7 Nisan 2013

Gerçek Bir Hikaye..



Adı Fleming’di ve fakir bir çiftçiydi. Ailesi için para kazanma çabasında olduğu bir gün, yakındaki bataklıktan gelen, yardım isteyen bir ağlama duydu. Aletlerini yere düşürdü ve bataklığa koştu. Orada beline kadar ıslak ve siyah hayvan dışkıları içinde batmakta olan bir çocuk buldu, ağlıyordu ve kendini kurtarmak için çaba sarfediyordu.
Çiftçi Fleming, yavaş ve korkunç bir ö...lüme gitmekte olan çocuğu kurtardı. Ertesi gün çiftliğe çok güzel bir araba geldi. Seçkin bir şekilde giyinmiş soylu bir kişi arabadan çıktı ve kendisini çiftçi Fleming’in yardım etmiş olduğu çocuğun babası olarak tanıttı.
Soylu adam “Ben bunun karşılığını vermek istiyorum”, dedi. “Siz benim oğlumun hayatını kurtardınız.” Fakir çiftçi “Hayır yaptığım için bir ödeme kabul edemem” diye yanıtladı. O anda kulübenin kapısında çiftçinin oğlu göründü. “Sizin oğlunuz mu?” diye sordu soylu adam. Çiftçi, gururlu bir şekilde “Evet”, diye yanıtladı. “Size bir anlaşma yapmayı öneriyorum. Oğlunuza oğlumun yararlanacağı aynı seviyede bir eğitim sağlamama izin verin. Eğer oğlunuz babasına benziyorsa, ikimizin de gurur duyacağı bir insana dönüşünceye kadar gelişeceğinden şüphe duymuyorum.” Ve çiftçi kabul etti.
Çiftçi Fleming’in oğlu zamanın en iyi okullarına gitti ve Londra St.Mary Hastanesi Tıp Okulunu bitirdi. Kendini tüm dünyada Dr.Alexander Fleming adıyla tanıtıncaya kadar durmadı; Penisilinin kâşifi. Yıllar sonra, aynı soylu adamın bataklıktan kurtarılmış oğlu, zatürre (Pnömoni) hastalığına tutuldu.
Bu kez onun hayatını kim kurtardı? ... Penisilin. Soylunun adı nedir? Sir Randolph Churchill. Oğlunun adı nedir? Sir Winston Churchill

Dalgaları durduramazsın, ancak sörf yapmayı öğrenebilirsin :)



Dalgaları durduramazsın, ancak sörf yapmayı öğrenebilirsin :)

Burçların Aşkla İlgili Yapması Gerekenler...Kısa Kısa...Kaçırmayın...

yapmanız gereken

•KOÇ: O sana gereken değeri vermiyorsa sevmiyor demektir boşver arkasından ağlamaya, üzülmeye değmez aşkım. Sen çok kıymetlisin.

•BOĞA: Bazı insanları hayatından boşvermediğin sürece daha başın çok ağrıyacak aşkım. Yol ver sana bir faydası olmayan insanlara.
...
•İKİZLER: Her şeyi o kadar çok kafana takıyorsun ki kanser olman an meselesi aşkım. Aman boşver ya desen dertler yok... olacak.

• Yengeç: Geçmişte yaşadığın mutsuzlukların seni üzmesin aşkım oldu bitti. Bunlar sana ders olmuş olmalı ki artık çok mutlusun.

•ASLAN: Bu aralar aşk ile ilgili bazı problemler yaşayabilirsin aşkım. Bence boşver ya sürekli çabala dur nereye kadar hayatını yaşa.

•BAŞAK: Sana sarıldığında sıcaklığını hissettiğin, kalbini hızlı attıran insanı tut yanında. Eğer bunları hissettirmiyorsa yol ver aşkım.

•TERAZİ: Bu aralar sürekli bir bunalım bir sıkılma içindesin aşkım. Arkadaşlarınla kısa süreliğine güzel bir tatil sana iyi gelecektir.

•AKREP: Bu aralar tek istediğin huzur aşkım biliyorum. Ama etrafında o kadar çok öküz var ki sen yol vermediğin sürece huzurun olmayacak.

•YAY: Uzun vadeli planlar yapma sen aşkım boşver anı yaşamaya bak. Yaptığın planlar tutmuyo sonra mutsuz oluyosun asma yüzünü yerim.

•OĞLAK: Bu aralar maddi anlamda sıkıntılar çekebilirsin aşkım ama siktir et. Aşk hayatın güzel olacak mutluluktan kudurucaksın zilli

•KOVA: Sen hala uğraşıyor musun aşkım uğraşmaya değer mi? O gider başkası gelir, o da gider. Hepsi gider hepsi gidici, sen kalıcısın..

•BALIK: Yediğin kazıklar sana hayatı bok gibi hissettirebilir. Amaaan boşver be aşkım. Git kafanı dağıt ne bileyim birşeyler yap veya sarhoş olana kadar iç.

Şuruplu Portakal Dilimleri

Malzemeler:

  • 9 adet portakal tercihen çekirdeksiz

  • 75-100 gr. şeker

  • 1 adet limon rendelenmis kabugu ve suyu


Hazırlanışı:

Portakal DilimleriPortakalları keskin bir bıçakla soyun. Dikkatlice beyaz zarını da çıkartın

Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin. Çekirdekleri varsa ayıklayın.

Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin. Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün.

Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun. Soğuk olarak servis yapın.

HAZIRLAMA: Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun. İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz. Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin.

ÖZEL DURUM: Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün.
gurme rehberi

EPİFİZ BEZİ için FAYDALI GIDALAR


Epifiz bezi ya da pineal bez üçüncü gözümüzü yöneten ve zihnimizin pşisik algı merkezidir. Bir bezelye tanesi büyüklüğünde olan bu mini organ hipofiz bezimizin arkasında küçük bir oyuğun içinde yerleşmiştir. Bu mini organ melatonin olarak adlandırdığımız, gündüz ve gece döngümüzü kontrol eden ve bedenimizin günlük ritmini düzenleyen hormonu salgılar. Epifiz bezinin fonksiyonunu ve enerjisini geliştirmek, arttırmak aslında çok önemlidir çünkü ...bu bez bedenin fiziksel tüm sistemini etkilediği gibi psişik anlamda farkındalığınızı, bilinçlilik halinizi ve yaşam deneyimlerinizi genişletecek ya da sınırlayacak bir potansiyele sahiptir.
Güneş epifiz için çok önemlidir ve onun için bir tür gıda anlamına gelir. Güneş; gözler, cilt, saçlar, burun kılları ve kulaklar vasıtası ile alınıp sindirilebilir ve aslında her gün en az 30 dakika alınması gerekir. Epifizi tamamen aktif hale getirmek için güneşin gözbebekleri vasıtası ile alınması en iyisidir. Denizde yetişmiş ve güneşte kurutulmuş sebzeler çok yüksek oranda D vitamini, B vitamini ailesindeki vitaminlerin çoğunu ve iyot içerirler. (Bunların neredeyse hiç biri Türk mutfağında olan yiyecekler olmadığı için Türkçe karşılıkları da bulunmuyor ama çok çeşitli deniz yosunları diyebiliriz, kombu, arame, wakame, dulse, nori gibi isimleri olan çoğu Japon mutfağında geniş oranda kullanılıyor).
Kalın yapraklı; kara lanana, şalgam yaprağı, hardal otu, çin lahanası vs. yeşil bitkiler epifiz bezi için çok besleyicidir çünkü bu bez bitkilerin yeşil renginin verdiği özelliklerini alır ve bedenin iyice beslenmesi için gerekli yerlere dağıtır.
Yüksek oranda cıva içeren balıklar, karbon bazlı içecekler, sudaki flor, diş macunları ve dumana maruz kalmamız epifiz bezini olumsuz yönde etkiler ve düzgün çalışmasını engelleyebilir. Et yediğimizde o hayvanın DNA’sını da sindirmiş oluruz, dolayısı ile hayvanın olumlu, olumsuz deneyimlerini de alırız. Bu da epifiz bezinin bireyin psişik mavikopya farkındalığının sürdürülebilirliğini engelleyebilir. (Sanırım burada demek istediği o hayvanın DNA’sında kayıtlı akaşik kaydın bize müdahale ediyor oluşu)
Uygun gıdalar epifiz bezimizi olumlu yönde etkileyebilir ve daha fazla çiğ gıda tüketerek, vejeteryan beslenerek, evimizin havasını ozon makinesi ile temiz tutarak ve temiz su içerek de epifiz bezimizi aktif hale getirebiliriz. Epifiz bezinin psişik farkındalığı artırmak için güneş kadar serotonin hormonuna da ihtiyacı vardır. Serotonin de beyin uykudayken üretilen bir hormondur, dolayısı ile karanlık bir odada uyumanın da epifiz bezi için çok besleyici olacağını söyleyebiliriz. Serotonin üreten gıdalar ise badem, muz, acı biber, pirinç, patates ve börülcedir. Bunların tüketilmesi de epifiz bezi için besleyici olabilir.
alıntı

Bazı yıkılışlar, daha parlak kalkınışların teşvikcisidir.



Bazı yıkılışlar, daha parlak kalkınışların teşvikcisidir.

* William Shakespeare

Dostluk Adına Küçük Bir Hikaye...!!!


Adam ve hayattaki tek arkadaşı olan köpeği, bir kazada birlikte ölmüşlerdi. Gökyüzüne çıktıktan sonra bembeyaz bulutların ...arasında dolaşmaya başladılar. Adam çok susamıştı. Biraz su bulabilmek ümidiyle yürümeye devam ederken, birden kendilerini muhteşem bir manzaranın karşısında buldular. Rengârenk çiçeklerle süslü bir bahçe, altından yapılmış bir bahçe kapısı ve onları karşılayan beyazlar içinde bir kadın. Adam köpeğiyle birlikte kadına yaklaştı ve sordu: "Affedersiniz... Burası neresi?" Kadın ona gülümsedi: "Burası Cennet, efendim." Adam bunun üzerine sevinçle: "Harika!" dedi. "Peki bana biraz su verebilir misiniz? Ge rçekten çok susadım." Kadın cevap verdi: "Tabi efendim, içeri girin... İçeride dilediğiniz kadar su bulabilirsiniz." Adam köpeğine döndü: "Hadi oğlum içeri giriyoruz," diyerek kapıya yürüdü... Ama kadın onu birden durdurdu: "Üzgünüm efendim, köpeğiniz sizinle gelemez. Hayvanları içeri almıyoruz..." Bunun üzerine adam bir an durdu; düşündü ve geri dönüp köpeğiyle birlikte geldikleri yolun tam ters yönünde yürümeye koyuldular. Bir süre geçtikten sonra kendilerini bu kez tozlu çamurlu bir yolda buldular ve yolun sonunda karşılarına çiftlik girişini andıran bir kapıyla, yırtık pırtık elbiseli bir dede çıktı... Adam sordu: "Affedersiniz. Bana biraz su verebilir misiniz?" Dede: "İçeri gel." dedi. "Kapıdan girdikten sonra sağ tarafta bir çeşme var..." Adam sordu: "Peki arkadaşım da benimle gelip oradan içebilir mi?" Dede: "Tabii..." dedi. "Çeşmenin yanında köpeğ inin de su içebileceği bir kâse bulacaksın..." Bunun üzerine adam kapıdan girdi. Biraz yürüdükten sonra sağ taraftaki çeşmeyi buldu. Adam çeşmeden, köpek de oradaki kâseden kana kana içerek susuzluklarını giderdiler. Derken adam geri giderek girişte bekleyen dedeye sordu: "Su için çok teşekkür ederim. Peki, burası neresi?" Dede: "Burası Cennet." dedi. Bunu duyan adam şaşırdı: "Ama nasıl olur? Az önce burası gibi kırık dökük olmayan muhteşem bir yere gittik ve orasının da Cennet olduğunu söylediler." Dede: "Şu rengârenk çiçeklerle süslü altın kapılı yer mi?" dedi. "Orası Cehennem." Adam iyice şaşırmıştı: "Peki ama orası sizin adınızı kullanarak insanları kandırıyor diye hiç kızmıyor musunuz?" Dede gülümsedi: "Kızmıyoruz. Çünkü onlar kendi çıkarı için en iyi arkadaşını yarı yolda bırakanları Cennet'ten uzak tutuyorlar."
Dostlarınızı Yarı Yolda Bırakmayın. Bir dostun derdine herkes üzülebilir, bu çok kolaydır. Bir dostun başarısına sevinebilmek ise sağlam bir karakter gerektirir...
Dostluğun anlamını ve dostlarının değerini bilenlere...
______ALINTI_

Bebekler ırk ve din bilmezler. İnsan ayırımı yapmazlar. ölçütleri sadece sevgidir. Nefreti büyüklerden öğrenirler...

Suyu Ayakta İçme'nin Zararları...





"Peygamber efendimiz ayakta su içmeme hususunda da bizi uyarmıştır. bu sözün özüne bakıldığında yine bizim sağlığımız için etkileri çok büyüktür."
Bir hadisde ayakta su içmenin zararına şu şekilde işaret etmiştir: …“Eğer ayakta su içen kimse midesine verdiği zararı bilseydi içtiği suyu şüphesiz ki geri kusardı” (Abdürrezzak 10/427 hadis 19588).
Yine aynı konu ile alakalı olarak; “Sizden biriniz ayakta su içmesin. Her kim unuturda içerse kusmaya çalışsın” buyurmuştur (Müslim eşribe Hadis 116)
Bilimsel olarak açıklaması ;
İnsan midesinin ayakta ve oturur vaziyetteki pozisyonu farklıdır. Ayakta duran bir insan eğer sıvı gıda içerse doğrudan doğruya onikiparmak barsağına geçer. Midenin küçük eğriliğine uyan kısmında Waldeyerin mide caddesi denen bir oluk bulunur. Sıvı gıdalar bu yolu takip ederek zaten devamlı küçük bir açıklığı olan mide çıkışını (pilor) geçerek 12 parmak barsağına (duodenum) geçer..
Eğer insan sıvı gıdayı oturarak içerse bunlar önce midede birikir asitle karışarak mikropları ölür ve sonra 12 parmak barsağına geçer. Bu durumda oturarak su içme usulüne uymakla insan kolera da dâhil birçok insan hastalıklarından korunmuş olur.""

Kaynak: şifacı

6 Adımda Masala Çayı


Çay kelimesi Çin, Kenya, Hindistan gibi yerlerde "chai" olarak kullanılıyor. "Masala" ise Ayurvedik yöntemler için de kullanılan baharatların genel adıdır. O halde Masala Chai, Masala baharatlarıyla yapılan geleneksel ...Hint çayına verilen addır.
Asırlardır özellikle Asya bölgesinde bu kadar tüketilmesinin ve dünyaya hızlı bir şekilde yayılarak popüler kahve dükkanlarında da satılmaya başlanmasının anlaşılır nedenlerinden bazıları da keyif verici etkisinin yanı sıra sakinleştirci ve sindirimi kolaylaştırmasıdır. Özellikle soğuk havalarda içindeki tarçın ve benzeri baharatların oluşturdugu ısıtıcı etki tüketimini daha da cazip kılmaktadır.
MALZEMELER:
* 3 bardak su * 6-7 adet Kakule (Kakulenin içini açarak ve kabuklarıyla ilave edin) * 2 parça küçük taze Zencefil (Zencefili rendeleyerek yada küçük parçalar halinde ekleyin) * 3-4 adet çubuk Tarçın * 4-5 adet Karanfil * 3-4 adet Karabiber (İsteğe bağlı) * 2 poşet ya da 2 kaşık Siyah Çay * Bal veya tatlandırıcı (İsteğe bağlı) * 3 bardak Süt (En sağlıklısı Keçi sütü);
TARİF:
1. 3 bardak suyu bir tencereye koyuyoruz. 2. Kaynamaya yakın baharatları aktarıyoruz ve bir süre kaynatıyoruz. 3. Bir süre kaynadıktan sonra 3 bardak sütü ve tatlandırıcıları ilave ediyoruz ve kısık ateşte 6-8 dakika hafif pişirmeye devam ediyoruz. 4. Altını kapatıp 5 dk. kadar demlenmesi için bekliyoruz. 5. Servis yapmadan önce süzüyoruz. 6. Ve içini çubuk tarçınla dekore edip nefis çayımız servise sunuyoruz.
AFİYET OLSUN

Kaynak: şifacı