27 Temmuz 2012

Bilgisayat Terimlerinin Osmanlıca Mealleri...

Olumlamalar Üzerine

Arkadaşlar olumlamalar üzerine aklıma bir şey takıldı...Şimdi biz olumlama yapıyoruz ya bu gerçek duygularımızı bastırmak oluyor mu acaba?

Yoksa zihnimizi tekrar programlamak mı?

Ne düşünüyorsunuz yorum yazın bana...

Tanrı Daima Tebdil- i Kıyafet Gezer

Hayatını değiştirecek roman bu işte!
Bir düşünün. İntihar etmek üzeresiniz. Bir adam hayatınızı kurtarıyor, ama karşılığında sizinle bir anlaşma yapıyor. Bundan sonra o ne söylerse sorgusuz sualsiz yapacaksınız. Kendi iyiliğiniz için... Çaresiz, kabul ediyorsunuz ve hayatınızın iplerini tıpkı bir kukla gibi başkasının ellerine bırakıyorsunuz. Ve hayatınız eskisinden çok daha güzel oluyor. Yine de şüpheleriniz var: Bu adam aslında kim? Çevresindeki gizemli kişilerin sırrı ne? Sizden aslında ne istiyor?

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer, kendi kendimize koyduğumuz engelleri, korkularımızı ve önyargılarımızı nasıl aşacağımızın, kaderimiz sandığımız mutsuz bir yaşamı, bizi mutluluğa götüren bir yolculuğa nasıl dönüştüreceğimizin hikâyesi.

"Laurent Gounelle bir mutluluk fabrikatörü... Eğer mutluluğun bir reçetesi varsa, Gounelle o reçeteyi biliyor olmalı."
Le Figaro

"Yeni Coelho."
L'Express

"İnsanın kendini arayışı ve başkasını anlaması hakkındaki bu benzersiz roman, kendine güven ve özgürlük üzerine işe yarar tavsiyeler veriyor."
France Soir

"Sürükleyici ve kolay okunan bir kitap. Hem iyi bir kişisel gelişim kitabı hem de güzel bir roman. Bayıldım!"
Critiques Libres

"Sonuna kadar gizemini koruyan, mizahi ve şiirsel bir roman."
L'est-éclair


Yazar:Laurent Gounelle
Çevirmen:Işık Ergüden

PEYNIRLI KABAK ROLL...

Photo: Yaz gunlerine cok yakisan, cok hafif ve lezzetli bir tarif, PEYNIRLI KABAK ROLL...- 3 adet kabak - 1 corba kasigi zeytinyagi- Tuz- Taze cekilmis karabiber- 5 corba kasigi keci peyniri- 1 kase dogranmis maydonoz, nane- 1 kase baby ispanak* Kabaklari ince dilimler halinde dograyin. Her iki tarafa da zeytinyagi surup izgarada veya tost makinasindapisirin.* Bu esnada keci peyniri, tuz, karabiber, dogranmis maydonoz ve naneyi de ekleyin. Tum malzemeleri karistirin.* Pisen ispanaklarin icine, hazirladiginiz peynirli karisimdan 1 tatli kasigi kadar koyun.* Uzerine 2-3 yaprak baby ispanagi yerlestirin.* Sicak servis yapin. Muhtesem lezzetiniz hazir, afiyet olsun!Yaz gunlerine cok yakisan, cok hafif ve lezzetli bir tarif,

- 3 adet kabak

- 1 corba kasigi zeytinyagi

 - Tuz ...

- Taze cekilmis karabiber

 - 5 corba kasigi keci peyniri

 - 1 kase dogranmis maydonoz, nane

 - 1 kase baby ispanak


* Kabaklari ince dilimler halinde dograyin. Her iki tarafa da zeytinyagi surup izgarada veya tost makinasinda pisirin.

* Bu esnada keci peyniri, tuz, karabiber, dogranmis maydonoz ve naneyi de ekleyin. Tum malzemeleri karistirin.

* Pisen ispanaklarin icine, hazirladiginiz peynirli karisimdan 1 tatli kasigi kadar koyun.

* Uzerine 2-3 yaprak baby ispanagi yerlestirin.

* Sicak servis yapin. Muhtesem lezzetiniz hazir, afiyet olsun

Esas Degistirmem Gereken Kendimim!

Delikanlinin biri vaktiyle, aradiklarini Tasavvuf kitaplarinda bulmus... Kitaplari okudukca meraki artmis! Cok etkilenmis... Ogrendigi hakikatler karsisinda hayretler icerisinde kalmis... "Hay Allah" demis "Hakikatin ne oldugundan kimsenin haberi yok oysa! Dunya alem bilgisizlik ve gaflet icinde yasiyor. Insanlar daha Allah'i bilmiyorlar, kendilerini tanimiyorlar... Din diye putlara ya da hayallere tapiyorlar. Bos yere de kavga gurultuyle birbirlerini uzup kiriyorlar".

"Bu yasta bunlari farketmem cok iyi oldu" diye dusunmus. "Benim simdi esas isim bu bilgileri tum dunyaya yaymak, insanlara isin gercegini aciklamak olmali. Eger insanlar bu hakikatleri farkederlerse, hersey degisir, kimse karsisindakine zarar veremez; o zaman dunya gulluk gulistanlik olur, insanlar huzur icinde yasar... Ben de insanliga iyi bir hizmet vermis olurum...

Derken dusmus yollara, bir memleketten otekine baslamis dolasmaya. Gittigi her yerde anlasabildigi insanlarla dostluklar kurup, bildiklerini baslamis paylasmaya! Dinleyen buldukca anlatmis; anlattikca kendisi de yeni seyler farketmis... Yillar gecmis, gel zaman git zaman, yasi gelmis yirmilerden otuzlara... Bir gun, sakin bir koseye cekilip dusunmeye baslamis. Gecen zamana donup soyle bir bakmis; gosterdigi gayreti ve olup biteni muhakeme etmis. Bakmis ki sonucta dunya yine hep ayni, degisen hic bir sey olmamis! Dostluklar da, kavga gurultuler de aynen eskisi gibi devam edip gidiyor... Bilen biliyor, bilmeyen bilmiyor..."Yahu" demis, "ulkeler degistikce, insanlar da degisiyor; her milletin farkli deger sistemi, farkli birikimi ve farkli bakis acilari var. Bilip tanimadigim toplumlara benim bu bilgileri anlatip, birseyleri degistirebilmem cok guc! En iyisi ben kendi memleketime emek vereyim. Kendi lisanimdan anlayanlarla daha iyi paylasirim bu bildiklerimi...

Baslamis bu kez koy koy, kasaba kasaba gezmeye memleketini...Her gittigi yerde ilgiyle karsilanmis. Sohbetler etmis, kitaplardan pasajlar okumus... Derken, yasi gelmis kirklara... Bakmis ki, kendi memleketinin insanlari da cesit cesit. Her bir koyun farkli adetleri, farkli anlayislari var. Kime ne soylerse soylesin, kolay kolay vazgecmiyor insanlar bildiklerinden... Kimi soylenenleri oyle anliyor, kimi boyle! Bilen yine biliyor, bilmeyen bilmiyor! Seven yine seviyor, soven yine sovuyor"Hey hat" demis, "bu insanlara benim bir faydamin olmasi cok zor! Iclerinde tek tuk anlayan ciksa da, onlarla da butun omrumu gecirmem mumkun degil! Ben bunun yerine hic olmazsa kendi esime dostuma yoneleyim. Biraz onlara tatli dille birseyler anlatayim. Baskalari nasil olurlarsa olsun, beni taniyip sozumu dinleyenlerle sevgi ve hosgoru yayan ornek bir topluluk olalim bari...

Ama ne fayda...Sonucta bir kez daha ayni gercekle karsilasmis... Bu arada kirkli yaslar da kalmis geride. Derken, son careyi bulmus. "Ben kimseden mesul degilim, kendi ailem ve cocuklarimdan baska" demis. "O zaman kalan zamanimi coluk cocuguma ve yakinlarima bildiklerini anlatarak degerlendirmeye bakayim" demis...

Baslangicta hersey yolunda gitmis. Adam her sabah yeni bir hevesle uyanmaya baslamis. Derken, zaman her zamankinden hizli gecmeye baslamis. Yillar birbirini kovalamis... Yas ellilere varinca, yine bir gun durup dusunmus. Bakmis ki, aslinda ev halkinda da degisen pek birsey yok. Hersey degismis, iyi gidiyor gibi gorunse de, birgun ola ki tabiatlarina ters gelen birseyle karsilassalar, al takke ver kulah, yollar yine karisiyor. Konusulanlar unutuluyor, herkes kendi tasasinin pesine dusuyor. Buyukler buyuklugunu, kucukler kucuklugunu devam ettirip gidiyor... Caresiz, adam cekmis elini etegini etraftan. "Demek ki takdir boyle" demis; "benim pek de yapabilecegim birsey yokmus"...

Zamanla adamin saci sakali agarmis, bembeyaz olmus. Altmislar da birer birer tukenmis... Artik, omrunun son gunlerinin yaklasmakta oldugunu hissetmis. Gunler geceleri, geceler gunduzleri takip ederken, yine bir gun sabaha dogru ruyasinda nur yuzlu, ak sacli bilge zati gormus ve ondan yasamin gercegine dair su sozleri isitmis:

"Kalktigin bir sabah kesinlikle son sabahin olacaktir!"

O an kafasinda bir isIk yanmis: "Hey hat" demis, "Dunya alemi degistirmeye calistim, omrum gecti!.. Meger gozum hep disardaymis. Oysa, benim esas degistirmem gereken kendimdi, kendime bakmaliydim; onu unuttum!.. Herseyi yerli yerince goremedim, degistirmeye calistim. Onun icin de hic degisemedim, hicbir sey de degismedi..."

Ve seslenmis kendisine gun dogdugunda:

Uyan ey gozlerim uyan!.. Uyan uykusu cok olan uyan!.."

"Kalktigin bir sabah kesinlikle son sabahin olacak!"

kAYNAK:ŞİFA ÇEMBERİ

Bazen haykırırsın kimse duymaz...

Davulcu Sabri’den Mesaj Var…

Sarımsak vitamin Deposu


Sarımsak Faydaları Uzmanların tespitlerine göre, sarımsağın insan sağlığı açısından en önemli faydaları şöyle:

Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi geliyor.

Yara ve çıbanları iyileştiriyor.

Krampları yok ediyor.

Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendiriyor.

Bağırsak kurtlarını ve diğer parazitleri öldürüyor.

Mide ve bağırsakları dezenfekte ediyor. zararlı bakterileri yok ediyor.

İştahı açıyor. Nezleyi yok ediyor. nefes borusu rahatsızlıklarına, bronşite çok iyi geliyor.

Veremlilere sarımsak yemeleri tavsiye ediliyor.

Tansiyonu düşürüyor. Ateşi düşürüyor.

Bağırsak gazlarını ortadan kaldırıyor.

Grip mikrobunu öldürerek vücudu bu hastalığa karşı koruyor.

İdrar yollarında taş oluşumunu engelliyor.

Kalp adalelerini güçlendiriyor.

Kalbi besleyen kroner damarları genişletiyor.

Cinsel gücü arttırıyor. İdrar söktürüyor.

Vücudu sivrisinek ve haşerelerden koruyor.

Safra salgısının salınımını arttırıyor. Kabızlığı önlüyor.

•Sarmısak, bedenin bağışıklık sistemini uyarır, yani antibiyotiklere benzer etkiler yaparak bedendeki enfeksiyonlara karşı savaşır: Bu bağlamda nezle, soğuk algınlığı, uçuk; mide, bağırsak ve mantar iltihapları, Arpacık gibi bakteri, virüs ve mantarların oluşturduğu enfeksiyonlar sayılabilir.

•Kandaki kolesterol düzeyini düşürür: Yapılan araştırmalar, Günde iki diş sarımsak yiyen kişilerin kolesterol düzeyinde, kısa dönemde %10'luk düşüşlerin gerçekleştiğini ortaya koymuştur.

•Sarmısak, kanı sulandırır ve kan dolaşımını hızlandırır: Bu sayede sarmısak, kalp krizi ya da felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarını önler.

•Yüksek tansiyonu düşürür: Araştırmalar, makul düzeyde sarmısak alımının bile bu etkiyi sağladığını göstermektedir.

•Sarmısak, kan sekerinin düzeyini düşürür: Bu sayede bazı şeker hastalarına sarmısak yemenin iyi geldiği yapılan bilimsel araştırmalarla saptanmıştır.

•Bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır. Yapılan araştırmalarda sarmısak tüketen kişilerde, özellikle mide kanserine yakalanma tehlikesinin azaldığı belirlenmiştir

Kaynak:Doğadan gelen sağlık

Kendin ol...

Öp bi kere yeter...

Hey hamile bayanlar…Verda Calvey Photography ile doğum anını sonsuza taşıyın…

Hey hamile bayanlar…

Yeni doğum yapmış olanlar Verda ile bu anlarınızı sonsuzlaştırmayı unutmayın…

Profesyonel bir bakışla bu mucize anları sonsuza taşıyın…

Sonradan pişman olmayın unutmayın bu anların tekrarı yok…

Hadi ne duruyorsunuz Verda Calvey Photography bir tık uzağınızda…

Benden söylemesi…

https://www.facebook.com/#!/verda.calveyphotography

Tel:0532 310 44 46

Mail:verdacalvey@gmail.com

Hayatın Matematiği...

Evim der ki, "Beni bırakma, çünkü burada senin geçmişin yaşıyor."

Evim der ki, "Beni bırakma, çünkü burada senin geçmişin yaşıyor."
Yolum der ki, "Gel ve beni izle, çünkü ben senin geleceğinim."
Ve ben hem eve, hem de yola derim ki, "Benim ne geçmişim, ne de geleceğim var.
Eğer kalırsam, kalışımda bir ayrılış vardır; gidersem, ayrılışımda bir kalış.

Halil Cibran

Şifa Taşları;HANGİ TAŞ HANGİ HASTALIĞA İYİ GELİR?

AGAT (Akik) ;



Dolaşım sistemi, cinsel organlardaki her türlü rahatsızlıklar, sinir sistemi rahatsızlıklarına karşı kullanılır. Hamilelikte bebeği koruması için devamlı taşınmalıdır, hasta ve yorgun gözlere göz kapaklarının üzerine konularak gözler dinlendirilir.

AKUAMARİN;
Tiroit, hormon dengesini sağlar, dolaşım bozukluklarından oluşan her türlü rahatsızlıklara, astım, bronşit, grip, boğaz ağrısı, damar tıkanıklığı, yaşlılarda unutkanlık problemlerinde etkilidir.

ALTIN;
Romatizmaya (artrit ve artroz) karşı yararlıdır, hormon düzenini dengeler, yemek düzenini dengeler.

AMAZONİT;
Rahim ile ilgili rahatsızlıklardaetkilidir, doğum esnasında, kas ağrılarına özellikle boyun ve sırt bölgesindeki kasların gevşemesine yardımcı olur, migren, kalp problemlerine, dolaşım bozukluklarında çok etkili bir taştır. Metabolizmayı hızlandırır sinir sistemini dengeler.

AMATİST;
Cilt hastalıklarına, migrene karşı yararlıdır, sinir sistemi için sakinleştirici etkisi vardır, yüksek ve düşük tansiyonu dengeler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler.

AVENTURİN;
Kalp bölgesine yararlıdır, bağırsak hastalıklarına etkilidir, yüksek kolestrolü düşürür, vücuttaki şişkinliği giderir, kabızlık ishal, cilt problemlerine, (akne, alerjiler) karşı etkilidir.

AY TAŞI;
Kadınlarda cinsel organdaki sorunlara, hipofizi etkileyerek hormon dengesini düzenler, tiroidi dengeler, metabolizmayı hızlandırır, sindirimi düzenler.

AZURİT;
Gözle ilgili her türlü rahatsızlıklara, yumurtalık ve adet sancılarına, karaciğer rahatsızlıklarına etkilidir,tiroidi dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir.

BAKIR;
Sinir sistemini korur, kas gerginliklerini ve romatizmaya bağlı her türlü ağrıları hafifletir, kan ve kan dolaşımını dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir, gripten korur, kansızlığa iyi gelir.

BERİL;
Karaciğer hastalıklarına, ishal, kabızlık, solunum yolu hastalıklarına, göz rahatsızlıklarına karşı etkilidir.

FİRUZE (TURKUAZ)
Solunum yolu hastalıklarına, boğaz ağrılarına, akciğer enfeksiyonlarına, diş problemlerine, diş eti rahatsızlıklarına  karşı etkilidir. Tiroit bezini olumlu etkiler.

GRANAT (LAL)
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kasları güçlendirir, kan dolaşımını düzenler, karaciğer, böbrek, dalak ve pankreası olumlu etkiler.

HEMATİT;
Kanla ilgili tüm rahatsızlıklarda özellikle kansızlıkta, kanamalı bölgeye direkt konulursa kanı durdurma özelliği vardır. Varis gibi damar tıkanıklıklarına çok etkili bir taştır.

İNCİ;
Kemik ağrılarına, migrene, mide, dalak, bağırsaklar, beslenmeye bağlı cilt alerjilerine karşı çok etkilidir.

KALSEDON;
Solunum yolu hastalıklarında, ses telleri rahatsızlıklarında, kan basıncından dolayı oluşan göz hastalıklarında etkilidir.

KALSİT;
Kemik yapısı için önemli bir taştır, kemik erimesi, saç, diş ve tırnaklara özellikle çok iyi gelir. Yeşil kalsit düşük tansiyon ve kalp dolaşım sistemine etkisi büyüktür.

KAPLAN GÖZÜ;
Kemikleri ve eklemleri güçlendirir. Astım hastaları için bu taş çok etkilidir bu taşı yanlarında taşımaları lazımdır. Migren, baş ağrısı, hafıza zayıflamasına çok etkilidir.

KARNEOL;
Bağışıklık sistemini güçlendirir, mide karaciğer, böbreklere çok etkilidir, diş ve diş eti hastalıklarında kullanılır.

KEHRİBAR;
Sivilce, akne, siğil, egzema, gibi her türlü cilt problemine, eklem hastalıklarına, artrit, gut romatizma, boğaz enfeksyonlarına karşı etkilidir.

KUVARS (DAĞ KRİSTALİ)
Birçok hastalığa iyi gelir, özellikle damar tıkanıklarına, mide ve bağırsak hastalıklarına,felce karşı çok etkili bir taştır.

MALAHİT;
Bel fıtığı, romatizma eklem iltihapları, astıma karşı etkilidir, dolaşım sistemini dengeler, tansiyonu düşürür, sakinleştirici etkiye sahiptir bundan dolayı rahat bir uyku sağlar.

MERCAN;
Kalsiyum etkisi olduğundan özellikle menopoz döneminde kadınların devamlı takmaları gereken bir taştır. Kan ile ilgili her türlü hastalığa iyi gelir. Kalbi ve dalağı güçlendirir.

OPSİDYEN;
Kan dolaşımını düzenler, virütik hastalıklara, cilt mantarlarına, sindirim organlarındaki hastalıklara iyi gelir.

PEMBE KUARTS;
Kan ve kan dolaşımı üzerinde çok etkilidir. Kan dolaşımını düzenler, cinsel organlardaki hastalıklara karşı çok etkilidir.

SİTRİN;
Mide, bağırsak, dalak ve pankreas fonksiyonlarını, güçlendirir. Şeker hastalıklarına çok etkilidir.

TURMALİN;
Solunum yolu hastalıklarında, astım bronşit gibi hastalıklarda, kanın temizlenmesinde etkilidir, karaciğerin işlevini aktive eder. Vücudun hormon dengesini düzenler.

YEŞİM;
Böbrekler için etkili bir taştır. Toksin atımında da çok faydası vardır. Kalbi dolaşım sistemini ve sinir sistemini güçlendirir

Kaynak:Beki Bisa

Hey hamile bayanlar...Verda Calvey Photography ile doğum anını sonsuza taşıyın...

 Hey hamile bayanlar...

Yeni doğum yapmış olanlar Verda ile bu anlarınızı sonsuzlaştırmayı unutmayın...

Profesyonel bir bakışla bu mucize anları sonsuza taşıyın...

Sonradan pişman olmayın unutmayın bu anların tekrarı yok...

Hadi ne duruyorsunuz Verda Calvey Photography bir tık uzağınızda...

Benden söylemesi...

https://www.facebook.com/#!/verda.calveyphotography

Tel:0532 310 44 46

Mail:verdacalvey@gmail.com

 

1 Dakikalık Mola

Stresli  ve dengelenme ihtiyaci gerektiren durumlar icin kendi kendinize yardim etmenin yolu…

Eneji sistemimizdeki en onemli organ kalbimizdir. Kalp, enerji sisteminin nukleer reaktorudur. Tum enerji sistemimizin gucunu saglar ve her bolumumuzle -dusunce, fiziksel beden, meridyenler(enerji kanallarimiz) vb- girift bir sekilde baglanti halindedir.

Kalbinizi dengelediginizde, TUM SISTEMINIZ daha guclenir ve daha iyi calisir.

Genel sıkinti, anksiyete, yani adrenalin seviyesini dengeleyici en eski yontemlerden birisini sizinle paylasiyoruz. Bunu gunde 3 kere yapabildiginizde (toplam 1- 2 dakikalik bir calisma) gitgide gununuz cok daha dengeli gecmeye baslayacak ve stresli durumlar karsisinda daha dayanikli ve sakin olabileceksiniz.

Egonuz size "bosver simdi, yapsan ne olur" gibi sabote edici gorevini ustlenerek bir seyler soylerse de, ona ragmen bu basit calismayi yaparsaniz faydalarini gorebilirsiniz...

Tek kosul "yapmak"! Yoksa bu bilgiyi de bilgisayarinizin bir kosesinde saklayacaksaniz

bir ise yaramayacak, bizden soylemesi... :)  •Gozlerinizi kapayin ve ellerinize odaklanin..Ellerinizi ustuste gelecek sekilde tam gogsunuzun ortasinda birlestirin.

•Bir avuc iciniz gogsunuzun uzerinde, digerinin avucici de gogsunuzun uzerindeki elinizin uzerinde olsun.

•Ellerinizle hafif, kucuk, yumusak dairesel hareketler yapin (o bolgeyi ovar gibi) ve ayni zamanda 7 derin nefes alin ve verin. Burundan alip agizdan verebilirsiniz...veya ne kolayiniza geliyorsa. Yeter ki hakkini vereceginiz nefesler olsun.

•7. kere nefes aldiginizda, nefesi birakirken yuksek sesle

7

6

5

4

3

2

1

0 seklinde sayin...

•"0" dediginizde gozlerinizi acin ve son bir derin nefes alin…Kendinizi iyi hissedeceksiniz. Bu 1 dakika suren basit calisma, bedeninizin ve zihninizin bir mola vermesini saglar.Ayni zamanda ellerinizin kalp cakranizin ve timus bezinizin üzerinde olmasi, hafif bir dairesel hareketle onlari uyarmaniz, sizin kalbinize baglanmanizi saglar. Nefes ise sevgiyi icinize kabulunuzu kolaylastirir.7 sayisinin onemine ise hic girmiyoruz(!). Geriye saymanin ise hipnotik bir etkisi vardir. Bu surec sirasinda yapabiliyorsaniz akliniza cok sevdiginiz birisini, sizi yukari yukselten cok guzel bir manzarayi vb dusunebilirsiniz...Sınır yok, yaratici olun.Bu basit egzersizi gunde 3 veya daha fazla yaparsaniz sakinleşmeniz gitgide daha kolay hale gelmeye baslar. Biraz calisma ile bu hareketin kriz zamanlarinda yapilacak bir dengeleme ritüeli haline gelmesi isten bile degil!

Kaynak:şifa çemberi

 

Metalciyim Lan Ben...

İşte hayallerimdeki ev serisi 2...

Bırak gitsin...

RUH HALİNE GÖRE BESLENME



Yenilen besinlerin ruh halini etkilediğini ve ruh durumuna göre yenilen besinlere dikkat edilmesi gerektiğini biliyormuydunuz?   Örneğin, sinirliyken makarna yiyip kafeinli içeceklerden uzak durmak gerekirken, endişeli zamanlarda da bolsıvı tüketmek gerekiyor.


... Bezginlik: Bu duruma karşı sebze grubu yiyecekler tercih edilmeli. Yediğiniz sebzelerin çiğ olmasına dikkat edin. Yavaş yemeye özen gösterin.

Yorgunluk: Bezelye ve havuç, yorgunluğa karşı birebir. Taze sıkılmış meyve suları ve evde yapılan meyveli yoğurtlar da yararlı.

Çekingenlik: Kuru baklagiller ve fosfor açısından zengin besinler önerilir. Bulgur, mercimek ve balık türü yiyecekler de yenmeli. Agresiflik: Yağlı tohumlar, özellikle fındık, ceviz ve fıstık yenmesi gerekir.

Keyifsizlik: Kendinizi ödüllendirin; pizza, döner, hamur, ne istiyorsanız onu yiyin.

Endişe: Vücutta aşırı sıvı kaybı olacağından hafif çorba, komposto, meyve suyu içilmesi gerekli.

Hayal kırıklığı: Enginar ile kereviz bu duruma karşı oldukça etkili. Sebzeler hayal kırıklığını hafifletici etki içeriyor.

Yalnızlık: Domates, biber, patlıcan, patates yalnızlık duygusunu hafifletiyor.

Aşırı öfke: Ekmek, makarna, sebze, meyve yenmeli. Kırmızı et ve kafeinli içecekler öfkeyi tetikler.

Depresyon: Çok fazla olmamak kaydıyla çikolata yenmesi gerekir. Şekerli, sütlü tatlılar da yenebilir. Vücudun mutlaka şekerli besin alması gerekir.
Özgüven: C vitaminli yiyecekler önerilir. Yeşil biber, maydanoz, haşlanmış patates ve kuşburnu insana güven verir".


Celalettin Uzuner

Fly board... (Denizde uçmak)

http://youtu.be/lM8kEHjQz9U