20 Nisan 2012

''Kendine iyi bak'' cümlesinin devamı...

Kavga Yok Çocuklar... aYRILIN vE sARILIN bAKAYIM...

Suzan Avcı - FINDIK DALLARI & TABYA BAŞINDA KIZLAR

http://youtu.be/aj0qfeH0SMw

Tabya başında Üç kız yan yana
İçlerinden biri Hişşşt dedi bana
Nur olsun seni Doğuran ana
Kız allan pullan gel Gel gel yanıma

Dola kollarına Dola boynuma
Yine yeşerdi Fındık dalları
Acep ne olacak Yarın halları
Dalgalanıyor Pembe şalvarı

Bahçelievler Akıl Hastanesine Hoşgeldiniz...

Eğer birinin ruhunu görmek istiyorsan, ona hayallerini sor...!

Eğer birinin ruhunu görmek istiyorsan, ona hayallerini sor...!

~William James~

YOL ÇİZGİSİ

Temel Karayolları Müdürlüğünde işe alınmıştır; görevi ise yollardaki çizgileri çekmektir.

Temel'e bir kutu boya ve fırça verilir. Temel çizgileri çekmeye başlar.

Bir gün amiri gelir ve çizelgeye bakar; "1. gün 500 metre, 2. gün 300 metre, 3. gün 150 metre, 4. Gün 100 metre.." "Temel", der "her gün gittikçe tembelleşiyorsun galiba?"

Temel cevap verir: "Aksine amirum daha çok çalışiyrum lakin gün geçtikçe boya kutusundan daha fazla uzaklaşiyrum."

Mantık evliliği yapalım mı?

Nefret, kin besleyen kişinin ruhunu yer, nefret edilen kişinin değil...

Nefret, kin besleyen kişinin ruhunu yer, nefret edilen kişinin değil...

Alice Lerz Summer

Ünlü olmak için evden kaçanların başına ne gelir?

Yaşamınızı kendi ellerinize aldığınızda ne olur? Korkunç bir şey gerçekleşir: Çevrenizde suçlanacak kimse kalmaz. – Erica Jong

Yaşamınızı kendi ellerinize aldığınızda ne olur? Korkunç bir şey gerçekleşir: Çevrenizde suçlanacak kimse kalmaz.

– Erica Jong

Bitkilerin Adını Bilen Kaç Kişiyiz?

Muck... Hadi iyi geceler...

İnsanlar da ülkelere benziyor

 İnsanlar da ülkelere benziyor

Sınırları var, yüzölçümleri

 Yasaları var Bayrakları, ilkeleri

Kimi dağlık bir arazidir.

Kimi kıraç Kimi bereketli

Kimi dardır Kimi engin gözalabildiğince ...

Kiminin sınırlarından sıkı pasaport denetimiyle girilebilir.

Elini kolunu sallayarak girersin kiminden içeri

Sonuçta ne küçümse insanları kızım

Ne de önemse gereğinden çok

 Ama anlamaya çalış

Nedir ve ne kadar genişleyebilir yüzölçümleri


Ataol Behramoğlu

Dünya Salaklık Tarihine Geçenler...
























BEYNİMİZİN TEK ÖNCELİĞİ HAYATTA BIRAKMAK, MUTLU ETMEK DEĞİL!


 - İnsanoğlu’nun evrimsel varoluşu ve hayatta kalmamız adına doğru, ama medeni bir dünyada mutluluk adına yanlış öncelik! Bilinçaltımızın tek amacı bizi hayatta bırakmak. Bütün t...epkilerini, iyi niyetle hayatımızı korumak amacıyla veriyor.


- Mesela? Tehlikede olduğumuzu hissettiği an, binlerce yıl önceki tepkimiz neyse aynısını veriyor. Savaş ya da kaç! İç organlardaki kanı hızlı koşabilmek ve güçlü olmak için ellere ayaklara pompala! Bunun için kalbi tam kapasite çalıştır! Bildiğimiz, yaşadığımız korku tepkimiz.


- Çevremizde bize saldıran aslanlar olmasa da? Ne yazık ki beynimiz yaklaşan bir sınav ile aslanı aynı kefeye koyuyor. Hayatımızdaki her istemediğimiz benzer duruma aynı savaş/kaç tepkisini veriyor.


- Bilinçaltımız hayatımızı korumaya çalışıyorsa neden hastalıkları yenemiyor? Kitabın sonraki bölümlerinde göreceğimiz gibi, bilinçaltımız bazı hastalıkları, yaşadığı travmalara karşı bizi savunmak adına yaratıyor. Ortada gerçek bir sorun olmasa da, bilinçaltı yanlış karar vererek vücudun dengesini bozacak anomaliler yaratıyor. Biz bu dengesizlik süresince yaşadığımız belirtilere hastalık diyoruz

Cüneyt Arkın; Dünyayı Kurtaran Adam...

Hoşgörü insanlığın bir parçasıdır.

Hoşgörü insanlığın bir parçasıdır.

Hepimizin hataları ve eksikleri var; gelin karşılıklı olarak birbirimizin hata ve eksiklerini bağışlayalım, çünkü, hoşgörü doğanın ilk yasasıdır''

''Eğer Öfkeni aklınla yenemiyorsan, kendini insandan sayma.

Voltaire

Her derde bir deva bulunur...

Facebook Kız Tavlama Yeri mi?

Facebook hayatımıza gireli herhalde yedi-sekiz sene kadar olmuştur. İlk gördüğümde hemen etkisine kapılmış ve bir sürü arkadaşımla tekrar bağlantı kurmanın heyecanını yaşamıştım. Ortaokul arkadaşları, ilkokul arkadaşları, mahalle arkadaşları derken bayağı insanla tekrar görüşmeye başladım. Hatta bir ilkokul arkadaşım, eski iş yerimden biriyle evli çıkınca çok şaşırmıştım. “Dünya ne kadar küçükmüş” diye söylenmiş ve onu daha da küçük hale getiren facebook’a içimden teşekkür etmiştim.

Arkasından bloğumda,dergilerde ve gazetelerde yazılarımın çıkmasıyla sayfam iyice kalabalıklaşmaya başladı. Beni izleyenlerle çok güzel bir bağ kurmaya başladım. Yeri geldi ben onlara moral verdim, yeri geldi onlar bana moral verdi. Merak ettiklerimizi paylaştık, birbirimizden destek aldık, motive olduk. Fakat gel zaman git zaman facebook da dikenlerini göstermeye başladı. Musallat olanlar, dikkat çekmek için abuk sabuk yorum yapanlar, engellesen bile sahte hesaplarla geri dönenler, dürtenler derken durum giderek can sıkıcı bir hal almaya başladı.

Bunun üzerine ben de arkadaşlarla bu konu hakkında yazışmaya başladım. Meğerse sadece ben değil bir sürü kişinin başına benzer olaylar geliyormuş. Eski sevgilisinden “illallah” diyenler mi, “ben evliyim bana mesaj atma kardeşim” diyenler mi, “boyun kadar çocuğum var beni rahat bırak” diyenler mi, duvarını kapatanlar mı, “dürtmeyin kardeşim” diye açık açık bağıranlar mı ne isterseniz var bir durum ortaya çıkmış.

Kız bulmak için bazıları o kadar yüzsüz oluyor ki dürtüyor senden bakıyor cevap gelmiyor tekrar dürtüyor, arkasından mesaj atıyor “ben seni dürttüm, sen de beni dürtsene” diye. “Ya sabır” diye engelliyorsun. En kötüsü de bu asılanları, platonik aşkını ilan edenleri engelliyorsun, sahte hesaplarla tekrar geri geliyorlar. Belli ki amacına ulaşamayacağını anlamış bari rahatsız edeyim mantığında…

Ya kardeşim madem kız bulmak istiyorsunuz bunun için kurulmuş arkadaşlık siteleri var, onlara neden gitmiyorsunuz? İnsanların huzurunu niye kaçırıyorsunuz öyle değil mi ama…

Zaten artık bu konuda öyle uzman oldum ki, asılma emaresi gösterenleri, abuk sabuk yorum yapanları, dürtenleri, başkalarını rahatsız etmiş olanları direk engelliyorum. Bunlara çare buldum da şu sürekli sahte hesapla gelenlere çözüm bulamadım. Aslında çözümü buldum da bunu ben değil facebook yapmalı. Her hesabı bir cep telefonuna ya da bir IP adresine bağlasalar otomatikman sahte hesap işi azalmış olacak. Biz de bu kız bulmak için musallat olanlardan kurtulmuş olacağız. Valla bu adamlar insanı netten soğutuyorlar. Yalan mı?

En son Pınar Altuğ feryat ediyordu “adam üç gündür gel evlenelim” diye sayısız mesaj atıyormuş. Doğrudur. Atıyordur. Laf da dinlemiyordur. Allah sabır versin diyorum valla kendisine. Çünkü bu mesajların tek yaptığı insanı çileden çıkarmak…

Hayır bir de anlamadığım bu kız bulmak isteyenler böyle yaparak kız bulacaklarını falan mı düşünüyorlar. Buradan sesleniyorum onlara. Bu iş böyle olmaz kardeşim. Paşa paşa bu iş için kurulmuş sitelere git, iki taraf da aranıyor olsun. Bak o zaman şansın da fazla olur. Ne böyle azarlanırsın, ne de engellenirsin. Yalan mı arkadaşlar. Biraz da siz konuşun valla. Ben burnuma kadar dolmuş durumdayım artık.

Sağlıcakla,

Bir gazeteci yaşlı çifte şöyle sordu. 65 yıl nasıl bir yastığa baş koydunuz?

Bir gazeteci yaşlı çifte şöyle sordu. 65 yıl nasıl bir yastığa baş koydunuz?


Yaşlı kadın şöyle cevap verdi; “Bizler yırtık elbiselerin yamandığı, söküklerin dikildiği, kırıkların tamir edildiği bir zamanda doğduk,

kullanılıp atıldığı ve yerine yenisinin alındığı bir zamanda değil.”

Kız Tavlama Algoritması...

sipsak

Beyine Zarar Veren Alışkanlıklar ;


 1. Kahvaltı etmemek: Kahvaltı etmeyen kişiler, düşük bir kan şekeri seviyesine sahip olur. Bu durum beyin için yetersiz besin tedarik edilmesine ve sonunda beyin dejenerasyonuna yol açar.


2 . Aşırı ısınma: Beyin arterlerinin sertleşmesine neden olarak, zihin gücünün azalmasına yol açar.


 3. Sigara içmek: Çoklu beyin büzülmesine neden olur ve Alzheimer hastalığına yol açabilir.


4. Yüksek şeker tüketimi: Çok fazla şeker proteinlerin ve besinlerin emilmesini durdurur, dengesiz beslenmeye neden olur ve beynin gelişmesine engel olabilir.


5. Hava kirlenmesi: Beyin vücudumuzda en çok oksijen tüketen organdır. Kirli havanın teneffüs edilmesi, beyne giden oksijeni azaltır ve beynin veriminde düşüş yaratır.


6 . Uyku yetersizliği: Uyku beynimizin dinlenmesini sağlar. Uykudan uzun vadeli yoksunluk beyin hücrelerinin ölmesini hızlandırır.


7. Uyurken kafayı örtmek: Kafayı örterek uyumak, karbondioksit konsantrasyonunu arttırır ve beyne hasar veren etkilere yol açabilir.


8. Hastalık sırasında beyni çalıştırmak: Hasta iken çok çalışmak veya öğrenmek beyin etkenliğinin azalmasına yol açabilir ve ayrıca beyne hasar verebilir.


 9. Uyarıcı düşüncelerde eksiklik: Düşünmek beyin jimnastiği için en iyi yoldur, beyni uyaran düşüncelerin eksikliği beyin daralmasına yol açabilir. Çapraz bulmaca ve Sudoku iyi egzersiz sağlar.


 10. Az konuşmak: Zihinsel sohbetler beynin etkinliğini geliştirir.

Doğduğunuz Tarihe Göre Renk Falınız...





































































































































23 Aralık – 01 Ocak KIRMIZI25 Haziran – 04 Temmuz KIRMIZI
02 Ocak – 11 Ocak TURUNCU5 Temmuz – 14 Temmuz TURUNCU
12 Ocak – 24 Ocak SARI15 Temmuz – 25 Temmuz SARI
25 Ocak - 03 Şubat PEMBE26 Temmuz – 04 Ağustos PEMBE
4 Şubat – 08 Şubat MAVİ05 Ağustos – 13 Ağustos MAVİ
09 Şubat – 18 Şubat YEŞİL14 Ağustos – 23 Ağustos YEŞİL
19 Şubat – 31 Şubat KAHVE24 Ağustos – 02 Eylül KAHVE
01 Mart – 10 Mart TURKUAZ03 Eylül – 12 Eylül TURKUAZ
11 Mart – 20 Mart BEJ13 Eylül – 22 Eylül BEJ
21 Mart SİYAH23 Eylül ZEYTİN YEŞİLİ
22 Mart – 31 Mart MOR24 Eylül – 03 Ekim MOR
01 Nisan – 10 Nisan LACİVERT04 Ekim – 13 Ekim LACİVERT
11 Nisan – 20 Nisan GÜMÜŞ14 Ekim – 23 Ekim GÜMÜŞ
21 Nisan – 30 Nisan BEYAZ24 Ekim – 11 Kasım BEYAZ
01 Mayıs – 14 Mayıs MAVİ12 Kasım – 21 Kasım ALTIN
15 Mayıs – 24 Mayıs ALTIN22 Kasım – 01 Aralık KREM
25 Mayıs – 3 Haziran KREM02 Aralık – 11 Aralık GRİ
04 Haziran – 13 Haziran GRİ12 Aralık – 21 Aralık KESTANE
14 Haziran – 23 Haziran KESTANE22 Aralık NEFTİ
24 Haziran GRİ








KIRMIZIŞirin ve sevgi doludur. Her zaman aşık olmasını sever. Genellikle neşeli ve haraketlidir, ama arada mutsuz oduğu anlar da yok değildir.İnsanlarla iyi ilişkiler kurar, çekingenlik yapmaz.

TURUNCU Sorumluluğu ve uyumlu ilişkiler kurmayı sever. Bir şeye ulaşmak için çok çalışır, rekabetçidir. Arkadaşlık konusunda kimseye güvenmez, ancak doğru insanı bulunca ona sonsuza kadar güvenebilir.

SARI Abartısız, müşfik, cömert ve tatlı bir tiptir. İnsanlara güvenir, ilişkilerde önder olma ruhuna sahiptir. Asla altta olmayı sevmez. Başkaları için karar vermeye bayılır. Romantik bir aşk arar.

PEMBE Her zaman yapabileceğinin en iyisini yapmaya çalışır. Diğer insanları korumayı ve anlara yardım etmeyi sever. Ancak zaman zaman olumsuz düşüncelere sahiptir. Masallardaki gibi bir aşk ister

MAVİ Kendine fazla güvenmeyen, gerektiği zaman cesur olabilen bir yapıya sahiptir. Artistik bir doğası vardır ve aşık olmayı sever. Kalbinin sesini dinlemek yerine mantığını kullanmayı tercih eder

YEŞİL Her ortama ayak uydurur, kolaylıkla yeni insanlarla tanışır. Zarif, lüksü seven, kendine güvenen, sağlığına düşkün kararlı , sabırsız ve başkalarını yönlendiren bir tiptir. Hayatının tek ve gerçek aşkını bekler

KAHVE Haraketli ve sportiftir.Başkalarını kendine yaklaştırmaz, kimseyle kolay kolay yakınlık kurmaz, kuramaz. Ancak buna rağmen çabuk aşık olur. Ateşı de çabuk söner. İdeal olanı bulana kadar da arayışını sürdürür

TURKUAZ Duyguları aniden ve kolay değişebilir. Genellikle yalnızdır. Seyahat etmeyi sever.Sadık ve iyi bir dinleyicidir, fakat anlatılanlara kolay inanır. Aşkı bulmak ona göre zordur, aşk yüzünden çok kolay incinebilir.

BEJ Sakindir, ama hemen strese girebilir. İlişkilerinde kıskançtır, küçük şeylerden mızmızlanır. Sezgileri güçlüdür ve çalışkandır, bencilliği hiç sevmez. Ayrıca merhametlidir. Arkadaşları için her türlü fedakarlığı yapar.

SİYAH Sağlam yaratılışlı, cesur , güçlü , bağımsız ve girişkendir. Acıma duygusu pek yoktur. Bir karar almadan evvel, uzunca bir süre düşünür, ayaklarını yere sağlam basar. Aşkı da farklı yaşamayı sever

MOR Gizemli, çekici, anlayışlı, insanları etkilemeyi seven asla bencil olmayan bir yapısı vardır. Arkadaşları arasında oldukça popülerdir. Gününün nasıl geçeceği belli olmaz çünkü psikolojik durumu çok çabuk değişir LACİVERT Dikkat çakici, zevkli, yaşamayı seven ve hayata bağlı bir tiptir.Genellikle yaptığı işe konsantre olmakta güçlük çeker. Aşkta duygusal, hassas ve tutkulu olabilir. Birisine kızdığı zaman çok zor affeder.

GÜMÜŞ Hayal gücü yüksektir. Bu yüzden orijinal fikirleriyle ünlüdür. Utangaç, hırslı, gururlu, kendine güvenen ve yeni deneyimlere açık bir özelliği vardır. Kolay öğrenir. Çapkınlıkları yüzünden aşk hayatı biraz karışıktır.

BEYAZ Tutkulu ve hırslıdır. Bu yüzden de çabuk kıskanır ve her şeye kolay tepki veremez.Asil bir ruhu vardır, takdir etmeyi de bilir.Bazen kandini diğer insanlardan farklı ve üstün görür

ZEYTİN YEŞİLİ Sakin ve yumuşak mizaçlıdır.Şiddeti sevmez, kavgadan her zaman uzak durur. Yerine göre davranmasını ve konuşmasını iyi bilir. Hassas, nazik ve neşelidir. Kıskançlıktan hoşlanmaz. Adalet duygusu gelişmiştir.

ALTIN Neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir. Neşeli, adil ve dışadönüktür.İnsanları etkilemeye çalışmaz. Çok kolay huzursuzluğa kapılır. İlişkilerinde hassastır, bu yüzden aradığını bulmakta güçlük çeker.

KREM Yarışma ruhuna sahip ve sportiftir. Kaybetmeyi asla sevmez ve çoğunlukla neşelidir. Güvenilir ve dışa dönüktür. Aşkı dikkatlice seçer , ancak çabuk aşık olmaz. Doğrusunu bulmak için uzun süre beklemeyi tercih eder

GRİ Çekici, hayat dolu, dost canlısıdır. Hayal gücü fazlasıyla yüksektir. Duygularını asla gizlemez, bazen bencil olur. Başkalarının gününü aydınlatır, doğru sözü doğru yerde söyler.

KESTANE Zeki, güçlü, bağımsız ve ne yapacağını bilen biridir. Sosyal olmayı sever, ancak başkalarını düşünmeden kendi bildiğini de yapmaktan kaçınmaz. Espriden anlar. Akıllı ve pratik olmasına rağmen tembelliği de sever

NEFTİ Zevklidir , görünüşüne çok önem verir, materyalist de denebilir Hayatı ve kariyeri için çok düzenli çalışır. Ekonomiktir. Gereksiz risklere girmez.Liderlik , ruhunda vardır. Arkadaş edinmekte üstüne yoktur