22 Mart 2013

Siz sizi cevreleyen enerji alanlarindan herhangi birini reddetiginiz vekendinizi onlara gore fazla iyi ya da fazla spirituel hissettiginizzaman, kendinizi Bir olanin bir bolumunden kesip ayirmis gibi olursunuz.



Siz sizi cevreleyen enerji alanlarindan herhangi birini reddetiginiz ve kendinizi onlara gore fazla iyi ya da fazla spirituel hissettiginiz zaman, kendinizi

Bir olanin bir bolumunden kesip ayirmis gibi olursunuz.

Onlarin hepsinin sizin bir parcaniz oldugunu kabul ediyor olabilmelisiniz.

Bartholomew

Yapabileceğinize İnanın... O Zaman Aklınız O Şeyi Yapmanın Yolunu Bulacaktır...



Kaynak: Beynine Format At

Mutlu olmak için; sevdiğin işte çalış, iyilik yap, şükret!



Bu test 900 Teksaslı kadında uygulanıyor. Sonuçlar ilginç… Bu hanımlar için en çok mutluluk veren ilk beş aktivite, seks, arkadaşlarla sosyalleşme, evde yatıp gevşeme, dua etme ve yemek yeme! Bunları spor yapma ve televizyon seyretme takip ediyor!






:: MUTLULUĞUN SIRRI GÜLSE BİRSEL'DEN Toplanın, mutluluğun sırrını veriyorum! Bir kere şu ortaya çıktı: Para, mutluluk getirmiyor kardeşim! Modern dünya, sadece ‘daha zenginlerin’, ‘daha az zenginlerden’ biraz daha mesut olduğunu, bu saad...etin de ‘üstünlük’ hissinden kaynaklandığını ve uzun sürmediğini keşfetti! Psikologlar ‘mutluluk’ konusuna takmış durumdalar. Temel ihtiyaçları karşılandığı sürece, daha fazla para ekstra bir mutluluk getirmiyor.   Peki kim, niye mutlu oluyor? Time dergisinin son sayısı, birçok bilim adamının bu konuda yaptığı araştırmalardan çıkan ilginç sonuçları konu alıyor. Mutluluk, bizim sandığımız etkenlerden çoğuyla hiç bağlantılı değil!   Para? Hiç alakası yok!   Eğitim? Hiç etkisi yok!   Zekâ? Aynı şekilde!   Gençlik? Bilakis! Yaşlıların hayattan gençlere göre daha çok zevk aldıkları ve depresyona daha az meyilli oldukları kanıtlanmış! Evlilik? Araştırmalara göre, evli insanlar bekârlara göre biraz daha mutlu olsa da, bunun sebebi zaten mutlu olmaya meyilli insanların evlilikleri daha kolay yürütmesiyle ilgili olabilir!   Güneşli havalar? Hayır! Amerika’nın bol yağmurlu bölgelerinde yaşayanların Kaliforniyalılara göre daha depresif olmadığı kanıtlanmış!


ARKADAŞLAR EN İYİ İLAÇ   O zaman insanları mutlu eden ne? Bulgulara göre dini inanç insanların mutluluğunu artıran önemli bir etkenmiş. İnanan insanlar zorluklara karşı daha kolay göğüs geriyor ve daha iyimser oluyorlarmış. Arkadaşlar, mutsuzluğa karşı müthiş bir ilaçmış! Ahbapları, dostları, aileleri ve çevreleriyle daha yakın ve sık ilişki kuran insanlar karamsarlıktan uzak kalmak için en etkili formülü bulmuşlar.   Bu arada, mutlu olmak için bir grup psikoloğun kullandığı ‘gün inşa etme’ metodundan bahsetmek lazım. Denekler bir gün önce dakika dakika ne yaptıklarını hatırlayıp, bu aktivitenin onların açısından mutluluk düzeyini birden yediye kadar işaretliyorlar.


Bu test 900 Teksaslı kadında uygulanıyor. Sonuçlar ilginç… Bu hanımlar için en çok mutluluk veren ilk beş aktivite, seks, arkadaşlarla sosyalleşme, evde yatıp gevşeme, dua etme ve yemek yeme! Bunları spor yapma ve televizyon seyretme takip ediyor! Tuhaf ama ‘çocuklarla ilgilenmek’ listenin en altlarında, ev işinin bir sıra üstünde yer alıyor! Çoğu insanın hayatında mutluluğunun kaynağı olarak gördüğü çocukların, günlük hayatın mutsuzluk sebeplerinden biri olması ilginç! Demek ki, mutlu ettiğini sandığınız her şey mutlu etmiyor! Ancak, günlük hayatta insanı sinirlendiren, geren, mutsuz eden ufak tefek olaylar, hayatın genelinde mutluluk kaynağı olabilirmiş! Sürekli şikayet ettiğiniz stresli işiniz, hayatınızın en önemli rengi olabilir örneğin. Psikologların bu konuyla ilgili edindiği farklı bir bulgu da: "Sonların gücü"! Sözgelimi, sizi çok mutlu eden bir ilişki, son bir haftasında berbat kavgalar ve gözyaşı dolu bir ayrılıkla sonlanıyorsa, bütün hayatınız boyunca o ilişkiyi kötü hatırlıyorsunuz!


Bu konu, kolonoskopi yaptıran bir grup insan üzerinde test edilmiş. Biliyorsunuz kolonoskopi, bağırsaklarla ilgili rahatsız edici, biraz acılı bir muayene metodu. Bir grup hastaya standard kolonoskopi yapılmış. Diğer grupta ise kolonoskopi aleti, muayeneden sonra 60 saniye hareketsiz bırakılmış. Hastalara acı veren bölüm aletin hareketleri olduğu için, uygulama 60 saniye daha uzun sürdüğü halde, muayenenin sonu 60 saniyelik acısız bir zaman dilimiyle bittiği için, ikinci gruptaki hastalar, uygulamayı, ilk gruba göre daha az rahatsız edici bulmuşlar!   Peki, herkes mutlu olabilir mi? 1996′da yapılan bir araştırmaya göre, bir insanın hayatından memnun olması, yüzde 50 oranında genetik yapısına bağlı! Genler neşeli, rahat bir kişilik yapısını, stresle başa çıkma kapasitesini, depresyon ve endişeye meyili yönlendiriyor! Eğer bir insan genetik olarak mutluluğa meyilliyse, başına berbat şeyler de gelse,hatta kaza sonucu bir uzvunu bile kaybetse, zaman içinde, eski mutluluk seviyesine ya da ona yakın bir noktaya dönebiliyor!


ÇALIŞ, ŞÜKRET SENİN DE OLSUN Bütün psikologların üzerinde fikir birliğine vardıkları üç mutluluk formülü var: Şükretmek, iyilik yapmak ve yaptığın işi sevip daha çok konsantre olmak! Şükretmek, hayattan duyduğun memnuniyeti ifade etmek, hatta bunu düzenli olarak yazmak ve söylemek, sadece insanın keyfini yerine getirmekle kalmıyor.


Kalifornia Üniversitesi’nin araştırmasına göre fiziksel sağlığı düzeltiyor, enerji seviyelerini yükseltiyor, acı ve yorgunluğu azaltıyor! İyilik yapmak, sözgelimi düzenli olarak bir huzurevini ziyaret etmek,bir komşuya yardım etmek, babaanneye mektup yazmak, mutluluk derecesini ani ve dramatik biçimde artırıyor! Ne para, ne aşk, ne güneş, ne gençlik. Yaptığınız işi sevip, o işe bütün konsantrasyonunuzu ve enerjinizi severek vermek de, mutluluğun formüllerinden biri.


Marangoz olsanız da, doktor olsanız da böyle. O kadar araştırma, kolonoskopide ekstra 60 sn niyeye katlanan denekler(!), yazışmalar, toplantılar, istatistikler… Psikologlar yine bize ana okulunda öğretilenlerle kutsal kitaplarda yazılanlaı bulmuşlar: Mutlu olmak için çalış, iyilik yap, şükret!


Gülse Birsel




KOLESTEROLÜ YÜKSELTEN GIDALAR VE SAĞLIKLI BESLENME...



Yağ içeren her gıda doymuş ve doymamış yağlar içerir. Doymuş yağ kan kolesterol seviyenizi en çok arttıran sebeptir. Bu yağ çeşidi en çok hayvansal kaynaklı besinlerde bulunmaktadır. Yağlı ...etler, kümes hayvanlarının yağlı derileri, tam yağlı süt ve süt ürünleri, tereyağı bunların en önemlileridir.


Hayvansal yağ kaynaklarının yanısıra bazı bitkisel kaynaklar da doymuş yağ ihtiva ederler. Hindistan cevizi, kakao yağı ve palm yağı en fazla doymuş yağ oranına sahip bitkisel ürünlerdir. Bu yüzden hindistan cevizli ürünler, kakao yağının bol miktarda bulunduğu çukulata kolesterolü yükselten besinlerdir. Üretiminde kullanılan palm yağı nedeniyle bisküviler de doymuş yağ içerirler. Her ne kadar üzerlerinde bitkisel yağ buluduğu belirtilse de bu yağ zararlı bir yağdır. Trans yağ asidi içeren gıdalar da kolesterolü yükseltir.


Bu yağ çeşidi özellikle hidrojene nebati yağlarda bunur. Bilindiği gibi sıvı bitkisel yağlar hidrojenizasyon işleminde geçirilerek katı yağ haline getirilir. Trans yağ asitleri bu işlem sırasında oluşur ve ayçiçek yağı gibi başta zararsız bir bitkisel yağı zararlı bir hale getirir. Bu yüzden bitkisel de olsa katı yağlardan uzak durmak gerekir. ABD sağlık dairesi gıdaların paketleri üzerinde trans yağ asidi miktarının belirtilmesini 2005 yılından itibaren mecburi tutmayı kararlaştırmıştır.


Önemi ülkemizde yeterince bilinmeyen bu çeşit katı yağlara bilinçli yaklaşmak gerekir. Diyetteki doymuş yağ oranının kolesterolü yükselten ana sebep olmasının yanında, kolesterolden zengin besinleri tüketmekte doğal olarak kolesterol seviyesini arttırır. Bu besinler 2 kat daha zararlıdır, çünkü aynı zamanda doymuş yağ bakımından da zengindirler. >>>


Kolesterolden Zengin Gıdalar : Besin/ porsiyon/Kolesterol

Haşlanmış Yumurta/ 1 adet/ 225 mg

Krem Peynir/ 30 gram/ 27 mg

Çedar Peynir/ 30 gram/ 19 mg

Tereyağı/ 100 gram/ 250 mg

Koyun eti/ 100 gram/ 70 mg

Sığır eti/ 100 gram/ 70 mg

Tavuk/ 100 gram/ 60 mg

Böbrek (sığır)/ 100 gram/ 375 mg

Ciğer (sığır)/ 100 gram/ 300 mg

Dondurma/ 100 gram/ 45 mg

Kek/ 100 gram/ 260 mg >>>


Kolesterolsüz Gıdalar : Besin/ Kolesterol

Tüm Sebzeler/ 0 mg

Tüm Meyveler/ 0 mg

Tüm Tahıllar/ 0 mg

Tüm Tohumlar/ 0 mg

Tüm Kuruyemişler/ 0 mg

Tüm Sıvı Bitkisel Yağlar/ 0 mg


Bu tablolardan da anlaşılacağı gibi; Kolesterolü Düşürmenin Yolları Bol meyve ve sebze yiyin. Günde 3-4 porsiyon sebze, 3-4 porsiyon da meyve yiyiniz. En ideali her ikisinden de her gün 5er porsiyon tüketmektir.

Meyve salatası yapabilir ya da meyveleri sıkıp içebilirsiniz. Sebzeleri tüketmenin en basit yolu hepsini doğrayıp bir tencerede türlü olarak pişirmektir. Daha fazla salata yiyin. Domates, salatalık, mısır, göbek ya da marul, havuç... Daha az yağ yiyin. Şekeri azaltın...(adiLoş) kaynak:sağlıklı yaşam dergisi

Ekinoks Nedir ?Ekinoksların Özellikleri Nelerdir?


 21 Mart Ekinoks ve Nevruz Bayramınız kutlu olsun…

Güneş ışınları 21 mart ve 21 eylül tarihlerinde ekvatora dik düşer .

Her yerde gece ve gündüzler eşit olur .

Bu duruma ekinoks denir.

Ekinoksların Özellikleri

o Güneş ışınları Ekvator’a dik gelir.

o Güneş ışınları her iki yarımküreye aynı açılarla gelir.

o Dünya’daki durgun sularda gel-git genliği artar.

o 21 Mart tarihinden 23 Eylül tarihine kadar ışınlar Ekvator’un kuzeyindeki noktalara dik geldiğinden Kuzey Yarımküre’de gündüzler, Güney Yarımküre’den daha uzundur. 23 Eylül’den 21 Mart’a kadar ise Güney Yarımküre’deki gündüzler Kuzey Yarımküre’den daha uzundur.

o 21 Mart Kuzey Kutup Noktası’nda, 23 Eylül ise Güney Kutup Noktası’nda 6 aylık gündüzün başlangıç tarihleridir. Güneş, ekinokslarda tam doğudan doğup tam batıdan batar.

o Güneş’ten her iki yarımküreye gelen enerji miktarı eşit olmasına rağmen, sıcaklık birikiminin farklı olması nedeniyle, sıcaklıklar eşit değildir.

o Güneş ışınları kutup noktalarına teğet geçtiğinden, aydınlanma dairesi kutup noktaları üzerinde oluşmuştur. Kutuplarda alacakaranlık yaşanır.

o Tüm Dünya’da gece ve gündüz süreleri eşittir (Ekinoks).

o Aynı meridyen üzerindeki tüm noktalarda Güneş aynı anda doğup, aynı anda batar.

o Her iki yarımkürede bahar mevsimlerinin başlangıcıdır. 21 Mart Kuzey Yarımküre’nin ilkbaharı, Güney Yarımküre’nin sonbaharıdır.


23 Eylül Güney Yarımküre’nin ilkbaharı, Kuzey Yarımküre’nin sonbaharıdır.


21 Mart Ekinoksu - Kuzey Yarımküre’de ilkbahar, Güney Yarımküre’de sonbahar başlangıcıdır. - Güney Yarımküre yaz, Kuzey Yarımküre kış mevsiminden çıktığı için (sıcaklık birikimi nedeniyle) Güney Yarımküre daha sıcaktır.


- 21 Mart’tan sonra ışınlar Ekvator’un kuzeyine daha dik geleceği için Kuzey Yarımküre’de gündüzler daha uzun olur. -Kuzey Kutup Noktası’nda 6 ay süreli gündüzün, Güney Kutup Noktası’nda ise 6 ay süreli gecenin başlangıcıdır.


21 Mart Nevruz Bayramı: Nevruz (Yeni Gün), Türk milli geleneğinde yer alan bir kavramdır ve Türklerin Ergenekon dan çıktıkları günü simgeler. Sümerlerden beri Orta Asya ve Orta Doğu coğrafyasındaki bütün topluluklar, yeni yıl ve baharın başlangıcı olarak Nevruz u kutlamaya başlamışlardır. Bir bayram havasında geçen Nevruz kutlamaları özellikle açık havaları şenlik ortamına çevirir. Yeni yıl, yeni gün, yılbaşı gibi adlarla ifade olunan bahar bayramları Türkler arasında coşkuyla kutlanmıştır. Nevruz geleneği de uygulamada bazı farklılıklar olmakla beraber bütün Türk topluluklarında geleneksel bir nitelik taşımaktadır.


Nevruz, Farsça bir kelime olup "Yeni Gün" anlamına gelir. Orta Anadolu'da bugün "Mart dokuzu" diye adlandırılır. Nevruz, gece ile gündüzün eşit olduğu miladi 22 Mart, Rumi 9 Mart gününe rastlar. Ergenekon destanına göre o gün istiklalin kazanıldığı gündür. Anadolu'da "Sultan-ı Nevruz", "Nevruz Sultan", Mart dokuzu" ve "Mart Bozumu" gibi adlarla bilinen nevruz, gelenekleriyle bütün Türk toplumu içerisinde yaşamaya devam etmektedir. İslamiyet i kabul eden Türkler, bugünü Hz. Ali nin doğum günüyle de örtüştürerek dini bir özellik kazandırmışlardır. Baharın gelişini kutlamak amacıyla halk gruplar halinde mesire yerlerine giderler. Nevruz günü türbeler ziyaret edilir, dilekler tutulur. Kırlarda çeşitli eğlenceler düzenlenir. Maniler söylenir, niyet çekilir, baharın ilk çiçekleri toplanır.


Sabah erken kalkılır, nevruzun ilk suyu ile yıkanmak geleneği vardır ve bugün özenle giyinilir. Soğan kabuğu ile boyanmış yumurtalar pişirilip yenilerek bolluk ve bereket dileklerinde bulunulur. Yüksek bir tepeye ateş yakılarak baharın geldiği müjdelenir. Nevruz İranlılara mal edinmekte ise de, " Oniki Hayvanlı Türk Takviminde" görüldüğü üzere, Türklerde de çok eskiden beri bilinmekte ve törenlerle kutlanmaktadır. enerjiakademisi.com Orta Asya'daki Türk topluluklarından Azeri Türkleri, Kazak Türkleri, Kırgız Türkleri, Türkmen Türkleri, Özbek Türkleri, Tatar Türkleri, Uygur Türkleri, Anadolu Türkleri ve Balkan Türkleri Nevruz geleneğini canlı olarak günümüze kadar yaşatmışlardır

enerji akademisi

 

Anne ve Babanızda Eleştirdiğiniz Her şeyi mıknatıs Gibi KendinizeÇekersiniz.



Bazen seminerlerimde katılımcılara anne ve babanızda eleştirdiğiniz durumları yazın derim. Sonra sorarım bu yazdıklarınızın ne kadarı sizde var. Katılımcıların yüz ifadesi değişir ve kendilerine hayret ederler. Eleştirdikleri tarafların birçoğu onlarda da vardır. Örneğin bunun en bariz örneği kız çocukları babalarından yeterince sevgi ve güç alamadıklarını hissediyorlarsa ve bir de üstüne üstük babalarını eleştiriyorlarsa karakter yapısı ya da fiziksel yapı olarak babalarına benzer birini yaşamlarına çekerler.


Bazen insanlara sorarım anne ve babanızın farklı olmasını ister miydiniz diye evet diyenler hayatta hep zorluk çekenler olur. Hayır oldukları haliyle kabul ediyorum diyenler ise hayatları çoğunlukla yolunda ve güzel gider. Babayı reddedenler içindeki gücü reddederler. Bu da demektir ki karar vermede, bir işe başlamada, işleri sürdürmede ve tamamlamada zorluk yaşarlar. Babayı olduğu gibi yüreğine alamayanlar parayı elinde tutmakta zorlanırlar. Baba enerjisinden yoksun birinin duruşu genelde kamburdur ve omuzlar düşüktür.


Yine babayla problemli olan kişiler ruhsal konularda aşırı uçlara giderler. Ya ateist olurlar ya da aşırı dindar. Fanatik dindar insanların yaptığı baba arayışıdır. Ya da gözünde bir insanı sıra dışı gören kişilerde de babayı hiçe sayıp yerine başka baba figürleri koyma arayışı vardır. Erkek çocuklarının en çok yaptığı babayla güç mücadelesidir. Bakalım sen mi daha güçlüsün yoksa ben mi daha güçlüyüm. Sana güçlü olduğumu kanıtlayacağım ve sana kendimi ispat edeceğim inancı vardır bilinçaltlarında. Bu tarz insanlar genelde biraz ukela yapıda her şeyi bilen karakteristik özelliğini sergilerler ve burunlarından kıl aldırmazlar.


Anneyi kabul etmeyenler içindeki sevgiyi reddedenlerdir. Nefes problemleri anneyle ilişkinizde gizli olabilir. Huzursuz bacak sendromu baba desteği olmayanlarda olabilir. Yine baba desteği olmayan çocuklarda hiperaktivitenin sebebi olabileceğini görürsünüz. Hiperaktivitede ölen kardeşler ve annenin kürtajları da etkilidir. Dolayısıyla yaşamımızla ilgili çok kritik bir bilgi ortaya çıkıyor. İlki çocuk yetiştirmek çok önemli ve bilgili olmamız gereken bir konu. İkincisi anne babamız nasıl olursa olsun onları oldukları haliyle kabul edip kendi işimize bakabilmek.Bunun için kendimize güvenmeliyiz. Kaynak göstermeden alıntı yapılamaz.


Abdullah Canıtez

Hayatın 7 Temel Kuralı...



Kaynak: Çekirdek İnanç

IŞIK KORUMASI

 

Doreen Virtue'nün “Melek Ilaci Kitabi”ndan Kalabalık yerler gibi düşük enerjili bir yerde/durumda olacağınız zaman veya hasta ya da kızgın insanların etrafında olduğunuz zaman kendinizi korumanız önemlidir. Kendinizi korumak için, kendinizin seçtiğiniz renkte bir ışıkla tamamen çevrelendiğinizi imgeleyin, düşünün veya görün. Ayrıca başkalarını veya araçlar veya evler gibi nesneleri de ışık ile koruyabilirsiniz. Koruyucu kalkanlar yırtılır, bu nedenle bunu yaklaşık her 12 saatte bir yeniden uygulamaya ihtiyacınız olur.


Beyaz Işık : Suç veya fiziksel saldırıya karşı korunma için iyidir. Etrafınıza ilave melekleri davet eder.


Pembe Işık : Pembe ışık kalkanı negatifliğe karşı korur. Negatif – zihinli, şikayetçi veya dedikoducu insanların yanında olduğunuzda yardımcıdır, pembe ışık kalkanından sadece sevgi nüfuz edebilir.


Yeşil Işık : Fiziksel şifa kalkanı. Yaralanmış veya hasta olanlar için yeşil ışık kalkanı kullanın.


Mor Işık : Psişik korunma. Psişik saldırı ve varlıklara karşı koruma sağlar. Ayna (yansıtıcı) küre : Saldırıya açık hissettiğinizde veya çakralarınız açık ve berrak olduğunda ve yabancı kalabalıklar veya yoğun bir iş toplantısı gibi kaba/sert enerjiye gireceğiniz zaman, kendinizi ayna şeklinde bir kürenin içine girerken görün veya hissedin. Tüm negatif enerji küreden geri yansır.


Kurşun kalkan : Bir mücadele/kavga başlayacağı tahmin edildiğinde veya kendinizi ekstra saldırıya açık/hassas hissetiğinizde negatifliğe karşı koruma sağlar. Kendinizin hiçbir şeyin nüfuz edemeyeceği hafif kurşun metalle tamamen çevrelendiğinizi görün veya hissedin. (Çeviri; Saffet)