16 Şubat 2013

Çikolatalı pasta



 Çikolatalı pasta

malzemeleri

200 gr bitter çikolata ...

200 gr tereyağı 3 yumurta

75 ml kefir

85 gr kek unu

85 gr un

Yarım tatlı kaşığı karbonat

350 gr toz şeker

25 gr kakao üzeri için

230 gr bitter çikolata

200 ml krema Süslemek için

çikolata ruloları

Çikolatalı pasta hazırlanışı


Çikolatalı pasta: Fırını 140 dereceye ayarlayın. 22 cm’lik kelepçeli kek kalıbına yağlı kağıt serin. çikolatayı küçük parçalara bölüp tereyağı ile birlikte eritin. Yumurtalar ve kefiri ayrı bir kapta karıştırın. Unlar, karbonat, şeker ve kakaoyu bir kasede harmanlayın. çikolataya önce yumurta daha sonra un karışımlarını ekleyip karıştırın. Hamuru kelepçeli kalıba aktarıp yaklaşık 1 saat ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. üzeri için kremayı kaynatmadan ısıtın. Küçük parçalara bölünmüş çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Oda ısısında ılınmayı bırakın. Keki kalıptan çıkartıp spatula yardımıyla ganajı kekin üzerine sürün. üzerini çikolata ruloları ile süsleyip servis yapın. Çikolatalı pasta artık hazır, afiyet olsun.

Bugün Ne Pişirelim

Eğer verdiğin o kişide kalmıyorsa ikinci bir sır şansı verme...

Hayatımıza ARIZASIZ İnsan Nasıl Çekeriz? Bülent Gardiyanoğlu

http://youtu.be/cQFJDecnf8U

Tarkan'dan 14 Şubat Sevgililer Günü Sürpriz Videosu

http://youtu.be/IUxOm6Wv1cU

Allah seni toplasın!"

Hiç duydunuz mu şu duayı?
"Allah seni toplasın!"
Eskiler böyle dua ederlermiş hep. Ne güzel bir duadır
bu Ya Rabbi! hele ki bu çağa karşı!
Allah seni toplasın!
-Gözünü.. -Kulağını..
-Aklını..
-Yüreğini..
-Hayalini toplasın ağyardan..
Sana "el" olan sınırlardan."Allah seni toplasın"
Toplanmazsan dağılacaksın çünkü. Dağılınca da dağıtacaksın!

Geçmiş Geçmişte Kaldı?...

EFT NEDİR

 



EFT teknik olarak bedenimizin değişik noktalarına parmak uçlarıyla vuruşlar yapmaktan ibarettir. Doğrudan, sorunu oluşturan düşüncelere, duygulara v...e davranış modeller üzerine odaklanarak yapılır. Bu kısmını 5 yaşındaki çocuk bile beş dakikada öğrenir. EFT ‘yi EFT yapan aslında bu vuruşlar değil, zihinsel düzeyde bu vuruşların titreşmesidir. Bedendeki bazı özel noktalara vuruş yapılarak bilinçaltı düzeyde değişim yapmayı sağlayan bir tekniktir.


EFT NİN FAYDALI OLDUĞU RAHATSIZLIKLAR
Anksiyete ·

Araba kazası ·

  Sıkıntı ·

Klostrofobi ·

Depresyon ·

Yas ·

Suçluluk ·

Başağrısı ·

İnsomnia ·

Sınırlayan inanışlar ·

Aşk acısı ·

Fisiksel ağrılar ·

Panik atak ·

Üzüntü ·

Utanç ·

Stres ·

Cinsel taciz ·

Travma ·

Kilo verme ·


Fobiler

o   Toplum önünde konuşma

o   Diş doktoru korkusu

o   Fareler

o   Örümcekler

o   İğneler

o   Araba kullanma korkusu

o   Yılanlar

o   Yükseklik korkusu

o   Su, deniz korkusu


ÖRNEK AŞK ACISI EFT ÇALIŞMASI

1. tur---> yüzleşme: Kaş üstü: bu aşk acısı

Göz kenarı: bu kalp ağrısı

Göz altı: ben kaybedenlerdenim

Burun: gerçek şu ki, ben yetersiz ve başarısızım

Çene: kimse beni sevmeyecek , zaten ne zaman sevildim ki

Göğüs: ben değer verilecek ve sevilecek biri değilim

Kol altı: ben hiç bir zaman sevilmeyeceğim Baş: çünkü bunu haketmiyorum


2. tur---> yeni duyguyu yerleştirme/olumlama

Kaş üstü: aşk acısı çekmeme rağmen, duygusal takıntılarımın ve engellerimin üzerine çalışıyorum ve bunlardan tamamen kurtulmayı seçiyorum

Göz kenarı: kalbimin bu kadar ağrımasına rağmen, tamamen iyileşmeyi seçiyorum

Göz altı: kaybettiğimi düşünsem de, olumsuz tüm duygularımdan arınmayı seçiyorum ve bunun şuan gerçekleştiğini hissediyorum

Burun: kendimi değersiz ve yetersiz hissetsem de, değerimi kalbimin içine çekmeyi ve içimdeki değeri kabul etmeyi seçiyorum

Çene: hayatın bana getirdiği yenilikleri sevgiyle kabul ediyor ve güvende olduğumu hissediyorum

Göğüs: gerçek ve doğru aşka kalbimi tüm derinliğimle açmayı tercih ediyorum

Kol altı: mutluluk, aşk, huzur ve güven içimde..

Baş: çünkü ben her şeyimle bunu hakedenlerdenim

Evrensel Şifa

KARBONAT - SODYUM BİKARBONAT

 Karbonat ( Sodyum Bikarbonat - İngilizce: Sodium bicarbonate - Kimyasal formülü :  NaHCO3 ) Eczanelerde: İngiliz Karbonatı, Solvey Karbonatı, Karbonat, Cep sodası, Garra Karbonat gibi isimlerle satılmaktadır. Eczanelerden almanızı tavsiye ederim. Markette satılanı alsak olmazmı ?Aktardan satın alsak olmazmı ? Bakkal'dan alsak olmaz mı gibilerinden bana soru sormayın. Ben size TEKRAR SÖYLÜYORUM ECZANEDEN ALACAĞINIZ KARBONAT EN GÜVENİLİR OLAN KARBONATTIR!!!.
... Not 1: Hasta olmamak için her gün 1 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Eğer grip, nezle gibi rahatsızlıklar olursa günde 3 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Eğer kanser hastasıysanız Önce gidip dijital pH ölçer alıp idararınızı sabah akşam kontrol edip pH ı 8 in üzerine çıkarmanız gerekir. Buna bağlı olarak karbonat içimi günde 5 - 6 çay kaşığı karbonatlı su içmeniz gerekebilir. 1 çay kaşığı karbonatlı suyu bir miktar içip yatağa yada kanepeye uzanıp 360 derece sağa sola dönerek haraket etmelisiniz . Bu haraketleri yaparken ara ara bardaktaki karbonat tüketilmelidir. Bol sebze ağırlıklı beslenmeye özen göstermelisiniz. Özellikle gün boyu acıktıkça salatalık yemenizi tavsiye ederim. Bütün hastalıkların temelini asidlenmemizden kaynaklanır. Eğer asidik olursanız, kanser dahil pek çok hastalığa yakalanırsınız. Eğer vücudunuzdaki su alkaliyse hasta olmazsınız.  Asla kola türü içecekleri tüketmemeniz gerekir. Bu içeceklerin hepsi asidik pH değeri 2,5 'tur. Sizi kimse bu içeceklere karşı uyarmaz. Cips'lerin içinde MSG vardır asla tüketmeyin, aşıların hepsi asidik'tir asla çocuklarınıza yaptırmayın. Yapat tatlandırıcılardan uzak durun asla kullanmayın. Eğer karbonatlı su içtiğinizde ishal olursanız bunu bilinki vücudunuz asitlerden kurtulmaya çalışıyordur. Bu iyi bir göstergedir. asitler atıldığında ishal biter.
Eğer yüksek Tansiyonunuz varsa yada yaşlıysanız Karbonatlı suyu içtikten sonra Kanape yada yatağa uzanı 10 - 20 dk uzanıp dinlenin. Bazı insanlarda tansiyonda yükselme yaratabilir ama kısa sürer bu. O yüzden TANSİYONUNUZUN YÜKSELMESİNDEN ENDİŞE EDİYORSANIZ UZANIP 10 - 20 DAKİKA DİNLENİN. ARKADAŞIMIN ANNESİ YÜKSEK TANSİYON HASTASIYKEN ŞUANDA YÜKSEK TANSİYON HASTASI DEĞİL! AMA KARBONATLI SU İÇTİKTEN SONRA VÜCUDUNU DİNLİYOR EĞER ÇIKARMIŞ GİBİ HİSSEDERSE YATAĞA UZANIP DİNLENİYOR SONRA KALKIP GÜNLÜK İŞLERİNE DEVAM EDİYOR!. KEMAL MİLAR

Sakin sakin otur yüreğim, toz kaldırma....

GÜNÜN HİKAYESİ...


1924 YILINDA TOKYO ÜNİVERSİTESİ’NDE GÖREV YAPAN JAPON PROFESÖR HİDESABURA UENO, KENDİNE TREN İSTASYONUNDA BULDUĞU KÜÇÜK BİR KÖPEK YAVRUSU EDİNDİ. PROFESÖR UENO KÖPEĞİNE, JAPONCADA “SEKİZ TANE” ANLAMINA GELEN HACHİKO ADINI KOYDU. ... SAFKAN AKİTA CİNSİ BEYAZ BİR ERKEK OLAN HACHİKO, HER SABAH ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İÇİN EVDEN METROYA YÜRÜYEN SAHİBİNE EŞLİK ETTİ. METRONUN DIŞ KAPISINA KADAR GETİRDİĞİ SAHİBİNİ UĞURLADIKTAN SONRA DA EVE DÖNDÜ.


ÇOK GEÇMEDEN BİR AKŞAM ÜNİVERSİTE DÖNÜŞÜNDE METRONUN ÇIKIŞINDA HACHİKO’YU KENDİSİNİ BEKLERKEN GÖRDÜ PROFESÖR VE ÇOK ŞAŞIRDI. BU AKILLI KÖPEK SAHİBİNİN EVE DÖNÜŞ SAATLERİNİ HESAPLAYARAK VE AYNI YOLU KULLANACAĞINI DÜŞÜNEREK METRONUN ÖNÜNE GİTMİŞTİ. ONDAN SONRAKİ BİR YIL BOYUNCA HER SABAH SAHİBİNİ METROYA KADAR GÖTÜRDÜ, HER AKŞAM İŞ ÇIKIŞINDA DA METRONUN ÖNÜNDE KARŞILADI. SAATİNİ HİÇ ŞAŞIRMADI.


AMA BİR AKŞAM PROFESÖR METRODAN ÇIKMADI. HACHİKO GÖZLERİ METRONUN KAPISINDA, GECE BOYUNCA BEKLEDİ. BİR SONRAKİ AKŞAM PROFESÖR YİNE YOKTU. ÜÇÜNCÜ AKŞAM METRODAN YİNE ÇIKMADI. ÇÜNKÜ PROFESÖR ÜNİVERSİTEDE KALP KRİZİ GEÇİRİP ÖLMÜŞTÜ.. HACHİKO HER AKŞAM SAHİBİM METRODAN ÇIKAR DİYE İNATLA BEKLEDİ. HAFTALAR, AYLAR,YILLAR BOYUNCA HER AKŞAM TOKYO METROSUNUN SHİBUYA İSTASYONUNUN KAPISINA GİTTİ.


TAM 10 YIL BOYUNCA. HACHİKO 12 YAŞINDAYKEN METRONUN KAPISINDA ÖLDÜ. BUGÜN TOKYO’YA GİDENLERİN SHİBUYA İSTASYONUNUN KAPISINDA KARŞILAŞTIĞI KÖPEK HEYKELİ HACHİKO’DUR. JAPONLAR, SADAKAT VE İNSAN HAYVAN İLİŞKİSİNİN SEMBOLÜ OLARAK ÖLÜMÜNDEN HEMEN SONRA 10 YIL BOYUNCA SAHİBİNİ BEKLEDİĞİ YERE HACHİKO’NUN HEYKELİNİ DİKTİLER.

Gel Gör Beni Aşk Neyledi (Yunus Emre)- Mercan Dede ( Arkın Ilıcalı )-Sufi Music

http://youtu.be/V66pL6RJ84I

Mutlu Olmak İçin Vazgeçmeniz Gereken 15 Şey...

ACI ÇEKEN İNSAN...


Bir adam çok acı çekiyormuş ve her gün Tanrı’ya dua edip, “Neden ben? Başka herkes çok mutlu görünüyor, ben neden böyle acı çekiyorum?” diyormuş. Bir gün büyük bir umutsuzlukla Tanrı’ya dua etmiş: “Bana başka herhangi birinin acısını verebilirsin, onu kabul etmeye hazırım ama benim acımı al. Artık dayanamıyorum.”

... O gece güzel bir rüya görmüş, güzel ve çok açıklayıcı.bir rüya. O gece rüyasında Tanrı’nın gökyüzünde görünüp herkese, “Bütün acılarınızı tapınağa getirin,” dediğini görmüş. Herkes kendi acısından bıkmış durumdaymış aslında herkes hayatının bir döneminde, “Herhangi birinin acısını kabul etmeye hazırım ama benimki al; benimki çok fazla, dayanılmaz,” diyormuş.

Böylece herkes kendi acılarını torbalara doldurmuş, tapınağa gitmiş ve herkes çok mutlu görünüyormuş; artık dualarının kabul olduğunu düşünüyorlarmış. Bizim adam da tapınağa koşmuş.

Tanrı, “Torbalarınızı duvar kenarına koyun,” demiş. Bütün torbalar duvar kenarına konmuş ve Tanrı, “Şimdi seçebilirsiniz,” demiş. “Herkes istediği torbayı alabilir.”

Ve en şaşırtıcı şey şuymuş: bu her zaman dua eden adam, başka herkesten önce kendi torbasını seçebilmek için yanına koşmuş! Ama çok şaşırmış çünkü herkes kendi torbasına koşuyor ve tekrar onu seçmekten mutlu görünüyormuş. Ne oluyormuş? İlk defa olarak herkes başkalarının sefaletlerini, başkalarının acılarını görüyormuş onların torbaları da büyükmüş, hatta daha da büyükmüş!

Ve ikinci sorun şuydu ki, insan kendi acılarına alışıyordu. Şimdi başka birininkini seçmek Torbada ne tür acılar olduğunu kim bilebilirdi? Uğraşmak niye? En azından kendi acılarını tanırsın, onlara alışmışsındır, katlanılabilirler. Yıllarca onlara katlanmışsındır niye bilinmeyeni seçesin?

Herkes evine mutlu bir şekilde dönmüş. Hiçbir şey değişmemiş, aynı acıları geri götürüyorlarmış ama herkes kendi torbasını alabildiği için mutluymuş ve gülümsüyormuş.

Ertesi sabah Tanrı’ya dua etmiş ve, “Dua için teşekkür ederim,” demiş. “Bir daha asla böyle bir şey istemeyeceğim. Sen bana her ne verdiysen iyidir, benim için iyi olmalı ki bana verdin.”

Büyü, gitgide daha özgün bir insan haline gel. Kendini sev ve Tanrı’nın seni yaratış şekline saygı duy. O zaman cennetin kapıları senin için hemen açılacaktır. Her zaman açıktırlar ama sen onlara dönüp de bakmamışsındır…

Tüm Gönül Dostlarıma Sevgilerimle Sufizm ve İnsan

Bilgili İnsan, Diplomalı Olan Değil, İstediği Her Şeyi Başkalarının Hakkını Çiğnemeden Elde Edendir...

I'm gonna make the rest of my life, the best of my life...