya çalışma koşullarında değişimler yaşayabilirsiniz. Genel olarak bu bölgede Satürn olacağından sorumluluklarınız artabilir ve kendinizi yorgun, karamsar hissedebilirsiniz. Kronik sağlık problemleri ortaya çıkabileceğinden, genel kontrollerinizi yaptırmanız daha doğru olacaktır.Evinizde beslediğiniz evcil hayvanınız ile ilgili bir sıkıntı oluşabilir veya ani bir masrafla karşılaşabilirsiniz. Ailenizden ve büyüklerinizden maddi manevi destek bulabileceğiniz bir dönemdesiniz. Ay sonunda etkili olacak Güneş Satürn karşıtlığı iş ve sorumluluklarınızın artacağını ve çok çalışacağınızı işaret ediyor. Bu dönemde beslenmenize dikkat etmeli, yeteri kadar dinlenmeye vakit ayırabilmelisiniz. Aksi halde zayıflayan bağışıklığınız bazı sağlık sorunları yaratabilir.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

25 Nisan’da oluşacak Akrep burcundaki parçalı ay tutulması, duygusal ilişkilerinize, yaratıcı ve sanatsal faaliyetlerinize, çocuklarınızla ilgili kavramlara dikkat çekiyor. Bu alanlarda sorumluluklarınız artabilir ve duygusal olarak zorlanabilirsiniz. Özel hayatınız ve sosyal hayatınız arasında çekişmelerin yaşanabileceği bir dönem geçirebilirsiniz. Çocuklarınızın eğitimi, genel olarak yurtdışı, hukuk, medya ile ilgili kavramlarda destekleyici gelişmeler de söz konusu olabilir.Bu tutulmayla birlikte özel, duygusal ilişkilerinizde ve çocuklarınızla ile ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Spekülatif piyasalar ve şans oyunları bu dönemde riskli olabilir. Maddi olarak sizi zorlayabilecek durumlardan uzak durmalı, tedbirli olmalısınız. Ay sonunda yaşanacak Güneş Satürn karşıtlığı sorumluluklarınızı ihmal ettiğiniz takdirde, duygusal olarak zorlanabileceğinizi ve aile büyükleriyle çatışabileceğinizi işaret ediyor.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos) 25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak Ay tutulması ev, aile, ebeveynler ile ilgili konulara dikkat çekiyor. İhmal ettiğiniz sorumluluklarınız varsa onlarla yüzleşmeniz gerekebilir. Bir aile üyesinin sağlık problemi, yaşadığınız yer, eviniz ya da bir mülkle ilgili mücadele etmeniz gereken durumlar ortaya çıkabilir. Ancak yakın çevreniz, arkadaşlarınız ve uzman kişilerden alacağınız desteklerle olayları kontrol altına almanız mümkün görünüyor. Ay sonunda gerek iş gerekse aile hayatındaki sorumluluklarınız artacağından kendinizi yorgun ve karamsar hissedebilirsiniz. Kendinize daha fazla zaman ayırarak, hoşlandığınız faaliyetlerle ilgilenmeye çalışın.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül) 25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak Ay tutulması sizin yakın çevreniz, kardeşleriniz, günlük iletişimleriniz ile ilgili alanda bazı sıkıntılı kavramlar ve çözümlenecek problemleri gündeme getirebilir. İhmal ettiğiniz sorumluluklarınız varsa onlarla yüzleşebilirsiniz. Bu dönemde iletişim cihazlarınız, bilgisayarınız, otomobilinizle ilgili bir arıza gündeme gelebilir. Gelişmesi mümkün olmayan kavramlarda bazı sonlanmaların yanısıra fikirsel değişimler de yaşayabilirsiniz. Duygusal olarak da üzerinizde baskı hissedebileceğiniz bu dönemde eşiniz, çocuklarınız ve sevdikleriniz size gerekli desteği sağlayacaktır.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim) 25 Nisan Akrep burcunda yaşanacak Ay tutulması maddi konularda sorumluluklarınızın artmasına ve ani harcamalara neden olabilir. Kazanç elde ettiğiniz kavramlarda bazı değişimler ve kısıtlamalar oluşabilir.Maddi kaynak ve kredi bulmak veya çevrenizden böyle taleplerle karşılaşmak duygusal olarak sizi zorlayabilir. Ancak güçlü ve kararlı olduğunuz takdirde gerek aileniz, gerekse yakın çevrenizden gerekli destekleri bulabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bir mülk satışı veya mirastan gelebilecek destekle işinize ve kariyerinize yatırım da yapabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak Ay tutulması sizin için çok önemli. Geçtiğimiz Ekim ayından beri burcunuzda ilerleyen Satürn hayatınızda yeni yapılandırmalar yapmanızı istiyor. Bu Ay tutulması ile kendiniz ve ilişkileriniz ile ilgili bazı sınavlarla karşılaşabilirsiniz.İhmal ettiğiniz sorumluluklarınız ile yüzyüze gelebilirsiniz. Güçlü olamnız gereken bir dönemdesiniz. Bazı ilişkileriniz sizin için sorun kaynağı oluyorsa onları hayatınızdan çıkarmanız gerekebilir. Bu dönemde hissedebileceğiniz duygusal baskı fiziksel sağlık problemlerine yol açabilir. Kazalar ve sakarlıklara da açık olduğunuz bu dönemde daha dikkatli olmaya çalışmalısınız. Kararlı ve güçlü olduğunuz takdirde bu ay tutulması uzun vadeli hayatınızı yapılandırmanız için önünüze önemli dönüşüm fırsatları da çıkarabilir. Yakın çevrenizin, sevdiklerinizin, çocuklarınızın sizi maddi manevi desteklemeye hazır olduklarını da unutmamalısınız.

YAY (23 Kasım-21Aralık) 25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak Ay tutulması iç dünyanız, bilinç altınız, ruhsal sağlığınız ile ilgili konulara dikkat çekiyor. Günlük hayatınız ve iş yaşamınızdaki sorumluluklarınızn artması sağlığınızı da biraz zorlayabilir. Bağışıklığınız sisteminiz zayıflayabilir; kendinizi yorgun ve karamsar hissedebilirsiniz. Bu ay tutulmasında bir gizli düşmanlıkla karşılaşabilir, değerli bir eşyanızı da kaybedebilirsiniz. Daha dikkatli ve temkinli olmalısınız. Bu tutulma döngüsünde kendinizi ve yaşamınızı daha fazla sorgulayabilir, günlük yaşamınız, iş hayatınız, sağlığınız ve maddi konularda yeni kararlar alabilir, dönüşümler yaşayabilirsiniz.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak) 25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak Ay tutulması arkadaşlarınız, ait olduğunuz sosyal gruplar, gelecek hedefleriniz, iş projeleriniz ile ilgili alanlarda bazı değişimleri gündeme getirebilir. Duygusal hayatınızdaki hızlı gelişmeler, maddi alanda hissettiğiniz yetersizlik duygusu karamsarlık yaratabilir. Yakın arkadaşlarınızdan biri ile ilgili zorlayıcı bir durum sizi dolaylı olarak etkileyebilir. Mutsuz olduğunuz ve gelecek beklentisi olmayan bir ilişkiniz bu dönemde sona erebilir. Çocuklarınız ile ilgili sorumluluklarınız artabilir ya da ihmal ettiğiniz kavramlarla yüzleşebilirsiniz. Ancak uzun vadede sizi olumlu etkileyecek bu tutulma döngüsünde kişisel olarak güçlü olduğunuzu ve yakın çevrenizin sizi desteklediğini unutmayın.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat) 25 Nisan’da Akrep burcunda yaşanacak Ay tutulması, kariyer ve iş hayatınıza dikkat çekiyor. Bu dönemde ihmal ettiğiniz kavramlar ve sorumluluklarınız ile yüzleşmeniz gerekebilir. Ebeveynler ve patronlarınızla olan ilişkilerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Güç çekişmeleri ve stresli durumlar oluşabilir. Kariyer hayatınızda rahatsızlık duyduğunuz kavramlar varsa , bazı değişimler yaşamanız muhtemel görünüyor. İş yeri, ofis ve evinizle ilgili kısıtlayıcı durumlar oluşabileceği gibi, ebeveynlerinizden ve aile büyüklerinizden birinin sağlığı ile ilgili bazı zorlanmalar da ortaya çıkabilir. Ancak şu ana kadar ihmal ettiğiniz kavram yoksa ve iş hayatınızla özel hayatınız arasındaki dengeyi koruyabildiyseniz bu tutulma kariyerinizde yeni kapılar da açabilir. Arkadaşlarınızın, sevdiklerinizin ve çocuklarınızın destekleriyle moralinizi yüksek tutabilir, gelişmeleri rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

25 Nisan’da Akrep burcunda oluşacak Ay tutulması, yurtdışı, seyahatler, medya, yayıncılık, yüksek öğrenim ve hukuksal konularda bazı sorumluluklarınız ve hatalarınızla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.Gelecek ile ilgili projelerinizde ve hayat görüşlerinizde değişimler yaşayabilirsiniz. Bu dönemde hayatınızdaki iletişim trafiği çok artabilir, kısa ve uzun seyahatler yapabilirsiniz.

Demet Baltacı 

Bizim için başarı nedir?





Başarı mutluluk değil, ego övgüsüdür. İnsanların senin başarılı olduğunu söylemesidir. Her şeyini kaybetmiş olabilirsin. Ruhunu kaybetmiş olabilirsin. Neşeye neden olan o masumiyeti kaybetmiş olabilirsin. Seni ilahi noktaya yaklaştıran o huzuru, sessizliği ve dinginliği kaybetmiş olabilirsin. Hepsini kaybedip, bir deli olmuşsundur. Ama dünya senin başarılı olduğunu söyleyecektir.

OSHO

Beynimizi Daha İyi Kullanmak İÇin Bir Kaç İpucu...


1- Beyin açık havadayken ve ayaktayken daha iyi çalışır. İnsan beyninin ayaktayken yaklaşık yüzde 10 daha fazla çalıştığı düşünülmektedir. Hayatınızla ilgili Önemli kararlar alırken açık havada veya doğada deney...ebilirsiniz.
2 – Yürürken kolları sallamak beynin performansını olumlu etkiliyor. Önemli kararlarınızı açık havada, kollarınızı sağa sola sallayarak yürürken almaya ne dersiniz?
3- Yabancı bir dil öğrenme beyni güçlendiriyor. Her gün birkaç yabancı ya da yerli yeni kelime öğrenip, kullanabilirsiniz. Sözlük okuyabilirsiniz. Alışveriş listesi veya telefon numaralarını ezberlemeyi deneyebilirsiniz.
4- Zihinsel jimnastik /antrenman yapın. Bunun için çeşitli bulmacaları çözebilirsiniz. Satranç gibi akıl oyunları oynayın.
5 – Rutin olarak tekrar ettiğiniz davranışlardan vazgeçin. Bazen telefonu sol elinizde tutun, çantanızı diğer elinizle taşıyın, evinize başka bir yoldan gidin. En azından bir günlüğüne televizyon kumandasını sık kullanmadığınız elinizde tutun.
6 – Entelektüel zevklerinizi geliştirmek için her gün mutlaka iyi bir özdeyiş antolojisinden birkaç cümle okuyun. Beyninizi kaliteli cümlelerle besleyin!
7 – Her gün güzel bir resme veya fotoğrafa bakmaya çalışın. Estetik algınız, gördüğünüz estetik şeyler kadar gelişir.
8 – Sevdiğiniz bir müziği bir süre gözleriniz kapalı dinleyin. Beyin otoriteleri tarafından klâsik müziğin zekâya 7 puan ekleyebildiği iddia edilmektedir.
9 – Günde aklınızdan 60 bin ile 80 bin arası düşünce geçer. Bu düşünceler ne hakkındaysa, hayatınız da ona göre şekillenir. Unutmayın, kafanızda en çok neyi düşünürseniz, hayatınızda da onu çoğaltırsınız.
10 – Bir konu hakkında düşünürken, nasıl düşündüğünüzü de gözlemleyin. Düşünmek üzerine düşünmek, beyin ve düşünce kapasitesini artırır.
11 – İyi bir uyku kaliteli bir beyin için şarttır. Çok uyuyorum diye üzülmeyin. Einstein‘in günlük 10 saatten fazla uyuduğu biliniyor. 24 saati geçen uykusuzluk beyinde sarhoşluğa benzer bir etki yapar.
12 – Bol ve temiz oksijen beyin için çok önemlidir. Beynimiz ağırlık olarak vücudumuzun yüzde 2’sini oluşturduğu halde, vücuda gelen oksijenin yüzde 25’ini tüketir. Oksijensiz kaldığımızda ölümü gerçekleşen ilk organımız beyindir. Odanızın penceresini açarak kendinize bol bol oksijen ısmarlayın.
13 – Farklı düşünme tarzları beyninizi geliştirir. Çocuklar ve hayvanlarla daha fazla vakit geçirin. Sizden farklı düşünen insanlarla konuşun.
14 – Kullanılmayan organ körelir. Sürekli televizyon seyrederek beyninizi “düşük viteste çalıştırmayın.
15 – Beynin en tehlikeli yanı “ters çaba” kuralına göre çalıştığı anlardır. Başınıza gelmesinden en çok korktuğunuz şeye odaklanırsanız, korktuğunuzu başınıza getirir! Buna ters çaba kuralı denir. Beyin odaklanılan hedef olumsuz olsa bile, bunu gerçekleştirmek için çalışır. Topluluk önünde konuşma yaparken “acaba heyecanlanır mıyım?” diye düşünürseniz, heyecanlanırsınız.
16 – Beyni yoran monotonluktur. Hayatınızı ne kadar renklendirirseniz, beyninizi o kadar neşelendirirsiniz.
17 – Beyin kısa süreli hafızada beş ile yedi arasındaki bilgiyi işleyebilir. Yeni bir bilgi gelince, bu bilgilerden birini atar. Buna “sihirli sayı” kuralı denir. Bu kural aşılıp aşırı bilgi yüklenmesi durumunda beynimiz “servis dışı” olur. Hayatınızın en büyük kararlarını alırken “kafadan “ değil, tıpkı beş haneli iki rakam grubunu çarparken yaptığınız gibi, bir kâğıt üzerine yazarak ne yapacağınızı hesaplayın.
18 – Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Fiziksel zindelik, zihinsel zindelik getirir. Uzun süre hareketsiz kalmak, zihni de hareketsizleştirir. Spor yapmaya, fazla kilolarınızdan kurtulmaya özen gösterin. Yeterince su için. Çünkü, insan beyninin yüzde 78’i su ile kaplıdır.
19 – Ders çalışırken ilk öğrenilenler, son öğrenilenler, sık tekrarlananlar ve ilginç bulunanlar en çok akılda kalanlardır. Dersleri kısa aralar vererek çalışmak akıllıca bir harekettir.
20 – Bu hafta kafanızı nasıl daha iyi çalıştırabileceğiniz üzerine daha fazla düşünün. Unutmayın, beynimizi daha iyi çalıştırmak için kullanacağımız organ yine beynimiz“Aklınızı “başınıza” toplayın ve kullanın.




Mutlaka okuyun ve paylaşın