13 Ekim 2012

O TABAK BİTCEEEK !:)

Yeryüzündeki tüm dişi canlılar ANNEDİR,
Ve konsept aynıdır: O TABAK BİTCEEEK !:)

Ayy Canım.... Bak Organik Kavga...

Doğum Tarihine Göre Hangi Yemeksin?

Ocak 1 - 9 ~ Musakka
Ocak 10 - 24 ~ Kuru Ustu Pilav
Ocak 25 - 31 ~ İmam Bayıldı
Şubat 1 - 5 ~ Kokareç
$ubat 6 - 14 ~ İşkembe
$ubat 5 - 21 ~ Köfte
$ubat 22 - 28 ~ Tantuni
Mart 1 - 12 ~ Suşi
Mart 13 - 15 ~ İmam Bayıldı
Mart 16 - 23 ~ Kuru Ustu Pilav
Mart 24 - 31 ~ Kokareç
Nisan 1 - 3 ~ İmam Bayıldı
Nisan 4 - 14~ Tantuni
Nisan 15 - 26 ~Kuru Ustu Pilav
Nisan 27 - 30 ~ Köfte
Mayıs 1 - 13 ~ Suşi
Mayıs 14 - 21 ~ İşkembe
Mayıs 22 - 31 ~ İmam Bayıldı
Haziran 1 - 3 ~ Kuru Ustu Pilav
Haziran 4 - 14 ~ Köfte
Haziran 15 - 20 ~ Musakka
Haziran 21 -24 ~ Suşi
Haziran 25 - 30 ~ Kokareç
Temmuz 1 - 9 ~ Kuru Ustu Pilav
Temmuz 10 - 15 ~ Musakka
Temmuz 16 - 26 ~ İşkembe
Temmuz 27 - 31 ~Kokareç
Agustos 1 - 15 ~ Suşi
Agustos 16 - 25 ~ Kuru Ustu Pilav
Agustos 26 - 31 ~ Köfte
Eylul 1 - 14 ~ İşkembe
Eylul 15 - 27~Kokareç
Eylul 28 - 30~ Musakka
Ekim 1 - 15 ~ Suşi
Ekim 16 - 27 ~ Köfte
Ekim28 - 31 ~ Tantuni
Kasim 1 - 16 ~ İmam Bayıldı
Kasim 17 -30 ~ Kokareç
Aralik 1 - 16 ~ Musakka
Aralik 17 - 25 ~ Suşi
Aralik 26 - 31 ~ İşkembe

Musakka
Cekici ve populersiniz.. Kolayca arkada$ edinebiliyorsunuz..Kendinden emintavirlarinizla grup icinde liderlige yaki$iyorsunuz.

Kokareç
Utangac ve sevimlisiniz. Tanimadiginiz insanlarla konu$mayi sevmez ama arkada$larinizla her$eyi payla$abilirsiniz. Arkada$ seciminde oldukcadikkatlisiniz. Sevilen
birisiniz.

Suşi
Yerinde duramayan birisiniz.Cok arkada$iniz var ve sosyal ya$aminiz cok renkli. Dedikoduyu biraz seviyorsunuz. Sizi taniyan sizin gibi biri daha olmadigini du$unuyor. Dikkat cekmeyi cok seviyorsunuz.

Tantuni
Esrarengiz birisiniz. Ne zaman nasil davranacaginiz pek belli olmuyor. Cogu $eyden ilk sizin haberiniz oluyor bu yuzden cok ilgi goruyorsunuz.

Kuru Ustu Pilav
Sessiz sakin ama cok zekisiniz. Dost canlisi, sevilmeyi bekleyen tavirlariniz ilgi cekiyor. Kucuk bir arkada$ grubu size yetiyor. Fazla populer olmasaniz da yakinlarinin el
ustunde tuttugu birisiniz

İmam Bayıldı
Siz lider olmak icin dogmu$sunuz. Sozunu dinleten, dedigini yaptiran birisiniz. Kararli tavirlariniz cevrenizdekileri etkiliyor. Insanlarin arkada$ olmak  isteyebilicegi birisiniz.

Köfte
Uyumlu, sicakkanli birisiniz. Size nasil davranilmasini istiyorsaniz siz de herkese oyle davraniyorsunuz. Sadik  ve durustsunuz, yapmacik insanlara vededikoduya
kar$isiniz.

İşkembe
Cok hassas ve narinsiniz. Kolay a$ik oluyorsunuz. Ne cok utangac ne cok giri$kensiniz. Arkada$ grubunuzda kirilmamasi icin kollanan birisisiniz

 

Senden önce kimse olmadı yalanını söylemeye gerek yok. Senden sonra kimse olmayacak sözünü tutsak yeter.



 

Senden önce kimse olmadı yalanını söylemeye gerek yok. Senden sonra kimse olmayacak sözünü tutsak yeter.

By_Kutay

Bu Sizin HAYATINIZ...

Fotoğraf: BU SİZİN HAYATINIZ - NE SEVİYORSANIZ ONU YAPIN VE SIK SIK YAPINHolstee Manifestosunun başlangıç cümlesi bu...Hep daha iyi hissetmek için yaşıyoruz, hep daha iyi hissetmek için çaba gösteriyoruz. Devamı da burada. Bu konuda en sevdiğimiz manifestolardan biri!Siz de beğendiniz mi? Aynı hissiyatta mıyız?NE SEVİYORSANIZ ONU YAPIN VE SIK SIK YAPIN

Holstee Manifestosunun başlangıç cümlesi bu...Hep daha iyi hissetmek için yaşıyoruz, hep daha iyi hissetmek için çaba gösteriyoruz.

Bu konuda en sevdiğimiz manifestolardan biri!

Öc almaya gücü yeterken, af ile muamele eden kimse ne azizdir...

Hangisi daha çok acıtıyor ?

-Eveet, geçmiş acıtabilir. Ama ondan ya kaçarsın, ya da ders alırsın...

Nasıl bakarsan, öyle görürsün dünyayı...



Hindistan’da yüksek bir dağın doruğuna yapılmış “BİN AYNALI TAPINAK” adlı görkemli bir yer vardı.

Günlerden bir gün bir köpek dağa tırmandı, tapınağın merdivenlerinden çıkarak “BİN AYNALI TAPINAK” a girdi.

Tapınağın bin aynalı salonuna geçtiğinde bin tane köpek gördü. Korkarak tüylerini kabarttı, kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırdı, korkutucu hırıltılar çıkararak dişlerini gösterdi. Ve bin köpek de tüylerini diktiler, kuyruklarını bacaklarının arasına alıp korkunç sesler çıkartıp dişlerini gösterdiler.

Köpek paniğe kapılarak tapınaktan kaçtı.

Ve o andan itibaren bütün dünyanın tehlikeli, korkunç köpeklerle dolu olduğuna inandı.


Bir süre sonra bir başka köpek gelip dağa tırmandı. O da tapınağın merdivenlerinden çıkıp “BİN AYNALI TAPINAK” a girdi. Tapınağın bin aynalı salonuna geldiğinde bin tane köpekle karşılaştı ve çok sevindi. Kuyruğunu salladı, neşeyle oradan oraya zıpladı ve köpekleri oynamaya çağırdı.

Bu köpek tapınaktan çıktığında dünyanın dost ve sevecen köpeklerle dolu olduğuna inanıyordu.

http://fwmail.net/hikaye/bin-aynali-tapinak/

 

Ege'de Bir Çingene Efsanesi...

Antik çağlarda Ege kıyılarında, birçok Yunan uygarlığı vardı. Bunlardan biri de İzmir yakınlarında idi. Adına Yaban Gülü Uygarlığı denirdi. Bu uygarlık adını bir Ege efsanesinden almıştı.

Rivayete göre Ege kıyılarında dünya çingenelerinin başı olan, bir büyük çeri yaşardı. Bu çerinin aşiretinde adı dillere destan olan bir kız vardı. Bütün çingene kızları gibi sıradan bir güzelliği olmasına rağmen, çok güzel sesiyle öyle danslar ederdi ki, ünü bütün dünyaya yayılmıştı.
Yaşlı çeribaşı bu kızın cilve, işve ve danslarına kapıldığından her akşam Ege sahillerinde yaz eğlenceleri düzenlerdi. Bu eğlencelerde tahta fıçılarla, at arabaları dolusu şaraplar gelir, dünya çerileri arasından seçilmiş en iyi kemancılar, zurnacılar ve darbukacılar sahilde toplanırdı. Çok geniş dev halkalar oluşturulur, ortada çam odunlarından bir büyük ateş yakılırdı. Kuzular çevrilir, toprak testilerle şaraplar fıçılardan alınır, herkese dağıtılırdı.
Herkes bir büyük merak içinde çingene kızının çıkmasını, ünlü büyülü danslarını yapmasını beklerdi. Sonunda güzel çingene kızı, saçlarına taktığı yaban gülü, parmaklarında zilleri, uzun eteği ve şuh edasıyla ortaya çıkardı. Bir anda bütün sesler kesilir, saz ekipleri en oynak parçaları çalmaya başlar, çingene kızı da kıvrak bedeniyle dans ederdi. Hızla döndükçe etekleri bir gül gibi açılır, güzel bacakları ay ışığında Venüs heykelleri gibi parlardı.
İri kahve gözleri, can yakan endamı, şen şakrak neşeli sesi, zillerinin şıngırtısı bütün sahilde yankılanırken, toprak şarap testileri dolar dolar boşalırdı. Çingene kızının nereden geldiğini, kim olduğunu, hatta adını bile bilen yoktu. Ancak ipek saçlarına taktığı yaban gülü her zaman yerinde dururdu. Onu ne yatarken, ne dansederken, ne de bir başka zamanda gülsüz gören olmamıştı. Bu nedenle çingene kızına herkes Yaban Gülüm dediğinden adı Yaban Gülüm olmuştu. Bu da yetmemiş, çerinin adı da Yaban Gülüm Çerisi olarak ünlenmişti.
Anadolunun içlerinde, Ege'nin karşı sahillerinde, hatta arap kıyılarında Yaban Gülüm'ün methini duymayan kalmamıştı. Uzak iklimlerden onu izlemeye gelenler çoğunluktaydı.
Yaşlı çeribaşı sonunda sevdalandığı bu kıvrak çingene kızıyla hiçbir şeye aldırmadan kırk gün, kırk gece sürecek bir düğünle evlenmeye karar verdi.

Düğünün her gecesi Ege sahillerinde şölen düzenlendi.
Düğünün son gecesiydi. Eğlencede su gibi şarap aktı. Aşirette Yaban Gülüm'e aşık olanlar, çeribaşını kıskanmaktaydılar. Herkesin sarhoş olduğu bir anda, kir, pasak ve yama içindeki bir çingene genci, çeribaşına saldırarak, onu bıçakladı ve öldürdü. Akan kanlara dayanamayan Çingene kızı denize doğru yürümeye başladı, herkesin gözü önünde...
Hayret!!!! Çingene kızı suya batmıyor, su yüzeyinde yürüyüp gidiyordu. Yürüdü, yürüdü, uzaklaştı, bir nokta gibi kaldı mavilerde ve kaybolup gitti.

Efsaneye göre çingene kızı kendisini çok seven çeribaşının üzüntüsünden çirkinleşti o gece...
Sadece her dolunayda eski güzelliği, eski endamı, eski yakıcılığıyla Ege sahillerine çıkar, görünmez sazların eşliğinde çingene danslarını yapar, sonra da geldiği denize yürür, suların üzerinde, mavilerde kaybolur gider.
Bu yüzdendir ki, Ege sahillerinde yaban gülleri her dolunayda açar, ormanlardan çigan müziği sesleri gelir. Egenin sularında her günbatımındaysa, bir çirkin çingene kızının hayali belirir, ve bu hayal bulutlara vururdu...

 

Uykusuz geçirdiğimiz geceler arttıkça, uykusuzluğun üzerimizdeki psikolojik ve biyolojik etkileri de değişiyor



1 gece uykusuzluk: Kişi kendisini rahat hissedemese de, bünye bir gece uykusuz kalmayı tolore edebiliyor.
2 gece uykusuzluk: Kişinin vücut ısısı ritmi düşüyor ve uykuya dalabilmek için büyük bir dürtü hissediyor.
3 gece uykusuzluk: Özellikle de sıkıcı şeylere odaklanmak oldukça güçleşiyor ve bilişsel işleyişler yavaşlıyor. Bu sayılanlar, özellikle de sabahın erken vakitlerinde şiddetli oluyor.
4 gece uykusuzluk: Yaklaşık üç saniye süren mikro-uyuma davranışı gözlemleniyor. Bu mikro-uyumalar sırasında kişi anlamsızca boşluğa bakıyor ve bilincini yitiriyor. Oldukça huzursuz ve aklı karışık oluyor.
5 gece uykusuzluk: Kişi her ne kadar bilişsel yetilerini halen kullanabiliyor olsa da yukarıda anlatılanlara ek olarak hayaller görmeye başlıyor.
6 gece uykusuzluk: Kişi kim olduğu bilgisini kaybediyor. Buna uyku mahrumiyeti psikozu adı veriliyor

http://fwmail.net/bilim/uykusuzlugun-insan-uzerindeki-etkileri/

İNSANLAR CEVABINI VERMEK İSTEMEDİĞİN BİR SORU SORDUKLARI ZAMAN GÜLÜMSE VE ''NEDEN BİLMEK İSTİYORSUN'' DİYE SOR...



İNSANLAR CEVABINI VERMEK İSTEMEDİĞİN BİR SORU SORDUKLARI ZAMAN GÜLÜMSE VE ''NEDEN BİLMEK İSTİYORSUN'' DİYE SOR...

gÜZEL BİR GÜLÜŞ, KARANLIK BİR EVE GİRAN GÜNEŞ IŞIĞINA BENZER...

Kan akıtmak kolay, acıtmak kolay, Acıyan yarayı saran olmak zor.

Fotoğraf: “Yıkmak, herkesin işi olabilir; yapmak yalnız gücü ve aklı olanların işidir.” Hayatta zor işler, kolay işler var,Bunları ayıran insan olmak zor.Bilgiçlik taslamak, konuşmak kolay,Az ve öz konuşup susan olmak zor.Akıl vermek kolay, iş bozmak kolay,Bozuğu onaran insan olmak zor.Niyet etmek kolay, başlamak kolay,Bir işi bitiren insan olmak zor.Almak kolay, benlik, bencillik kolay,Alan insan değil, veren olmak zor.Merak kolay, olay seyretmek kolay,Bakan insan değil, gören olmak zor.Kazanç kolay, servet, zenginlik kolay,Vicdanlı, namuslu patron olmak zor.Açları kandırmak, azdırmak kolay,Açları doyuran insan olmak zor.Yemin etmek kolay, söz vermek kolay,Verdiği sözünde duran olmak zor.Seçilmek, yükselmek, baş olmak kolay,Sahtekar baskıyı kıran olmak zor.Hile, yalan, riya, kalleşlik kolay,Doğru olmak, içten insan olmak zor.Kan akıtmak kolay, acıtmak kolay,Acıyan yarayı saran olmak zor.Nefse   uymak kolay, hırslanmak kolay,Nefsini, hırsını yenen olmak zor.Yuva kurmak, evlenmek kolay,Yuvada huzura eren olmak zor .Yaşam  kolay, doğmak, yaşlanmak kolay,İnsanca yaşlanmak, insan olmak zor.Yıkmak, herkesin işi olabilir; yapmak yalnız gücü ve aklı olanların işidir.”

Hayatta zor işler, kolay işler var, Bunları ayıran insan olmak zor. ...
Bilgiçlik taslamak, konuşmak kolay, Az ve öz konuşup susan olmak zor.

Akıl vermek kolay, iş bozmak kolay,Bozuğu onaran insan olmak zor.

Niyet etmek kolay, başlamak kolay, Bir işi bitiren insan olmak zor.

Almak kolay, benlik, bencillik kolay,Alan insan değil, veren olmak zor.

Merak kolay, olay seyretmek kolay, Bakan insan değil, gören olmak zor.

Kazanç kolay, servet, zenginlik kolay, Vicdanlı, namuslu patron olmak zor.

Açları kandırmak, azdırmak kolay,Açları doyuran insan olmak zor.

Yemin etmek kolay, söz vermek kolay, Verdiği sözünde duran olmak zor.

Seçilmek, yükselmek, baş olmak kolay, Sahtekar baskıyı kıran olmak zor.

Hile, yalan, riya, kalleşlik kolay,Doğru olmak, içten insan olmak zor.

Kan akıtmak kolay, acıtmak kolay, Acıyan yarayı saran olmak zor.

Nefse   uymak kolay, hırslanmak kolay,Nefsini, hırsını yenen olmak zor.

Yuva kurmak, evlenmek kolay, Yuvada huzura eren olmak zor .

Yaşam  kolay, doğmak, yaşlanmak kolay,İnsanca yaşlanmak, insan olmak zor.

 

 

yAŞAMSAL gELİŞİM

Dünyanın 10 Eşsiz Mekanı





Dünya üzerinde bir benzerini daha bulamayacağınız kimisi insanlar tarafından yapılmış, kimisi de tamamen doğal bu mekanları mutlaka görmelisiniz. İşte dünyada eşi benzeri bulunmayan 10 mekan…



10

Pamukkale – Türkiye



Kaplıca suyu tarafından çökeltilmiş bir tortullu kayaç olan travertenlerden oluşan Pamukkale, Denizli ilinde doğal bir mevkidir. Kent kaplıcaları ve akan sulardan kalan karbonat mineralleri teraslarını, travertenleri kapsamaktadır. Türkiye’nin İç Ege Bölgesi’nde, ılıman bir iklimi olan Menderes Nehri vadisinde bulunur. Eski Hierapolis kenti toplam 2700 metre uzunluğunda, 600 metre genişliğinde ve 160 metre yüksekliğindeki beyaz kalenin üzerine inşa edilmiştir. Pamukkale, Denizli’nin 20 km uzaktaki merkezindeki vadinin karşı tarafındaki tepelerden görülebilir. 5-10 km yakınında Laodikya antik kenti bulunur. 5 km ilerisinde ise uluslararası bir termal merkez olan Karahayıt köyü vardır. Bu bölgede, 35 °C den 100 °C ye kadar olan sıcaklık aralıklarında 17 adet sıcak su kaynakları vardır.


9

Beppu’nun 9 Cehennemi – Japonya



Japonya adası Kyüshü’de yer alan Beppu, dünyadaki ikinci büyük jeotermal kaynaktır. Akıntıdaki mineral çeşitliliği sayesinde her birinin özgün bir karakteri ve rengi olan “9 Cehennem” aynı yerde bulunuyor. Burası Japonya’da önemli bir turizm alanı, fakat ülke dışında tanınırlığı az olan bir yerdir. İlginç jeotermal kaynaklardan 7 tanesi Kannawa bölgesinde bulunuyor: Sea or Ocean Hell (Umi Jigoku), Shaven Head Hell (Oniishibozu Jigoku), Cooking Pot Hell (Kamado Jigoku), Mountain Hell (Yama Jigoku), Devil Mountain Hell (Oniyama Jigoku,) Golden Dragon Hell (Kinryu Jigoku) ve White Pond Hell (Shiraike Jigoku). Maalesef burası da birçok güzel doğa harikası gibi ticarileşmeye mahkumdur.


8

Sanqingshan – Çin



Jiangxi ilinin kuzeydoğusunda bulunan Sanqingshan Dağı Milli Parkı, 22.950 hektar bir alanı kaplamaktadır. 48 granit tepe ve 89 granit sütunun çoğu insan ya da hayvan silüetlerine benzemektedir. En yüksek tepesi olan Huaiyu’da diğer tepelere oranla daha çeşitli bitkiler ve kuşlar yaşamaktadır. Sürekli beyaz bulutlarla kaplı olan Huaiyu 1817 metre yüksekliğindedir. Yılın 200 günü sislerle kaplı dağda, göller ve şelaleler bulunmaktadır. Genelde yerel halkın meditasyon amaçlı ziyaret ettiği Sanqingshan’da 2500 çeşit bitki vardır ve ilaç yapımında da kullanılan bazı nadir bitkiler sadece burada bulunmaktadır.


7

Kavanoz Ovası – Laos



Asya’nın güneyinde Xieng Khouang platosunda bulunan bu arkeolojik harika, her biri yaklaşık 400 adet kavanoz şeklinde kaya barından 90 siteden oluşur. Kumtaşı, çakıltaşı, breştaşı, granit ve kireçtaşından oluşan bu kayaların 3000 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Bölgedeki en uzun kaya 3 metre boyundadır. İlk başlarda rastgele etrafta dizildikleri düşünülen kayaların, yapılan arkeolojik araştırmalardan sonra takımyıldızı haritasındaki yıldızları simgeledikleri ortaya çıktı. Çoğu boş olan kayaların bazılarında bedenler ve buda heykelleri bulundu.


6

Osoyoos Benekli Gölü – Kanada



Okanagan dilinde sığ sular anlamına gelen Osoyoos maden tuzları içeren bir göldür. İçerisinde magnezyum sülfat, sodyum sülfat ve kalsiyum gibi birçok mineral bulunmaktadır. Hatta çok az miktarda titanyum ve gümüş de bulunmaktadır. Göldeki minerallerden 1.Dünya Savaşı sırasında cephane yapımı için yararlanılmış. Yaz aylarında göl suları buharlaşıyor ve göl içerisindeki çukurlar, içindeki minerallere bağlı olarak farklı renklere bürünüyorlar. Kristalleşen bu çukurların kenarları, göl üzerinde yürüyebileceğiniz renkli patikalar haline geliyor.


5

Chamarel Şelalesi ve Renkli Topraklar – Mauritius



Afrika’nın güneydoğu kıyısında bulunan Mauritius Adası’nda iki adet doğa harikası bulunmaktadır. Birincisi ince şeritler halinde 100 metreden akan Chamarel Şelalesi’dir. İkincisi de killerden oluşan Renkli Topraklar’dır. Farklı zamanlarda soğuyan lavlardan oluşan killer mor, kırmızı, kahverengi, yeşil, mavi ve sarı renklerdedir. Eğer bu farklı renklerdeki toprakları alıp karıştırırsanız, bir süre sonra kendiliğinden tüm renkler tekrar ayrışıyor. Biliadamlarının çözemediği bu toprakların gizemi bununla da kalmıyor, ayrıca hiçbir şekilde bu topraklarda erozyon oluşmuyor. Sürekli yoğun yağış altında olan bu bölgede erozyon olmaması herkesi şaşırtıyor.


4

Rio Tinto Nehri – İspanya



Rio Tinto Nehri İspanya’nın güney batısında yer alır. Kaynağını da Andalusia’nın Sierra Morena Dağlarının zirvelerinden alır. Antik çağlardan bu yana nehrin kenarlarında bakır, altın ve gümüş madenleri kurulmuştur. M.Ö. 3000 yıllarında İberyalılarla Tartesyalıların burada madencilik yaptığı bilinmektedir. Bunların ardından Fenikeliler, Yunanlılar, Romalılar, Vizigotlar, ve Faslılar da bu nehirden bakır ve demir elde etmeye devam etmiştir. Bu nehrin sıradışı kırmızımsı rengi, sudaki tonlarca demir asidinin çözülmüş olmasından kaynaklanır. Nehrin içinde ve kenarlarında asırlardır sürdürülen madencilik faaliyeti, suda demir konsantrasyon oranını hep çok yükseltmiş ve zaman içinde bölge ve suyun rengi resimde görünen bir hal almıştır. Bu nehirde çok sayıda aerobik bakteri yaşar ve kayalara yapışmış sülfür ve demir asitleri ile çoğalır. Bu nehirdeki su kimyasal konsantrasyonunun Mars gezegeninde ve Jüpiterin uydusu olan Europa’da olabileceği tahmin edilmektedir. Bu arada böyle bir suyun içinde mikro hayatın varlığı bilim insanlarını şaşırtmaktadır.


3

Fly Geyser – Nevada



Yanardağ ve depremler gibi, sıcak su kaynakları da yer kabuğun altına açılan pencerelerden biridir. Resimdeki Fly Geyser ABD’nin Nevada eyaletindeki Kara Kaya Çölü’nde bulunuyor. 1916 yılında eski bir göl yatağı olan çölde su ararken yanlışlıkla hidrotermal bir kaynağı delen işçiler, Fly Geyser’in oluşumunu başlattı. 1960’larda kendiliğinden püskürmeye başlayan kaynağın benzerlerinden farkı, püskürmeye hiç ara vermemesidir. Zamanla ortaya çıkan minerallerin sertleşmesinden oluşan bacaları da giderek güçleniyor.


2

Vale Da Lua – Brezilya



Ay Vadisi anlamına gelen Vale Da Lua, San Miguel Nehri tarafından aşındırılarak oluşmuştur. Doğal yüzme havuzlarıyla bir nehir üzerinde yer alan nadir kara formlarından biridir. 1.8 milyar yaşında olduğu tahmin edilen kaya formları dünya üzerindeki en eski toprak oluşumlarından olup kuvartz ve kristallerden oluşmaktadır.


1

Caño Cristales Nehri – Kolombiya



“5 Rengin Nehri” olarak bahsedilen Caño Cristales Nehri, “cennete doğru ilerleyen nehir” ve “dünyanın en güzel nehri” olarak da tanımlanır.Yılın çoğu zamanında herhangi bir nehirden farkı yoktur. Yeşil yosunlarla kaplı taşları ve masmavi suları vardır. Ancak nehir her yıl kısa bir süre için çiçek açar ve gökkuşağının tüm renklerini içerisinde barındırır. Kolombiya’nın yağışlı mevişmi boyunca su hızlı ve derinden akar, nehrin dibini karartarak belirginsizleştirir. Böylece nehirdeki yosunlar ihtiyaç duydukları güneş ışınlarını alamazlar. Kurak mevsim boyunca ise nehirdeki yaşamı besleyecek kadar su bulunmaz. Ancak yağışlı ve kurak mevsim arasında öyle bir dönem vardır ki, su seviyesi olması gerektiği gibidir. Onlarca çeşit yosun ve alg müthiş bir renk çeşitliliği sergiler. Mavi, yeşil, siyah, kırmızı ve pembenin binlerce tonu nehrin üzerini kaplar. Birkaç maceraperest Kolombiya turizm acentesi ziyaretçileri yakınlardaki La Macarena kasabasına uçakla götürür. Nehrin genişliği 20 metre, uzunluğu ise 100 kilometredir. Caño Cristales’in yakınlarında yol bulunmamaktadır, bu nedenle nehre gidiş atla sağlanmaktadır.


Bir Erkeği Nasıl Etkilersiniz ?

10-Esprili ol




Esprili olup, hayatı çok da ciddiye almadığınızı göstermek , karşınızdaki erkeği olumlu yönde etkileyecektir.  Erkekler eğlenceli ve pozitif kızları severler. Onu güldürmeyi başarırsanız  ,onun ilgisini de çekebilmişsiniz demektir.  Ama dikkat esprili olacağım diye de biranda onun asker arkadaşı pozisyonuna düşürmeyin kendinizi!!!

9-Seksi olmaya çalışma sadece neysen o  ol

İlk buluşmalara giderken , aşırı seksi olmaya ve karşınızdakinin tüm ilgisini sadece  fiziksel anlamda almaya gerek var mı ? Siz o fiziksellikten çok daha fazlasısınız ki zaten sadece fiziksel olarak onu etkilemenin , uzun vadede size bir yararı yok. Bu nedenle ne çok seksi olun , ne çok sıradan, ne bakımsız olun ne de makyaj delisi … Ya  siz sadece kendiniz olsanız yeter. Doğallıktan daha güzeli var mı ?? 8-Hesabı paylaşmayı teklif et

Türkiye’de yaşayan her kız ,maddi durumu ne kadar iyi olursa olsun , hesabı karşısındaki erkeğin ödemesini ister . Bizler bu şekilde yetiştirildik. Hesabı, erkeğin ödemesi bize göre zaten onun yapması gereken birşey. Ama 1 dakikaaaa…. Eşitlikten bahsettiğimiz bu günlerde ,sürekli olarak  erkeklerin bize yardım etmesi gerektiğinden ve  eşit olmaktan  bahsedip duruyoruz… Öyleyse hesaplarda da eşitliğe gitmemiz gerekmiyor mu ? Tek taraflı eşitlik olmaz , eşit olmak istiyorsak eşit gibi davranmalı ve hesabı ödemeyi teklif etmeliyiz. Hatta karşımızdaki erkek bunu kabul edince de ondan soğumamalıyız… 7-Kendine ait bir hayatın olduğunu göster

Erkekler kendine güvenen kadınlardan hoşlanıyor, bunu zaten biliyoruz. Kendine güvenli olduğunuzu gösterebilmenin bir yolu da , kendinize ait bir hayatınızın olması ve bu hayatta kendinizi mutlu hissediyor olduğunuzu karşınızdaki adama hissettirebilmeniz . Bunu nasıl mı yapacaksınız? Meselaaa , iyi giden bir ilişkiniz var. Ama sizin kendinize ait bir hayatınız da var. Arada kendi arkadaşlarınızla da programlar yapın ve ona dünya’nın sadece onun etrafından dönmediğini gösterin!

6-Maça git-Playstation oyna vs

Maça gitmek, playstation oynamak, tavla oynamak, poker oynamak,  araba yarışı izlemek veya sadece ilgilenmek…. Bunlar genellikle erkeklerin erkek erkeğe olduğunda yapmaktan en çok keyif aldığı şeyler. Tabiki onun erkek arkadaşlarının yaptıkları şeylerin aynısını yapamazsınız , buna gerek de yok zaten , ama onun ilgi alanlarıyla ilgileniyor olduğunuzu göstermek , ya da daha doğrusu zaten sizin de bu gibi şeylere ilgi duyduğunuzu görmesi , emin olun size olan ilgisini arttıracaktır.

5-Cool ol

Cool olmak rahatlığın göstergesidir.  Onun seninle ilgilenip ilgilenmediğine çok fazla kafayı takmazsan cool olma olasılığın yükselir.Erkekler takıntılı kızlardan hoşlanmaz  . O yüzden takıntılarınızdan arının , bu sizi daha mutlu edecek böylece onu da daha çok etkilemiş olacaksınız. 4- Konuşurken gözlerinin içine bak

Bir erkeği etkileyebilmenin yolu , onun gözlerine bakarak konuşmaktan geçiyor. Onun gözlerinin içine bakıyor olmanız , onun bilinçaltında, ondan saklıyacak birşeyiniz olmadığını düşündürtüyor. Bilinçli haliyle ise , onun gözlerine bakarak, onu beğendiğinizi ve önemsediğinizi hissettiriyorsunuz. 3-Biraz gizemli olmanın faydası var

Eğer karşınızdaki erkeği etkilemek istiyorsanız, biraz gizemli davranmanız , onun size olan ilgisini arttıracaktır. Hemen bütün ailevi konularınızı, eski erkek arkadaş hikayelerinizi veya arkadaşlarınızın kirli defterlerini ona anlatmaya başlamayın. İlgi, ilk zamanlarda biraz da merak sayesinde gelir ve artar. Öyleyse herşeyi hemen tüketmeden , onun sizi zamanla tanımasını sağlayın … 2-Çok üzerine düşme

Birine onunla ilgilendiğinizi göstermek ve onun üzerine düşmek arasında çok ince bir çizgi vardır ve ikili ilişkilerde bu ince çizgiyi aşmak sizi istemeyeceğiniz durumlarda bırakabilir. Eğer karşınızdakinin üzerine fazlaca düşerseniz onun sizinle  ilgileneceği bile varsa, şımarır, kendini bişey zannetmeye başlar… İnsanoğlu işte hepsi aynı , bir bakmışsın kaçıp gitmiş. Ona değer verdiğinizi , ondan hoşlandığınızı gösterin ama onun sizi aramasına fırsat vermeden ,günde 10 kere arayıp sürekli nerde olduğunu veya ne zaman görüşebileceğinizi sorup durmayın. Ya da sorun isterseniz , bakın bakalım ne olacak! Ya da bir tavsiye :  “How to loose a guy in 10 Days ” (Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilebilir) filmini izleyin. Yapmamanız gerekenleri görün !

1-Kendine güvenli ol

Kendine güvenli ol. Bir erkek olmadan hiçbirşey yapamayan kızlar gibi davranma. Gerçi onları da isteyen , beğenen , seven oluyor tabi ama  şimdi burda genelde erkeklerin etkilendiği kız tiplerinden bahsettiğimiz için kendine güvenli oluyor olmak önemli. Kendi işinizi kendiniz halledebildiğinizi, hatta bunu çok da iyi yapabildiğinizi gösterin ona, ama çok da abartıp erkeklerin egolarını da sarsmayın . Bu da tehlikeli olabiliyor!

http://www.listemiste.com/bir-erkegi-etkileyebilmenin-10-yolu.html

 

Şöyle içten gülmek, her şeyden tat almak, yaşama sevincini tatmak,



Şöyle içten gülmek, her şeyden tat almak, yaşama sevincini tatmak,
Güler yüzle hiç bir korku duymadan başkalarının yüzüne, gözlerinizi kaçırmadan bakabilmek...
İşte gönlü şen olmak budur...!

Kiddu Krishnamurti ♥

Allahım; eksikliklerimi de hatalarımı da insan yanıma ver, düşersem elimden, unutursam yüreğimden tut kaldır beni.

Kavga olacak doğal ki. Sözcükler yüreğini delmezse, hoştur dövüş sonrası barış...

Aşk...Günün Fotosu...13/10/2012