23 Nisan 2012

ÇİKOLATA KAPLI ÇİLEK SAĞLIĞA ÇOK YARARLI

Kimileri yağ ve kalori oranı yüksek şekerlemeler ve çikolata yemekten suçluluk duyabilir. Ancak beslenme uzmanları az miktarda çikolata tüketmenin sağlığa son derece yararlı olduğunu söylüyor. Son ...araştırmalar, siyah çikolatanın kalbe son derece yararlı olduğunu gösteriyor.


Araştırmacılara göre siyah çikolata ve aspirin kanda benzer etkiyi gösteriyor. Her iki madde de kanı sulandırıp kısmen tıkalı damarlardan bile daha kolay akmasını sağlıyor. Bu da kalp krizi olasılığını azaltıyor.


 Çikolatanın yararları sadece bununla da sınırlı değil. Siyah çikolatada flavinoid adlı bir madde bulunuyor. Çok sayıda bitkide bulunan bir besin olan flavinoidler, bitkileri hastalık ve böceklere karşı koruyor. Flavinoid, bağışıklık sistemimizi, kanser, kalp hastalığı ve yaşlanmaya bağlı başka hastalıkları önlemeye yarayan bazı enzimler salgılaması için harekete geçiriyor.


TANSİYONU DÜŞÜRÜYOR Voice of America'nın haberine göre; 2 bin 600 kişinin katıldığı 21 bilimsel araştırma siyah çikolatanın kalp üzerindeki etkilerini inceledi. Araştırmalar siyah çikolata tüketmenin tansiyonu düşürdüğünü, kan şekerinin daha iyi düzenlemesini sağladığını gösterdi.


Beslenme uzmanı Tammy Roberts flavinoidlerin siyah çikolatayla kaplandıklarında daha da lezzetli hale gelen çilekte de bulunduğunu söylüyor: ”Çikolata kaplı çilek sağlığa çok yararlı. İkisinde de antioksidanlar bulunuyor. Antioksidanlar bağışıklık sisteminin işlevini yerine getirmesinde ve enfeksiyonları önlemesinde çok etkili.”

Gerçek Gelin Değil Mi?

Dio - Rainbow In the Dark

http://youtu.be/KUXSTY9AW-s

El-Vedud ;seven ve sevilen anlamına gelir...

seven ve sevilen anlamına gelir...

Sonsuzca bir aşk olan, aşkla alemleri yaratan Allah demektir.

- Bu esma alemlerde sevgi ve aşktan yana ne oluyorsa onun kaynağı sayılır.

- Bu esmaya devam edeni Allah sever, bütün alemlere de sevdirir. Bu isme mazhar olanların sevgileri dilden dile gönülden gönüle yayılıp gider.

- Mevlana Hazretleri "Vudud" esmasına ism-i azam olarak mazhar bir veli olarak bilinir. Bu nedenle yüzyıllarca hep baş tacı edilmiş her asırda kendine aşık olanlar bulunmuştur.

-  Esmaya devam edenin ailesi, çevresi, kendine aşık olur ve büyülenirler.

- Günde 270 defa Ya Vedud ismini zikreden borçlarından ve fakirlikten kurtulur.

- Bu esmaya aile huzuru olmayanlar, sevgilerine karşılık görmeyenler, evlenemeyip evde kalanlar devam ederlerse kısa sürede hayırlı bir sonuç alırlar.

- Kaderin açılması, sevilip saygı görme, beğenilme, aile saadeti için bu esma gibisi yoktur.

- Vedüd esmasının tecellisiyle alemler ayakta durur. Nesiller onun içindeki sevgiyle nasiplenerek devam eder.

- Bu esma büyüleyici, aşka çekici bir tecelliye sahiptir. Esmayı cekenlere başta ruhaniler, cinniler, melekler olmak şartıyla bütün kalpler sevgiyle çekilip gelir. Öyle bir çekilme olur ki akıllar hayretler içinde kalır. Virde devam edenlere bayanlar, sık sık aşık olurlar.

- Vedüd esmasına devam edenler yavaş yavaş bütün insanlara aşık olmaya başlarlar. Bütün yaratılanı severler. Sevgi ve aşk dairesinde olan ne varsa bu esmanın tecellisiyle ortaya çıkar.

- Vedüd esmasına devam edenlerin yüzlerinde büyüleyici bir aşk sırrı açığa çıkar. Onların yüzüne bakanlar büyülenip esmayı okuyana aşık olurlar. Onları gördüklerinde kederleri sevince döner

Starbucks bitten vazgeçti!

Starbucks bitten vazgeçti! Daily Telegraph’ın haberine göre kahve devi, hiçbir hayvansal ürün kullanmayan tüketicilerin (veganlar) tepkilerine dayanamayarak, "frapuccinoları" renklendirmek için bundan sonra "cochineal" olarak bilinen kırmızı böcek yerine domatesten elde edilen "likopen" maddesi kullanacağını duyurdu.
Starbucks’ın Başkanı Cliff Burrows, şirketin internet sitesinden, "Uzun ve ayrıntılı bir değerlendirmeden sonra, söz konusu renklendiriciler yerine yeni bir ürün formüle ettiğimizi bildirmekten memnuniyet duyuyorum" dedi.

Geri Dönün...

Beton bir duvarın içinden çıkan ve insanlara "merhaba" diyen bir çiçek...


Beton bir duvarın içinden çıkan ve insanlara "merhaba" diyen bir çiçek...

Üşenmedim, ışığa doğru yürüyen ve bunun için mücadele eden  sarı çiçeğin selamını aldım.

 Merhaba!..

Hangi doğaüstü varlıksınız?

Dolunay gökyüzünde belirdiğinde dönüşen kurt adamlar, kazanlarında kurbağa bacağı ile ejderha nefesi kaynatan cadılar, yalnızca geceleri yaşayan vampirler... Doğaüstü canlılara dair yazılmadık kitap, çekilmedik film herhalde kalmadı. Yine de bir türlü “bayatlamayan” şeyler onlar. Amacımız kimseyi ürkütmek ya da bu testi gören gerçek doğaüstü varlıkları incitmek değil elbette. Sadece saatler gece yarısını gösterdiğinde ortaya çıkan doğaüstü varlığın ne olduğunu merak ettik!

 

http://testyourself.tr.msn.com/olcer/Hangi_doğaüstü_varlıksınız/Start.aspx

 

 

 

Kimi Çok Muhterem Çıktı....

Ne İnsanlar Tanıdım Hep Hikaye Roman Çıktı...

Kimi Dedim Ağır Bişey ,Tarttım Gram Çıktı...

Kimi Beni VELİ Yaptı, Kimi Beni DELİ Yaptı, Kimi YİĞİT Rolü Yaptı, ...

Hele En Çok Yandıklarım, Kabuğuna Kandıklarım,  Yüzü Gözü Krem Çıktı...

Eksik Oldu Biraz Tarif, Kimi Kaba, Kimi Zarif, Hepsi Böyle Değil BİLAKİS;

Kimi Çok Muhterem Çıktı....

Kendi kutup yıldızını kaybedersen,ışıltılı, ufak bir böcek bile aklını karistirabilir...

Kendi kutup yıldızını kaybedersen,ışıltılı, ufak bir böcek bile aklını karistirabilir...

Nasıl BESLENİYORSUN?

Üzülen sen olduktan sonra haklı olmanın da anlamı kalmıyor...

Mantık sizi, A noktasından B noktasına götürür.Hayal gücü ise her yere.

Mantık sizi, A noktasından B noktasına götürür.   Hayal gücü ise her yere."

Albert Einstein

Kuşak Farkı...

Yüzdeki güzellik sadece kabuktur...

Suda içilmiyor salak...

İnsanı Edebine Göre Seç!

Bugün 23 Nisan Neşe Doluyor İnsan...

Bugün 23 Nisan Neşe Doluyor İnsan...

En Güzel Bayram Bu Bayram... Hepimize Kutlu Olsun...

Machu Picchu Bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehridir.



İşte benim biriciğim Machu Picchu hakkında tarihi bilgi...


Machu Picchu Bugüne kadar çok iyi korunarak gelmiş olan bir İnka antik şehridir.

7 Temmuz 2007 tarihinde,Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir. And Dağları 'nın bir dağının zirvesinde, 2.360 m yükseklikte, Urubamba Vadi...si üzerinde kurulmuş olup Peru'nun Cusco şehrine 88 km mesafededir. Şehir, İnka'lı bir hükümdar olan Pachacutec Yupanqui tarafından 1450 yılları civarında inşa ettirilmiştir. İspanyol istilacılar 1532 yılında buraları işgal ederken sık dağlar arasında kalmış bu şehir, istilacılar tarafından fark edilmemiş ve bu sayede zarar görmemiştir. Machu Picchu 200'den fazla, merdiven sistemiyle birbirine bağlı olan taş yapıdan oluşur.


Şehrin 3000 basamağı bugün hala gayet iyi durumdadır. Kuruluş amacı ve anlamı bugüne kadar gelmiş olan tartışma konusudur. Günümüze gelmeyi başarmış bilimsel kanıt içerikli çok fazla ipucu bulunmamasından, sadece tahminler yapılabilmektedir. Bu yüzden o zamanlardaki adı bilinemeyen şehir, ismini bugün yakınlarda olan bir dağ zirvesinden almıştır. Şehrin tarım alanı olarak kullanılan teraslardan oluşan bölümleri, Eski Zirve (Quechua dilinde: Machu Picchu) denen dağın eteklerindedir.


 Şehrin sonunda ise Genç Zirve (Quechua dilinde: Wayna Picchu) yükselir. Antik şehirde taş pencere Şehirde içinde 100'den fazla insan iskeletinin bulunduğu 50 adetin üzerinde mezar keşfedilmiştir (ilk başlarda bunların %80i kadın olduğu sanılmış, ama sonraki incelemelerde eşit dağılım olduğu tespit edilmiştir). Bu keşfe istinaden şehrin, İnkalar'ın yetiştirme ve disiplin yeri olduğu teorisi geliştirilmiş.


Ancak zamanımızda bu teori geçerliliğini yitirmiş durumdadır. Daha çok bugün kabul gören teori, şehrin 700'den fazla İnka asil ve din adamına ev sahipliği yapmış olduğudur. 1912 ve 1913 yıllarında Bingham, şehri ortaya çıkarmaya başladı. 1915'de Machu Picchu araştırmalarıyla ile ilgili bir kitap yayınladı.


National Geographic Society'nin Nisan 1913 sayısını Machu Picchu şehrine ithaf etmesiyle meşhur oldu. Şehrin aslında 2 yıl öncesinden keşfedildiği, ama şehrin altınlarının ABD'ye götürülmesi için Bingham'ın zaman kazanmak istediği iddia edilmektedir.


Diğer bir yerlilerin iddiası ise, köylülerin çoktan 1901 yılında şehri keşfetmiş olduğu ve Bingham'ın keşfinin tesadüf olmadığıdır

Amanınnnn ne çok kişi var burada??? Sahi kaç kişi var ???