18 Kasım 2012

Deniz Yırtılır Kimi Zaman, Bilmezsin Kim Diker; Ben Dikerim.

kARINCA yUVASI...

Bir karınca yuvası sulu çimento ile doldurulup yuva içindeki yapılar, bozulmasın diye çimento ile kaplanıp donduruluyor ve sonra tarihi eser kazısına benzer bir çalışmayla karınca mimarisi ortaya çıkarılıyor. 3 günde 10 ton civarında çimento doldurulup 1 ay sonra kazıya başlanıyor.


Aylar süren çalışma sonunda inanılmaz bulgular elde ediliyor. Karıncaların yer altında oluşturduğu megakentin alanı 50 metrekare, derinliği de 8 metre kadar. Kentin oluşturulması için hareket ettirilen toprak 40 ton civarında. Anayollar, tali yollar, havalandırma tünelleri, çöplükler mükemmel ve taşımaların en az emekle yapılmasını sağlayacak mimaride planlanmış. Boyutlarına oranla düşünüldüğ ünde, insanların, dünya harikalarından Çin seddi için yaptığı çalışma ile eşdeğer bir çalışma yapıldığı anlaşılıyor. Yani, bir Dünya Harikası inşa etmişler.


Bundan sonra karıncalara daha bir başka gözle bakacağınızı düşünüyorum.

YUVAYI GÖRMEK İÇİN AŞAGIDAKİ LİNKİ TIKLAYIN..



Kızılderililerde Burçlar



Kızılderililerin inanışına göre doğum günümüz, hayatın fantastik dans seremonisine katıldığımız davula vuruşumuzun ilk günü... Kızılderililer, doğduğumuz güne göre o dönemin hayvanına benzer bir hayat çizgimiz olduğuna inanıyorlar.

Hayatın dansı içinde aldığımız görevler, hayat tecrübemizdeki iniş çıkışları sağlıyor. Kızılderililerin inanışına göre hayvanlar alemi insanların evrimsel gelişimi için her zaman yardıma hazır; yeter ki doğanın iyileştirici, yenileyici gücüne inanalım ve çevremizle barış içinde olalım...

Yazı: Pınar Efe

Şahin 21 Mart - 20 Nisan

Olağandışı ve özel olanın farkını kolaylıkla ayırt edebilen, ileriyi görebilme yetisine sahip birisiniz. Sıradanlıklar içinde özel olanı seçebilme sezgilerine ve görüşüne sahipsiniz. Dünyaya farklı gözlerden bakabilen nadir kişiler arasındasınız. İnanılmaz ileriyi görebilme yetisiyle doğdunuz. Ulaşmak istediğiniz şeylere korkusuzca atılıyor; sınırsız özgürlük verildiğinde, bambaşka bir kişiliğe bürünebiliyorsunuz. Bir olayla ya da projeyle karşılaştığınızda, öngörünüzü kullanarak amacınıza ulaşmak için bütün gücünüzle hedefe doğru koşuyor, korkusuzca yol alıyor ve istediğinizi elde ediyorsunuz. Yaşamınızda öğrenmeniz gereken bir ders var. Diğerleri kendi kıskançlıklarından ya da bencilliklerinden dolayı sizin tüylerinizi yolmak isteyebilir. Kanatlarınızı açın ve kendi inandığınız yolda yürüyerek, kendi değerinize sahip çıkın. Kendi yolunuzda ışık saçarak yolunuza devam edin ki diğerlerine de örnek olun.

Geyik 21 Nisan - 20 Mayıs

Çevrenizde nazik ve sevecen biri olarak tanınıyorsunuz. Evinize ve ailenize çok düşkünsünüz. Toplumda sözü gecen, saygıdeğer ve sevilen birisiniz. Ancak bazen kendi değerinizi bilmiyor, kendinizi küçük görüyorsunuz. Bazen alçak gönüllü yanınız ağır bastığı için gücünüzü bilseniz de göstermek istemiyorsunuz. Oysa kendinize güveninizi her zaman korumalısınız. Aslında sizin hayaliniz mutlu bir aile kurmak, huzur içinde sevdiklerinizle yaşamak, sade ama onurlu bir hayata sahip olmak. Sizi seven ve sayan insanlarla birlikte olmak size huzur veriyor. Kendi değerinize sahip çıkmadığınız ve özgüveninizi yitirdiğiniz durumlarda, kendinizi çok şiddetli bir öfke ve nefret içinde bulabilirsiniz. Ayırt etme gücünüzü kullanın ve hayatta neleri seçip neleri seçmemeniz gerektiğine karar verin. Nerede evet, nerede hayır demeniz gerektiğini açıkça ifade etmeli ve insanların sizin iyi niyetinizi suistimal etmelerini engellemelisiniz.

Baykuş 21 Mayıs - 21 Haziran

İnanılmaz iletişim gücünüzle çevrenizdekileri kendinize hayran bırakıyorsunuz. Diğerleri genelde sizin düşünce yapınıza ulaşmakta zorluk çekiyor. Sürekli yüksek standartlar arayan, akılcı ve ruhsal olarak yükseklerde bir insansınız ve diğerlerinin de bazı şeyleri anlamasını istiyorsunuz. Bu yönünüz sizi diğerlerinden yani toplumdan uzaklaştırabilir ve korumasız bırakabilir. Diğer insanların gözünde sağı solu belli olmayan, tuhaf biri gibi görünebilirsiniz. Diğer insanlara farklı açılardan bakabilmeyi öğrenmeli, sizin fark ettiğiniz şeyleri fark edemedikleri için onlara sabır göstermeyi ve onları oldukları gibi kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Çok fazla düşünmek, sizi çetrefilli durumlar içine sokabilir ve savunmasız bırakabilir. Ayrıca yanlış anlaşılmanıza ve yalnız kalmanıza sebep olabilir. Bu nedenle insanlara farklı açılardan bakabilmeli ve sizinle yol alanlara karşı daha sabırlı olmayı başarmalısınız.

Mersin Balığı 22 Haziran - 20 Temmuz

Muhtemelen annenizden geçmiş inanılmaz bir sezgi gücünüz var. Bu sezgisel yeteneğinizi ve yaratıcı enerjinizi, sanatın herhangi bir dalıyla, örneğin edebiyatla yada müzikle ifade ederseniz mutlu olursunuz. Siz kabilenin masal anlatıcısınız; çünkü sizde insanın ve evrenin derinlerine inebilen doğuştan bir yetenek ve çok derin duygularınız var. Yolculuğunuzda başarılı olabilmeniz ve kendi zaferinizi kazanabilmeniz için kendinizi aşmanız gerekiyor. İnanılmaz duygu yoğunluğunuzu, yaratıcı enerjinizi ortaya çıkaracak faaliyetlerde bulunmak, size başarı getirecektir. İnanılmaz duygusal girdaplarınız var ve bu özelliğiniz, kadim bilgileri anlamanızı ve bunları diğer insanlara anlatmanızı sağlıyor. Anlattıkça çevrenizdekileri aydınlatıyor, bilgiye ulaştırıyorsunuz. İnişli çıkışlı ruh halinizi ve hassas duygularınızdan oluşan tabiatınızı kendiniz ve çevrenize faydalı hale getirebilirsiniz.

Dağ Aslanı 23 Temmuz - 22 Ağustos

Dağlarda yaşayan siz, enerjinizi güneşin özelliklerinden alırsınız ve başarıya çok kolay ulaşırsınız. Çevrenizdekiler sizin ne kadar şanslı olduğunuzu söyler. Çünkü siz çoğu zaman istediklerinize kolaylıkla ulaşırsınız. Çok yetenekli, işini dikkatle yapan, gözlemci ve işlerin nasıl olması gerektiği konusunda doğru stratejiler belirleyebilecek bir yapınız var. İç güdüleriniz, genelde doğru yöne nasıl ulaşacağınız konusunda size yardımcı oluyor. Bazen çok sivri dilli olduğunuzu için insanların tepkisini çekebilirsiniz. İddialı olmayı bırakın ve insanlara yol göstermeye çalışın. Onları kendi istediğiniz şekilde yönlendirmek yerine, hedefe nasıl ulaşacakları konusunda onlara yardımcı olmalı ve rehberlik etmelisiniz.

Karaca 23 Ağustos - 20 Eylül

Diğerlerinin ne yapacaklarına karar veremedikleri durumlarda siz araya girerek en karmaşık sorunları çözer ve insanları yatıştırarak her şeyi yoluna koyarsınız. Bu yeteneğinizle çevrenizdekileri kendinize hayran bırakırsınız. Bununla birlikte yüksek standartlarınız, nazik yaklaşımınız, her durumu kolaylıkla düzeltebilme kabiliyetiniz, kimileri tarafından şaşkınlıkla izlenir. Bazı insanlar size hayran olup, sevip saysa da, kimileri sürekli eleştirir ve kötüler; sizi kendilerine karşı bir tehdit olarak görebilirler. Sizin dersiniz, bu dengeleri sağlamaya çalışmak, genel bir davranış modeli oluşturmak olmalıdır. Kendinizden ödün vermemeli ve kimsenin yargılarıyla sizi aşağı çekmesine izin vermemelisiniz. Kimsenin sizi acımasızca yargılama hakkı olmadığını insanlara göstermelisiniz.

Kartal 24 Eylül - 22 Ekim

Çok geniş görüşlü, olayları önceden sezebilen, sağduyulu birisiniz. Aynı zamanda hedefe ulaştığınızda da neler olabileceğini görebilecek öngörüye sahipsiniz. Çevrenizde her zaman dengeleyici bir unsur olma özelliği taşıyorsunuz. Belki de yaşamınızın bir bölümünde haksız yere yargılandığınız için adaletten yanasınız. Bu yüzden adaletsizliğe katlanamıyor, eşit hak ve özgürlük yanlısı tutumunuzu koruyorsunuz. Herkes sizin iddialı, sürekli itiraz eden tarafınızı görse de siz aslında herkes ve her şey için dengeyi arıyorsunuz. Fakat her türlü olayın içine girdiğiniz müddetçe insanlar, haklı olun ya da olmayın her yaptığınıza müdahale edeceklerdir. Özel hayatınız size özel kalmalı, geleneksel olanla sıradışı olan bakış açınızı dengelemeyi öğrenmelisiniz.

Kunduz 23 Ekim - 22 Kasım

Uçsuz bucaksız potansiyelinizle gerçeğin ve hayallerin nasıl bir araya getirileceği konusunda sürekli kafa yoruyorsunuz. Sizin dışınızdaki diğer insanlar olması gerektiği gibi davranmadığı için kendi iç dünyanız içinde kendinize bir yer kuruyor ve orada yaşıyorsunuz. Genelde diğer insanlar sizinle kendi hayallerini paylaşmak istiyorlar. Aslında diğerlerinin duygularını anlamada son derece yeteneklisiniz. Onlara yeni ufuklar açabiliyor; asıl yaşam amaçlarının ne olduğu konusunda onlara yol gösterebiliyorsunuz. Diğerlerinin duygularını incitmeden onlara yeni bakış açıları göstermeli, yardımcı olmalı ve sabır göstermelisiniz.

Kızıl Tilki 23 Kasım - 21 Aralık

Çevrenize yaşam enerjisi verdiğiniz için insanlar size ihtiyaç duyuyor. Sizin her şeyi hafife alan dalgacı tavırlarınız ve yüksek enerjiniz olmasaydı, diğerleri için dünya çok sıkıcı bir hal alabilirdi. Dostluğunuzla destek olup, çevrenizdekilere cesaret veriyorsunuz. Bununla birlikte toplulukta hep çok eğlenceli, her şeyi hafife alan biri gibi görünseniz de çok az kişi aslında sizin ne kadar hassas olduğunuzu hissediyor ve biliyor. Gerçekten motive olursanız, zekanızı ve bilginizi katarak çok bilge bir filozof olabilirsiniz. Fakat kararsız ve sebatsız uçarı yanınız, sizi asıl yoldan çeviriyor. Sevgi dolu şefkatli, tatlı birisiniz. Tek yapmanız gereken limitlerinizi bilmek ve yeteneklerinize sahip çıkmak. Var olan potansiyelinize sahip çıktığınızda ve kontrolü ele aldığınızda, başarıya ve hak ettiğiniz mutluluğa ulaşabilirsiniz.

Siyah Ayı 22 Aralık - 20 Ocak

Genelde yasadığınız çevrenin başında yer alırsınız. Doğuştan lidersiniz. Bulunduğunuz konum itibariyle kendinizi toplumun -bilge yaşlısı- konumunda bulabilirsiniz. Herkes size danışmak ve tecrübelerinizden faydalanmak gereği duyar. Bilirsiniz ki güzel şeylere ulaşmak zordur. Ama siz en zoru bile başaracak bilgiye ve müthiş bir sabra sahipsiniz. Diktiğiniz meyve ağacının meyve vermesi için uzun süre beklemeniz gerektiğini öğrenmelisiniz. Yaşamda öğrenmeniz gereken tek şey, doğrularınızın tek doğru olmadığını ve her zaman tartışmaya açık olduğunuzu kabul etmektir. Özellikle gençler ve hızlı çözüm bekleyen insanlar sizin fikirlerinize uyum sağlamayabilir. Herkes sizin kadar sabırlı olmadığı için fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz.

Kurt 21 Ocak - 19 Şubat

Doğuştan müthiş bir altıncı hisse sahipsiniz. Maddi değerler sizin için çok önemli ve kendinizi güvende hissetmek için malınıza sahip çıkarsınız. Ancak çevreye karşı da cömert birisiniz. Kimseye hakkınızı yedirmezsiniz. Yeni birilerini kolay kolay hayatınıza dahil etmezsiniz. Ayrıca yeni dostluklar ya da iş ortaklıkları kurmak da sizin için çok uzun zaman alır. Kimseye kolay kolay güvenmezsiniz. Fakat yaşadığınız topluma bağlılığınız ve milliyetçiliğiniz herkes tarafından bilinir. Bilginiz, gelişmiş fikirleriniz ve bakış açınız çevrenizdekilere katkı sağlar. Fakat bazen mantığa uymayan bir şekilde çevreniz tarafından çok yanlış anlaşılabilirsiniz... Farklı iletişim yöntemleri keşfederek, fikirlerinizi herkesin anlayabileceği, daha sade ve anlaşılabilir bir şekilde paylaşmayı öğrenmelisiniz.

Gri Balina 20 Şubat - 20 Mart

Kendi iç dünyanızla o kadar meşgulsünüz ki bu, genellikle toplumun dışında tutulmanıza ve istemeden de olsa soyutlanmanıza sebep oluyor. Aslında iyileştirici güce sahipsiniz. İnsanları kolaylıkla anlayan, dost canlısı bir karakteriniz olduğu söylenebilir. Sizi tanımayanlar bile içlerini temizlemek ve değişmek için size doğru çekilir. Bu durumda kendinizden çok fazla verirsiniz. Fakat diğerlerine yardim ederken kendinizi unutmamalı ve kendinize nefes alacak alan yaratabilmeyi öğrenmelisiniz. Aksi takdirde olmadık zamanlarda aşırı tepkiler verip, kırıcı olabilirsiniz. Genelde basmakalıp şeylerden hoşlanmaz, bu nedenle kendinizi sürekli aşmaya çalışırsınız. Ara sıra inzivaya çekilerek kendinizi dinlemeli, sağlığınıza kavuşmalı ve yenilenmek için kendinize zaman ayırmalısınız

http://www.brandmaillive.com/2012/11/sayi_58/kizilderili.html#.UKZZM6Rpo2s.facebook

Birçok insan hayatının büyük bölümünü olduğundan farklı görünebilmek için heba eder."(Richard Wilkins)



Birçok insan hayatının büyük bölümünü olduğundan farklı görünebilmek için heba eder."

(Richard Wilkins)

Elma Reçeli

Malzemeler: - 1.250 gr soyulmuş, doğranmış elma (Soyulmamış hali 1.5 kilo kadar) - 5 su bardağı şeker - 2 su bardağı su - 1 çay kaşığı limon tuzu (1 yemek kaşığı limon suyu da olur) - 3 tane karanfil - 3 tane kabuk tarçın

Yapılışı: Elmalar soyulur, doğranır. Su ve şeker tencereye alınır. 5  dakika kadar kaynatılır. Elmalar, karanfil ve tarçın eklenir. Limon tuzu  eklenir.Kaynayınca altı kısılır. Taşmaması ve fazla suyunu çekmesi için kısık ateşte,  ağzı açık pişirmek gerekiyor. 1 saate yakın pişirin. Başka meyve  reçellerinde bu süre çok gelebilir  ama elma reçelinin rengini kıvamını  bulması için uzun süre pişirmek lazım. Kıvamını kontrol ederek pişme  süresini ayarlayabilirsiniz

 

http://www.kadinvekadin.net/elma-receli-2012-11-17.html

Tüm enerjinizi kimin aldığını bilmek istiyor musunuz?

Aslında bazen, hayatına girenleri düşünmeyi bir kenara bırakıp, kimlerin çıkması gerektiğini düşünmek gerek".

Fotoğraf: "Aslında bazen, hayatına girenleri düşünmeyi bir kenara bırakıp, kimlerin çıkması gerektiğini düşünmek gerek".Gore Vidal

Aslında bazen, hayatına girenleri düşünmeyi bir kenara bırakıp,

kimlerin çıkması gerektiğini düşünmek gerek".

Gore Vidal

Kolay Mı Böyle Çekip Gitmek?

''Klavuz, öğrencisine bütün yolları göstermeli fakat gideceği yolu kendi seçmemelidir !''

Fotoğraf: ''Klavuz, öğrencisine bütün yolları göstermeli fakat gideceği yolu kendi seçmemelidir !''Friedrich Nietzsche

''Klavuz, öğrencisine bütün yolları göstermeli fakat gideceği yolu kendi seçmemelidir !''

Friedrich Nietzsche