11 Ocak 2011

karnıbahar graten...

Karnibahar_gratin_1

  • 1 adet karnıbahar
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ/margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • Çok az kaşar peynir
Hazırlanması:
Karnıbaharı  küçük parçalara yırıp yaklaşık 2 su bardağı su ile haşlayın, çok yumuşamamasına dikkat edin. Bu esnada un ve yağı kavurun ve 1 su bardağı sütü azar azar ilave ederek beşamel sosunuzu hazırlayın, 1/2 tatlı kaşığı tuz ilave edebilirsiniz. Haşlanan karnıbaharların üzerine beşamel sosunu dökün ve 210 derecede üzerleri kızarmaya başlayıncaya kadar fırınlayın. Üzerleri kızardığında arzunuza göre az kaşar peyniri de ekleyip biraz daha fırınlayabilirsiniz. Afiyet Olsun...

“Bir kimseyi sevmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz?

“Bir kimseyi sevmenin ne demek olduğunu biliyor musunuz? Bir ağacı, bir kuşu ya da bakıp gözettiğiniz bir hayvanı sevebilir misiniz? Size hiçbir karşılık vermese, gölgesinden de yararlanamasanız, arkanızdan da gelmese, size bağımlılık duymasa gene de sevebilir misiniz?”

Değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için bana cesaret...


Değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için bana cesaret, Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmem için sabır,Her ikisini birbirinden ayırt etmek için akıl ver..