27 Temmuz 2012

1 Dakikalık Mola

Stresli  ve dengelenme ihtiyaci gerektiren durumlar icin kendi kendinize yardim etmenin yolu…

Eneji sistemimizdeki en onemli organ kalbimizdir. Kalp, enerji sisteminin nukleer reaktorudur. Tum enerji sistemimizin gucunu saglar ve her bolumumuzle -dusunce, fiziksel beden, meridyenler(enerji kanallarimiz) vb- girift bir sekilde baglanti halindedir.

Kalbinizi dengelediginizde, TUM SISTEMINIZ daha guclenir ve daha iyi calisir.

Genel sıkinti, anksiyete, yani adrenalin seviyesini dengeleyici en eski yontemlerden birisini sizinle paylasiyoruz. Bunu gunde 3 kere yapabildiginizde (toplam 1- 2 dakikalik bir calisma) gitgide gununuz cok daha dengeli gecmeye baslayacak ve stresli durumlar karsisinda daha dayanikli ve sakin olabileceksiniz.

Egonuz size "bosver simdi, yapsan ne olur" gibi sabote edici gorevini ustlenerek bir seyler soylerse de, ona ragmen bu basit calismayi yaparsaniz faydalarini gorebilirsiniz...

Tek kosul "yapmak"! Yoksa bu bilgiyi de bilgisayarinizin bir kosesinde saklayacaksaniz

bir ise yaramayacak, bizden soylemesi... :)  •Gozlerinizi kapayin ve ellerinize odaklanin..Ellerinizi ustuste gelecek sekilde tam gogsunuzun ortasinda birlestirin.

•Bir avuc iciniz gogsunuzun uzerinde, digerinin avucici de gogsunuzun uzerindeki elinizin uzerinde olsun.

•Ellerinizle hafif, kucuk, yumusak dairesel hareketler yapin (o bolgeyi ovar gibi) ve ayni zamanda 7 derin nefes alin ve verin. Burundan alip agizdan verebilirsiniz...veya ne kolayiniza geliyorsa. Yeter ki hakkini vereceginiz nefesler olsun.

•7. kere nefes aldiginizda, nefesi birakirken yuksek sesle

7

6

5

4

3

2

1

0 seklinde sayin...

•"0" dediginizde gozlerinizi acin ve son bir derin nefes alin…Kendinizi iyi hissedeceksiniz. Bu 1 dakika suren basit calisma, bedeninizin ve zihninizin bir mola vermesini saglar.Ayni zamanda ellerinizin kalp cakranizin ve timus bezinizin üzerinde olmasi, hafif bir dairesel hareketle onlari uyarmaniz, sizin kalbinize baglanmanizi saglar. Nefes ise sevgiyi icinize kabulunuzu kolaylastirir.7 sayisinin onemine ise hic girmiyoruz(!). Geriye saymanin ise hipnotik bir etkisi vardir. Bu surec sirasinda yapabiliyorsaniz akliniza cok sevdiginiz birisini, sizi yukari yukselten cok guzel bir manzarayi vb dusunebilirsiniz...Sınır yok, yaratici olun.Bu basit egzersizi gunde 3 veya daha fazla yaparsaniz sakinleşmeniz gitgide daha kolay hale gelmeye baslar. Biraz calisma ile bu hareketin kriz zamanlarinda yapilacak bir dengeleme ritüeli haline gelmesi isten bile degil!

Kaynak:şifa çemberi

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder