9 Ağustos 2012

Bizim mahalledeki market ''çarşamba günü halk günüdür'' diye yazmış.

Fotoğraf: :):):)

Her eve lazım ayna...İyi Görünüyorsun Yazısıyla Beraber...

Fotoğraf: Herkesi Güzel Gösteren Ayna

Balık Kız Görmek İsteyenler Buraya...

Resmi ekleyen

Herkes mi KUSURSUZ?

“ OLAGANÜSTÜ İNSANLAR “ __MEVLANA__…

 Fotoğraf: “ OLAGANÜSTÜ İNSANLAR “ __MEVLANA__…Mevlana bir dönme meditasyonu yaptı. Meditatör saatlerce dönmeye devam eder – bedeni izin verdiği sürece; kendi kendisine durmaz. Dönerken, kendisini nihai olarak sessiz ve hareketsiz olarak gördüğü bir an gelir, hortumun merkezi. Merkezin çevresinde beden hareket eder, fakat hareketsiz kalan bir alan vardır; bu onun varlığıdır. Mevlana durmaksızın 36 saat döndü ve düştü, çünkü beden daha fazla dönemedi. Fakat gözlerini açtığı zaman o artık başka bir adamdı. Yüzlerce insan görmek için toplandı. Çoğu onun deli olduğunu düşündü: “ Dönmenin amacı nedir? Kimse bunun bir dua olduğunu söyleyemez; kimse bunun harika bir dans olduğunu söyleyemez; kimse hiçbir şekilde bunun dinle veya ruhsallıkla ilgili yapılan bir şey olduğunu söyleyemez…”Fakat 36 saat sonra Mevlana'yı çok aydınlık, çok parlak, çok yeni, çok taze – yeni doğmuş, yeni bir bilinçte gördüklerinde gözlerine inanamadılar. Yüzlercesi tövbe ederek ağladı, çünkü onun deli olduğunu düşünmüşlerdi. Aslında onun aklı başındaydı, onlar delirmişti. Ve bu 12 yüzyıl boyunca bu akım yaşamaya devam etti. Bu kadar uzun süre devam eden çok az ruhsal gelişim hareketi var. Hala yüzlerce derviş var. Derviş Sannyas için kullanılan sufi bir kelimedir. Onu tecrübe edene kadar inanamazsın, ancak kendi kendine döndüğün zaman anlarsın. Hiçbir sertliğe gerek yok, kendine işkence etmeye gerek yok, sadece kendi içsel varlığını tecrübe etmek ve varoluşun başka bir düzlemine taşınırsın; ölümlüden ölümsüze. Karanlık kaybolur ve sadece sonsuz ışık vardır. OSHO (Meeting with remarkable people)


Mevlana bir dönme meditasyonu yaptı. Meditatör saatlerce dönmeye devam eder – bedeni izin verdiği sürece; kendi kendisine durmaz. Dönerken, kendisini nihai olarak sessiz ve hareketsiz olarak gördüğü bir...
an gelir, hortumun merkezi. Merkezin çevresinde beden hareket eder, fakat hareketsiz kalan bir alan vardır; bu onun varlığıdır. Mevlana durmaksızın 36 saat döndü ve düştü, çünkü beden daha fazla dönemedi.


Fakat gözlerini açtığı zaman o artık başka bir adamdı. Yüzlerce insan görmek için toplandı. Çoğu onun deli olduğunu düşündü: “ Dönmenin amacı nedir? Kimse bunun bir dua olduğunu söyleyemez; kimse bunun harika bir dans olduğunu söyleyemez; kimse hiçbir şekilde bunun dinle veya ruhsallıkla ilgili yapılan bir şey olduğunu söyleyemez…” Fakat 36 saat sonra Mevlana’yı çok aydınlık, çok parlak, çok yeni, çok taze – yeni doğmuş, yeni bir bilinçte gördüklerinde gözlerine inanamadılar. Yüzlercesi tövbe ederek ağladı, çünkü onun deli olduğunu düşünmüşlerdi.


Aslında onun aklı başındaydı, onlar delirmişti. Ve bu 12 yüzyıl boyunca bu akım yaşamaya devam etti. Bu kadar uzun süre devam eden çok az ruhsal gelişim hareketi var. Hala yüzlerce derviş var. Derviş Sannyas için kullanılan sufi bir kelimedir. Onu tecrübe edene kadar inanamazsın, ancak kendi kendine döndüğün zaman anlarsın. Hiçbir sertliğe gerek yok, kendine işkence etmeye gerek yok, sadece kendi içsel varlığını tecrübe etmek ve varoluşun başka bir düzlemine taşınırsın; ölümlüden ölümsüze. Karanlık kaybolur ve sadece sonsuz ışık vardır.


OSHO (Meeting with remarkable people)

Diğerlerini bilenler akıllıdır,

Diğerlerini bilenler akıllıdır,
ama kendini bilenler daha akıllıdır.
Diğerlerini kontrol edenler kuvvetli olabilirler,
ama kendini kontrol edebilenler çok daha güçlüdür.

* Lao Tao

Meditasyon zihninizi susturmak demek değildir...

Tarhana Çorbası...

Malzemeler

4 çorba kaşığı toz tarhana
5 su bardağı tavuk suyu
... 2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı kuru nane, pulbiber
Üzerine:
1 çay bardağı içi ay çekirdeği

Tarhana Çorbası. Yapılışı

TOZ tarhanayı tavuk suyunda 1 saat ıslatın. Daha sonra ocağın üstünde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Diğer tarafta bir tavada tereyağını eritin. Biber salçası, ince kıyılmış sivri biber ve sarmısağı kavurun. Kuru nane ve pulbiberi ilave ederek bu karışımı çorbaya katın. Ay çekirdeği içini tavada pembeleştirdikten sonra çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın

Kaynak: Lezzetli Yemek Tarifleri

Yanlış Yerden Yürüyorsun...

Normal insanların “Seni seviyorum” demesi uzun zaman alır.

Fotoğraf: Normal insanların “Seni seviyorum” demesi uzun zaman alır. İlk önce düşündüğünüzü sandığınız bir an vardır. Sonra bildiğinizi sandığınız bir an gelir. Daha sonra bildiğinizi bildiğiniz ama söyleyemediğiniz bir an vardır. Ve en sonunda bildiğinizi bildiğiniz ve bunu daha fazla saklayamayacağınız bir an vardır.How I Met Your Mother - Dizi Repliği.

 

Normal insanların “Seni seviyorum” demesi uzun zaman alır. İlk önce düşündüğünüzü sandığınız bir an vardır. Sonra bildiğinizi sandığınız bir an gelir. Daha sonra bildiğinizi bildiğiniz ama söyleyemediğiniz bir an vardır. Ve en sonunda bildiğinizi bildiğiniz ve bunu daha fazla saklayamayacağınız bir an vardır.

How I Met Your Mother - Dizi Repliği

Şükran'ın Ufak Kızını Alalım...

Bir insan birisini seviyorsa...

Geçmişi Bırak, Şimdiye Bak…

Bırak artık geçmişte yaptıklarını, pişmanlıklarını,eğerlerini, keşkilerini

Sıyrıl artık geçmişinden,

Dök artık paçalarından geçmişin taşlarını

Geç aynanın karşısına

Kendimi affetim de

Ne olduysa en iyisi oldu de

Zihnini sakinleştir,

Bir kaç derin nefes al

Kendine göz kırp ve bugün artık kendini bağışla…

Anette