18 Kasım 2012

Elma Reçeli

Malzemeler: - 1.250 gr soyulmuş, doğranmış elma (Soyulmamış hali 1.5 kilo kadar) - 5 su bardağı şeker - 2 su bardağı su - 1 çay kaşığı limon tuzu (1 yemek kaşığı limon suyu da olur) - 3 tane karanfil - 3 tane kabuk tarçın

Yapılışı: Elmalar soyulur, doğranır. Su ve şeker tencereye alınır. 5  dakika kadar kaynatılır. Elmalar, karanfil ve tarçın eklenir. Limon tuzu  eklenir.Kaynayınca altı kısılır. Taşmaması ve fazla suyunu çekmesi için kısık ateşte,  ağzı açık pişirmek gerekiyor. 1 saate yakın pişirin. Başka meyve  reçellerinde bu süre çok gelebilir  ama elma reçelinin rengini kıvamını  bulması için uzun süre pişirmek lazım. Kıvamını kontrol ederek pişme  süresini ayarlayabilirsiniz

 

http://www.kadinvekadin.net/elma-receli-2012-11-17.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder